۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۰:۳۱
دوشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۹
کد خبر: ۷۷۷۴۱

ظریف: ۴۰۰ نفر گزینه‌های پیشنهادی برای وزارت در دولت پزشکیان را بررسی می‌کنند

ظریف: ۴۰۰ نفر گزینه‌های پیشنهادی برای وزارت در دولت پزشکیان را بررسی می‌کنند
 «محمدجواد ظریف» معیار‌ها و روند انتخاب اعضای کابینه «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور منتخب را تشریح کرد.

«محمدجواد ظریف»،‎ رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم، معیارها و روند انتخاب اعضای کابینه  «مسعود پزشکیان» نهمین رئیس‌جمهور کشور را تشریح و تاکید کرد: «تا به امروز، هیچ مسئولیتی در دولت دکتر پزشکیان تعیین نشده است و حتی هیچ نامزدی، برای هیچ مسئولیتی، نهایی نشده است.»
 
«محمدجواد ظریف»،‎ رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم، «یکشنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۳» با انتشار کلیپی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، درباره معیار‌ها و روند انتخاب اعضای کابینه «مسعود پزشکیان» گفت: «به حضور نهادهای مدنی در فرآیند تشکیل دولت معتقد هستیم. سنجه‌های تعیین‌شده برای تشکیل دولت چهاردهم، برای احزاب مخالف دولت هم ارسال شده است چراکه دولت معتقد به وفاق ملی است.»
 
محمدجواد ظریف بیان کرد: «مشارکت مردم در انتخابات چه آن‌هایی که به دکتر پزشکیان رای دادند و چه آن‌هایی که به رقیب آقای پزشکیان رای دادند و چه آن‌هایی که رای ندادند، زمینه‌ای را فراهم کرده است تا یک امید و نشاطی در جامعه سیاسی ایران فراهم شود و این امید را دولت در دولت آتی در نظر خواهد گرفت تا با تمام تلاش و شفافیت پیش ببرد.»
 
او اظهار کرد: «همه اقشار جامعه ایرانی از جمله بانوان، اقوام، اقلیت‌ها، کارگران، اقشار فرودست، کارفرمایان و همه اقشار در این فرآیند باید حضور داشته باشند. ما با جدیت معتقد به حضور جامعه مدنی در فرآیند تشکیل دولت هستیم و معتقدیم  که نهادهای مختلف جامعه مدنی، انجمن‌های علمی، دانشگاه‌ها، انجمن‌های صنفی باید  در این فرآیند حضور داشته باشند. به همین دلیل یک شورای راهبری تشکیل شده است. بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات و از روز یکشنبه این شورا جلسات منظمی داشته است. ابتدا سنجه‌های ضروری برای نامزدهای عضویت در هیات دولت را تعیین کرده است.»
 
رئیس شورلی انتقالی دولت چهاردهم، تصریح کرد: «سپس این سنجه‌ها را برای انجمن های علمی، انجمن‌های صنفی، احزاب و شخصیت‌ها ارسال کرده است. جالب است اطلاع داشته باشید که این احزاب شامل احزاب مخلف هم هست و شخصیت‌ها شامل رقبای انتخاباتی آقای پزشکیان نیز می‌شود؛ چراکه این دولت معتقد به وفاق است. معتقد به دولت وحدت ملی است. معتقد به همدلی و همبستگی برای رفتن به سوی آینده است.»
 
او تاکید کرد: «برای ما مهم این است که در یک روند بسیار شفاف که به صورت مرتب به استحضار مردم بزرگ ایران رسید، این کار را پیش ببریم. پس از این‌که پیشنهادات را دریافت کردیم این پیشنهادات در کمیته‌هایی بررسی شوند.»
 
ظریف درباره ترکیب‌ کمیته‌ها تاکید کرد: «مهم است دوستان ما بدانند که در هر کمیته ای دو نخبه دانشگاهی داشته، دو نخبه متخصص غیردانشگاهی داریم. یک نفر از جبهه اصلاحات داریم و از سایر احزاب. دو نفر از تشکل‌های تخصصی و نظام‌های صنفی و سازمان‌های مردمی داریم. یک نماینده از بخش خصوصی داریم. یک نفر از ستادهای مرکزی و استان ها داریم. یک نفر لااقل از زنان در همه کمیته‌ها باید حضور داشته باشد. یک نفر از اعضای اقوام یا اقلیت‌های مذهبی حتما در تک‌تک کمیته‌ها حضور خواهند داشت. کارگروه‌های ما، روسا و دبیرانی دارند که همه دبیران از جوانان زیر ۴۰ سال و عموما زیر ۳۰ سال هستند. این روند را شروع کردیم و اکنون به مراحل خوبی رسیدیم.»
 
ظریف با اشاره به سنجه‌های لحاظ‌شده برای انتخاب اعضای کابینه، تصریح کرد: «حاصل کار ما که به رئیس‌جمهور ارائه خواهد شد، شامل ۶۰ درصد افرادی خواهد بود که سن آنها از ۵۰ الی ۵۵ پایین‌تر است. ۶۰ درصد آنان برای بار اول است که وارد هیات دولت می‌شوند. حالا نه این‌که ۶۰ درصد زیر ۵۰ سال باشند و همان ۶۰ درصد نیز بار اولشان باشد. ممکن است ۶۰درصد بار اولشان باشد و یک ۶۰ درصد دیگر یعنی اگر شش تا پیشنهاد می‌کنیم، سه نفر زیر ۵۰ سال باشد و سه نفر از آنان، بار اولشان باشد. فراخوان‌ها ارسال شده است و امیدواریم از روز یکشنبه شروع کنیم به بررسی شرح حال‌هایی که آمده است.»
 
او افزود: «اعتقاد به قانون اساسی و اسناد بالادستی، اجتهاد به پاکدستی، صداقت و شجاعت که مبنای کار دکتر پزشکیان است. نگرش ملی به دور از گرایش‌ها قومی، مذهبی، جناحی و منطقه‌ای، همراهی و وفاداری به گفتمان و رویکرد رئیس‌جمهور که آن را در مراحل انتخابات به خوبی شنیده‌اید. عدالت‌گرایی، صدای بی صدایان بودن، حقوق و مطالبات جوانان و زنان، تعامل فرهنگی و اجتماعی، احیای کرامت و شخصیت فرهنگیان، هم گرایی و وفاق داخلی، تخصص‌گرایی و شایسته‌سالاری، مقاومت و انعطاف و تعامل خارجی شاخص های گفتمان رئیس‌جمهور هستند.»
 
رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم در ادامه بیان کرد: «سنجه بعدی ما، شناخت ماموریت و توانایی حل مسئله است.  مدرک مهم است. افرادی که حاصر می شوند باید مدرک قابل قبولی مانند کارشناسی ارشد یا بالاتر داشته باشند. تجربه مدیریت مهم است. حالا نه در سطح وزیر و عضو کابینه اما باید افراد سابقه‌ای داشته باشند که قابل دفاع باشد. اما مهم‌تر از آن، نوآوری است؛ بتوانند نوآوری داشته باشند. در گذشته، گیر نباشند بلکه به آینده فکر کنند.»
 
او تاکید کرد: «نگرش و رویکرد راهبردی داشته باشند. مهارت کار جمعی و اعتقاد به کار کارشناسی که یکی از مهم ترین موضوعات انتخاباتی دکتر پزشکیان بوده است‌. نهایتا باید مقبولیت داشته باشند در دستگاهی که قرار است خدمت کنند. یکی از ضرورت‌های کمیته‌ها این است که افرادی را معرفی کنند که از دستگاه برآمده باشد از خارج از دستگاه مربوطه نباشند. مجموع اعضای کمیته‌ها نزدیک به ۴۰۰ نفر خواهد بود و این روند شفافی خواهد بود.»
 
ظریف تاکید کرد: «تا به امروز هیچ مسئولیتی در دولت پزشکیان تعیین نشده است. حتی هیچ نامزدی، برای هیچ مسئولیتی، نهایی نشده است. همه نامزدها از درون این کمیته‌ها به دکتر پزشکیان پیشنهاد خواهد شد و در نهایت این رئیس‌جمهور است که حق دارد افراد مورد نظر را انتخاب و به مجلس معرفی کند.»
 
رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم در پایان تاکید کرد: «من از دوستان خواهش می‌کنم اولا گمانه‌زنی نکنند و ثانیا اگر گروهی گمانه‌زنی کردند، توجه داشته باشند که این احتمالا تلاش برای خبرسازی است. هیچ تصمیمی گرفته نشده است و هر تصمیمی که گرفته شود، به شکل شفاف به مردم اطلاع داده خواهد شد. امیدواریم این روند، رضایت مردم بزرگ ایران را فراهم کند.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی