۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۴:۴۹
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
کد خبر: ۸۹۷۷۱

اعلام آخرین وضعیت پرونده قضایی امیر علی‌اکبری

اعلام آخرین وضعیت پرونده قضایی امیر علی‌اکبری
پرونده قضایی امیر علی‌اکبری به دلیل نگهداری از یک توله شیر، به دلایلی شعبه دیگری ارجاع شده است و این روند می‌تواند باعث طولانی شدن فرآیند رسیدگی قضایی شود، با این حال یگان حفاظت محیط زیست اعلام کرده که با جدیت پیگیر این پرونده است.

چندی قبل ورزشکاری، ویدیویی را در حال نگهداری و بازی با یک توله شیر در منزل شخصی‌اش منتشر کرد؛ تصاویری که واکنش‌های گسترده‌ای را از سوی فعالان محیط زیست در پی داشت و منجر به تشکیل پرونده قضایی علیه او ـ امیر علی‌اکبری، وزرشکار رشته هنرهای رزمی ترکیبی ـ شد.

سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در این زمینه اعلام کرد که «نگهداری از گونه‌های حیات وحش به‌ویژه توله شیر جرم محسوب می‌شود و تبلیغ آن در فضای مجازی یک جرم مضاعف است.»

در پی این واکنش‌ها علی اکبری اظهارکرد که این توله شیر متعلق به یکی از دوستانش بوده و او به‌صورت موقت از حیوان مراقبت کرده است. او همچنین مدعی شده بود که توله شیر را به سازمان محیط زیست تحویل داده است اما فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد که پس از بررسی‌های انجام شده مشخص شد هیچ توله شیری به ادارات محیط زیست سراسر کشور تحویل داده نشده است بنابراین دستور تشکیل پرونده قضایی برای امیر علی اکبری صادر شد. 

در حالی که نگهداری از حیوانات وحشی در منازل سلامت جانی انسان را به خطر می اندازد، می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در اکوسیستم و در نهایت انقراض گونه‌ها نیز منجر شود. بر همین اساس نیز آگاهی بخشی به عموم مردم به ویژه چهره های شناخته شده درباره قوانین مرتبط با حیات وحش و پیامدهای منفی نگهداری از این گونه‌ها نیز امری ضروری است. 

پرویز فلاحی ـ معاون یگان حفاظت محیط زیست ـ  درباره آخرین وضعیت پرونده قضایی امیر علی‌اکبری می‌گوید: در این رابطه پرونده‌ای که علیه امیر علی اکبری تشکیل شد و پیگیری‌ صورت گرفت. شعبه دادگاه بر اساس محل سکونت ایشان تعیین شده بود اما با محل نگهداری توله شیر مطابقت نداشت و به قولی محل وقوع جرم در حوزه قضایی تهران بوده است، در نتیجه قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده به شعبه تهران ارجاع شد. در حقیقت اعلام شد که این شعبه دادگاه امکان بررسی پرونده را ندارد و پرونده به شعبه تهران ارجاع داده شد. 

معاون یگان حفاظت محیط زیست تاکید می‌کند: همکاران پیگیر موضوع هستند. 

فلاحی تصریح کرد: علی اکبری مدعیست دوستش که در وهله اول از توله شیر نگهداری می کرده، آن را تحویل داده است اما در خصوص تحویل توله شیر برای یگان حفاظت محیط زیست ابهاماتی مطرح است چراکه توله شیر به حفاظت محیط زیست تحویل نشده است و حالا این مورد باید برای قاضی مسجل شود. 

وقتی شهرت حاشیه امن نمی‌شود

نگهداری از حیوانات وحشی، به‌ویژه گونه‌هایی مانند توله شیر، در حقیقت یک زنجیره از پیامدهای قانونی، محیط‌زیستی و اجتماعی را به همراه دارد؛ پرونده امیر علی‌اکبری، ورزشکار رشته هنرهای رزمی ترکیبی نیز دقیقا در نقطه‌ای قرار گرفته که پرسش‌های مهمی درباره مسئولیت اجتماعی چهره‌های شناخته‌شده و تاثیرات مخرب این رفتار بر اکوسیستم‌ها مطرح می‌کند.

یکی از نکات مهم نقش چهره‌های عمومی در الگوسازی اجتماعی است. زمانی که یک شخص معروف تصویری از نگهداری از توله شیر را در فضای مجازی به اشتراک می گذارد، تنها یک «لحظه شخصی» را به اشتراک نگذاشته بلکه پیامی را منتشر کرده که هزاران نفر آن را می‌بینند و ناخودآگاه به نگهداری حیات وحش در خانه فکر می کنند این در حالیست که نگهداری چنین حیواناتی در منازل نه تنها خلاف قانون است بلکه می‌تواند تهدیدی جدی برای امنیت فردی و عمومی باشد و اکوسیستم را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

قوانین در این حوزه بر پایه اصول حفاظت از تنوع زیستی، پیشگیری از قاچاق گونه‌های در معرض خطر و کاهش خطرات ناشی از تماس انسان با حیوانات وحشی بنا شده است.  خطرات واقعی نگهداری از حیوانات وحشی بی‌شمار است. تهدید سلامت عمومی، آسیب به حیوانات، اختلال در اکوسیستم و رشد بازار غیرقانونی حیات وحش تنها بخشی از این آثار جبران ناپذیر است. 

برخلاف ظاهر جذاب این تصاویر، توله شیرها در اسارت از محرومیت‌های شدید جسمی و روانی رنج می‌برند. آن‌ها در فضای محدود رشد می‌کنند، از آموزش‌های طبیعی محروم می‌شوند و در نهایت نمی‌توانند به حیات‌ وحش بازگردند.

این اولین باری نیست که چهره‌ای شناخته شده تصاویری از خود و حیوانی وحشی را در شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته و با واکنش روبرو شده است. «شیر دل قراره بیاد پیش خودم بزرگ بشه و هواشو داشته باشیم» این بخشی از جملاتی است که چند سال قبل علی زندوکیلی رو به دوربین، در حالی که توله شیری را در آغوش گرفته بود، گفت. این ویدئو نیز انتقادات گسترده ای منتشر شد و در ادامه زندوکیلی با انتشار پستی اعلام کرد که قصد نگهداری از این گونه را در منزل ندارد و به‌شدت مخالف انجام این کار است.

عبدالله سالاری - کارشناس حیات وحش - درباره نحوه برخورد انسان با حیات وحش می‌گوید: انسان باید از محدوده تولید مثل حیوان فاصله بگیرد و آن را ترک کند. به هیچ‌وجه نباید به موالید حیوانات نزدیک شد.

او می گوید: انتقال بوی دستِ انسان به این موالید تفاوتی با حذف آن‌ها نخواهد داشت چراکه حیات وحش دیگر پذیرای او نخواهد بود و در صورت انتقال حیوان به اداره حفاظت محیط‌ زیست هم در بهترین حالت باید تا پایان عمر در باغ‌ وحش زندگی کند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
پیشنهاد سردبیر
زندگی