۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۷:۲۹
دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶
کد خبر: ۹۰۹۲۶

نظر برنی سندرز درخصوص اظهارات جمهوری‌خواهان درباره زلنسکی: وحشتناک است!

نظر برنی سندرز درخصوص اظهارات جمهوری‌خواهان درباره زلنسکی: وحشتناک است!
در ادامه شکاف در عرصه داخلی آمریکا بر سر اوکراین، سناتور مستقل آمریکایی درخواست‌های جمهوریخواهان این کشور برای استعفای زلنسکی در پی مشاجره او با دونالد ترامپ در پخش زنده تلویزیونی را «وحشتناک» خواند.

اخیرا «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه سرشناس آمریکایی از استعفای «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین بعد از مشاجره‌ای که او در نشست روز جمعه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و معاونش در پخش زنده تلویزیونی داشت، حمایت کرد؛ موضعی که بعدا مورد حمایت «مایک جانسون» رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز قرار گرفت.

در پی این مواضع، «برنی سندرز» سناتور مستقل آمریکایی در مصاحبه‌ای با شبکه ان‌بی‌سی درخواست‌های این جمهوریخواهان برای استعفای زلنسکی را محکوم کرده و گفت: «فکر می‌کنم این یک پیشنهاد وحشتناک است.»

سندرز در حمایت از زلنسکی و در راستای مواضع خصمانه علیه روسیه مدعی شد: «زلنسکی دارد یک کشور را رهبری و برای دفاع از یک دموکراسی در مقابل یک دیکتاتور مستبد، ولادیمیر پوتین، تلاش می‌کند.»

سندرز در ادامه این مصاحبه دونالد ترامپ را به خاطر مواضع چندی پیشش علیه زلنسکی که او را از بابت شروع جنگ اوکراین مقصر دانسته و یک دیکتاتور خواند، هدف انتقاد قرار داده و گفت: «فکر می‌کنم میلیون‌ها آمریکایی خجالت‌زده و شرمسار هستند از اینکه رئیس جمهور ایالات متحده اوکراین را آغازگر جنگ و زلنسکی را یک دیکتاتور می‌خواند. او دقیقا مساله را برعکس کرده است.»

سندرز خاطرنشان کرد: «مردم اوکراین ده‌ها هزار سربازشان را از دست داده‌اند، شهرهایشان دارد در ضمن صحبت کردن ما بمباران می‌شوند. وظیفه ما دفاع از سنت ۲۵۰ ساله مطرح بودن به عنوان رهبر دموکراتیک جهان است نه اینکه به کشوری درگیر در جنگ که در تلاش برای انجام دادن کار درست است پشت کنیم.»

اظهارات سناتورهای جمهوریخواه در حمایت از استعفای زلنسکی و مواضع سندرز علیه آن بعد از آن مطرح می‌شوند که دونالد ترامپ و معاونش، جی‌دی ونس، روز جمعه نشستی همراه با مشاجره را با ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید در برابر دوربین‌های تلویزیونی و رسانه‌ها داشتند؛ نشستی که قرار بود در نتیجه آن توافق طرفین بر سر بهره‌برداری آمریکا از منابع معدنی اوکراین منعقد شود. در حالی که زلنسکی در تمام طول جنگ اوکراین از حمایت‌های تسلیحاتی و مالی متحدان غربی از جمله ایالات متحده برخوردار بود در قبال توافق منابع معدنی نیز درخواست برخورداری از به اصطلاح تضمین‌های امنیتی آمریکا را داشت اما جی‌دی ونس زلنسکی را به ناسپاسی در قبال کمک‌هایی که دریافت کرده متهم کرد. در خاتمه نشست جنجالی روز جمعه رئیس جمهور آمریکا از زلنسکی خواست تا کاخ سفید را بدون امضای توافق مربوط به معادن اوکراین ترک کند.

ترامپ اولین رئیس جمهور آمریکا است که در طی جنگ اوکراین این کشور را به ناسپاسی در قبال کمک‌های نظامی ایالات متحده متهم می‌کند.

رسانه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا در اکتبر ۲۰۲۲ به نقل از چهار منبع مطلع گزارش داده بود «جو بایدن»، رئیس جمهور سابق ایالات متحده در یک گفتگوی تلفنی با زلنسکی بسیار از دست این رئیس جمهور اوکراین خشمگین شده است. بایدن طبق این گزارش بعد از آن خشمگین شد که به زلنسکی گفت مجوز به یک میلیارد دلار کمک دیگر به اوکراین داده اما زلنسکی در پاسخ فهرستی از کمک‌های درخواستی جدید خود را به او مطرح کرده است.

ان‌بی‌سی گزارش داد زلنسکی بعد از گفتگوی تلفنی با بایدن بیانیه‌ای منتشر کرده و در آن از ایالات متحده به خاطر کمک‌هایش تحسین کرده است. رئیس جمهور اوکراین روز شنبه هم با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت که از ایالات متحده و ترامپ «به خاطر همه حمایت‌هایشان در طی این سه سال جنگ تمام عیار تشکر می‌کند.»

«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه ‌ای‌بی‌سی زلنسکی را متهم به تضعیف مذاکرات در روز جمعه به سبب ناتوانی در مهار خود و ربط دادن هر مساله‌ای به اوکراین کرد.

روبیو گفت: «من امیدوارم که یک شروع مجدد در کل مساله رخ دهد.»

جانسون در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه انجام داد با انتقاد از زلنسکی گفت: «باید زلنسکی تغییری در خود بدهد. یا خود او سر عقل آمده و با سپاسمندی به پای میز مذاکره بر می‌گردد یا کس دیگری باید برای انجام این کار رهبر کشور او شود.»

جانسون اظهار کرد زلنسکی باید در نشست جمعه نسبت به ایالات متحده قدردانی و تشکر ابراز می‌کرد و این که ایالات متحده به دنبال حق بهره‌برداری از معادن در اوکراین در چارچوب توافق صلح است «پیروزی برای همه» خواهد بود چون به آمریکا مواد معدنی مورد نیاز را می‌دهد و به اوکراین سطحی از امنیت را می‌دهد.

«مایک ترنر»، قانونگذار جمهوریخواه دیگر کنگره آمریکا و رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان این کشور نیز در مصاحبه‌ای گفت: «زلنسکی به جای پذیرفتن این برد آن را تبدیل به بحث بر سر تضمین‌های امنیتی آمریکا در مذاکرات صلح کرد. زلنسکی نباید تضمین‌های امنیتی آمریکا را به عنوان پیش‌شرط مطرح کند چون قرار نیست ارائه شوند.»

«مارک کلی»، سناتور دموکرات آمریکایی نیز روز یکشنبه در مصاحبه‌ای تلویزیونی با انتقاد از برخورد ترامپ و معاونش با زلنسکی در نشست روز جمعه اظهار کرد: «زلنسکی را روز جمعه در گوشه‌ای گرفتار کرده و به او قلدری کردند. این یک روز غم‌انگیز برای کشور ما بود.»

«لیزا مورکوفسکی»، سناتور آلاسکا، از معدود جمهوریخواهانی بود که بر خلاف دیگر هم‌حزبی‌هایش رفتار ترامپ با زلنسکی در نشست جمعه را محکوم کرد.

او در پستی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد این نشست را یک «گفتگوی شوک‌آور» توصیف کرده و نوشت: «من از مشاهده اینکه ظاهرا دولت ما از متحدانمان فاصله می‌گیرد و پوتین، یک تهدید علیه دموکراسی و ارزش‌های آمریکا در سراسر جهان را به آغوش می‌کشد حالم به هم می‌خورد.»

«جیمز لنکفورد»، سناتوری جمهوریخواه دیگر آمریکایی نیز به نوبه خود گفت با درخواست‌ها برای استعفای زلنسکی مخالف است.

او نیز در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «من علاقه‌ای به اینکه خواستار استعفای رهبران دیگر جهان شوم ندارم. من صادقانه فکر می‌کنم این اتفاق هم‌اکنون اوکراین را به ورطه آشوب می‌اندازد.»

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
رشد ۹ برابری سود عملیاتی بانک پارسیان در نیمه نخست سال
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی