۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۲۶
يکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷
کد خبر: ۷۹۸۰۵
گفت‌وگوی فراز با وزیر پیشین بهداشت و درمان

باقری لنکرانی: در برخی نقاط کشور کمبود تخت بیمارستانی داریم | مهمترین چالش نظام سلامت، از هم گسیختگی است

باقری لنکرانی: در برخی نقاط کشور کمبود تخت بیمارستانی داریم | مهمترین چالش نظام سلامت، از هم گسیختگی است
کامران باقری لنکرانی: مهمترین چالش نظام سلامت در حال حاضر از هم گسیختگی آن است؛ نگه داشت نیروی انسانی، تامین دارو و تجهیزات پزشکی با توجه به افزایش نرخ ارز و نگاه منظومه‌ای داشتن به نظام سلامت و اجزا آن را کنار هم قرار دادن مهمترین مشکلات حال حاضر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
باقری لنکرانی: در برخی نقاط کشور کمبود تخت بیمارستانی داریم | مهمترین چالش نظام سلامت، از هم گسیختگی است

با روی کار آمدن دولت چهاردهم رئیس جمهور منتخب وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرده است تا مجلس با آزمودن هر یک ازگزینه‌ها، به وزرای شایسته برای فعالیت در وزارتخانه‌ها رأی اعتماد دهد.

در این بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله وزارت‌خانه‌های مهم و مؤثر در کشور است، این وزارت‌خانه علاوه بر مدیریت و نظارت بر مراکز بهداشتی و درمانی کشور، مدیریت دانشگاه‌های علوم پزشکی را بر عهده‌دارد که از جمله اهداف این وزارتخانه فراهم آوردن موجبات تأمین بهداشت و درمان افراد از طریق گسترش خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی است.

نظام سلامت ایران، به ویژه پس از همه‌گیری کرونا در کشور، با دشواری‌های زیادی مواجه شده است. کمبود دارو، کمبود تخت‌های بیمارستانی، فرسودگی و استهلاک بیمارستان‌ها و تجهیزات پزشکی از جمله چالش‌هایی است که سیستم بهداشت و درمان ایران را با مخاطراتی مواجه کرده است. وزارت بهداشت دولت چهاردهم از همین جهت، کار سختی در پیش دارد.

گزینه پیشنهادی مسعود پزشکیان برای تصدی این وزارتخانه «محمدرضا ظفرقندی» است. ظفرقندی، پزشک و فوق تخصص جراحی عروق، به دلیل سوابق گسترده‌اش در زمینه پزشکی و مدیریت صنفی به یکی از چهره‌های برجسته در جامعه پزشکی ایران تبدیل شده است. او تحصیلات خود را در دانشگاه علوم پزشکی تهران به پایان رسانده و در همان دانشگاه به عنوان استاد و مدیر گروه جراحی عمومی فعالیت کرده است. او چندین دوره رئیس سازمان نظام پزشکی ایران بوده و نقشی کلیدی در دفاع از حقوق پزشکان و ارتقای نظام سلامت کشور ایفا کرده است.

بر این اساس روزنامه اینترنتی فراز با «کامران باقری لنکرانی» وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفتگو کرده است.  

باقری لنکرانی، پزشک و سیاستمدار ایرانی است. او عضو جبهه پایداری وعضو هیئت مؤسس و هیئت امنای بنیاد فرهیختگان ایران است که در دولت نهم سمت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برعهده داشت.

لنکرانی در توضیح چالش‌های کنونی وزارت بهداشت گفت: «مهمترین چالش نظام سلامت در حال حاضر از هم گسیختگی آن است؛ نگه داشت نیروی انسانی، تامین دارو و تجهیزات پزشکی با توجه به افزایش نرخ ارز و نگاه منظومه‌ای داشتن به نظام سلامت و اجزا آن را کنار هم قرار دادن مهمترین مشکلات حال حاضر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است».

وی گفت: «در برخی نقاط کشور کمبود تخت بیمارستانی داریم. ما در ایران با توزیع نامناسب تخت نیز روبرو هستیم که در برخی جا‌ها تخت‌ها خالی و در برخی جا‌ها آنقدر تخت کم است که بیمار منتظر خالی شدن تخت در نوبت می‌ماند در نتیجه باید نگاهی منطقه‌ای به این موضوع داشته باشیم».

کامران باقری لنکرانی وزیر پیشین بهداشت، پیش‌تر با انتشار نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس از برنامه‌های سلامت دولت چهاردهم حمایت کرده بود. 

در بخشی از نامه باقری لنکرانی آمده است: «اکنون که به فضل الهی و حضور پرشور مردم جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب و محترم سکان هدایت قوه مجریه کشور را عهده دار شده‌اند، حسب تاکید مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله خامنه‌ای مد ظله العالی همه ما موظف به حمایت از دولت منتخب مردم می‌باشیم. در ساماندهی وضعیت نابسامان موجود حوزه سلامت، خوشبختانه رئیس جمهوری محترم از ابتدا تاکید بر پیاده سازی قوانین بر زمین مانده، تکالیف مندرج در سیاست‌های کلی سلامت و اهداف برنامه توسعه هفتم و نوسازی و بازسازی شبکه بهداشت و درمان و محوریت آن در برنامه‌ها داشته‌اند. با توجه به این رویکرد ارزشمند ریاست محترم جمهوری، لازم است همه دلسوزان نظام سلامت با پرهیز از ساده‌انگاری، سیاست‌زدگی، برخوردهای سلیقه‌ای و احساسی، قدرت‌طلبی و مردم‌نمایی به جای مردم‌سالاری، دست به دست هم دهند و تلاش نمایند تا این گفتمان به عمل درآید . همه ما باید موفقیت دولت چهاردهم و ریاست محترم جمهوری را موفقیت خود بدانیم . هر گونه کارشکنی در این مسیر از هیچ کسی و به هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست. ضمن احترام به کاندیدای ریاست محترم جمهوری برای مقام مهم وزارت بهداشت که خود از کارشناسان و دلسوزان نظام سلامت و با کوله باری از تجربه هستند، تاکید می‌کنم برغم اهمیت جایگاه وزارت و فراتر از برجستگی‌های وزیر محترم پیشنهادی، تعهد به اجرایی شدن سیاست‌های کلی سلامت و پایبندی به نقشه راهی که براساس آن راهنما تدوین باید گردد و پرهیز از اقدامات سلیقه‌ای می‌بایست میثاق همه ما در نظام سلامت باشد».

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی