۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۲۸
يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۸۷۶۷۸
وزیر علوم:

محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری در دانشگاه‌ها حذف شود

محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری در دانشگاه‌ها حذف شود
وزیر علوم خواستار گسترش و تقویت رشته‌های تحصیلی در همه دانشگاه‌های کشور متناسب با جایگاه و نقش خانواده و زن بر اساس فرهنگ اسلامی ـ ایرانی شد و گفت: باید رشته‌های مانند مدیریت خانه و خانواده تقویت و  محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری حذف شود.

حسین سیمایی در جلسه ستاد جوانی جمعیت این وزارتخانه اظهار کرد: ارزیابی ابعاد جمعیتی برنامه‌ها و سیاست‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و انعکاس به‌هنگام نتایج آن به نظام سیاستگذاری بسیار مهم است.

وی ضمن تاکید بر انجام برنامه های  مصوب شورای عالی عطف و دبیرخانه ستاد جمعیت گفت: باید راهکار عملی برای تامین منابع اعتباری ساخت خوابگاه های متاهلی و افزایش منابع مالی برای ودیعه اجاره مسکن و وام های تحصیلی و ایجاد مهد کودک ها در کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ارائه شود.

وزیر علوم خواستار گسترش و تقویت رشته های تحصیلی در همه دانشگاه‌های کشور متناسب با جایگاه و نقش خانواده و زن بر اساس فرهنگ اسلامی ـ ایرانی شد و گفت: باید رشته‌های مانند مدیریت خانه و خانواده تقویت و  محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری حذف شود.

سیمایی بر پیش بینی اقدامات و فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ویژه دانشجویان و نیروی انسانی آموزشی و اداری در چارچوب اجرای قانون جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها تاکید کرد.

اجرای سه طرح کلان پژوهشی در حوزه جمعیت

محمدجواد محمودی، رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور و دبیر ستاد جوانی این وزارت در ابتدای جلسه تحلیلی از وضعیت تحولات جمعیتی کشور و بطور خاص در ارتباط با جمعیت دانشجویی و تحولات آن و همچنین سالخوردگی جمعیت ارائه کرد.

وی گفت: با همکاری و مساعدت دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، طرح کلان پیشنهادی مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور با عنوان «ارتقای کارآمدی سیاستگزاری جوانی جمعیت»؛ در بیست و نهمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، مورخ ۳ تیر ۱۴۰۲ مورد تصویب قرار گرفت.

وی افزود: بر این اساس و در راستای اجرایی شدن زیر پروژه‌های این طرح کلان، مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور سه طرح کلان ملی را با هماهنگی و همکاری دبیرخانه ستاد ملی جمعیت با عناوین «ارزیابی اثرگذاری مشوق‌ها و تسهیلات اقتصادی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»، «پیمایش ملی ساختار و کارکرد خانواده ایرانی» و «آسیب‌شناسی و تحلیل تمایل، قصد و اقدام به مهاجرت از ایران و ارائه راهکارهای سیاستی» به تصویب رسانده و هم اکنون مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور طی سه ماه آینده درصدد اجرای مرحله گردآوری داده‌های میدانی برای طرح‌های مذکور با همکاری مرکز آمار ایران است.

ساخت خوابگاه دانشجویی

همچنین مهدی پندار، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع  وزارت علوم هم در این نشست گفت: برای تأمین مسکن و خوابگاه دانشجویی؛ تعداد ۴۸۵۰ واحد در حال ساخت است و تعداد ۴۴۱ واحد به بهره‌برداری رسیده است. همچنین تعداد ۱۳۳ واحد نیز در مرحله بازسازی است.

وی افزود: تبصره ۲ ماده ۷ مبنی بر مکلف بودن کلیه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به اختصاص اراضی و ساختمان‌های مازاد کلیه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به تأمین خوابگاه‌ها و یا منازل مسکونی مورد نیاز دانشجویان متأهل با مشارکت خیرین و سایر دستگاه‌ها به کلیه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ابلاغ شد.

پندار گفت: در ارتباط با ماده ۱۵ موضوع افزایش سن استخدام به روسای دانشگاه‌ها جهت طرح در هیأت‌های امناء دانشگاه‌ها ابلاغ شده است و همچنین مقرر شده است در صورت برگزاری آزمون استخدامی، این امتیاز در ثبت نام و پذیرفته شدن افراد درنظر گرفته شود.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: در ارتباط با ماده ۱۶ موضوع کمک هزینه اولاد و عائله‌مندی، مطابق مصوبات هیئت وزیران در همه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی اجرا شده است و ماده ۱۷ موضوع مرخصی زایمان و سن بازنشستگی در دانشگاه‌ها و مؤسسات وزارت علوم نیز درحال اجرا می‌باشد.

وی گفت: در ارتباط با  مشوق مالیاتی، تخفیف مالیاتی به ازای فرزند سوم و بیشتر پانزده درصد (۱۵%) تخفیف مربوط به هر فرزند در بودجه سنواتی تصویب شده و در حال اجراست و در ارتباط با موضوع تامین فضای مناسب مادر و کودک، فضای مناسب مادر در ستاد وزارت عتف و در اکثر دانشگاه و مؤسسات پژوهشی  اقدام شده است.

پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن متاهلی در سه سال اخیر

 مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز در این جلسه گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون مبلغ ۱۰۱۹ میلیارد تومان اعتبار وام ودیعه مسکن متاهلی به دانشجویان پرداخت شده است که بخشی از آن از  محل اعتبارات تخصیصی ستاد ملی جمعیت و مابقی از منابع صندوق رفاه دانشجویان تامین شده و مقرر است امسال نیز مبلغ ۶۸۰ میلیارد تومان از طرف  ستاد ملی جمعیت به  این موضوع اختصاص یابد.

وی افزود: در راستای حمایت بیشتر از دانشجویان متاهل و با بهره‌گیری از ظرفیت آیین‌نامه پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجویی، وام تحصیلی دانشجویان متاهل دو برابر دانشجویان مجرد در نظر گرفته شده است و در صورتی که زوجین هر دو دانشجو باشند به هر دو نفر وام تحصیلی متاهلی تعلق می گیرد.

گنجی گفت: صندوق رفاه دانشجویان در نظر دارد در صورت تامین منابع و اعتبارات لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مبلغ وام تحصیلی را بصورت قابل توجهی افزایش دهد.

وی ادامه داد: به منظور کمک به تامین بخشی از هزینه‌های ضروری دانشجویان متأهل در امر ازدواج، فرزندآوری و بیماری های خاص وام ضروری تحت عنوان ازدواج (صرفاً یکبار در طول تحصیل)، وام تولد فرزند (به ازاء تولد هر فرزند در مقطع تحصیلی) و در صورت ابتلا به بیماری خاص و پرهزینه همسر یا فرزند تحت تکلف دانشجو وام ضروری بیماری خاص پرداخت می شود.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم, رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: میزان وام ازدواج دانشجویان و وام تولد فرزند هر کدام از سه میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرده است.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی