دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ 09 September 2024
شنبه ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۴
کد خبر: ۷۹۵۶۸
گفت‌وگوی فراز با مرتضی کاردر، مدیر انتشارات هرمس

صالحی، فاصله بین وزارت ارشاد و اهالی فرهنگ و هنر را کم کند

چهارشنبه هفته گذشته، «سیدعباس صالحی» با رأی اعتماد مجلس به عنوان وزیر ارشاد دولت چهاردهم انتخاب شد. انتخابی که با توجه به کارنامه پیشین او و نیز شرایط موجود، از نظر عده‌ای مطلوب به نظر می‌رسد. اما آیا صالحی می‌تواند از چالش‌های موجود وزارت ارشاد برآید؟
نویسنده :
سارا بقایی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال‌های اخیر، از بخشی از اهالی فرهنگ و هنر فاصله گرفته است. موضوعی که این روزها شاید دغدغه‌ها و چالش‌هایی را رقم زده است.

روزنامه اینترنتی فراز در مورد این چالش‌ها با «مرتضی کاردر»، مدیر انتشارات هرمس‌ گفت‌وگو کرده است.

 

مهمترین مشکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست؟

امروز شاید اصلی ترین مشکل در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عدم توازن و عدالت و عدم توجه به چهره‌ها و شخصیت‌های اصلی حوزه‌های گوناگون فرهنگ و هنر است.

در سال‌های اخیر شاهد بودیم که بسیاری از برنامه‌ها، اتفاقات، جشنواره‌ها بدون حضور چهره‌ها و شخصیت‌های اصلی آن حوزه برگزار شده است و آدم‌ها و شخصیت‌های درجه ۲ و ۳ به جای آن‌ها نشسته اند. این حکم را می‌توان در مورد بسیاری از حوزه‌ها صادق دانست؛ در حوزه سینما، موسیقی، هنر‌های تجسمی و ... این اتفاق افتاده است و دست کم بخشی از آدم‌های اصلی و واقعی حاکم و حاضر در اتفاقات بوده اند و بسیاری از شخصیت‌ها نقشی در رویداد‌های فرهنگی و هنری نداشته اند.

بر این اساس کار وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال حاضر باید این باشد که این آدم‌های اصلی را به برنامه‌های رسمی و اتفاقات آن حوزه‌ها برگرداند آنان را به فعالیت دوباره ترغیب کرده و جای هرکدام از آدم‌ها را مشخص کند.

بزرگ‌ترین مشکل محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد چه بود؟

بزرگترین مشکل آقای محمدمهدی اسماعیلی عدم اشراف به حوزه‌های کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که تا روز آخر هم این اشراف محقق نشد و گاهی اوقات این عدم اشراف در اظهارنظر‌های ایشان هم مشخص بود؛ البته که این عدم اشراف در رفتار‌ها و رویکرد‌ها و سیاست گذاری هایشان بیشتر مشخص بود.

وزارت دوباره سیدعباس صالحی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مسئله اصلی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی درحال حاضر و پس از ۳ سال اخیر و رفتار‌ها و رویکرد‌ها و اتفاقاتی که شاهدش بوده ایم باید ایجاد همدلی بین هنرمندان و اهالی فرهنگ در حوزه‌های گوناگون (سینمای و تئاتر و نمایش گرفته تا موسیقی و کتاب و انتشارات و ...) باشد و آقای صالحی با توجه به کارنامه شان می‌توانند این همدلی را ایجاد کنند.

آقای صالحی شخصیتی فرهیخته، معتدل، ملایم و حتی قدری محافظه کار است که احتمالا می‌تواند انتخاب مناسبی برای وضعیت فعلی باشد.

اما اگر بخواهیم قدری سخت گیرانه و آرمان گرایانه نگاه کنیم در دوره پیشین وزارت آقای صالحی بیشتر تمرکز روی حوزه‌هایی بود که ایشان در دوره معاونت فرهنگی‌شان بر آن اشراف داشتند و سایر حوزه‌ها مثل سینما و معاونت هنری قدری کمتر مورد توجه قرار گرفت و اتفاقاتی که می‌افتاد همسو با سیاست‌های کلان ایشان نبود؛ امیدوارم با فاصله‌ای که افتاده، ایشان در دوره تازه وزارت خود حتما به همه حوزه‌های فرهنگ و هنر توجه کنند.

ارسال نظر
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

استارلینک می‌آید؛ فیلترینگ می‌رود؟

میانگین نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اعلام شد

توییت معنادار رئیس‌جمهور درباره توان نظامی کشور

احتمال ابلاغ افزایش ۲۰درصدی رفاهیات کارمندان

توانیر: از هر ۴ مشترک خانگی یک مشترک پرمصرف است

خبر جدید از معاون اهل سنت پزشکیان / این صندلی به چه کسی می‌رسد؟

ایران سیاست‌های منجر به جابجایی مرزها در همسایگی خود را تحمل نخواهد کرد/ جمهوری آذربایجان کریدور ارس را تکمیل کند

خبر مهم وزیر کار درباره پرداخت یک یارانه ویژه

انتقاد فلاحت پیشه از اعلام بی‌پروای خبر فروش ‎موشک ‎بالستیک به روسیه/ در جنگی که برنده‌اش پوتین نخواهد بود، ایران را به کارت بازی تبدیل کرده‌اند

از حقوق این گروه از بازنشستگان یک میلیون تومان کسر شد

رهبر اپوزیسیون ونزوئلا به اسپانیا پناهنده شد

رقم قرارداد جنجالی‌ترین بازیکن استقلال مشخص شد

فرمانده ارشد سپاه: عناصر ضدانقلاب و تروریست‌ها از مرزهای ایران و عراق اخراج شدند

ماجرای قتل مرموز زن سالخورده در یکی از محلات تهران

پیشنهاد سردبیر
زندگی