چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ 03 September 2025
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
کد خبر: ۷۲۶۹۲

چه کسانی برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کرده‌اند؟

چه کسانی برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کرده‌اند؟
 با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی،‌ رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات،‌ موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روزهای پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبرها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیداهای آنان در بهارستان، ‌انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تنها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیداهای هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تنها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

منبع:ایسنا

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

معاون وزیر اقتصاد: ماجرای لو رفتن اطلاعات ۴۰۰ صرافی ایرانی از مسیر همکاری با FATF کذب محض است

کاهش محسوس تعداد کودکان خیابانی در تهران

لایحه کاهش ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه ها مجددا به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد

آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک و تارا در بازار

چرا قیمت ارز در یک هفته اخیر بالای ۱۰۰هزار تومان رفت؟

قیمت طلای جهانی؛ چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

لاوروف: الحاق شبه‌جزیره کریمه، منطقه دونباس و نواروروسیا به روسیه باید به رسمیت شناخته شود

سفیر آمریکا در اسرائیل: نگران فروپاشی اقتصادی در کرانه باختری هستم

هنوز تاریخی برای بررسی پیش‌نویس قطعنامه روسیه و چین برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ مشخص نشده | در مورد برداشت‌ها و تفسیر‌ها از قطعنامه ۲۲۳۱ شکاف زیادی وجود دارد

اسرائیل ماهواره جاسوسی جدیدی را به فضا پرتاب کرد

حضور پزشکیان در مراسم رژه نیروهای مسلح چین

آمار مخاطبین برنامه خندوانه در معمولی‌ترین شبها به روایت رامبد جوان

عباس عبدی: در مناظره زیباکلام و عبدالکریمی هیچکدام حرف علمی نمی‌زنند

پیشنهاد سردبیر
زندگی