در جلسه رسیدگی به این پرونده که از صبح روز ۲۶ اسفندماه در شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران آغاز شده است بعد از اینکه نمانیده دادستان کیفرخواست علیه متهمان را خواند، پدر مقتول برای قاتل درخواست قصاص کرد. سپس متهم ردیف اول پرونده با قبول اتهامش گفت: «ما فقیر هستیم و من باید ماهانه قسط میدادم. کارگر صافکاری بودم، اما پولم نمیرسید. برای همین سرقت میکردم. زمان حادثه از ترسم به آن پسر چاقو زدم. او در برابرم مقاومت کرد و گوشی را نمیداد. او روی من پرید و مرا گرفت. من هم برای فرار او را با چاقو زدم.» متهم ردیف دوم پرونده نیز گفت: «من پول نزول کرده بودم و برای پرداخت سود نزول سرقت میکردم.»
صبح روز سهشنبه ۳۰ بهمن، قاضی محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی، از بازداشت دو متهم اصلی پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران خبر داد. متهمان، احمد (ضارب اصلی) و امیر (راکب موتورسیکلت)، در بازجوییهای اولیه به جرم خود اعتراف کردند. متهمان پس از سرقت، گوشی مرحوم خالقی را به مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان فروختند، اما پس از اطلاع از ماجرا، لپتاپ را نگه داشتند و نفروختند. آنها میگویند روز جمعه از ماجرا مطلع شدند. لپ تاپ مرحوم امیرمحمد خالقی طی دستگیری متهمان کشف شد. احمد، ضارب اصلی، در اعترافات خود گفت: «وقتی کیف را گرفتم، گفت دانشجو هستم. گفت گوشی را بگیر و کیف را بده. من هم قبول کردم گوشی را بگیرم و کیف را بدهم، ولی به هردو ما ضربه زد. میگفت مدارک در کیفم دارم. امیر به من گفت با چاقو بزنش. اصلا خبر نداشتیم دانشجو است. دو تا ضربه به او زدم و از محل رفتیم.» امیر، متهم دیگر، ضمن تایید حضور خود در فیلم موجود از صحنه قتل گفت: «احمد به محض اینکه به دانشجو رسید چاقو کشید و گفت میزنمت. تا به حال سابقه سرقت لپتاپ نداشتیم، فقط گوشی میدزدیدیم. دانشجو میگفت کیفم را بدهید که همدست من به او چاقو زد و دانشجو افتاد.»
قتل امیرمحمد خالقی توانست منجر به اعتراضات دانشجویان شود. همچنین چند تن از مسئولین دانشگاه استعفا دادند؛ وزیر علوم و سرپرست دانشگاه تهران از دانشجویان عذرخواهی کردند و مدرسهای با نام او در محل زندگیش ساخته شد. امیر محمد خالقی جوانی ۱۹ساله بود که حوالی ساعت نه شب ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، در حال بازگشت به خوابگاه دانشجویی خود در منطقه امیرآباد ، توسط دو زورگیر موتورسوار مورد حمله قرار گرفت. دزدان کوله پشتی او را بردند و با اصابت جسم تیز به مجاری تنفسیاش او را به شدت مجروح کردند. او در تقاطع خیابان جنت-بزرگراه جلال کنار ایستگاه اتوبوس روی زمین افتاد و موتورسواران از محل متواری شدند. جراحت وارده به او آنقدر شدید بود که پزشکان ساعتها برای احیای او تلاش کردند، اما ۲۵ بهمن امیرمحمد خالقی در بیمارستان جان باخت.
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با فراز:
گفتگوی فراز با دبیر انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی تهران
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی