۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۳:۲۷
شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱
کد خبر: ۷۳۵۵۳
بی‌تفاوتی دولت به وضعیت بازار سرمایه؛

رئیسی می‌گفت اولویت اول دولت بورس است؛ الان این اولویت کجاست؟

رئیسی می‌گفت اولویت اول دولت بورس است؛ الان این اولویت کجاست؟
یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: رییس‌جمهور اخیرا یک گفت‌وگوی تلویزیونی داشت که درباره همه موضوعات صحبت کرد، جز بازار سرمایه؛ در حالی که آقای رییسی در روزی که تنفیذ می‌شد، گفت بورس یکی از اولویت‌های اول دولت است. این اولویت اول الان کجاست؟ پس چرا در مورد آن صحبت هم نمی‌کند.

 در هفته اخیر و همزمان با تداوم ریزش شاخص کل بورس تهران، روند خروج سرمایه از بورس تهران نیز ادامه دارد. آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، در اولین روز هفته ۸۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. روز دوشنبه نیز ۲۹۶ میلیارد تومان، روز سه‌شنبه ۱۴۸ میلیارد تومان و در آخرین روز معاملاتی ۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در مجموع کل هفته این عدد ۵۷۸ میلیارد تومان بود و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۱۴۴ میلیارد تومان برآورد می‌شد که نسبت به هفته پیشین ۱۱ درصد افزایش داشته است.

در همین رابطه بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت بازار سرمایه می‌گوید: بازار سرمایه در حال حاضر با یکی دو چالش جدی مواجه است. یکی از جدی‌ترین چالش‌ها، بحث گواهی سپرده ۳۰ درصدی بود که نه فقط برای بازار سرمایه که برای خود دولت هم دارد چالش ایجاد می‌کند.

وی می‌افزاید: هفته گذشته دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی می‌خواست بفروشد که حتی یک ریال هم فروش نرفت. سود این اوراق حدودا ۲۷، ۲۸ درصد بود، اما استقبالی از اوراق نشد و دلیل آن هم سیاست بانک مرکزی بود که نرخ بدون ریسک را به حدود ۳۰ درصد رسانده و ما شاهد بودیم که گواهش سپرده ۳۰ درصدی توسط بانک‌ها به فروش رسید.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح می‌کند: مساله بعدی، بحث نرخ نیمایی ارز است. در حال حاضر فاصله نرخ نیمایی با بازار آزاد به ۵۰، ۵۵ درصد رسیده است.

صمدی عنوان می‌کند: گزارش‌های مختلفی داشتیم یک رانت خیلی شیرینی بین واردکنندگان توزیع می‌شود. برای مثال، واردکننده موبایل با دلار ۴۲ هزار تومان ارز می‌گیرد، اما موبایل را با دلار ۶۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رساند.

وی متذکر می‌شود: این یکی از موضوعاتی است که در بازار خیلی موثر است و امیدواریم خیلی آرام این نرخ بالا بیاید که قطعا روی بازار اثر مثبت می‌گذارد.

خروج سرمایه از بورس شدت گرفت/ صمدی: رییس‌جمهور می‌گفت اولویت اول دولت بورس است؛ الان این اولویت الان کجاست؟ چرا درباره آن صحبت هم نمی‌کند؟

چرا بازار شل است؟

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این‌که فصل مجامع را در پیش داریم و احتمالا صنایع، سود خیلی خوبی در مجامع تقسیم خواهند کرد، ولی دلیل این‌که بازار یک مقدار شل و ول است، به سیاست‌های بانک مرکزی برمی‌گردد و دولت نیز سکوت کرده و اصلا صحبتی نمی‌کند.

صمدی ادامه می‌دهد: رییس‌جمهور اخیرا یک گفت‌وگوی تلویزیونی داشت که درباره همه موضوعات صحبت کرد، جز بازار سرمایه؛ در حالی که آقای رییسی در روزی که تنفیذ می‌شد، گفت بورس یکی از اولویت‌های اول دولت است. این اولویت اول الان کجاست؟ پس چرا در مورد آن صحبت هم نمی‌کند.

وی عنوان می‌کند: من فکر می‌کنم بازار برای این‌که یک مقدار وضعیت پایداری پیدا کند، دولت اول باید تکلیف خود را با بورس روشن کند. حالا نه به آن افراط‌شان که می‌گفتند شعار اول‌مان بورس است و نه به این تفریط‌شان که اصلا کلا بازار سرمایه را رها کرده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: ما امیدواریم که یک‌سری اقدامات از سمت دولت انجام شود و نیز امیدواریم بانک مرکزی سیاست‌های خود را تعدیل کند. از سوی دیگر، هر چقدر به سمت کاهش تنش در خاورمیانه برویم، قطعا بازار سرمایه هم قطعا روند مثبت صعودی در پیش خواهد گرفت.

نقدینگی با بازار سرمایه قهر کرده است؟

صمدی در ادامه با بیان این‌که نقدینگی با بازار سرمایه قهر کرده و دلیل آن هم سیاست‌های دولت و البته بانک مرکزی بوده است، می‌افزاید: سرمایه‌گذاران دیگر اعتماد ندارند و دولت به یک‌باره یک بخشنامه‌ای می‌دهد. این‌ها اتفاقاتی نیست که سهامدار بتواند هضم کند و به یک‌باره اعتماد سرمایه‌دار بازگردد.

وی تاکید می‌کند: تا زمانی که اتفاقات بنیادین مهمی در بازار نیفتد، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که بازار رشدی داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان می‌کند: اگر همین سیاست‌های بانک مرکزی ادامه داشته باشد، من فکر می‌کنم که بورس در نهایت در همین محدوده نوسان می‌کند؛ مگر این‌که در زمینه کاهش نرخ سود یا کاهش فاصله نرخ نیمایی با بازار آزاد اتفاقاتی بیفتد که بتواند بورس رشد کند؛ وگرنه با این شرایط، پتانسیلی نمی‌بینم.

منبع:خبرآنلاین

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی