۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۱۹
يکشنبه ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۹۵۸۹۱

عراقچی: ترامپ به خواسته‌های یک جنایتکار تن داد | گزینه‌های متنوعی را برای پاسخ به آمریکا داریم | اگر لازم باشد به پیام‌های آمریکایی‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم

عراقچی:  ترامپ به خواسته‌های یک جنایتکار تن داد | گزینه‌های متنوعی را برای پاسخ به آمریکا داریم | اگر لازم باشد به پیام‌های آمریکایی‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم
وزیر امور خارجه ایران طی یک کنفرانس خبری در استانبول، تجاوز آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را شدیدا محکوم کرد و گفت: ما گزینه‌های متنوعی را پیش‌رو داریم. 

 به گزارش فراز، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول، در یک نشست خبری شرکت کرد.

این نشست خبری پس از حملات تجاوزکارانه اخیر آمریکایی به تاسیسات هسته‌ای ایران صورت گرفته و عراقچی مواضع ایران در ارتباط با تجاوز را تشریح کرد.

وزیر امور خارجه گفت: من اولین نشست خود را با تروئیکای اروپایی در ژنو برگزار کردم و روز گذشته هم جلسات سازنده‌ای با همتایانم در منطقه داشتم. اما ما با  تجاوز از سوی آمریکایی‌ها مواجه شدیم و ایران با شدیدترین لحن این تجاوزگری را محکوم می‌کند.

او با بیان اینکه «دولت آمریکا دنبال جنگ‌طلبی است»، گفت: این تجاوز با همکاری رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام شده است و ما در مورد حاکمیت و استقلال ایران سازش نمی‌کنیم.

عراقچی گفت: ترامپ به خواسته‌های یک جنایتکار تن داد.

وزیر خارجه ایران تاکید کرد که این حمله نقص قوانین بین‌المللی و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب می‌شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اینکه «سازمان ملل، شورای امنیت سازمان ملل و آژانس لازم است در این ارتباط واکنش نشان دهند و آن را محکوم کنند»، گفت: این اقدام خصمانه علیه صلح و امنیت است. باید نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت این حمله برگزار شود و دولت آمریکا باید به خاطر این حمله محکوم شود.

آمریکایی‌ها راه دیپلماسی را بستند

عراقچی با تاکید بر اینکه «ایران حق دفاع مشروع از خود را دارد»، گفت: آمریکایی‌ها با این اقدام، راه دیپلماسی را بستند و مسئول تمام این اقدامات هستند و باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشد.

او با اشاره به اینکه «تمام فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران زیر نظر آژانس بین‌المللی اتمی بوده است»، گفت: این حملات با چراغ سبز آژانس و دبیرکل آن انجام شده است و آن‌ها در این ارتباط مسئولیت دارند.

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی که «آیا باب مذاکرات همچنان باز است؟» گفت: من با تهران در تماس هستم. اطلاعی در خصوص خسارت‌های وارده ندارم اما تصور نمی‌کنم در این جا میزان خسارت مهم باشد، بلکه مهم است که به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله شده که نقض غیرقابل بخشش قوانین بین‌المللی است و باید محکوم شود. روز گذشته با شماری از همتایان خود در منطقه صحبت کردم و آن‌ها نگران بودند و قصد داشتند نقشی در پایان تجاوزگری رژیم صهیونیستی ایفا کنند. 

دشمنان اهل دیپلماسی نیستند و فقط زبان تهدید و زور می‌فهمند

عراقچی گفت: باب مذاکرات همیشه باید باز بماند ولی الان این شرایط نیست. اکنون کشور من مورد حمله قرار گرفته است و ما باید بر اساس حق قانونی دفاع از خود، در زمانی که ضرورت ببینیم، پاسخ دهیم.

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: ما وسط مذاکرات با آمریکا بودیم که اسرائیل آن را نابود کرد و ما دوباره وسط مذاکره با اروپایی‌ها بودیم که این بار آمریکایی‌ها تصمیم گفتند که مذاکرات را نابود کنند. ما در میانه دیپلماسی بودیم که مورد حمله قرار گرفتیم. این ایران نبود بلکه آمریکا بود که به مذاکرات خیانت کرد. وسط مذاکرات آن‌ها به اسرائیل برای حمله به ایران چراغ سبز نشان دادند، البته اگر به آن‌ها دستور نداده باشند.

او با تاکید بر اینکه «آن‌ها اهل دیپلماسی نیستند و فقط زبان تهدید و زور می‌فهمند»، گفت: در این حملات فقط به تاسیسات هسته ای ایران حمله نشده است بلکه به منشور سازمان ملل و معاهده منع اشاعه نیز حمله و بی‌احترامی شده است.

مردم ایران در اتحاد و همبستگی، در کنار حاکمیت هستند

عراقچی در واکنش به ادامه تهدیدات ترامپ علیه ایران تاکید کرد: جامعه جهانی باید به به این تهدیدات واکنش نشان دهد چراکه منشور سازمان ملل و معاهده منع اشاعه مورد حمله قرار گرفته است. جامعه جهانی باید این اقدامات را محکوم کند و شورای امنیت باید به مسئولیت خود عمل کند و آن را محکوم کند و اگر چنین اتفاقی نیفتد، چیزی باقی نخواهد ماند.

وزیر خارجه ایران گفت: ایران از سوی یک ابرقدرت هسته‌ای مورد حمله قرار گرفته، در حالی‌که ایران از سلاح هسته‌ای برخوردار نیست و فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. ملت ایران می‌داند که مورد اجحاف قرار گرفته و اکنون در اتحاد و همبستگی دارد و در کنار حاکمیت هستند.

فردا با پوتین دیدار می‌کنم

عراقچی در مورد نوع واکنش روسیه به این حملات گفت: من عصر امروز به روسیه سفر می‌کنم. روسیه دوست ایران محسوب می شود. ۲ کشور شراکت راهبردی دارند. روسیه عضوی از برجام بوده و در جریان مذاکرات هسته‌ای اخیر نیز بوده‌اند. من فردا با آقای پوتین دیدار و رایزنی می‌کنم. 

او گفت: روسیه و چین هر دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند و می‌دانم که می‌خواهند قطعنامه‌ای را برای توقف خصومت‌ها ارائه کنند. واضح است که اوضاع تغییر کرده و من رایزنی‌هایی با آن‌ها خواهم داشت که این موضوع چگونه باید به پیش برود.

حمله آمریکا نشان داد رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده است

عراقچی درباره میانجیگری ترکیه و ابراز آمادگی اردوغان در این خصوص گفت: دیروز ملاقات بسیار خوبی را با رئیس‌جمهور محترم ترکیه داشتم. ترکیه و کشورهای دیگر در منطقه خواهان ایفای نقش مثبت برای خاتمه تجاوزات رژیم صهیونیستی بودند و من اطمینان دارم از امروز هم تلاش‌های بیشتری را در این خصوص آغاز می‌کنند. ترکیه و کشورهای دیگر منطقه با قاطعیت حملات اسرائیل را محکوم کردند. محکومیت جامع در سطح منطقه و کشورهای اسلامی وجود دارد. 

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: حمله دیشب یک جنایت بسیار بزرگ نه فقط علیه ایران بلکه علیه منشور ملل متحد و تمامی قوانین بین‌الملل و نظام عدم اشاعه بود. آمریکا ضربه بسیار بزرگی را به صلح و امنیت بین‌الملل زد. آنچه که شورای امنیت و جامع بین‌الملل باید به عنوان تهدید به آن نگاه کنند، دقیقا رفتار آمریکاست که نظام بین‌الملل را به چالش کشیده و منطقه ما را به سمت تنش و آشوب پیش می‌برد که بسیار خطرناک است.

عراقچی گفت: حمله دیشب آمریکا نشان داد که رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده و در اثر صدماتی که از دفاع قهرمانانه نیروهای مسلح ایران دریافت کرده، در شرایط بحران قرار گرفته و چاره‌ای جز اینکه از آمریکا کمک بخواهد، ندارد. دخالت آمریکا دقیقا به خاطر نجات رژیم صهیونیستی یا بهتر است بگوییم نخست‌وزیر این رژیم صورت گرفت و اینکه چقدر کاخ سفید تحت تاثیر شخص نتانیاهو قرار دارد، باید باعث تاسف و خجالت برای مردم آمریکا باشد.

او گفت: نیروهای مسلح ما به دفاع قهرمانانه خود ادامه خواهند داد. نیروها مسلح ما در آمادگی کامل هستند. مردم ما با اعتماد به نفش و روحیه بالا هستند. غرور ملی ایران جریحه دار شده و ما هرگز از حقوق، منافع، عزت و حیثیت خود کوتاه نخواهیم آمد. نیروهای مسلح ما و مردم ایران به صورت قهرمانانه از کشور خود دفاع می‌کنند.

گزینه‌های متنوعی را پیش‌رو داریم

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که «آیا ایران در پی این حملات قصد دارد به نیروهای آمریکایی حمله کند، تنگه هرمز را ببندد و یا اینکه اقدامات دیگری انجام دهد؟» گفت: ما گزینه‌های متنوعی را پیش‌رو داریم. 

او در پاسخ به سوالی درباره اینکه با اتفاقات اخیر «آیا به دیلماسی غربی اعتماد دارید؟» گفت: ما پیش از این نیز به غربی‌ها اعتماد نداشتیم و اکنون نیز دلایل زیادی داریم که اعتماد نکنیم و بی‌اعتمادی ما به آن‌ها زیاد است.

عراقچی تصریح کرد: راه دیپلماسی باز است ولی همان‌طور که اشاره کردم اکنون در شرایطی نیستیم که تصمیم بگیریم که چگونه بار دیگر باب مذاکرات را باز نگه داریم اساسا با چه کسی. پس اولا برای پاسخ ما صبر کنید و سپس زمانی که تجاوزگری متوقف شود، در آن صورت در مورد تلاش‌های دیپلماتیک تصمیم می‌گیریم.

اگر لازم باشد به پیام‌های آمریکایی‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم

وزیر خارجه ایران همچنین در ارتباط با اینکه آیا «بعد از حمله اسرائیل به ایران با ویتکاف رایزنی و گفت‌وگو داشته است؟»، گفت: رایزنی‌های من با آقای ویتکاف در جریان مذاکرات مسقط غیرمستقیم بود و لازم است که از تلاش‌های عمان تشکر کنم. بعد از حملات رژیم اسرائیل به ایران ما پیام‌هایی را از آمریکایی‌ها از کانال‌های مختلف دریافت کرده‌ایم، به ویژه از طریق عمان و کشورهای دیگر و اگر لازم باشد به این پیام‌ها از طریق واسطه‌ها پاسخ می‌دهیم.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی