۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۱۸
شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰
کد خبر: ۶۷۱۶۲

کاخ سفید: ایران با پول فروش برق به عراق فقط می‌تواند «اقلام غیرتحریمی» بخرد

کاخ سفید: ایران با پول فروش برق به عراق فقط می‌تواند «اقلام غیرتحریمی» بخرد
آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در رسانه اجتماعی ایکس گفت که حملات سیاسی گمراه کننده‌ای درباره صدور تمدید معافیت از سوی دولت بایدن مشاهده می‌شود که به عراق اجازه می‌دهد از بودجه خود برای پرداخت هزینه واردات برق از ایران استفاده کند. واتسون توضیح داد که «این پول ها به حساب‌های محدودی در خارج از ایران واریز می‌شود و جمهوری اسلامی ایران تنها می‌تواند از ان برای خرید اقلامی که مشمول تحریم‌ها نیستند، از قبیل دارو و غذا استفاده کند و از آن حساب‌ها مستقیماً به موسسه‌های مالی مربوطه واریز می‌شود بدون آن که هرگز به ایران برود.»

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در رسانه اجتماعی ایکس گفت که حملات سیاسی گمراه کننده‌ای درباره صدور تمدید معافیت از سوی دولت بایدن مشاهده می‌شود که به عراق اجازه می‌دهد از بودجه خود برای پرداخت هزینه واردات برق از ایران استفاده کند. او به شش حقیقت در این باره اشاره کرده است.

به گفته واتسون حقیقت اول این است که «این بیست و یکمین معافیت تایید شده در تداوم با رویه‌ای است که از زمان دولت ترامپ آغاز شد.»

او در باره حقیقت دوم گفت که با این معافیت می‌توان مطمئن شد که مردم عراق به ناگاه از دسترسی به برق محروم نخواهند شد.

سومین حقیقت این است که عراق هزینه واردات برق از ایران را با منابع مالی خودش تامین می‌کند و نه از بودجه دولت آمریکا.

واتسون سپس با تاکید بر «بی‌پایه» بودن این ادعا که دولت بایدن اجازه می‌دهد پول عراق به ایران سرازیر شود توضیح داد که «این پول ها به حساب‌های محدودی در خارج از ایران واریز می‌شود و جمهوری اسلامی تنها می‌تواند از ان برای خرید اقلامی که مشمول تحریم‌ها نیستند، از قبیل دارو و غذا استفاده کند و از آن حساب‌ها مستقیماً به موسسه‌های مالی مربوطه واریز می‌شود بدون آن که هرگز به ایران برود.»

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید تعهد دولت بایدن در تلاش برای آنچه «مهار فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران» می نامد را حقیقت پنجم خوانده است و می‌گوید که بایدن از زمان تصدی مقام ریاست جمهوری «چهارصد نهاد وابسته به جمهوری اسلامی ایران را مشمول تحریم‌ها قرار داده است که سیصد مورد از آن ها تنها در سال ۲۰۲۲ اعمال شدند.»

ششمین حقیقت این است که هدف ایالات متحده مجازات یا فشار بر مردم عادی در عراق و ایران نیست و سیاست دو حزبی در قبال ایران همواره این بوده است که کمک‌های بشردوستانه مشمول تحریم‌ها قرار نگیرند و «به همین دلیل بود که دولت ترامپ صدور این معافیت‌ها را آغاز کرد.»

دولت بایدن، روز سه‌شنبه ۲۳ آبان، از تمدید معافیت عراق برای واردات برق و گاز از ایران به مدت چهار ماه خبر داد.

به گزارش آسوشیتدپرس، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، مجوز این معافیت ۱۲۰ روزه را امضا و روز سه‌شنبه آن را به کنگره ارسال کرد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز روز سه‌شنبه در خصوص این معافیت گفت، تاکنون ۲۰ معافیت برای پرداخت بدهی عراق بابت واردات برق ایران صادر شده است. نخستین بار در دولت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ معافیت عراق از تحریم‌های بانکی ایران به اجرا گذاشته شد.

عراق یک سوم برق مصرفی خود را از ایران وارد می‌کند و گازی که از ایران دریافت می‌کند نیز عمدتا برای سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 
 

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
پیشنهاد سردبیر
زندگی