جمعه ۱۸ مهر ۱۴۰۴ 10 October 2025
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹
کد خبر: ۸۹۸۰۲

گلایه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از رقابت ناعادلانه با دولتی‌ها

گلایه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از رقابت ناعادلانه با دولتی‌ها
در دیدار نمایندگان بخش خصوصی صنعت تجهیزات پزشکی با رهبر انقلاب، مشکلات عدیده این صنعت به ویژه رقابت ناعادلانه با شرکت‌های دولتی و نظامی مطرح شد. تولیدکنندگان بخش خصوصی با اشاره به چالش‌های موجود، خواستار حمایت جدی از تولید داخلی و رفع موانع پیش روی این صنعت حیاتی شدند.

یکی از نمایندگان تولیدکنندگان بخش خصوصی تجهیزات پزشکی در این دیدار با گلایه از وضعیت موجود، شرکت‌های دولتی و نظامی را عامل اصلی مشکلات این صنعت دانست و به رقابت ناعادلانه این شرکت‌ها با بخش خصوصی اشاره کرد. رهبر انقلاب نیز در پاسخ به این گلایه‌ها، بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی و جلوگیری از رقابت ناسالم تاکید کردند و خواستار پیگیری این موضوع شدند.

این دیدار در حالی برگزار شد که صنعت تجهیزات پزشکی کشور با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند. سیاست‌های نادرست دولت‌های گذشته، از جمله اختصاص ارز دولتی به واردات و قیمت‌گذاری دستوری، همراه با تاخیر در پرداخت مطالبات تولیدکنندگان، باعث شده است تا این صنعت با چالش‌های جدی از جمله کاهش تولید داخلی، افزایش واردات و کاهش کیفیت محصولات مواجه شود.

به گفته فعالان این صنعت، ارز ترجیحی و مطالبات معوقه، سه ضلع اصلی بحران در صنعت تجهیزات پزشکی هستند. اختصاص ارز دولتی به واردات تجهیزات پزشکی، باعث شده تا کالا‌های وارداتی با قیمتی بسیار پایین‌تر از محصولات داخلی به بازار عرضه شوند و تولیدکنندگان داخلی توان رقابت با آنها را از دست بدهند. قیمت‌گذاری دستوری بر روی محصولات پزشکی نیز سودآوری تولیدکنندگان داخلی را کاهش داده و انگیزه آنها برای سرمایه‌گذاری و توسعه را از بین برده است.

علاوه بر این، تاخیر در پرداخت مطالبات تولیدکنندگان، مشکلات مالی بسیاری را برای آنها ایجاد کرده و توانایی آنها را برای تامین مواد اولیه و ادامه تولید کاهش داده است. این مشکلات در حالی است که صنعت تجهیزات پزشکی کشور با کمبود نقدینگی و مشکلات مالی بسیاری روبروست. بر اساس گزارش بانک مرکزی، از ابتدای فروردین تا ۱۷ مرداد سال جاری، ۵ میلیارد و ۶۷۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی و دارو با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان اختصاص داده شده که از این میزان، ۴ میلیارد و ۴۶۴ میلیون دلار مربوط به کالا‌های اساسی و کشاورزی و یک میلیارد و ۲۰۸ میلیون دلار مربوط به دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی بوده است.
برای رفع این مشکلات، نیاز به اتخاذ سیاست‌های حمایتی از سوی دولت است. حذف ارز ترجیحی، پرداخت مطالبات معوق تولیدکنندگان، حذف قیمت‌گذاری دستوری و حمایت از تحقیق و توسعه در این صنعت از جمله راهکار‌هایی است که می‌تواند به بهبود وضعیت تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کمک کند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ترامپ: برخی اتفاقات بسیار عجیب در چین در حال رخ دادن است

علم‌الهدی: مردم ما با عرفی شدن دین، شاد نمی‌شوند

نماینده قم: موضوع «سی. اف. تی» در مجلس معلق است؛ طرحی سه‌فوریتی برای جلوگیری از اجرای آن در دست بررسی است

انتقاد رئیس‌جمهور روسیه از تصمیم کمیته نوبل؛ ترامپ از پوتین تشکر کرد

دولت اسرائیل رسما آتش‌بس در غزه را تصویب کرد

واکنش کاخ سفید به شکست ترامپ در کسب جایزه صلح نوبل

کارشناس فرانسوی: ترامپ به‌ دلیل خروج از برجام، شایسته دریافت نوبل نبود

ترامپ به آرزویش نرسید؛ جایزه صلح نوبل به یکی از چهره های اپوزیسیون ونزوئلا رسید

پوتین: رهبران اسرائیل به ما گفته‌اند، به دوستان ایرانی‌مان منتقل کنیم که تل‌آویو به دنبال درگیری نیست

پرهیز از افتادن در تله تیم سعید جلیلی در نفت | منتظر خروجی مستند «فراموش شده»

معاون اول پزشکیان: خداوکیلی پادویی این مردم باعث افتخار است | دبیرکل سازمان ملل گفت جنگ ۱۲ روزه پرونده سرنگونی نظام ایران را برای همیشه بست

در دادگاه پرونده قتل «ایلیا» کودک ۱۰ ساله رشتی چه گذشت؟

کاخ سفید در رسیدن ترامپ به رویای خود پیش‌دستی کرد!

سخنگوی حماس: ما نهایت انعطاف را نشان داده‌ایم | اسرائیل برای دستکاری در برخی توافقات آتش‌بس تلاش می‌کند

پیشنهاد سردبیر
زندگی