۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۰۹:۲۹
دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۷
کد خبر: ۹۱۳۵۵

آزمون استخدامی آموزش و پرورش با شیوه‌ای جدید

آزمون استخدامی آموزش و پرورش با شیوه‌ای جدید
دولت قرار است به زودی آزمون استخدامی برای جذب معلم برگزار کند و شیوه جدید آزمون‌های استخدامی باعث کاهش انتخاب‌های سلیقه‌ای و افزایش عدالت در فرآیند استخدام خواهد شد.

سال ۱۴۰۳ در حالی به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود که کمبود نیرو همچنان وزارت آموزش و پرورش را آزار می‌دهد.

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش یازدهم اسفند در جلسه هم‌اندیشی با منتخبی از مدیران مدارس گفته بود: مدیران با کمبود نیرو و تراکم دانش‌آموزان مواجه هستند.

در سال جاری چندین نوبت وعده برگزاری آزمون استخدامی برای جذب معلم مقطع ابتدایی، مشاور و مربی تربیت بدنی داده شد و وزارت آموزش و پرورش هم تلاش کرده بود تا اندکی از فشار کمبود نیروی خود را جبران کند؛ حتی مدارس از کمبود سرایدار هم رنج می‌برد و وزارت آموزش و پرورش برای حدود ۵۰ هزار مدرسه نیازمند سرایدار است.

تغییر دولت و آغاز به کار دولت پزشکیان موجب شد تا روند جذب معلم برای مدتی متوقف شود؛ با این حال حجم کمبود معلم مسئولان جدید نظام آموزشی و نظام امور استخدامی را هم متقاعد کرد که هر چه سریع‌تر باید فکری برای کمبود نیرو در مدارس داشته باشند.

علی فرهادی که سخنگوی وزارت آموزش و پرورش هم در دولت گذشته و هم در دولت فعلی است بارها از تلاش این وزارتخانه برای دریافت مجوزهای لازم و برگزاری آزمون جذب معلم تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داده بود.

البته بنا بر آمارها تنها تا دو سال دیگر تعداد کودکان و نوجوانان در سن تحصیل افزایشی است و متأسفانه از سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۶ میزان محصلین کاهشی خواهد شد با این حال کمبود نیرو در آموزش و پرورش قطعی است و میزان فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه‌های تربیت معلم به اندازه کافی کمبود نیرو در آموزش و پرورش را پر نمی‌کند.

بر همین اساس دولت قرار است به زودی آزمون استخدامی برای جذب معلم را برگزار کند.

علاءالدین رفیع‌زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور در برنامه صف اول از برگزاری آزمون استخدامی ویژه معلمان در خرداد ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: تلاش ما این است که آزمن استخدامی جدیدی برای خرداد برگزار کنیم و معلمینی که در این دوره می‌خواهند جذب شوند به اول مهر برسانیم و این‌ها بروند مشغول کار شوند.

کمبود نیروی انسانی همزمان با کمبود اعتبارات؛ مشکلی که هنوز حل نشده است

تأمین مالی و اضافه شدن بار مالی نیروی انسانی جدید همواره مشکل دولت‌ها برای جبران کمبود معلم در مدارس بوده است؛ با این حال برای سال تحصیلی آینده دولت مصمم است بخشی از کمبود نیروی خود در مدارس را با آزمون استخدامی جبران کند و برای آن هم ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته است.

وزیر آموزش و پرورش هفته گذشته از اختصاص تعدادی ردیف استخدامی جدید برای استخدام معلمان خبر داده و گفته بود: به‌زودی از طریق آزمون‌های ماده ۲۸، نیروهای جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد.

علی رغم وعده وزیر آموزش و پرورش به نظر می‌رسد اعتبار لازم برای این ردیف استخدامی تأمین نشده است و به همین دلیل جذب معلم و برگزاری آزمون استخدامی معلمان در خرداد هنوز قطعی نیست.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در برنامه صف اول به این مساله هم اشاره کرده و گفت: نشست‌هایی با همکاران عزیزمان در سازمان برنامه و بودجه داریم که اگر به نتیجه برسیم ان شاالله برای معلمان در همین خرداد آزمون برگزار خواهیم کرد.

افزایش تأثیر آزمون کتبی در استخدام‌های جدید

یکی دیگر از موارد مهم در مصاحبه رفیع‌زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی تغییر در ارزش گذاری آزمون کتبی و مصاحبه‌های گزینش بوده است.

در آزمون‌های استخدامی سال‌های اخیر ویژه جذب معلمان، سهم آزمون کتبی ۴۰ درصد و مصاحبه و گزینش ۶۰ درصد بود؛ اما رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفته است که در آزمون‌های آینده این نسبت به ۷۰ درصد برای آزمون کتبی و ۳۰ درصد برای مصاحبه تغییر خواهد کرد.

شیوه جدید آزمون‌های استخدامی باعث کاهش انتخاب‌های سلیقه‌ای و افزایش عدالت در فرآیند استخدام خواهد شد.

وی علت اعمال این تغییرات را برطرف شدن انتخاب‌های سلیقه‌ای دانست و گفت: هر چقدر وزن بیشتری بدهیم به مصاحبه و ارزیابی‌های تکمیلی که افراد دارند ارزیابی می‌کنند انتخاب‌های سلیقه‌ای افزایش پیدا می‌کند؛ اگر ۷۰ درصد امتیاز کسب شده توسط آزمون کتبی سنجیده بشود به عدالت نزدیک‌تر می‌شود و افراد قوی‌تری هست و در کنار آن علاوه بر اینکه نظارت بر آزمون‌ها را هم خواهیم داشت آن ۳۰ درصدی که می‌گوئیم بر اساس مصاحبه و ارزیابی تکمیلی آن هم یک دستورالعمل مشخصی داشته باشد.

رفیع زاده در توضیح این دستور العمل افزود: یکی از اقدام‌های اصلی ما این است که آن ۳۰ درصد امتیاز مصاحبه را هم از حالت سلیقه‌ای تا جایی که می‌توانیم خارج کنیم، در حال تدوین یک دستورالعمل هستیم که دقیقاً مشخص می‌کند که مثلاً کسی که در مصاحبه مورد سوال واقع می‌شود، باید چه آیتم‌هایی داشته باشد و چگونه به این آیتم‌ها امتیاز داده خواهد شد.

منبع:مهر

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
پیشنهاد سردبیر
زندگی