پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ 05 December 2024
شنبه ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۱
کد خبر: ۷۵۵

پزشکان چقدر مالیات می‌دهند؟

پزشکان چقدر مالیات می‌دهند؟
اگر ملاک را برآوردهای خود سازمان مالیاتی قرار دهیم، در حدود ۲۰درصد مالیات پزشکان محقق شده است. اگر ملاک را به برآوردهای مرکز پژوهش‌های مجلس تغییر دهیم، این میزان تا کمتر از ۳درصد مالیات مورد نظر کاهش پیدا می‌کند. با این حال، نایب‌رییس کمیسیون بهداشت مجلس می‌گوید بیشتر پزشکان مالیات خود را پرداخت می‌کنند.

مرکز پژوهش‌های مجلس میزان مالیات واقعی پزشکان را حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان در سال تخمین زده است اما تخمین سازمان امور مالیاتی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان است. آمارهای سازمان امور مالیاتی کشور نشان می‌دهد در سال ۹۶ پزشکان ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخته‌اند. بدین ترتیب، اگر ملاک را برآوردهای خود سازمان مالیاتی قرار دهیم، در حدود ۲۰درصد مالیات پزشکان محقق شده است. اگر ملاک را به برآوردهای مرکز پژوهش‌های مجلس تغییر دهیم، این میزان تا کمتر از ۳درصد مالیات مورد نظر کاهش پیدا می‌کند. با این حال، نایب‌رییس کمیسیون بهداشت مجلس می‌گوید بیشتر پزشکان مالیات خود را پرداخت می‌کنند.

«محمدحسین قربانی» در گفت‌وگو با خبرنگار فراز، تخمین مرکز پژوهش‌های مجلس را بی‌پایه و اساس خواند و گفت: «بیشتر پزشکان در بیمارستان‌های دولتی و مراکز بهداشت کار می‌کنند و در نتیجه مثل دیگر کارمندان دولت مالیات‌شان را پیش از دریافت حقوق پرداخت می‌کنند».

پیشتر، رئیس اداره مالیات استان تهران اعلام کرده بود که در سال ۹۶ از حدود ۲۰ هزار پزشک فعال در تهران ۱۱ هزار نفر اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کرده‌اند. میانگین مالیات اظهاری این پزشکان حدودا ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. یعنی تقریبا ۴۰ درصد رقمی که اداره امور مالیاتی تعیین کرده است. بدین ترتیب، پزشکان تهران به صورت میانگین دو برابر دیگر پزشکان کشور پیش‌بینی‌های مالیاتی را محقق کرده‌اند، هرچند که هنوز تا رسیدن به سطح مورد انتظار فاصله زیادی دارند.

پزشکان طرز استفاده از کارتخوان را بلد نیستند!

پرسش بر سر میزان مالیات پزشکان، همواره با بحث استفاده از کارت‌خوان‌ها همراه بوده است. جنجال خبری پزشکان بدون کارت‌خوان در نهایت پای مجلس را نیز به میان کشید و کمیسیون تلفیق، بندهای «ی» و «ک» را به تبصره۶ قانون بودجه سال ۹۸ افزود. بندهایی که ضمن تاکید بر ضرورت پرداخت ۱۰درصد مالیات علی‌الحساب از درآمد پزشکان بیمارستانی و مراکز درمانی، استفاده از کارت‌خوان را در تمامی مطب‌های پزشکی الزامی ساخت.

بنابر اعلام سازمان امور مالیاتی کشور صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تا ۲۳ مرداد ماه جاری مهلت داشتند در سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارتخوان بانکی) ثبت نام کنند. اتفاقی که البته رخ نداد و به گفته رستم‌پور، مدیر کل تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی، بنابر تقاضای برخی پزشکان مهلت ثبت‌نام دراین سامانه تا پایان مرداد ماه تمدید شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در نامه‌ای به رئیس سازمان امور مالیاتی خواستار تعویق دوباره مهلت ثبت‌نام پزشکان در سامانه ثبت درخواست شد. محمدرضا ظفرقندی در این نامه دلیل درخواست خود را «آموزش روند ثبت کارتخوان و استفاده از آن به پزشکان» ذکر کرد. طرح ادعای ناآشنایی پزشکان با طرز استفاده از کارت‌خوان‌ها واکنش‌های بسیاری را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت.

گفتنی است پس از عضویت پزشکان در سامانه پایانه‌های فروشگاهی کارتخوان‌های مخصوصی در مطب‌ها نصب خواهد شد. یک نرم‌افزار ویژه، نام پزشک و مرکز درمانی را در این کارتخوان‌ها درج می‌کند. با اسکن بارکد دستگاه با گوشی‌های هوشمند می‌توان تاریخ، نام پزشک، مرکز درمانی و مبلغ صورت‌حساب را مشاهده کرد. بر اساس قانون جدید، پزشکانی که از کارتخوان استفاده نکنند مشمول جریمه‌ای خواهند شد که معادل ۲درصد درآمد سالانه آنان است. همچنین پزشکانی که به این سیستم مجهز شوند تا دو سال از تخفیف ۱۰درصدی در پرداخت مالیات بهره‌مند خواهند شد.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی