۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۷:۲۸
چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸
کد خبر: ۷۸۷۲۳

واکنش‌های بین‌المللی به ترور اسماعیل هنیه در تهران

واکنش‌های بین‌المللی به ترور اسماعیل هنیه در تهران
در پی ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ـ حماس ـ گروه‌های مقاومت و آمریکا واکنش‌هایی در محکومیت این جنایت داشتند.

در پی جنایت جدید اشغالگران در تهران، گروه‌های مقاومت فلسطین، انصارالله یمن و کشورهای مختلف در اظهاراتی متعدد به شهادت اسماعیل هنیه واکنش نشان دادند.

ترور اسماعیل هنیه در تهران، امروز چهارشنبه با محکومیت گسترده عربی و بین‌المللی مواجه شد، در اولین واکنش، حماس اعلام کرد این ترور «اقدامی بزدلانه بوده و بی‌پاسخ نخواهد بود».

اخوان المسلمین در اردن شهادت اسماعیل هنیه را محکوم کرد و در بیانیه‌ای افزود: این جنایت تروریستی شنیع، تلاش صهیونیست‌ها برای دستیابی به یک پیروزی توهم‌آمیز پس از یک شکست نظامی است که بیش از ۱۰ ماه در نوار غزه طول کشیده است. 

این گروه تاکید کرد که «خون اسماعیل هنیه و همراهش تنها لعنتی برای اشغالگران و حامیانشان و چراغی در راه آزادی آینده خواهد بود».

اخوان المسلمین همچنین گفت که به تعهد، وفاداری و حمایت خود از مردم فلسطین و مقاومت دلیرانه آنها ادامه خواهد داد.

همچنین «عبدالسلام هنیه» فرزند اسماعیل هنیه در اظهاراتی در این باره گفت: پدرم به خواسته‌اش رسید و ما در یک انقلاب و مبارزه مداوم علیه رژیم اشغالگر هستیم.

«محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز ترور رهبر مجاهد اسماعیل هنیه را محکوم کرد و مردم فلسطین و نیروهایش را به وحدت و استواری فرا خواند.

پیشتر مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم در واکنش به جنایت به شهادت رساندن اسماعیل هنیه ان را جنایت جدید رژیم صهیونیستی دانست.

مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ما در کنار حماس می‌ایستیم.

جنبش فتح ترور رهبر اسماعیل هنیه را محکوم و بر اهمیت اتحاد مردم فلسطین و پایداری آنها در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

«حسین الشیخ»، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، ترور رهبر مجاهد اسماعیل هنیه را محکوم کرد. الشیخ در بیانیه مطبوعاتی این ترور را تشدید خطرناکی دانست و از مردم فلسطین خواست در سایه تشدید تجاوزات رژیم صهیونیستی استوار، متحد و منسجم باقی بمانند.

در همین حال «موسی ابومرزوق»، عضو دفتر سیاس حماس تاکید کرد: ترور رهبر اسماعیل هنیه اقدامی بزدلانه بود که بی‌پاسخ نخواهد ماند.

«سامی ابوزهری» از دیگران رهبران حماس نیز گفت: ما در حال جنگ علنی برای آزادی بیت المقدس هستیم و آماده پرداخت هزینه‌های مختلفیم.

«ماهر الطاهر»، مسؤول روابط بین‌الملل جبهه مردمی آزادی فلسطین نیز گفت: شهید اسماعیل هنیه ارزشمندترین دارایی خود را در راه فلسطین تقدیم کرد.

الطاهر در بیانیه‌ای که شبکه الاقصی منتشر کرد، با بیان اینکه محور مقاومت برای رویارویی کاملاً آماده است، گفت: دولت اشغالگر از گناهی که با ترور اسماعیل هنیه و حمله به حاکمیت ایران مرتکب شد، پشیمان خواهد شد.

رهبر جبهه مردمی معتقد است این ترور بدون حمایت آمریکایی‌ها انجام نمی‌شد.

الطاهر ادامه داد: دشمن اسرائیلی از همه خطوط قرمز عبور کرده و همه چیز را به سمت یک جنگ همه جانبه با کل محور مقاومت سوق می‌دهد.

«محمد الهندی»، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم تاکید کرد: شهادت مجاهد اسماعیل هنیه خسارت بزرگی برای مردم فلسطین است.

رئیس ابتکار ملی فلسطین نیز تاکید کرد: ترور رهبر مجاهد اسماعیل هنیه جنایتی است که عزم و مبارزه مردم ما را برای حقوقشان افزایش می‌دهد.

همچنین کمیته‌های مقاومت در فلسطین اعلام کردند: ما بر عهدمان با شهید اسماعیل هنیه و همه شهدایی که در راه مبارک برای دفاع از مقدسات و آرمان ما شهید شدند، باقی می‌مانیم.

براساس بیانیه کمیته‌های مقاومت در فلسطین: عملیات ترور رهبر بزرگ و نماد مردم فلسطین و مقاومت آنها، حمایت مقاومت را تضعیف نخواهد کرد.

این گروه از مقاومت فلسطین تصریح کرد: دشمن صهیونیستی از آنچه در جریان این رویارویی پیش آمد درس نمی‌گیرد زیرا سیاست ترور، قدرت و پایداری مقاومت را در همه عرصه‌ها افزایش می‌دهد.

همچنین جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در سوگ از دست دادن هنیه تاکید کرد که او راه شهدا را در نبرد دفاع از موجودیت فلسطین در برابر نسل کشی اسرائیل دنبال کرد.

این جبهه از مردم فلسطین، ملت‌های امت عربی و اسلامی و آزادگان جهان خواست تا در برابر دشمن جنایتکاری که به جنایات خود ادامه می‌دهد تا منطقه و سراسر جهان را به آتش بکشد، بپاخیزند.

در عین حال درخواست‌هایی مردمی برای برگزاری اعتصاب سراسری در سراسر فلسطین در پی ترور رئیس دفتر سیاسی حماس منتشر مطرح شده است.

مساجد کرانه باختری پس از ترور رهبر مجاهد شهید اسماعیل هنیه خواستار بسیج عمومی، تشدید تنش علیه اشغالگری شدند.

واکنش‌های جهانی

وزارت خارجه چین اعلام کرد: قاطعانه با ترور اسماعیل هنیه مخالف هستیم و آن را محکوم می‌کنیم.

وزارت خارجه چین در ادامه درباره ترور هنیه گفت: برای جلوگیری از تشدید تنش بزرگتر، باید فورا آتش‌بس برقرار شود.

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت قطر ترور اسماعیل هنیه را به شدت محکوم می‌کند.

این وزارتخانه ادامه داد: ترور اسماعیل هنیه جنایتی فجیع و تشدید خطرناک و نقض آشکار قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است.

حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای ضمن تسلیت شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس، تاکید کرد که این اقدام رژیم صهیونیستی بر عزم و اراده رزمندگان مقاومت برای ادامه راه جهاد می‌افزاید.

در بیانیه حزب‌الله لبنان در این باره آمده است: شهادت رهبر بزرگ و مخلص و برادر عزیز اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس را به خانواده محترم و فداکار ایشان که ده‌ها شهید تقدیم کردند، تسلیت می‌گوییم.

«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در پیامی ضمن ابراز ناراحتی و تسلیت به ملت صابر و مظلوم فلسطین و جنبش‌های مقاومت به مناسبت شهادت اسماعیل هنیه که در پی حمله خائنانه رژیم صهیونیستی به مقر اقامت او در تهران شهید شد، گفت که این اقدامات مجرمانه رژیم اشغالگر، سست‌تر از آن است که ملت فلسطین را از تداوم پیشروی در مسیر پیروزی قضیه عادلانه‌اش بازدارد.

«ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با اشاره به استمرار بررسی ابعاد و جزئیات ترور رئیس دفتر سیاسی حماس توسط نهادهای ذیربط ایرانی، گفت شهادت «اسماعیل هنیه»، پیوند ناگسستنی میان ایران و فلسطین و مقاومت را مستحکم‌تر خواهد کرد.

«محمد علی‌ الحوثی»، یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن تاکید کرد: ترور برادر اسماعیل هنیه جنایت تروریستی و نقض آشکار قوانین است.

«نجیب میقاتی»، نخست وزیر لبنان هم گفت: ما به شدت ترور اسماعیل هنیه را محکوم می‌کنیم و معتقدیم که چنین اقدامی خطری جدی درباره گسترش دایره نگرانی‌ها است.

جماعت اسلامی در لبنان نیز به این جنایت واکنش نشان داد و در پیام تسلیتی فرمانده اسماعیل هنیه را شهید در نبرد آزادسازی فلسطین اعلام کرد.

«امارت اسلامی» افغانستان در بیانیه‌ای در ارتباط با شهادت اسماعیل هنیه در تهران اعلام کرد: شهادت، دروازه وسیعی‌ است که خداوند منان محبوبان درگاهش را به ملاقات خود قبول می‌کند.

یک سخنگوی کاخ سفید گفت که کاخ سفید گزارش‌های مربوط به ترور و به شهادت رسیدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران را دیده است، اما از اظهار نظر فوری خودداری کرد.

وزیر دفاع آمریکا هم در پاسخ به سوالی درباره مطلع بودن آمریکا از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران، گفت که نظری در این باره ندارد.

وزارت امور خارجه ترکیه هم اعلام کرد: ترور هنیه در نتیجه یک ترور «نفرت‌انگیز» در تهران را محکوم می‌کنیم.

وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به ترور رهبر مجاهد هنیه افزود: بار دیگر مشخص شد که دولت نتانیاهو قصدی برای صلح ندارد.

«میخائیل بوگدانوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که ترور اسماعیل هنیه یک «جنایت سیاسی کاملا غیرقابل قبول» است.

بوگدانوف گفت: «این یک قتل سیاسی کاملا غیرقابل قبول است و منجر به تشدید بیشتر تنش‌ها خواهد شد.»

«کنستانتین کوساچف»، نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه هم درباره حملات اشغالگران که بیروت و تهران را هدف قرار داد، گفت: انتظار می‌رود که نفرت متقابل در خاورمیانه تشدید شود.

کوساچف در کانال تلگرامی خود نوشت: حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله و حماس در بیروت و تهران که ظاهراً منجر به کشته شدن رهبران عالی رتبه این ۲ جنبش شد، به معنای اجتناب ناپذیری باعث تحکیم صفوف مقاومت ضد اسرائیلی در جهان می‌شود.

پیشتر روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران به شهادت رسیدند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
رشد ۹ برابری سود عملیاتی بانک پارسیان در نیمه نخست سال
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی