۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۴:۵۰
شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۵
کد خبر: ۶۶۳۱۱

جزئیاتی جدید از بررسی لایحه عفاف‌وحجاب در شورای نگهبان

جزئیاتی جدید از بررسی لایحه عفاف‌وحجاب در شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان گفت: مصوبه مجلس درباره لایحه عفاف و حجاب الان در نوبت بررسی در شورای نگهبان است و بعد از اتمام بررسی‌ها، نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز شنبه ۱۵ مهر ماه، به روال دیگر شنبه ها روردروی اهالی رسانه قرار گرفت تا به سوالات آنها پاسخ دهد. او در ابتدای این جلسه برخی تصمیمات شورای نگهبان را تشریح کرد و سپس به سوالاتی پیرامون انتخابات، لایحه عفاف و حجاب، موضوع شفافیت و ....پاسخ داد.

 

به گزارش فراز، بخش‌هایی از اظهارات طحان نظیف را در ادامه می‌خوانید:

 

 

  • لایحه تصویب معاهده سازمان ملل متحد درباره استفاده از ارتباطات الکترونیکی در قراردادهای بین‌المللی برخلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. همچنین لایحه شورای حل اختلاف هم خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و می‌تواند مراحل ابلاغ را برای اجرا طی کند.
  • لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان در شورای نگهبان بررسی شد و ابهام و اشکالاتی به آن وارد شد که باید از سوی مجلس مرتفع شود.
  • طرح تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها هم طی جلسات متعدد در شورای نگهبان بررسی شد. ایرادات و ابهاماتی نسبت به این مصوبه وجود داشت که باید رفع شود.
  • لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بلاروس در زمینه همکاری‌های امنیتی هم صرفاً به علت استفاده از واژگان غیرفارسی از سوی شورای نگهبان با ایراد مواجه شد. لازم است مجلس به اصل ۱۵ قانون اساسی توجه بیشتری داشته باشد و از واژگان غیرفارسی در مصوبات خود استفاده کند.
  • طرح دوفوریتی تمدید قانون برنامه ششم توسعه مغایر اصل ۱۱۲ قانون اساسی شناخته شد.
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح حمایت از گزارشگران فساد همچنان به قوت خود باقی است.
  • درباره طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها هم باید گفت که هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام طی نامه‌ای، مواردی را به عنوان مغایرت با سیاست‌های کلی نظام درباره این مصوبه اعلام کرد که ما این موارد را به مجلس شورای اسلامی منعکس کردیم.
  • صوبات باید فرایند قانونی خود را طی کنند. مجلس یا باید ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مصوبه شفافیت قوای سه گانه را رفع کند یا آنکه بر مصوبه خود اصرار کند و مصوبه شفافیت برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود.
  • اهبردهای چهارگانه انتخابات که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، از سوی همه دستگاه‌ها مورد توجه است و همه دستگاه‌ها باید به مسئولیت‌های خود در این زمینه توجه کنند. برای مثال، بحث‌های اقتصادی و معیشتی در انتخابات و مشارکت تأثیر دارد.‌
  • پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی برای اولین بار در قانون آمده است. مرحله پیش ثبت نام، مرحله صحت سنجی مدارک متقاضیان انتخابات مجلس شورای اسلامی است و شورای نگهبان در این مرحله ورود ندارد. برای مثال، وزارت علوم درباره مدرک تحصیلی افراد نظر می‌دهد.
  • قطعاً فهرست‌های سیاسی و گروه‌های مستقل در انتخابات پیش‌رو حضور خواهند داشت. ما بارها گفته ایم که در شورای نگهبان و در بررسی‌های خود نگاه حزبی و جناحی نداریم و از حضور همه جناح‌ها و سلایق سیاسی در چارچوب قانون استقبال می‌کنیم.
  • درباره اخیرا ادعایی پیرامون ممنوعیت ثبت‌نام برخی نزدیکان رئیس مجلس در مرحله پیش ثبت نام مطرح شده؛ با توجه به اینکه احتمالا فرد مطرح کننده هم داوطلب انتخابات است، آیا شورای نگهبان بررسی ویژه و متفاوتی نسبت به صحت و سقم این ادعا و اعمال درستی یا نادرستی آن برای طرفین خواهد داشت.. ما در شورای نگهبان بررسی ویژه یا متفاوتی نسبت به افراد نداریم، بررسی متقن داریم. برای بررسی صلاحیت‌ها باید اسناد و مدارک در اختیار ما باشد و مبنای ما هم قانون است.
  • بر اساس قانون اساسی، تفاوتی بین مصوباتی که در صحن مجلس به تصویب می‌رسد و مصوباتی مانند لایحه عفاف و حجاب که بر اساس ترتیبات اصل ۸۵ (بررسی در کمیسیون به جای صحن مجلس) بررسی و تصویب می‌شود، وجود ندارد و هر دو باید در شورای نگهبان بررسی شود. این موضوع موافقان و مخالفان زیادی دارد و در این مدت در شورای نگهبان و پژوهشکده این شورا سعی کردیم جلسات متعددی را با کسانی که درباره این لایحه نکاتی داشتند، برگزار کنیم تا ابعاد موضوع برای ما روشن شود.
  • مصوبه مجلس درباره لایحه عفاف و حجاب الان در نوبت بررسی در شورای نگهبان است و بعد از اتمام بررسی‌ها، نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.

 

منبع خبر : فارس
منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
پیشنهاد سردبیر
زندگی