۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۰:۱۱
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳
کد خبر: ۹۱۰۵۷

اتحادیه عرب طرح مصر برای بازسازی غزه را تصویب کرد

اتحادیه عرب طرح مصر برای بازسازی غزه را تصویب کرد
اتحادیه عرب روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند ماه با برگزاری اجلاسی فوق‌العاده در قاهره پایتخت مصر، طرح این کشور برای بازسازی غزه را تصویب کرد.

 این اقدام اتحادیه عرب در واکنش به طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر اسکان مجدد فلسطینیان و بازسازی غزه بود.

بنابر مصوبه اتحادیه عرب، مرحله نخست این طرح تقریبا شش ماه طول می‌کشد و دو مرحله بعدی مجموعا بین چهار تا پنج سال ادامه خواهند داشت. هدف این طرح بازسازی غزه حفظ صلح و امنیت، و بازگرداندن حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطینی است.

به گزارش الجزیره، دوره انتقالی شش ماهه اولیه مستلزم تشکیل کمیته‌ای از فلسطینیان خواهد بود که تحت مدیریت تشکیلات خودگردان فلسطینی فعالیت کرده و آوارها را از خیابان صلاح‌الدین، که شاهراه اصلی شمال به جنوب در نوار غزه است، پاکسازی کنند.

پس از بازگشایی راه‌ها، ۲۰۰ هزار واحد مسکونی موقت برای اسکان ۱.۲ میلیون نفر ساخته خواهد شد و حدود ۶۰ هزار ساختمان آسیب‌دیده بازسازی می‌شوند.

حماس از مواضع شرکت کنندگان در اجلاس فوق العاده سران کشورهای عربی استقبال کرد
 

در همین‌باره ایرنا به نقل از کانال تلگرامی حماس، این جنبش فلسطینی با صدور بیانیه ای از برگزاری نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی که به منظور گفت و گو در مورد خطراتی که آرمان فلسطین باتوجه به حملات مداوم صهیونیست‌ها و طرح‌های نسل‌کشی و کوچ اجباری که فلسطینی ها در غزه، کرانه باختری و قدس با آن مواجه هستند، قدردانی کرد.

حماس افزود: برگزاری اجلاس سران کشورهای عربی در روز سه شنبه، مرحله پیشرفته ای از همسویی کشورهای عربی و اسلامی با آرمان عادلانه فلسطین را آغاز کرد.

حماس افزود: سخنان رهبران و سران در نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب در قاهره که همگی بر رد طرح‌های رژیم اشغالگر برای کوچ اجباری مردم ما، مخالفت با پروژه‌های الحاق و اسکان مجدد و حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین در زمینه آزادی و تعیین سرنوشت خویش تاکید داشتند را ارج می‌نهیم.

این جنبش با قدردانی از موضع کشورهای عربی در رد تلاش‌ها برای کوچ اجباری ملت فلسطین یا محو مساله ملی فلسطین تحت هر بهانه یا پوششی، این مواضع را شرافتمندانه و پیامی تاریخی دانست که تاکید دارد نکبت فلسطین تکرار نخواهد شد.

حماس همچنین تاکید کرد که ملت فلسطین با پشتوانه موضع یکپارچه کشورهای عربی، قادر است این توطئه‌ها و طرح‌ها را ناکام بگذارد.

حماس در ادامه این بیانیه با استقبال از طرح بازسازی غزه که در بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب تصویب شد، خواستار فراهم شدن اجرای کامل این مصوبه شد.

این جنبش مقاومت فلسطینی همچنین تلاش‌های مصر برای مهیا کردن زمینه برگزاری کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه را ارج نهاد.

حماس بیان کرد: بارها تاکید کرده‌ایم که از هر اقدامی که به نفع مردم فلسطین در رفع آثار تجاوز و جنگ نسل‌کشی باشد حمایت می کنیم و از تصمیم تشکیل کمیته پشتیبانی اجتماعی برای پیگیری پرونده امدادرسانی، بازسازی و مدیریت غزه به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از کشور فلسطین حمایت کرده‌ایم.

این جنبش خاطر نشان کرد که دعوت نشست اتحادیه عرب برای اجرای توافق آتش‌بس در غزه بر اساس آنچه که امضا شده، یک حمایت سیاسی برای ملت فلسطین و فشاری بر رژیم اشغالگر اسرائیل است تا این توافق را تغییر ندهد یا به شکست نکشاند.

حماس بر ضرورت الزام دشمن جنایتکار صهیونیستی به احترام به تعهداتش در توافق آتش‌بس تاکید کرد و خواستار اتخاذ اقدامات عملی و یکپارچه کشورهای عربی برای اجرای بندهای این توافق، فشار برای ورود کمک‌های بشردوستانه، امداد و اسکان و آغاز مذاکرات مرحله دوم و پیشبرد اجرای توافق شد.

این بیانیه افزود: دعوت نشست اتحادیه عرب به تحریم تجاری و سیاسی رژیم صهیونیستی، مسیری راهبردی و بسیار مؤثر است که انزوای این رژیم را افزایش می دهد و آن را مجبور به پایبندی به قوانین بین‌المللی و انسانی خواهد کرد.

حماس همچنین باتوجه به افزایش تجاوزات رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و تلاش برای یهودی‌سازی آن همراه با افزایش یورش شهرک‌نشینان و اجرای آیین‌های تلمودی در محوطه‌های مسجد الاقصی از سران کشورهای عربی خواست که مواضع قاطعانه‌ای در مقابله با این تجاوزات اتخاذ کنند و تاکید کند که مسجدالاقصی، قبله نخست مسلمانان، یک خط قرمز است و تعرض به آن خشم تمامی مسلمانان جهان را بر می‌انگیزد.

حماس از آنچه در بیانیه نشست اتحادیه سران عرب در مورد ساخت نهادهای ملی فلسطین آمده است، استقبال کرد زیرا این نهادها بیانگر آرمان‌های ملت فلسطین در زمینه آزادی و استقلال از طریق برگزاری هرچه سریع‌تر انتخابات پارلمانی و ریاست تشکیلات خودگردان خواهد بود.

این جنبش از کشورهای عربی خواست که به حمایت از مقاومت مردم فلسطین در برابر دشمن جنایتکار ادامه دهند و در برابر طمع‌ورزی‌های توسعه‌طلبانه این رژیم و طرح‌های سلطه‌جویی بر فلسطین، کشورها و ملت‌های منطقه ایستادگی کنند.

حماس در پایان این بیانیه افزود: به اذن خداوند تا زمانی که کشور فلسطین به پایتختی قدس برپا شود، وفادار به مساله ملی خود و حقوق ملت فلسطین خواهیم ماند.

قاهره پایتخت مصر روز سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ میزبان نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی بود که به منظور بررسی تحولات جدید و خطرناک در موضوع فلسطین و دستیابی به تصمیم و موضع واحد عربی در خصوص نوار غزه، برگزار شد.

سران کشورهای عربی شرکت کننده در این اجلاس به ویژه مصر و اردن در سخنرانی خود بر حمایت خود از طرح بازسازی نوار غزه تاکید؛ و با از سرگیری جنگ و کوچ اجباری فلسطینی‌ها مخالفت کردند.

سران کشورهای عربی شرکت کننده در این اجلاس در بیانیه پایانی خود طرح مصر برای بازسازی نوار غزه را تصویب و بر اهمیت حفظ غزه و کرانه باختری تحت حاکمیت یکپارچه تاکید کردند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی