يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ 16 November 2025
شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵
کد خبر: ۸۵۳۱۷

شرایط کنکور امسال تغییر می‌کند؟

مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که با هدف کاهش وابستگی به کنکور و توزیع استرس میان دانش‌آموزان تصویب شد، اکنون با گذشت سه سال از اجرا، به چالشی جدید تبدیل شده است.

 سید جلال موسوی؛ معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی  درباره تغییرات احتمالی در مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور ۱۴۰۴ می‌گوید: هم‌اکنون در حال بررسی‌های کارشناسی هستیم و فعلاً قرار نیست تغییری در برگزاری کنکور ۱۴۰۴ اعمال شود، زیرا هرگونه تغییر باید از یک سال قبل اطلاع‌رسانی شود. با این حال، ممکن است صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم دیگری بگیرد.

وی با اشاره به آسیب‌شناسی‌های انجام‌شده بیان می‌کند: بخشی از اشکالات و ابهامات به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط است و بخشی دیگر به مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو و شورای عالی آموزش و پرورش ارتباط دارد.

موسوی درباره انتقادات مطرح‌شده پیرامون امتحانات نهایی تمام دروس می‌گوید: این موضوع به مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش مربوط است. آنها تصمیم گرفتند که تمام دروس جزو امتحانات نهایی باشد، در حالی که می‌توانستند برخی دروس را شناور کنند. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع اشاره‌ای نداشته است. انتقادات مربوط به شیوه برگزاری ترمیم نمرات یا سهم ۲۰ درصدی سوابق تحصیلی هر یک از پایه‌های دهم و یازدهم در پذیرش دانشگاه‌ها، به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتباط ندارد و به مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو برمی‌گردد.

معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان می‌کند: بخشی از انتقادات مربوط به استرس است و در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا استرس افزایش داشته یا کاهش یافته است و اگر افزایش یافته هدف ما کاهش استرس بوده است که باید حل شود.

موسوی درباره پیشنهادهای مطرح‌شده می‌گوید: پیشنهاد حذف امتحانات نهایی در پایه‌های دهم و یازدهم یا کاهش تعداد دروس امتحان نهایی مطرح است، اما هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تأکید دارد که جلسات کارشناسی هرچه سریع‌تر به نتیجه رسیده و اطلاع‌رسانی شود.

 بسیاری از دانش‌آموزان پیشنهاد می‌دهند که امتحانات نهایی تنها در پایه دوازدهم برگزار شود و تاثیر آن در پذیرش دانشگاه‌ها به جای قطعی، مثبت باشد. همچنین، تاکید دارند که برای برقراری عدالت آموزشی، باید سطح آموزش در مدارس دولتی عادی ارتقا یابد و کیفیت سوالات با محتوای درسی هماهنگ‌تر شود.

اگرچه هدف اصلی مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش استرس و عدالت آموزشی بود، اما شواهد میدانی نشان می‌دهد که اختلاف سطح آموزش در مدارس و فشار روانی مضاعف بر دانش‌آموزان، اهداف اولیه این مصوبه را تحت‌الشعاع قرار داده است.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ریزش مرگبار معدن در شمال هند؛ ۱۵ نفر زیر آوار محبوس شدند

اعزام ۲ بالگرد برای اطفای حریق جنگلهای چالوس

زمان بازی استقلال در جام حذفی تغییر کرد

ماجرای اعتراض و درگیری مسافران پرواز در بندرعباس چه بود؟

رئیس سازمان انرژی اتمی: هر روز تهدید می‌شویم که «اگر دست به اقدامی بزنید، دوباره حمله می‌کنیم» | آنچه ما تجربه کردیم برای دیگر کشورها هنوز رخ نداده

گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه مصر با «عراقچی» و «گروسی» درباره پرونده هسته‌ای ایران

حمایت یوسف پزشکیان از انتصاب چهره معتمد جریان جلیلی - پایداری در دولت | رئیس سازمان بهینه‌سازی با فشار یا توصیه‌ منصوب نشده است

تامین زمین برای ساخت ۱.۷ میلیون مسکن ملی در کشور 

هزینه هر کارمند بانک ایران زمین، ماهانه ۱۴۵ میلیون تومان | پرداخت ۳۳ میلیارد تومان حق مشاوره فقط در ۶ ماه!

عراقچی: به لحاظ نیروی دفاعی قوی‌تر از قبل ۲۳ خرداد هستیم | درخواست برای مذاکره با ایران دوباره آغاز شده | اگر با مردم ایران با زبان احترام و کرامت صحبت شود، مذاکرات موفقیت‌آمیز خواهد بود

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ یکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴

وقتی جمع کثیری از دانشجویان علوم پایه رشته پزشکی را سر کلاس‌ها می‌دیدم، واقعا دلهره پیدا کردم

چمران: باید در تهران ۱۱ هزار اتوبوس داشته باشیم، اما ۲ هزار عدد داریم

معاون عراقچی: اگر روزی مذاکره‌ای با آمریکا اتفاق بیفتد، قطعاً یک «مذاکره مسلح» است

پیشنهاد سردبیر
زندگی