جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ 06 December 2024
يکشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۴
کد خبر: ۹۴۴

کمک میلیاردی دولت به هیأت‌های مذهبی

کمک میلیاردی دولت به هیأت‌های مذهبی
عباس قبادی معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت از توزیع ویژه کالای اساسی ماه محرم و صفر در میان هیات های مذهبی خبر داده‌است.

عباس قبادی معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت از توزیع ویژه کالای اساسی ماه محرم و صفر در میان هیات های مذهبی خبر داده‌است.

هرساله در آستانه‌ برگزاری آیین عزاداری امام سوم شیعیان در استان‌ها نمایشگاه‌هایی باعنوان نمایشگاه مهر بامحوریت اصناف برگزار می‌شود.

به‌گفته‌ معاون وزارت صمت برای محرم و صفر امسال حدود ۳۰ هزار تن برنج، ۱۵ هزار تن شکر، ۱۰ هزار تن مرغ، ۱۰ هزار تن گوشت قرمز، ۳۰ هزار تن روغن و ۱۰۰۰ تن چای در نظر گرفته شده است. او گفته‌است که این اقلام در اختیار ستاد تنظیم بازار استان‌ها قرار می‌گیرد تا در اختیار هیات‌ها قرار گیرد تا تقاضاها به بازار وارد نشود.

او درباره جزئیات قیمت این کالاها می‌گوید که برنج‌ کیلویی ۶۵۰۰ تومان، شکر ۳۲۵۰ تومان، مرغ ۱۲۵۰۰ تومان، گوشت گوساله وارداتی ۵۵ هزار تومان و روغن نباتی ۱۵ درصد زیر قیمت بازار خواهد بود و نرخ چای نیز از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌شود.

از دوره‌های قبل مدیریت شهری حرف و حدیث‌های زیادی درباره کمک‌ شهرداری تهران به هیئت‌های مذهبی مطرح بود.

کمک بخش دولتی به هیئت‌های مذهبی از دولت نهم و دهم و زمان محمود احمدی‌نژاد شروع شد.

بحث بر سر این است که آیا کمک به هیئت‌های مذهبی یکی از ضروریات فعالیت شهرداری است یا آن‌که شهرداری باید اولویت های دیگری را در دستور کار خود قرار بدهد.

تا آن جایی که در سال 1396 کمک میلیاردی شهرداری وقت منطقه 6 تهران به یک هیئت مذهبی خبر ساز شد.

توجیه موافقان کمک مدیریت شهری به هیات‌ها این است که اکثر مراکز فرهنگی درآمدی ندارند و قادر نیستند نیازهای خود را تأمین کنند.

براساس ماده7 پرداخت‌ها به بخش عمومی قوانین شهرداری‌ها «آن دسته از فعالیت‌های اجتماعی که اهداف آن در راستای وظایف شهرداری، مربوط به عموم مردم می‌شود را می‌توان از این محل تأمین کرد. منظور از کلیه فعالیت‌های اجتماعی مرتبط با امور فرهنگی، مذهبی، فعالیت‌هایی که با هدف ارتقاء فرهنگ عمومی و تعمیق هر چه بیشتر معارف دینی و مذهبی باید به‌صورت پذیرد را شامل می‌شود».

جدای از آن شهردار طبق ماده 16 و 17 قانون شهرداری‌ها برای کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی اختیاراتی دارد و می‌تواند بخشی از بودجه با سقف مشخص موردی و کلی این کار را انجام دهد».

مسئله‌ اصلی این است که هیات‌های مذهبی باید خودکفا باشند و بر اساس کمک های مردمی شکل بگیرند یا برای گذران امورات خود وابسته به یارانه ها و کمک های دولتی شوند. و آیا باز شدن پای دولت به این سازمان های مردم نهاد به نفع آن‌ها یا ضرر آن‌هاست؟

موافقان می‌گویند در این دوره زمانی هیئت های مذهبی با خرید کالاهای مورد نیازشان از بازار جو ناآرامی را ایجاد می کنند و بنابراین بازار برهم می ریزد. پس اگر کالاهای مورد نیاز هیات های مذهبی پیش از ماه محرم تامین شود شرایط بهتر خواهدبود.

همراهی شهرداری‌ها با هیئت‌های مذهبی تنها به تهران منحصر نمی شود و در دیگر استان‌ها مانند قزوین نیز تکایا از حمایت‌های دولتی بهره‌مندند.

نمایشگاه عطر سیب نیز یک نمایشگاه تخصصی ویژه هیات‌های مذهبی است که همه ساله برای حمایت از هیات‌های مذهبی در بوستان ولایت برپا می‌شود و غرفه‌هایی در آن‌جا کالاهای فرهنگی و کالاهای مورد نیاز هیات‌ها را عرضه می کنند. شهرداری تهران هم هر سال کارت‌های خریدی را به عنوان هدیه به هیات‌های مذهبی می‌دهد.

اواخر مرداد ماه امسال نیز پیروز حناچی شهردار تهران از پریایی نمایشگاه عطر سیب برای محرم سال کنونی خبر داده‌بود و هفدهمین دوره نمایشگاه عطر سیب، ویژه ماه محرم و تجهیز محافل، مجالس و هیئات مذهبی شهر تهران از ۵ تا ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ در بوستان گفت‌وگو در حال برگزاری است.

این در حالی است که محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران سال گذشته در مصاحبه‌ای گفته‌بود که بنایی برای برگزاری نمایشگاه عطر سیب نداریم چراکه اعتقاد داریم، حمایت‌های اینگونه باعث شائبه‌دار شدن حرکت هیئت‌های مذهبی می‌شود.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی