۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۳:۴۳
دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
کد خبر: ۹۰۹۲۲

شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان و مردان ایرانی کدامند؟

شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان و مردان ایرانی کدامند؟
مدیرکل مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت بروز سرطان‌ها در ایران و دنیا، گفت: براساس آمار کشوری، پیش‌بینی می‌شود در کمتر از دو دهه آینده تعداد موارد جدید این بیماری در کشور دو برابر شود؛ این درحالیست که خوشبختانه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از سرطان‌ها با اجتناب از عوامل خطر و اجرای استراتژی‌های پیشگیرانه قابل پیشگیری هستند.

 دکتر جعفر جندقی  با بیان اینکه سرطان نه تنها یک چالش پزشکی بلکه یک مساله اجتماعی است، اظهار کرد: درمان و همچنین پیشگیری از سرطان، نیازمند همراهی تمام افراد از مسئولان تا خانواده‌ها و از متخصصان تا تک‌تک مردم است. با اصلاح سبک زندگی، توجه به تغذیه سالم، پرهیز از عوامل خطرزا مانند دخانیات و الکل و همچنین مراجعه منظم به مراکز غربالگری می‌توان گام‌های بزرگی در کاهش ابتلا به این بیماری و همچنین بهبود نتایج درمان برداشت.

وی گفت: وزارت بهداشت با تمام توان در تلاش است با «توسعه زیرساخت‌های بهداشتی»، «افزایش دسترسی به خدمات پیشگیری و درمانی» و «تقویت برنامه‌های آموزشی، اطلاع‌رسانی و پژوهشی» در مسیر مبارزه با سرطان گام بردارد. به طور قطع، بدون مشارکت فعالانه مردم، این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

سرطان از مهم‌ترین چالش‌های بهداشتی جهان

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان از مهم‌ترین چالش‌های بهداشتی در سراسر جهان است، گفت: روند بروز سرطان در بسیاری از کشورها از جمله ایران رو به افزایش است. «داشتن اطلاعات دقیق درباره بروز انواع سرطان‌ها»، «پراکندگی جغرافیایی»، «عوامل خطر» و «میزان مرگ‌ومیر سرطان» برای مقابله موثر با این بیماری امری ضروری است. این اطلاعات به متخصصان کمک می‌کند تا الگوهای بیماری را شناسایی کرده و عوامل خطر را بهتر درک کنند. به طور مثال، اگر نوع خاصی از یک سرطان در منطقه‌ای خاص افزایش چشمگیری داشته باشد، می‌توان علت‌های محیطی، ژنتیکی یا سبک زندگی مرتبط را بررسی و اقدامات پیشگیرانه مانند برنامه‌های غربالگری و آگاهی‌بخشی عمومی را اجرا کرد. 

وضعیت سرطان در ۲۵ سال آینده

جندقی با بیان اینکه حدود ۲۰ میلیون مورد جدید سرطان در سال ۲۰۲۲ در دنیا گزارش شده، افزود: همچنین حدود ۱۰ میلیون مرگ ناشی از سرطان در این سال ثبت شده است. آمارهای جهانی بیانگر این است که یک نفر از هر پنج نفر طی زندگی خود به سرطان مبتلا می‌شوند. هر ساله، حدود ۴۰۰هزار کودک در دنیا (روزانه ۱۱۰۰ مورد) به سرطان مبتلا می‌شوند. پیش‌بینی شده که تا ۲۵ سال آینده بیش از ۳۵ میلیون مورد جدید سرطان سالیانه رخ دهد که بیانگر افزایش ۷۷ درصدی این بیماری نسبت به سال ۲۰۲۲ است. 

عوامل موثر بر مرگ‌ومیر ناشی از سرطان

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت درباره مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان اظهار کرد: حدود یک‌سوم مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان‌ها در دنیا به دلیل مصرف دخانیات، شاخص توده بدنی بالا، مصرف الکل،  مصرف کم میوه و سبزیجات و عدم فعالیت بدنی است. علاوه بر این موارد، آلودگی هوا یک عامل خطر مهم برای سرطان ریه به حساب می‌آید.  

وضعیت سرطان در ایران

جندقی درباره آخرین وضعیت سرطان در کشور خاطرنشان کرد: براساس آخرین گزارش رسمی منتشر شده، تعداد موارد جدید سرطان‌ها ۱۴۱هزار و ۶۴۱ مورد در سال بوده که از این تعداد، ۶۹هزار و ۶۶ نفر زن و ۷۲هزار و ۵۷۵ نفر نیز مرد بوده‌اند. حدود ۳۹۰ مورد جدید سرطان روزانه در کشور شناسایی می‌شود که در زنان و مردان به ترتیب ۱۹۱ و ۱۹۹ مورد است. در واقع، در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت ایرانی، سالیانه حدود ۱۷۳ مورد ابتلای جدید به این بیماری در کشور شناسایی می‌شود که این عدد برای زنان اندکی کمتر و ۱۷۱ در ۱۰۰هزار و مردان نیز اندکی بالاتر با ۱۷۵ در هر ۱۰۰هزار نفر است. 

وی ادامه داد: براساس آمار کشوری، پیش‌بینی می‌شود در کمتر از ۲ دهه آینده تعداد موارد جدید این بیماری در کشور دو برابر شود. خوشبختانه، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد از سرطان‌ها با اجتناب از عوامل خطر و اجرای استراتژی‌های پیشگیرانه قابل پیشگیری هستند. 

شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت درباره شایع‌ترین سرطان‌ها در کشور توضیح داد: بر اساس آخرین آمار منتشر شده، سرطان‌های پستان، پروستات، کولورکتال، پوست (غیر ملانوما) و معده شایع‌ترین سرطان‌ها در کل جمعیت کشور هستند. در عین حال نیز تاکید می‌شود که تشخیص زودهنگام از طریق برنامه‌های غربالگری، کلید اصلی در کنترل این بیماری است.

وی درباره شایع‌ترین سرطان‌های مردان و زنان گفت: سرطان‌های پروستات، پوست (غیرملانوما)، معده، کولورکتال و مثانه شایع‌ترین سرطان‌های مردان و همچنین سرطان‌های پستان، تیروئید، کولورکتال، پوست (غیر ملانوما) و معده نیز شایع‌ترین سرطان‌های زنان هستند.

میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در سال ۲۰۲۰

جندقی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در جهان گفت: سرطان‌ها، پس از بیماری‌های قلبی_عروقی، بیشترین میزان مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را به خود اختصاص داده‌اند. سال ۲۰۲۰، حدود ۱۰ میلیون نفر در دنیا جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند؛ به عبارت دیگر، تقریبا یک مرگ از هر ۶ مرگ در سال ۲۰۲۰ به دلیل سرطان است. 

وی درباره نقش ریسک‌فاکتورها در مرگ‌ومیر ناشی از سرطان گفت: استعمال دخانیات، عدم تحرک بدنی، استفاده از الکل، رژیم غذایی ناسالم و آلودگی هوا خطر مرگ ناشی از این بیماری را افزایش می‌دهد. تقریبا ۷۰ درصد از مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان در کشورهای کم‌ درآمد و با درآمد متوسط رخ می‌دهد. شایع‌ترین علل مرگ ناشی از سرطان طی سال ۲۰۲۰ در دنیا به دلیل سرطان ریه است. همچنین پس از سرطان ریه، سرطان‌های روده بزرگ و مقعد در جایگاه بعدی قرار دارند. ظهور مجدد سرطان ریه به عنوان شایع‌ترین سرطان، شاید به مصرف مداوم تنباکو در آسیا مربوط می‌شود. 

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه ۷۹هزار نفر جان خود را به دلیل سرطان در کشور از دست می‌دهند، گفت: مرگ سالانه ۷۹هزار نفر معادل ۲۱۶ نفر در روز است. پیش‌بینی شده که تعداد موارد مرگ ناشی از سرطان در ایران تا ۱۵ سال آینده بیش از دو برابر شود. مطالعه موارد مرگ در کشور نشان داده که حدود ۱۲ درصد از علل مرگ در کشور به دلیل نئوپلاسم‌های بدخیم رخ داده و مرگ ناشی از سرطان معده جزو ۱۰ علت اول مرگ در ایران است.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی