۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۴۰
چهارشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۰
کد خبر: ۶۷۳۷۸
روزنامه جمهوری اسلامی:

بنیادی که ساختمان‌هایش هرروز بیشتر و شیک‌تر می‌شود بنیاد مستضعفان نیست، بنیاد مستکبران است

بنیادی که ساختمان‌هایش هرروز بیشتر و شیک‌تر می‌شود بنیاد مستضعفان نیست، بنیاد مستکبران است
روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به برنامه رئیس جدید بنیاد مستضعفان برای محرومیت زدایی نوشت:پدید آمدن بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، ستاد فرمان امام و سایر نهادهائی که اموالی برای محرومیت‌زدائی در اختیار دارند، بر این هدف مبتنی بود که با در اختیار داشتن این اموال کشور را به نقطه‌ای برسانند که محرومی در آن وجود نداشته باشد و سرانجام روزی بساط فقر و محرومیت در این جامعه برچیده شود.

بنابراین، طبیعی است که از تمام این نهادها این انتظار وجود داشته باشد که برای انجام مأموریتی که برعهده دارند، زمان مشخصی تعیین کنند و با توجه به امکانات زیادی که در اختیار دارند در همان موعد مقرر به افکار عمومی اعلام کنند ما به هدف رسیده‌ایم.

در طول 4 دهه گذشته این نهادها همواره این قول را داده‌اند که برای محرومیت‌زدائی تلاش خواهند کرد ولی اکنون در پنجمین دهه از عمرشان شاهد افزایش فقر و محرومیت هستیم و با اینکه این نهادها واقعاً بودجه زیادی برای تحقق وعده‌هائی که می‌دهند هزینه می‌کنند هرچه زمان بیشتر می‌گذرد، آمار فقرا و محرومین بیشتر می‌شود.
 
گزارش‌هائی که از کارنامه این نهادها منتشر می‌شوند همگی نشان‌دهنده انجام کارهای مفید در زمینه‌های مختلف عمرانی، مقابله با بحران‌های طبیعی و کمک به محرومین هستند و البته در صحت این گزارش‌ها تردیدی هم وجود ندارد ولی با اینحال هیچ تأثیری در کاهش محرومیت‌ها ندارند.
 
از طرف دیگر، اموال این نهادها هر روز بیشتر، امکاناتشان گسترده‌تر و ساختمان‌هایشان بزرگ‌تر و متعددتر می‌شوند. جالب است که خود مستضعفان یا در خانه‌های محقر زندگی می‌کنند و یا اصولاً خانه ندارند ولی متولیان امور مستضعفان در برج‌های رفیع و خیره‌کننده مشغول رتق و فتق امورند! واقعیت تلخی که باید به آن اعتراف کرد اینست که نهادهای متولی محرومیت‌زدائی در جمع کردن اموال و انباشتن ثروت، بسیار موفق بوده‌اند ولی در مبارزه با فقر و زدودن محرومیت از جامعه توفیقی نداشتند.
 
آن روز که امام خمینی بنیاد مستضعفان و کمیته امداد و بنیاد 15خرداد و ستاد فرمان امام را تأسیس کردند، انتظارشان این بود که این نهادها بعد از چند سال، پایان کار خود را اعلام کنند و با افتخار و شادمانی بگویند جامعه ما به مرحله‌ای از رفاه رسیده که دیگر نیازی به ادامه فعالیت ما وجود ندارد. اکنون به جامعه که می‌نگریم می‌بینیم این آرزو برآورده نشده که هیچ، گویا قرار است تمام این نهادها تا قیام قیامت فعال باشند و فقر و محرومیت نیز همراه و همپای آنها ادامه پیدا کند و مثل خود آنها رشد هم داشته باشد.
 
بنیاد مستضعفان اگر بتواند ساختمان‌های اداری خود را کوچک کند، اموال و املاک خود را از نورچشمی‌ها پس بگیرد، محرومین را به خودکفائی برساند، آمار فقر را کاهش دهد و تاریخ دقیقی را برای رسیدن به این اهداف مشخص کند و در همان تاریخ، پایان کار خود را جشن بگیرد، می‌توان نامش را بنیاد مستضعفان گذاشت والّا بنیاد مستکبران است و هیچ نسبتی با مستضعفان ندارد.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی