اسرائیل قرار است دلار را ۱۰۰ هزار تومان، سکه را ۸۰ میلیون تومانی کند و بازار سهام را به سقوط برساند. در نهایت نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه از همان ابتدای معاملات و ساعاتی پس از مشخصشدن ابعاد حمله، قیمت دلار و بهدنبال آن طلا نزولی شد. بازار سهام روز شنبه با رشد مواجه شد و با ۲۴ هزار و ۳۷۱ واحد افزایش ۱/۲۴ درصد رشد کرد. همچنین ارزش معاملات خرد با رشد ۴۰ درصدی نسبت به مبادلات هفته گذشته مواجه شد و ارزش کل معاملات خرد به ۲ هزارو ۷۷۷ میلیارد تومان رسید. امروز نیز بازار سهام نشان داد که رژیم صهیونیستی و حملات آن را جدی نگرفته است. بازار سرمایه در دومین روز هفته همانند روز قبل رشد قابل توجهی داشت و پس از سه روز کاری، کانال دو میلیون واحد را پس گرفت؛ شاخص کل در پایان معاملات امروز با افزایش بیش از ۳۰ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۲۵ هزار واحد رسید.
«محمد مهدی آبادی» کارشناس اقتصادی در باره واکنش بازارها به حمله اسرائیل به روزنامه اینترنتی فراز میگوید: «از زمانی که تنشهای میان ایران و اسرائیل افزایش یافت، بازار واکنشهایی نشان داد. مهمترین شاخص اقتصادی که به عنوان یک دماسنج عمل میکند، شاخص بورس است. اصولا سرمایه از تنش به دور است و به همین دلیل زمانی که این احساس به وجود میآید، تنشها در حال افزایش است، سرمایه از داراییهای ریسکی مانند سهام به سمت داراییهای امنتر مثل طلا و دلار هجوم میبرد. در چند وقت اخیر، اسرائیل مدام ایران را تهدید میکرد که قرار است پاسخ دهد. نتانیاهو این بار شدیدتر پروپاگاندای رسانهای و تبلیغاتی به راه انداخت و مدام اعلام شد که قرار است به ایران حمله شود.»
او ادامه میدهد: «اصولا در شرایط جنگی، بازارهای سهام و بنگاههای اقتصادی تحت تاثیر قرار میگیرند. در ایران، همه منتظر پاسخی هولناک از سمت اسرائیل بودند. بعد از اینکه طرف اسرائیلی حملات را انجام داد و مشخص شد که فقط به مراکز نظامی حمله کرده و این حمله کماثر بوده است، بازار به این آرامش رسید که رفت و برگشت موشکی و حملات هوایی متوقف شده است. در این حالت بازار بورس سبز شد و اقبال به سمت این بازار بازگشت. به همین دلیل روند صعودی قیمت دلار و طلا در بازار متوقف شد. درواقع انتظار بازار این است که تنشهای منطقهای در قالب حملات نظامی بین ایران و اسرائیل به صورت مستقیم احتمالا ادامهدار نخواهد بود. اما کماکان نمیشود شرایط بازار را آغاز یک روند صعودی در نظر گرفت. زیرا هنوز انتخابات آمریکا و رویکرد رییس جمهور بعدی این کشور به شدت برای سرمایهگذاران ایران مهم است، زیرا بر دو بحث صادرات نفت و جریان پولی کشور در حوزه تجارت خارجی اثرگذار است.»
او در آخر میگوید: «بازار انتظار یک تنش نظامی بسیار بزرگ را داشت، گمان میکرد صنایع و زیرساختها تحت تهدید است؛ به همین دلیل سرمایهها از این بازار خارج شد و به سمت بازار طلا و دلار رفت. اما حال که پاسخ اسرائیل بیتاثیرتر از آنچه بود که تصور میشد، مجدد اقبال به بازار بورس بیشتر شد. اما نمیتوانیم این روند را بلندمدت در نظر بگیریم، زیرا هنوز نتایج انتخابات آمریکا به عنوان یک اتفاق سیاسی مهم مشخص نیست.»
بررسی تحولات اخیر بازارهای مالی ایران در پی حمله بیاثر اسرائیل نشان میدهد که بازارها به سرعت به شرایط جدید واکنش نشان داده و از تنشهای پیشرو عبور کردهاند. این حمله، که به عنوان یک تهدید جدی مطرح شده بود، در عمل تأثیر چندانی بر قیمتها نداشت و باعث کاهش قیمت دلار و طلا و رشد بورس شد.
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
گفتوگوی فراز با مشاور سازمان محیط زیست
لایحه سازمان ملی مهاجرت اصل هشتاد و پنجی شد
جشنی برای کودکان کار
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش