۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۳:۵۹
سه‌شنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۷
کد خبر: ۶۵۹۶۲
حسن بهشتی‌پور در گفتگو با «فراز»:

پیامدهای درگیر شدن ایران با آژانس انرژی اتمی | مذاکرات به کجا خواهد رسید؟

پیامدهای درگیر شدن ایران با آژانس انرژی اتمی | مذاکرات به کجا خواهد رسید؟
لغو مجوز حضور بازرسان آژانس در مواجهه با اقدام اخیر اروپا و گزارش گروسی،گره مذاکرات اتمی را پیچیده‌تر کرد.ایران در این بین مدعی است که غنی‌سازی را محدود کرده و از غرب انتظارات جدیدی دارید اما اروپا مسیر دیگری را در برابر ایران پیش گرفته است.

 

لغو مجوز حضور بازرسان آژانس در مواجهه با اقدام اخیر اروپا و گزارش گروسی،گره مذاکرات اتمی را پیچیده‌تر کرد.ایران در این بین مدعی است که غنی‌سازی را محدود کرده و از غرب انتظارات جدیدی دارید اما اروپا مسیر دیگری را در برابر ایران پیش گرفته است.

حسن بهشتی‌پور،کارشناس روابط بین‌الملل، درباره لغو مجوز حضور ۸ بازرس آژانس به«فراز»گفت:

کسانیکه لغو مجوز شده‌اند از چند ملیت هستند و یک سوم نیرو‌های موثر آژانس بوده‌اند. من فکر می‌کنم این اتفاق یک واکنش از طرف ایران به خاطر بیانیه اتحادیه اروپا و انگلیس بوده است.ایران انتظار داشت که بعد از اقدامی که درباره محدود کردن غنی‌سازی ۶۰درصد انجام داده بود و همچنین رقیق کردن بخش قابل توجهی از اورانیوم غنی‌سازی شده، فضای جدیدی با آژانس شکل بگیرد. وقتی که ایران دید در مقابل این اقدام بیانیه تند و تیزی از سمت اروپا صادر شده است و اشاره هم نشده که اروپایی‌ها تعهدات برجام را اجرا نمی‌کنند اقدام به این کار کرد. 

او افزود: ایران بعد از خروج آمریکا از برجام به مدت یکسال تعهدات خود را اجرا کرد؛ از اردیبهشت ۹۸، ایران طی ۵ مرحله که هر کدام ۲ ماه بود تعهدات خود را کاهش داد. این زمان‌بندی تماما فرصتی برای اروپا بود که به برجام برگردد اما اروپا هیچ اقدام مثبتی انجام نداد. ایران نیز در مقابل درگیر قانون مجلس شد و فصل جدیدی از غنی‌سازی شروع شد.

وی در ادامه در رابطه با گزارش گروسی اشاره کرد: آقای گروسی به شکلی این اقدام را محکوم میکند که انگار آژانس هیچ نظارتی بر ایران ندارد. گروسی در گزارش خود انتظار دارد ایران تعهدات برجامی را انجام دهد. گروسی زمانی می‌تواند این انتظار را داشته باشد که طرف مقابل نیز تعهدات خود را انجام دهد. ایشان یک کلمه هم در گزارش خود به این موضوع اشاره نکرده که طرف اروپایی نیز موظف‌به اجرای تعهدات است. من به عنوان یک پژوهشگر درگیر شدن ایران با آژانس را مثبت نمی‌بینم و ما خیلی بهتر می‌توانیم با آژانس‌ به نتیجه برسیم. 

بهشتی‌‌‌پور درباره پاسخ ایران به آژانس گفت: حکومت در برابر بیانیه تند اخیر آژانس که پاسخی به اقدامات مثبت اخیر ایران بود، ناظران را اخراج کرد و گره کور‌تر شد. حالا باید منتظر اقدام طرف‌ اروپایی باشیم. بهترین کار همکاری با آژانس است و باید با پاسخ به ۲سوال آن‌ها بهانه را از آمریکا بگیرد.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
پیشنهاد سردبیر
زندگی