۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۰:۱۹
يکشنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴
کد خبر: ۶۶۱۹۹

مرتضی الویری: مجلسی که برآمده از آرای واقعی مردم نباشد، مورد تایید نیست

مرتضی الویری: مجلسی که برآمده از آرای واقعی مردم نباشد، مورد تایید نیست
مرتضی الویری، چهره سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید: افراد توانمند از حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی ناامید شدند و مجلسی هم که برآمده از رای مردم نباشد و توسط نهادهای قدرت به روی کار آید، مجلسی غیر مردمی خواهد بود.

مسیر پیش روی اصلاح‌طلبان در ۶ ماه آینده و چند و چون حضورشان در انتخابات مجلس دوازدهم هنوز روشن نیست؛ برخی از آنها از هرگونه اظهار نظر خودداری می‌کنند و ترجیح می‌دهند پس از اعلام نتایج صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان تصمیم‌ مشخصی بگیرند، بعضی هم در پیش‌ثبت نام انتخابات مجلس شرکت کردند، تایید شدند و معتقدند اصلاح‌طلبان باید با اعتدالیون ائتلاف کنند، بلکه حداقل ۳۰ نفر وارد مجلس دوازدهم شوند تا به‌نوعی ضربه‌گیر برخی تندروی‌ها باشند.

 

اما مرتضی الویری، چهره سیاسی اصلاح‌طلب که سابقه نمایندگی مجلس را هم در کارنامه دارد، تنها راه برون‌رفت از وضع فعلی، افزایش مشارکت مردم و کارآمدی نهاد انتخابات در کشور را لغو نظارت استصوابی و اصلاح قانون انتخابات می‌داند.

 

او معتقد است که عملکرد مجالسی که برآمده از آرای واقعی مردم نباشند، مورد تایید هم‌ نیستند و نمی‌توان انتظار حل مشکلات را در چنین مجالسی داشت همچنین اگر مجلس و نمایندگانی مانند مجلس یازدهم روی کار آیند، وضعیت کشور خراب‌تر خواهد شد.

 

مشروح گفت‌وگوی مرتضی الویری را در ادامه بخوانید.

 

*آقای الویری، تحلیل شما درباره مسیر پیش روی اصلاح‌طلبان و نحوه حضور آنها در انتخابات مجلس دوازدهم چیست؟

 

من بر این باورم که نهاد انتخابات، نهادی اساسی و بنیانی در یک نظام مردمسالار و دموکراتیک است و اگر این نهاد کار خود را به طور مطلوب انجام دهد جلوی هرگونه خودکامگی را می گیرد و زمینه برای بهره‌گیری از خرد جمعی را فراهم می‌کند. اما متاسفانه این نهاد مهم در کشور ما ناتوان شده و سازوکارهای انتخاباتی به نحوی شکل گرفته است که افراد توانمند از حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی ناامید شدند و مجلسی هم که برآمده از رای مردم نباشد و توسط نهادهای قدرت به روی کار آید، مجلسی غیر مردمی خواهد بود.

 

این اتفاق تلخی است که به دلیل اجرای روش ‌های ناصواب در کشور ما افتاده است، به همین دلیل بسیاری مردم و سیاسیون رغبتی برای حضور در انتخابات ندارند. تنها راه برون‌رفت از وضع فعلی لغو نظارت استصوابی و اصلاح قانون انتخابات است.

 

*به نظر شما چه راهی برای افزایش مشارکت مردم و سیاستمداران در انتخابات مجلس در این بازه زمانی ۶ ماهه وجود دارد؟ اصلا راهی هست؟

 

تنها راه برون‌رفت از این وضعیت لغو نظارت استصوابی و اصلاح قانون انتخابات است؛ نظارت استصوابی که از انتخابات مجلس چهارم آغاز شد و ادامه یافت، همچنین قانون انتخابات که برمبنای نظارت استصوابی و با دیدگاه‌های تنگ‌نظرانه در جهت حذف نیروهای کارآمد تنظیم شد شرایط را به‌گونه‌ای کرده که برگزاری هر انتخابات آزاد و منطقی را ناممکن کرده است، بنابراین تنها راه، لغو نظارت استصوابی و اصلاح قانون انتخابات است.

 

اصلاح‌طلبان بدون تردید در انتخابات شرکت می‌کنند اگر…

 

*در انتخابات مجلس گذشته مانند چندبار دیگر ادعای تحریم انتخابات علیه اصلاح طلبان مطرح شد. هرچند جمعی از اصلاح‌طلبان نهایتا لیستی ارائه کردند، نظر شما در این باره چیست؟ آیا امسال هم شاهد این اتفاق خواهیم بود؟

 

من کاری به انگ‌زدن‌ها ندارم؛ صحبت من این است که وقتی حضور در انتخابات می‌تواند معنا داشته باشد که مردم احساس کنند نتیجه این انتخابات موجب قدرت گرفتن نیروی کارآمد و خوش‌فکر در مجلس برای حل مشکلاتشان باشد، اگر مردم چنین باوری نداشته باشند و عملکردهای گذشته این امید را از بین برده باشد طبیعتا مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند و کنشگران سیاسی هم در این صحنه وارد نمی‌شوند، حالا برخی روی این موضوع اسم تحریم انتخابات می‌گذرند، من روی این نامگذاری‌ها بحثی ندارم، موضوع این است که حرکت مردم وقتی آغاز می‌شود که نتیجه منطقی برای آن متصور باشد.

 

اگر تنگناهای ذکرشده به صورت بنیانی اصلاح شوند، اصلاح‌طلبان بدون تردید در انتخابات شرکت می‌کنند و مردم هم با اشتیاق پای صندوق رای می‌آیند. اما برآورد من این است که با توجه به شرایط فعلی شاهد انتخاباتی کم‌رونق خواهیم بود.

 

بهزاد نبوی امتحانش را پس داده است

 

*اختلاف‌نظرها در جریان اصلاحات را چطور ارزیابی می‌کنید؟ به‌ویژه انتقاد از عبور از بهزاد نبوی در جبهه اصلاحات که به‌تازگی توسط آقای کرباسچی مطرح شده است.

 

اختلاف سلیقه در همه محافل وجود دارد؛ اما مشخصا درباره آقای بهزاد نبوی بگویم که ایشان از چهره‌های کارآمد و دلسوز انقلاب بوده و هست که امتحانش را در طول بیش از ۴۰ ساله انقلاب اسلامی و حتی پیش از انقلاب پس داده است.

 

خانم منصوری هم که به‌عنوان رئیس جبهه اصلاحات رای آورد شخصی فرهیخته، ایثارگر، ساده‌زیست و دلسوز اصلاح‌طلبان شناخته شده و مورد قبول است.

 

با این تفاسیر به دلیل اینکه آقای نبوی مشکلات و مسائل خاصی داشتند برای ریاست جبهه اصلاحات کاندیدا نشد سرانجام در فضایی منطقی و آزاد، اکثر نیروهای اصلاح‌طلب به ریاست خانم منصوری رای دادند و اختلافی هم وجود ندارد.

 

مجلسی که برآمده از آرای واقعی مردم نباشد، مورد تایید هم‌ نیست.

 

*نظر شما درباره عملکرد مجلس یازدهم در به وجود آمدن چنین فضایی چیست؟

 

عملکرد مجالسی که برآمده از آرای واقعی مردم نباشد، مورد تایید هم‌ نیست و نمی‌توان انتظار حل مشکلات را در چنین مجالسی داشت. وضعیت نابسامان اقتصادی و مشکلات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی که کشور را دچار بحران کرده، مهمترین عاملش فقدان مجلسی کارآمد و مردمی است. اگر مجلس در جایگاه واقعی خود بود کشور به این نقطه نمی‌رسید.

 

*به نظر شما حضور مجدد این افراد در مجلس دوازدهم چه تاثیری بر آینده کشور خواهد داشت؟

 

وضعیت بدون تردید خراب‌تر می‌شود.

منبع خبر : خبرآنلاین
منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی