شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ 26 July 2025
شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۲
کد خبر: ۹۵۸۲۲

گفت‌وگوی تلفنی روسای‌جمهور ایران و فرانسه درباره درگیری اسرائیل و ایران

گفت‌وگوی تلفنی روسای‌جمهور ایران و فرانسه درباره درگیری اسرائیل و ایران
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حقوقی را که بر اساس قواعد بین‌المللی به کشورها و ملت‌ها تعلق گرفته، نمی‌توان با جنگ و تهدید از آنها سلب کرد، گفت: ما آماده گفت‌وگو و همکاری برای اعتمادسازی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز هستیم.

به گزارش فراز به نقل از ریاست جمهوری، «مسعود پزشکیان» بعد از ظهر امروز شنبه در پاسخ به تماس تلفنی آقای «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه، در واکنش به اظهارات وی مبنی بر ضرورت اعتمادسازی تصریح کرد: ما از ابتدا به دنبال تقویت همکاری‌ها با همه کشورهای جهان بر مبنای اعتماد و احترام متقابل بوده و هستیم، اما این رژیم صهیونیستی بود که از روز نخست با ترور شهید هنیه در تهران، در این روند کارشکنی و اختلال‌آفرینی کرد.

رئیس جمهور افزود: این روند به شکل مستمر ادامه داشت تا امروز که شاهدیم رژیم صهیونیستی با تجاوز نظامی به جمهوری اسلامی، مرتکب نقض آشکار همه قواعد بین‌المللی شده است؛ تلاش رژیم صهیونیستی این است که همه منطقه را ناامن کند و انتظار از دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی این است که بر اساس اصول و قواعد جهانی، ضمن محکوم کردن این روند، با اقدامات موثر مانع از تداوم این اقدامات شوند.

پزشکیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با اتکا به فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی، بارها اعلام کرده که هرگز به دنبال تولید تسلیحات هسته‌ای نبوده و نیست، اظهار داشت: ایران همواره اعلام کرده که در چارچوب قوانین بین‌المللی آماده ارائه تضمین و اعتمادسازی درباره فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز خود است، اما در عین حال تاکید کرده و می‌کند که برابر قوانین بین‌المللی، از حقوق مصرح خود در زمینه برخورداری از توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌ای نیز هرگز کوتاه نخواهد آمد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حقوقی را که بر اساس قواعد بین‌المللی به کشورها و ملت‌ها تعلق گرفته، نمی‌توان با جنگ و تهدید از آنها سلب کرد، گفت: ما آماده گفت‌وگو و همکاری برای اعتمادسازی در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز هستیم، اما از یک سو به صفر رساندن فعالیت‌های هسته‌ای را به هیچ وجه نمی‌پذیریم و از سوی دیگر در برابر تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ ما کوبنده‌تر و قاطعانه‌تر خواهد بود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: علاوه بر تجارب جنگ‌افروزی و جنایتکاری‌های رژیم صهیونیستی در گذشته، تجاوز اخیر به جمهوری اسلامی ایران گواه روشنی است بر اینکه برنامه‌های تقویت توان دفاعی به هیچ وجه قابل مذاکره نیستند. صلح و امنیت بر پایه اعتماد و احترام متقابل حاصل می‌شود و یکی از ضرورت‌های فعلی برای ایجاد، حفظ و تقویت ثبات و امنیت در منطقه و جهان این است که رژیم صهیونیستی سر جای خود نشانده شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکره و گفت‌وگو برای حل و فصل مسائل است، اما هر نوع گفت‌وگو و پیش شرطی فقط در چارچوب حقوق و قواعد بین‌المللی مورد قبول خواهد بود، اظهار داشت: آماده اعتمادسازی هستیم و در این راستا از هر گفت‌وگو و مذاکره‌ای در چارچوب حقوق مصرح و روشن جمهوری اسلامی ایران در چارچوب‌های بین‌المللی استقبال می‌کنیم.

مکرون: از نظر فرانسه هر حمله ای به مراکز غیرنظامی و هسته ای محکوم است

رئیس جمهور فرانسه نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به اینکه در گفت‌وگوی قبلی با جنابعالی نیز تاکید کردم که در حمله نظامی اسرائیل به ایران مشارکت نداشتیم و از آن حمایت نکردیم، گفت: از نظر فرانسه هر حمله‌ای به مراکز غیرنظامی و غیرهسته‌ای محکوم است.

امانوئل مکرون با اشاره به مذاکرات روز گذشته وزرای خارجه سه کشور اروپایی با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: همه تلاش فرانسه توقف درگیری‌های نظامی و فرونشاندن تنش‌ها است. فرانسه برای یکپارچگی و حاکمیت همه کشورها احترام قائل است و باور دارد که تاثیرگذاری بر حاکمیت کشورها با فشار و تهدید راهکار مناسبی نیست.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

احتمال سقوط آزاد قیمت مسکن جدی است؟

حمله مسلحانه افراد ناشناس به دادگستری زاهدان | گمانه‌زنی‌ها از وجود عامل انتحاری در این حادثه | اعلام اولین آمار رسمی شهدا

اطلاعیه شرکت توزیع برق استان گیلان در خصوص آتش‌سوزی در مجتمع ونوس

قطعی آب و برق در فدراسیون‌های مستقر در مجموعه ورزشی آزادی

حماس: از هیچ مشکلی درباره مذاکرات آتش‌بس مطلع نبودیم

برنج پاکستانی در کیسه ایرانی چه می‌کند؟

قیمت جدید طلای جهانی؛ شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴

زمستان اقتصادی ایران | زنگ خطر رکود به صدا درآمد!

الهلال بالاترین پیشنهاد را به ستاره سوئدی نیوکاسل داد؛ حقوق بدون مالیات!

دیدار فرمانده ارتش پاکستان با وزیر خارجه چین

اسرائیل می‌خواهد طرح خود برای تخلیه نوار غزه را اجرا کند

پزشکیان: در جنگ ۱۲ روزه، حتی کسانی که معترض بودند، اگر همراهی نکردند، حرفی هم نزدند | در مقابل جامعه مسئول هستیم

عراقچی: مشغول مستندسازی جنایات صورت گرفته در جنگ ۱۲ روزه هستیم

عباس عبدی به پزشکیان: لایحه فضای مجازی را پس بگیرید | این لایحه و موارد مشابه در عمل معطوف به منع آزادی و انحصار حقیقت در دست قدرت می‌شود

پیشنهاد سردبیر

بازداشت یک ایرانی به جرم حمل ۲۳ میلیون دلار کوکایین

پابلو اسکوبار ایرانی کیست؟

پیام افشار دوست در پایان نامه: فصل سوم، قسمت اول

چرا جامعه شناسان، جامعه را نمی‌شناسند؟!

عباس نخعی‌راد عضو کمیسیون مشترک بررسی لایحه سازمان مهاجرت به فراز گفت:

استخدام اتباع صرفا برای مشاغل ساختمانی و دامداری

زندگی