يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ 07 September 2025
سه‌شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۱
کد خبر: ۹۶۹۵۸

احتمال طولانی شدن و تمدید مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه

احتمال طولانی شدن و  تمدید مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه
مقامات ارشد رژیم صهیونیستی از احتمال طولانی شدن مذاکرات آتش‌بس میان این رژیم و حماس و کشیده شدن آن به هفته بعد خبر دادند.

 مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس درحالی در دوحه قطر همچنان ادامه دارد که مقامات ارشد رژیم صهیونیستی برآورد می‌کنند که مذاکرات به هفته بعد کشیده شود.

طبق گزارش خبرگزاری معا، یک دیپلمات ارشد صهیونیست اعلام کرد که خطوط کلی مطرح‌شده در مذاکرات تاکنون ۸۰ تا ۹۰ درصد از مسیر را طی کرده است.

منابع صهیونیست معتقدند که دستیابی به توافق کامل چند روز دیگر طول خواهد کشید. یک منبع سیاسی ارشد که با خبرنگاران سیاسی در واشنگتن گفت‌وگو کرده است، تأکید کرد که هنوز مشخص نیست آیا حماس آماده آزاد کردن همه زندانیان صهیونیست است یا خیر.

بر اساس اظهارات این منبع، حماس خواهان عقب‌نشینی کامل رژیم صهیونیستی از همه محورهای نوار غزه است، اما تل‌آویو اصرار دارد که دست‌کم در محور موراگ و منطقه رفح باقی بماند.

این منبع گفت: این منطقه از نظر راهبردی و امنیتی بسیار مهم است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اهداف پس از جنگ، تأکید کرد: حماس نباید وجود داشته باشد. یک طرف دیگر باید کنترل منطقه را در دست بگیرد. رهبران حماس باید حذف شوند و این جنبش باید سلاح‌هایش را زمین بگذارد.

این منبع افزود که ممکن است بخشی از کنترل به نهادهای محلی حامی تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار شود.

وی تأکید کرد: باید سیستمی برای اداره زندگی در آنجا وجود داشته باشد. شاید ما موقتاً این مسئولیت را بر عهده بگیریم.

در همین راستا، یک منبع آمریکایی آگاه در گفت‌وگو با وبگاه «عربی۲۱» اعلام کرد که مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس در دوحه قطر، پیشرفت قابل توجهی در زمینه‌های مختلف داشته است.

وی تأکید کرد که در صورت ادامه فضای مثبت کنونی، توافق نهایی ممکن است تا پایان هفته جاری اعلام شود.

این منبع افزود که طرف‌های درگیر در مذاکرات جدیت بی‌سابقه‌ای از خود نشان داده‌اند و تفاهمات واقعی در مورد مسائل کلیدی، از جمله کمک‌های انسانی و عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از غزه، در حال شکل‌گیری است.

وی همچنین اشاره کرد که نشست نخست دور کنونی مذاکرات روز یکشنبه برگزار شد و مذاکرات بر موضوع کمک‌های بشردوستانه به غزه متمرکز بود. نشست دوم روز دوشنبه صبح برگزار شد و نشست سوم نیز چند ساعت پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

این منبع آمریکایی تأکید کرد که طرف‌های مذاکره‌کننده در حال بررسی جدی موضوع عقب‌نشینی یا آرایش مجدد ارتش اسرائیل در غزه هستند. وی افزود که نشست‌های کنونی شامل بررسی دقیق و جزئی نقشه‌های میدانی مرتبط با وضعیت نظامی و انسانی در غزه است.

وی درباره اختلافات بر سر سازوکار توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نیز تأکید کرد که اکثر مشکلات مربوط به ورود و توزیع کمک‌ها حل شده است.

وی از اظهاراتی که از عدم توافق در این زمینه خبر می‌دهند، ابراز تعجب کرد و گفت: نمی‌دانم اظهارات درباره عدم توافق در توزیع کمک‌ها از کجا آمده است؛ اکثر گره‌های اصلی بالفعل باز شده‌اند.

این منبع آمریکایی ابراز امیدواری کرد که توافق آتش‌بس در روزهای آینده اعلام شود و افزود: ما به نقطه تصمیم‌گیری نزدیک می‌شویم و نشانه‌های مثبتی از همه طرف‌ها وجود دارد.

این منبع آمریکایی درباره موضع حماس نیز گفت که هیئت این جنبش در مذاکرات رغبت واضح و صادقانه‌ای برای پایان دادن به بحران کنونی در غزه نشان داده است و با جدیت و انعطاف‌پذیری زیادی در مذاکرات شرکت می‌کند و تلاش می‌کند تا مذاکرات به موفقیت برسد.

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

آیا مردم هنوز شمش و سکه طلای کوچک می‌خرند؟

یادداشت عراقچی در روزنامه گاردین: برای خروج از این بازی باخت-باخت کنونی، سه کشور اروپایی باید مسیر مخرب خود را عوض کنند | ایران آماده است تا توافقی واقعی و پایدار را شکل دهد که نظارت دقیق و محدودیت‌هایی در غنی‌سازی را در ازای لغو تحریم‌ها به همراه داشته باشد

کشورهای صدرنشین در پذیرش رمزارزها کدامند؟

ماشاریپوف از لیست استقلال خارج می‌شود

بابک زنجانی مصداق سرمایه‌داری تصنعی است

تغییر ساعت کاری بانک‌ها از این تاریخ قطعی شد

این یهودی دموکرات ممکن است رئیس‌جمهور آمریکا شود

منتظر تغییر قیمت طلا تا این عدد باشید

اصلاح طرح تشدید مجازات همکاری با کشورهای متخاصم در مجلس

منابع عبری: امارات با ارسال پیام شدیداللحنی به اسرائیل، تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرده

قالیباف: موضوع کاهش سهمیه پزشکی و دندانپزشکی حل شده

مدیرعامل آبفا استان تهران: با تمهیدات انجام شده از خالی شدن سد ماملو جلوگیری شد

قالیباف: حل معضل افزایش قیمت برخی کالاها، راه حل روی زمین دارد

پیشنهاد سردبیر
زندگی