وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالهای اخیر، از بخشی از اهالی فرهنگ و هنر فاصله گرفته است. موضوعی که این روزها شاید دغدغهها و چالشهایی را رقم زده است.
روزنامه اینترنتی فراز در مورد این چالشها با «مرتضی کاردر»، مدیر انتشارات هرمس گفتوگو کرده است.
مهمترین مشکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست؟
امروز شاید اصلی ترین مشکل در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عدم توازن و عدالت و عدم توجه به چهرهها و شخصیتهای اصلی حوزههای گوناگون فرهنگ و هنر است.
در سالهای اخیر شاهد بودیم که بسیاری از برنامهها، اتفاقات، جشنوارهها بدون حضور چهرهها و شخصیتهای اصلی آن حوزه برگزار شده است و آدمها و شخصیتهای درجه ۲ و ۳ به جای آنها نشسته اند. این حکم را میتوان در مورد بسیاری از حوزهها صادق دانست؛ در حوزه سینما، موسیقی، هنرهای تجسمی و ... این اتفاق افتاده است و دست کم بخشی از آدمهای اصلی و واقعی حاکم و حاضر در اتفاقات بوده اند و بسیاری از شخصیتها نقشی در رویدادهای فرهنگی و هنری نداشته اند.
بر این اساس کار وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال حاضر باید این باشد که این آدمهای اصلی را به برنامههای رسمی و اتفاقات آن حوزهها برگرداند آنان را به فعالیت دوباره ترغیب کرده و جای هرکدام از آدمها را مشخص کند.
بزرگترین مشکل محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد چه بود؟
بزرگترین مشکل آقای محمدمهدی اسماعیلی عدم اشراف به حوزههای کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که تا روز آخر هم این اشراف محقق نشد و گاهی اوقات این عدم اشراف در اظهارنظرهای ایشان هم مشخص بود؛ البته که این عدم اشراف در رفتارها و رویکردها و سیاست گذاری هایشان بیشتر مشخص بود.
وزارت دوباره سیدعباس صالحی را چگونه ارزیابی میکنید؟
مسئله اصلی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی درحال حاضر و پس از ۳ سال اخیر و رفتارها و رویکردها و اتفاقاتی که شاهدش بوده ایم باید ایجاد همدلی بین هنرمندان و اهالی فرهنگ در حوزههای گوناگون (سینمای و تئاتر و نمایش گرفته تا موسیقی و کتاب و انتشارات و ...) باشد و آقای صالحی با توجه به کارنامه شان میتوانند این همدلی را ایجاد کنند.
آقای صالحی شخصیتی فرهیخته، معتدل، ملایم و حتی قدری محافظه کار است که احتمالا میتواند انتخاب مناسبی برای وضعیت فعلی باشد.
اما اگر بخواهیم قدری سخت گیرانه و آرمان گرایانه نگاه کنیم در دوره پیشین وزارت آقای صالحی بیشتر تمرکز روی حوزههایی بود که ایشان در دوره معاونت فرهنگیشان بر آن اشراف داشتند و سایر حوزهها مثل سینما و معاونت هنری قدری کمتر مورد توجه قرار گرفت و اتفاقاتی که میافتاد همسو با سیاستهای کلان ایشان نبود؛ امیدوارم با فاصلهای که افتاده، ایشان در دوره تازه وزارت خود حتما به همه حوزههای فرهنگ و هنر توجه کنند.
این خبر تکمیل میشود
بررسی نفرات برتر کنکور ۱۴۰۳ چه میگوید
گفتوگوی فراز با مهدی ملکمحمد روانشناس:
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک