يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ 27 July 2025
دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۷۸۹۷۱

انفجار خشم انباشه مردم از مهاجران | وزیر انگلیسی: برخی دچار جنون تابستانی شده‌اند!

یک هفته است که خیابان‌های انگلیس برای مهاجران ناامن شده. با مرگ دلخراش سه دختربچه در یک کلاس رقص، راست‌گرایان مدعی شدند که قاتل، یک مهاجر مسلمان است. پس از این بود که خیابان‌های بریتانیا بعد از سیزده سال، دوباره به صحنه اعتراضات خشونت‌آمیز بدل شد. پلیس اعلام کرد که مظنون پرونده، یک نوجوان مسیحی است که در انگلیس از پدرومادری مهاجر متولد شده، اما راست‌های تندرو همچنان دست از اعتراض برنداشته‌اند و در خیابان حضور دارند. به نظر می‌رسد که قتل سه دختربچه آتش بحرانی را شلعه‌ور کرده که سال‌ها در بطن جامعه انگلیس رشد کرده است؛ پدیده مهاجران. پدیده‌ای که دولت انگلیس نتوانسته با سیاست‌گذاری‌های درست با آن مواجه شود و امروز با پیامدهای آن در خیابان روبه‌رو می‌شود.

در دو روز گذشته، هزاران معترض راست‌گرا در شهر‌های لیورپول، هال، ناتینگهام و بریستول با پلیس انگلیس و گروه‌های حامی مهاجران درگیر شدند. معترضان با ایجاد آتش‌سوزی و پرتاب بطری و سنگ، ده‌ها پلیس را زخمی کردند و به اموال عمومی آسیب زدند. دیروز نیز، معترضان به ساختمان هتلی در شهر روترام، جایی که گمان می‌رود مهاجران در آن اسکان داده شده‌اند، حمله کردند. به گزارش «دیلی میل»، شورشیان در این هتل را آتش زدند و شیشه‌ها را شکستند. دولت انگلیس پس از بازداشت ۱۵۰ نفر در جریان خشونت‌های خیابانی در شهرهای مختلف، اعلام کرد که «جلسه اضطراری» برگزار می‌کند. «کر استارمر»، نخست‌وزیر انگلیس، ضمن محکوم کردن حمله به هتل محل اسکان پناهجویان، گفت که با حداکثر توان قانونی، با این ناآرامی ها مقابله می کند. او این ناآرامی‌ها را کار «اوباش راست‌افراطی» خواند و گفت «آن‌ها پشیمان خواهند شد».

قتل سه کودک، جرقه یک جنگ خیابانی

روز دوشنبه هفته گذشته، یک پسر هفده ساله با چاقو به یک کلاس رقص حمله کرد و سه دختربچه را به قتل رساند. دولت بریتانیا قاتل را سریعا دستگیر کرد، ولی هویت این نوجوان به دلیل سن پایین او پنهان ماند. بر اساس قوانین قضایی انگلیس، هویت مجرمین زیر سن قانونی تنها در صورت صلاحدید قاضی پرونده افشا می‌شود. با این وجود، به سرعت خبری در رسانه‌های اجتماعی  دست به دست شد که این پرونده جنایی را به تنشی سیاسی تبدیل کرد؛ «مهاجم، یک مسلمان مهاجر است».

با انتشار این خبر، گروه‌های تندروی ضدمهاجر به خیابان ریختند. گروه‌هایی که سال‌هاست به افزایش تعداد مهاجران در انگلیس معترض بوده‌اند و حالا اعتراض خود را با خشم افسارگسیخته به خیابان‌ها آوردند. نخستین درگیری، عصر سه‌شنبه، یک روز پس از حادثه چاقوکشی در شهر «ساوت پورت» اتفاق افتاد. در حالی که جمعیت زیادی از ساکنان این شهر برای ادای احترام به کودکان قربانی در خیابان‌ها جمع شده بودند، گروه کوچکی از معترضان راست‌گرا در محل یادبود با نیرو‌های پلیس درگیر شدند.

اعتراضات انگلیس

پناهندگان، به انگلیس خوش آمدید

به گزارش «رویترز»، پلیس انگلیس پس از شعله‌ور شدن آتش اعتراضات، اعلام کرد که اطلاعات هویتی این نوجوان درست نیست. خبرگزاری «الجزیره» گزارش داده که مظنون پرونده با نام «اکسل روداکوبانا»، یک نوجوان مسیحی است که پدر و مادری روآندایی دارد و در کشور انگلیس به دنیا آمده است.

با این همه، افشای هویت واقعی مظنون پرونده، آتش تندرو‌ها را خاموش نکرد و تظاهرات ضدمهاجرتی که رنگ‌وبوی اسلام‌ستیزانه هم داشت در چهارگوشه انگلیس به خشونت کشیده شد. در مقابل، مخالفان نژادپرستی نیز، به خیابان آمدند. مهاجرستیزان شعار «قایق‌ها را متوقف کنید» سر می‌دادند و پاسخ می‌شنیدند: «آشغال‌های نازیست، از خیابان‌های ما بروید». مدافعان مهاجران همچنین در دلجویی از آن‌ها شعار می‌دادند: «پناهندگان، به این‌جا خوش آمدید».

اعتراضات انگلیس

معترضان؛ از فاشیست‌ها تا عده‌ای شهروند عادی

«گاردین» مدعی شده که قتل هفته گذشته در «ساوت پورت»، فرصتی تازه برای خشونت‌ورزی گروه‌های تندروی راستگرا به شمار می‌آید. به گزارش «نیویورک‌تایمز»، طیف وسیعی از گروه‌های راست‌گرا، شامل نئونازی‌ها و تندرو‌های اسلام‌ستیز، حضور در تجمعات اخیر را تبلیغ می‌کردند و تحت تاثیر اخبار فضای مجازی، به این اعتراض‌ها پیوستند.

به گفته گروه «امید نه نفرت»، (یک گروه حمایتی مستقر در بریتانیا که در مورد سازمان‌های افراطی تحقیق می‌کند)، یکی از اعضای برجسته گروه فاشیستی «پاتریوتیک آلترناتیو» (Patriotic Alternative)،  عکس‌هایی از حضور خود در تجمع اخیر را منتشر کرده است. گروه «امید نه نفرت»، برخی از تصاویر تظاهرات اخیر را بررسی کرده که افرادی با خالکوبی علامت‌های نازی، در آن حضور دارند.

پس از ناآرامی‌ها در «ساوت پورت»، پلیس اعلام کرد که با طرفداران «لیگ دفاعی انگلیس» نیز درگیر شده است. «لیگ دفاعی انگلیس» یک جنبش خیابانی راست‌گرا است که در سال ۲۰۰۹ پایه‌گذاری شد و به دلیل اعتراضات خشونت‌آمیز و مواضع ضدمهاجر و اسلام‌ستیزانه بدنام بود.

طرفداران خشونت فوتبالی یا «هولیگانیسم» که مدت‌هاست با جنبش‌های ملی‌گرایانه بریتانیا همپوشانی دارند، هم در این اعتراضات حضور داشتند. با این حال، مقامات انگلیس اعلام کرده‌اند که همه افراد حاضر در اعتراضات، از گروه‌های راست‌گرا نبودند و برخی از آن‌ها تنها شهروندانی عادی هستند. «دیوید هانسون»، وزیر کابینه انگلیس، روز جمعه در یک گفتگوی رادیویی گفت: «برخی ممکن است گرفتار جنون تابستانی شوند. برخی ممکن است افرادی باشند که نگرانی‌های واقعی دارند».

اعتراضات انگلیس

ساماندهی اعتراضات در شبکه‌های اجتماعی

به گزارش «نیویورک‌تایمز»، پس از حادثه چاقوکشی، فعالان راست‌گرا با انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی «تلگرام» و «ایکس» مردم را به حضور در خیابان‌ها ترغیب کردند. به طور مثال، نخست این ادعای دروغین مطرح شد که عامل قتل، یک پناهجوی هفده ساله به نام «علی الشکاتی» است که سال گذشته با یک قایق وارد انگلیس شده است.

«اسکای‌نیوز» مدعی شده که مجموعه‌ای از حساب‌های ناشناس در شبکه اجتماعی «تیک‌تاک»، به شکلی سازماندهی‌شده مردم را به شرکت در اعتراضات اخیر ترغیب می‌کنند. به گزارش این خبرگزاری، پیش از شروع درگیری‌ها، حساب‌های کاربری ناشناس با انتشار محتوایی مشابه، خواستار اخراج دسته‌جمعی پناهجویان شده بودند و از مردم می‌خواستند در اعتراضات شرکت کنند.

رهبران مجازی اعتراضات خیابانی

به گزارش روزنامه «گاردین»، احیای اعتراضات خشونت‌آمیز راستگرایان تا حدی متاثر از فعالیت مجدد رهبران گروه‌های تندرو، مثل «تامی رابینسون»، در شبکه اجتماعی ایکس است. «رابینسون» با نام واقعی «استفن یاکسلی لنون»، از بنیانگذاران جنبش «لیگ دفاعی انگلیس» و عضو رسمی حزب راست ملی بریتانیا بوده است. «رابینسون» پیش از این تظاهراتی را با حضور بیش از بیست هزار نفر در لندن برگزار کرده بود. در این تجمع، او مستندی را نمایش داد که در آن ادعا‌های نادرستی درباره یک پناهجوی سوری مطرح می‌شد.

در مارس ۲۰۱۸، فعالیت «رابینسون» در این شبکه اجتماعی برای همیشه ممنوع شد، اما زمانی که «ایلان ماسک» این شبکه اجتماعی را خرید، فعالیت مجازی خود را دوباره شروع کرد. بنابر ادعای «گاردین»، «رابینسون» و دیگر رهبران گروه‌های راست‌گرا اطلاعات نادرستی را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر می‌کنند که می‌تواند خشم مردم نسبت به پناهجویان را برانگیزد. بر اساس گزارش «نیویورک‌تایمز»، «رابینسون» اطلاعات جعلی مربوط به هویت قاتل دختربچه‌ها را به طور وسیعی منتشر کرده است. او هفته گذشته از انگلیس خارج شد.

اعتراضات انگلیس

اعتراضات هنوز تمام نشده

خیابان‌های انگلیس، آخرین بار در سال ۲۰۱۱، شاهد چنین صحنه‌آرایی اعتراض‌آمیزی بود. در آن سال، پس از قتل یک مرد سیاهپوست در لندن، هزاران نفر طی پنج شبانه‌روز در خیابان تجمع کردند تا از حقوق سیاهپوستان دفاع کنند. این بار اما، مرگ دلخراش سه کودک گروه‌های راست‌گرای ضدمهاجر را به خیابان کشانده است. آن‌ها خواستار بازگرداندن درخواست‌کنندگان پناه‌جویی و مهاجرانی هستند که سال‌هاست در انگلیس زندگی می‌کنند. حالا یک هفته از اعتراضات خیابانی انگلیس می‌گذرد و به نظر نمی‌رسد خشمی که بیش از یک دهه انباشته‌شده، به این زودی‌ها به پایان برسد. 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ویدیو؛ جدیدترین اظهارات علی‌اکبر صالحی از کارشکنی برخی در روند مذاکرات

سرنوشت لایحه در خصوص پهپادهای غیرنظامی به کجا رسید؟

همه چیز درباره ماجرای یک میلیون تن برنج گمشده سال ۱۴۰۱

توضیحات وزارت دادگستری درمورد لایحه جنجالی فضای مجازی؛ مجازات‌ها در این لایحه چگونه است؟

علی ربیعی: مردم ایران در ذات فرهنگی‌شان با متجاوز همدلی نمی‌کنند | آنچه ما را از موشک هم قوی‌تر کرد، پیوستن ذهنی مردم ایران به تمامیت ارضی کشور بود

عرضه رایگان سوخت به مردم در دوران جنگ ۱۲ روزه

فرمانده نیروی هوایی ارتش: شهید سردار سلامی نوری خاص در چهره‌اش بود

روش دریافت گواهی انحصار وراثت تغییر کرد

شبه‌نظامیان طالبان در انگلیس پناهندگی گرفته‌اند

سلاح لیزری جدید چین آماده شلیک شد

بازیگر یهودی آمریکایی: ستاره داوود را از گردن خود برداشته‌ام | مایه تاسف است آنچه صهیونیست‌ها در غزه انجام می‌دهند

افزایش دما تا چهارشنبه در تهران ادامه دارد

شبکه استارلینک ۸۰۳۲ ماهواره در مدار زمین دارد

دیدار معاون پزشکیان با خانواده شهدای جنگ ۱۲ روزه

پیشنهاد سردبیر
زندگی