۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۲:۱۹
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
کد خبر: ۹۳۹۳۰

نرخ سود بانکی کاهش پیدا می‌کند؟

نرخ سود بانکی کاهش پیدا می‌کند؟
مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی درباره کاهش سود بانکی در سال جاری گفت: توصیه بانک مرکزی در سال جاری کاهش نرخ سود بانکی نیست، اما به دلیل ریسک زیاد در اقتصاد کشور و پس از رفع شدن نا اطمینانی ها در اقتصاد، اگر اتفاقات دیگری رخ دهد، در زمان خودش سیاست های جدید بانک مرکزی به اطلاع عموم خواهد رسید.

به گزارش فراز؛ محمد اخباری روز شنبه در نشست خبری سی و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی با بیان اینکه در سال های گذشته در زمینه سیاست های ارزی چالش های مختلفی را بانک مرکزی تجربه کرده است، افزود: در این زمینه بانک مرکزی دو سیاست امنیت بازار باز و کنترل ترازنامه های بانکی را در دستور کار داشت؛ یعنی نرخ و مقدار را مورد بررسی قرار داده و تلاش داشته تقاضا در اقتصاد را مدیریت کند، اما هر کدام از این موارد محدودیت های خاص خود را دارد.

وی ادامه‌داد: محدودیت شبکه بانکی باعث شده که سیاست های بانک مرکزی از جمله امنیت بازار باز و سیاست مبتنی بر نرخ به درستی اجرا نشود. البته بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل بر ترازنامه نیز به دلیل ناترازی های بودجه ای دولت با چالش مواجه است و برای حل این چالش، دولت اقدام به انتشار اوراق کرده ولی همین اقدام برای بانک مرکزی به دلیل افزایش نقدینگی چالش های جدیدی ایجاد کرده است.

مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اینکه این بانک برای دسترسی کسب و کارهای خرد به تسهیلات بانکی برنامه های جدیدی دارد، اظهار داشت: اقتصاد ایران نیازمند سرمایه گذاری به‌ویژه در زیرساخت با توجه به استهلاک بالای آن طی سال های گذشته است، این سرمایه گذاری در زمینه انرژی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و اگر در این مورد سرمایه گذاری موثری صورت نگیرد در رشد اقتصادی تاثیر منفی فراوانی خواهد داشت .

وی خاطرنشان کرد: البته بانک مرکزی در این زمینه برنامه های مفصلی دارد و در تلاش است تا با کمک دستگاه‌ها، منابع نقدینگی را به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌ها هدایت کند.

این مسئول با اشاره به اینکه در سال گذشته بازار ارز تجاری در مرکز مبادله ارز و طلای ایران افتتاح شد، گفت: هدف از راه اندازی این بازار، کنترل نوسانات نرخ ارز در بازار غیر رسمی بود که به دلیل انتشار اخبار سیاسی تغییرات بسیاری را تجربه کرد، البته سیاست بانک مرکزی نگاه به بازار غیر رسمی نیست که بخواهد بعد از افزایش یا کاهش نرخ ارز، سیاست های خود را تغییر دهد.

اخباری با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی یکسان سازی نرخ ارز میان بازار تجاری و غیر رسمی نیست، ادامه داد: از آنجایی که منابع ارزی به دلیل تحریم ها محدود است و از سوی دیگر برای افزایش رشد اقتصادی کشور نیاز به ارز زیادی است، در تامین ارز در بازار محدودیت های فراوانی داریم؛ به همین دلیل چه بخواهیم چه نخواهیم، مقداری از ارز از بازار رسمی به بازار غیر رسمی نشت می کند، چون صادرکننده همواره به دنبال نرخ ارز بالاست.

وی با اشاره به اینکه اخبار منفی می تواند شکاف بیشتری بین بازار رسمی و غیر رسمی ایجاد کند، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی هرگز پیرو اخبار منفی برای تعیین سیاست های پولی و ارزی کشور نیست و در همین مسیر باید بازار را برای ایجادچشم اندازی مثبت در اقتصاد ترسیم کند.

مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هدف از ایجاد بازار ارز تجاری یکسان سازی نرخ ارز نبوده است، افزود: کنترل شکاف نرخ ارز و ایجاد تعادل در بازار از مهمترین دلایل تشکیل بازار تجاری بوده تا ارز مورد نیاز بخش واردات و صادرات تامین شود.

وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در اقتصاد ایران تابع چند عامل نقدینگی، سرمایه گذاری ارزی و سرمایه انسانی است، گفت: حذف ارز نیمایی، اگر وزن مولفه‌های تورم‌زا ۱۰ باشد به میزان یک واحد در تورم اثر گذار بوده است و طبق آخرین آمار تورم ماهانه، در فروردین ماه سال جاری ۳.۸ درصد گزارش شده است، البته صرف وجود نقدینگی مناسب نمی تواند عاملی برای رشد اقتصادی کشور باشد.

اخباری درباره کاهش سود بانکی در سال جاری نیز اظهار داشت: توصیه بانک مرکزی در سال جاری کاهش نرخ سود بانکی نیست، اما به دلیل ریسک زیاد در اقتصاد کشور و پس از رفع شدن نا اطمینانی ها در اقتصاد، اگر اتفاقات دیگری رخ دهد، در زمان خودش سیاست های جدید بانک مرکزی به اطلاع عموم خواهد رسید و می توان با دقت بیشتر درباره تورم هدف و افزایش و یا کاهش نرخ سود بانکی اظهار نظر کرد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی