۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۵:۳۰
چهارشنبه ۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۷۱۴۲۸
رویکرد دوگانه جهانی در یک موضوع خاص:

لاپوشانی یکپارچه رسانه‌ای درباره تجاوز به زنان فلسطینی

آتش جنگ اسرائیل هنوز در غزه زبانه می‌کشد. یک روز پس از آتش‌بس موقت همچنان بمباران‌ها در مناطق مختلف ادامه دارد و به نظر نمی‌رسد که عزمی در طرف اسرائیلی برای پایان دادن به جنگ وجود داشته باشد. خبر آتش‌بس موقت بیش از آنکه تاثیری در روند جنگ فعلی داشته باشد، به نظر می‌رسد که فقط خبر تجاوز سربازان اسرائیلی به افراد محاصره شده در بیمارستان شفا و سپس کشتن آنان را به حاشیه برده است. خبری که سحرگاه پنجم فروردین روی سایت الجزیره منتشر شد، اما بعد از مدتی بدون هیچ توضیح یا تکذیبی حذف شد.

حالا هم این خبر تقریبا از روزی تمام سایت‌ها حذف شده و هیچ یک از کلان رسانه‌های آمریکایی و اروپایی نیز به این خبر نپرداختند. در حالی که خبر خشونت جنسی علیه زنان فلسطینی فقط به خبر هولناک الجزیره محدود نبود و چند روز قبل هم نمماینده ویژه سازمان ملل در مصاحبه‌ای گفته بود که «اطلاعات روشن و قانع‌کننده درباره گروگان‌هایی که در غزه در معرض خشونت جنسی قرار گرفته‌اند.»

سکوت مطلق در برابر گزارش‌های هولناک

آمریکا و اسرائیل، اما هرگز روایت‌ها و گزارش‌های رسمی نماینده سازمان ملل را نپذیرفته‌اند. آن‌ها این گزارش‌ها جهت‌دار و برعلیه اسرائیل می‌دانند. اما روزنامه گاردین نیز یک ماه قبل در سایت خود با انتشار گزارشی خبر تجاوز جنسی سربازاران اسرائیلی به زنان فلسطینی را معتبر دانسته بود. پس از انتشار خبر الجزیره نیز سایت جروزالم پست به نقل از یک ژنرال اسرائیلی نوشت: «یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا مدعی شده که اسرائیل به طور سیستماتیک زنان فلسطینی را مورد آزار جنسی قرار می‌دهد.» خبری که نشان می‌دهد حتی آمریکا به عنوان متحد اصلی رژیم اسرائیل از جنایات جنگی این رژیم آگاه است، اما تلاش دارد تا با روایت‌های رسانه‌ای آن‌ها را به حاشیه ببرد. چنانچه رسانه‌های اسرائیلی نیز به سرعت به حذف خبر الجزیره واکنش نشان دادند و آن را دلیلی بر جعلی بودن آن دانستند. این در حالی است که الجزیره تاکنون هیچ توضیحی درباره حذف این خبر که صدای یکی از زنان در محاصره بیمارستان شفا نیز همراه با آن منتشر شد، نداده است. حتی گفته می‌شود که با فشار دولت قطر این خبر حذف شده است. اما اینکه چرا دولت قطر عامل حذف این خبر تجاوز گروهی به زنان فلسطینی شده سوالی است که همچنان بی‌پاسخ می‌ماند.

رویکرد دوگانه درباره یک موضوع

رویکرد دوگانه در روایت‌ها در حذف خبر تجاوز گروهی به زنان فلسطینی و سپس کشتن آن‌ها در مقایسه با اخبار جعلی درباره حماس کاملا در رسانه‌های غربی مشهود است. آنان با وجود اینکه هیچ مدرک قابل اثباتی از تجاوز حماس به اسرا و زنان اسرائیلی وجود نداشت، مانور گسترده‌ای روی این شایعه دادند و آن را به متن اخبار جنگ بردند. در حالی که شبکه الجزیره در گزارش مفصلی تمام به تمام ادعا‌های اسرائیلی‌ها از جمله تجاوز حماس به زنان پاسخ داد و غیرمستند بودن آن‌ها را اثبات کرد. در اتفاق مشابه، اما با وجود اینکه شبکه الجزیره صدای زنی در میان آتش و خون را به عنوان شاهد زنده منتشر کرد، هیچ بازتاب و واکنشی در رسانه‌ها از این روایت وجود ندارد. حتی کشور‌های عربی و مسلمان نیز نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند و حتی هیچ رسانه‌ای آن را تکذیب هم نکرده است.

آتش‌بس موقت؛ خیلی دور خیلی نزدیک

در چنین شرایطی، یک روز پس از تصویب قطع‌نامه شورای امنیت با ۱۴ رای موافق و یک رای ممتنع آمریکا، کشتار مردم غزه ادامه دارد. تاکنون بیش از ۳۲ هزار فلسطینی به دست اسرائیل کشته شدند. به گفته سفیر پیشین انگلیس در سازمان ملل اسرائیل باید ظرف ۱۵ روز به جنگ پایان دهد، اما برخی مقامات اسرائیل از جمله بنی گانتز، عضو کابینه جنگ اسرائیل نیز گفتند که این قطعنامه «هیچ اهمیت عملیاتی ندارد». وزیر دفاع رژیم اسرائیل در شبکه‌های اجتماعی خود نیز نوشت که «ما همیشه آنچه را که برای امنیت اسرائیل درست است انجام خواهیم داد.» از سوی دیگر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز با لغو سفر هیاتی به واشنگتن اعتراض خود را به آمریکا نشان داده و به شکل واضحی با قطع‌نامه سازمان ملل مخالفت کرده است. تقریبا همه رسانه‌های غربی نیز پر از اخبار مرتبط با قطع‌نامه آتش‌بس و اخبار مرتبط با آن است. در حالی که گفته می‌شود بیش از ۲۰۰ فلسطینی در بیمارستان شفا و اطراف آن کشته شده‌اند. این شرایط تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند؟ ابه نظر می‌رسد که فعلا جامعه جهانی پاسخی برای این پرسش ندارد. 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مدیرعامل: «اعتماد» مهمترین سرمایه بانک اقتصادنوین است
جهش درآمد بانک تجارت با ورود به بانکداری مدرن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی