۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۳:۴۱
دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
کد خبر: ۷۸۵۴۴

فهرست‌های ساختگی درباره کابینه دولت چهاردهم/ پشت پرده مطرح کردن اسامی گمنام برای حضور در دولت پزشکیان

فهرست‌های ساختگی درباره کابینه دولت چهاردهم/ پشت پرده مطرح کردن اسامی گمنام برای حضور در دولت پزشکیان
فهرست‌سازان در حال کارند؛ خیلی پرفشار هم در حال کار هستند تا چهره های مدنظر خود را به کابینه پزشکیان تحمیل کنند، در فاز جدید هم تلاش دارند این فهرست ها را به چهره های شاخص منتسب کنند.

 چند روز مانده تا اعلام فهرست وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس، بازار «فهرست‌سازی» از سوی برخی افراد و جریانات هم داغ شده است؛ کسانی که از راه این فهرست‌سازی‌ها می‌خواهند فضاسازی کنند و به طریقی با ایجاد جنگ روانی در رسانه‌ها، به اهداف خود دست یابند.
ردپای افراد و برخی رسانه ها در فضاسازی ها درباره کابینه پزشکیان

در این بین برخی رسانه‌ها بازوی اجرایی این فضاسازی‌ها شده‌اند و هر چند مدت یک بار یک لیست شامل اسامی رنگارنگ منتشر می‌کنند. این رسانه‌ها و افراد که خط و ربط‌های خاصی هم دارند، نقش عمده‌ای در این فضاسازی‌ها بازی می‌کند.

فهرست‌سازان برای بالا بردن اعتبار فهرست‌های مدنظرشان، آنها را به چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی سرشناس منتسب می‌کنند تا اینطور وانمود کنند که این فهرست‌ها مورد حمایت این شخصیت‌ها قرار دارد یا فراتر از این؛ فهرست‌های مورد نظر، خواسته‌های آن شخصیت‌ها هستند و در حال فشار بر روی دولت نوپا هستند تا افراد مورد حمایتشان به عنوان وزیر پیشنهادی یا معاونت ریاست جمهوری معرفی شوند.

به عبارت دیگر چنین فهرست‌سازی‌هایی بنا دارد تا چهره‌های سرشناس را به سهم‌خواهی از دولت متهم کنند.

تا الان فهرست‌های متعددی منتشر شده که منتسب به ناطق نوری، علی لاریجانی، حسن روحانی و محمد خاتمی هستند؛ فهرست‌هایی که شاید افراد داخل آن نزدیک به این شخصیت‌ها باشند، اما بنایی بر سهم‌خواهی و فشار بر دولت برای گنجاندن این نام‌ها در کابینه وجود ندارد.
تکذیب ارائه لیست از سوی شخصیت ها /نه ناطق نوری، نه روحانی نه لاریجانی 

چنانچه علی‌اکبر ناطق نوری در پاسخ به سوالی درباره ارتباط فهرست‌های منتسب به او، با رد این فهرست‌سازی‌ها تاکید کرده که در دیدار با مسعود پزشکیان تنها نظرات مشورتی خود را ارائه داده و از هرگونه ارائه اسم یا موارد مصداقی، پرهیز کرده است.

پیگیری‌ها از دفاتر لاریجانی و حسن روحانی هم نتیجه‌ای مشابه با آنچه ناطق نوری گفته است، داشته است، آنها تاکید کرده‌اند که نظرات مشورتی‌شان را به پزشکیان منتقل کرده‌اند در این بین حتی شاید نام و اسمی هم رد و بدل شده باشد، اما این فهرست‌هایی که در فضای مجازی دست به دست می‌شوند همه‌شان فاقد اصالت است؛ و مورد دیگری که آنها تاکید دارند این است که هیچگونه فشار و سهم‌خواهی در کار نبوده و نیست.


پشت پرده مطرح کردن اسامی گمنام برای حضور در دولت پزشکیان

اساسا فهرست‌سازان می‌خواهند با چنین اقداماتی به نام شخصیت‌ها و چهره‌ها باشد و به کام خودشان و فرد مدنظرشان. 

با نگاهی به فهرست‌های منتشره از سوی افراد و رسانه‌ها، می‌توان پی برد که این فهرست‌سازی‌ها با اهدافی جز خبررسانی و کلیک و بازدید صورت می‌گیرد؛ شگرد این دست خبرسازی‌ها اینگونه است که در بین اسامی موجود در لیست‌های ساختگی‌شان نام‌ها و افرادی را که قصد دارند پررنگ و از آنها گزینه‌سازی کنند، در لابلای اسامی می‌گذارند؛ در این بین اسامی مدنظر فهرست‌سازان، شاید منطقی به نظر برسد ولی جزو گزینه‌های وزارت نباشند؛ اما وقتی در بین اسامی دور و نامحتمل قرار بگیرند، این حس را به مخاطب منتقل می‌کند که اسامی منطقی‌تر شانس زیادی برای وزارت دارند؛ به همین سادگی نام فرد مدنظرشان را جزو گزینه‌های وزارت قرار می‌دهند و برای آن فرد جو روانی مثبت می‌سازند؛ حالا اگر به نتیجه مطلوب یعنی وزارت یا معاونت ریاست جمهوری هم نرسند، این کار باعث می‌شود تا لااقل برای مناصب دیگر، شانس بالاتری از فردی لایق اما رسانه‌ای نشده، داشته باشند.

دامنه این فهرست‌سازی‌ها و به نام این و آن زدنشان به اندازه‌ای گسترده است که جواد ظریف سحرگاه امروز این فهرست‌سازی‌ها را «فضاسازی» خواند: «جز گزارش‌هایی که اینجا پیرامون شورای راهبری می‌دهم و نیز مصاحبه‌های تصویری، هیچ مصاحبه‌ای نکرده‌ام و خبر ارائه سه گزینه برای هر وزارت کاملا نادرست است. برای هر دستگاه لااقل ۸ نامزد تعیین شده و به رئیس‌جمهور محترم تقدیم شده است. قرار است امروز صبح این گزینه‌ها را با معاون اول محترم بررسی کنیم و احتمال دارد در این مرحله تعداد کاهش یابد. پس از مراسم تحلیف، بررسی نهایی گزینه‌ها را در حضور رئیس‌جمهور محترم خواهیم داشت. به فضاسازی‌ها توجه نکنید.»

با رصد فضای مجازی و خط و ربط‌های منتشرکنندگان و حامیان و نام‌های موجود، چنین برمی‌آید که فهرست‌سازان در حال کارند؛ خیلی پرفشار هم در حال کار هستند!

منبع:خبرآنلاین

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی