سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ 22 July 2025
يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۹۷۲۹۴
محمود صادقی، نماینده سابق مجلس در گفت‌وگو با فراز:

اگر در صداوسیما تحول رخ ندهد، امیدها به یأس تبدیل می‌شود

اگر در صداوسیما تحول رخ ندهد، امیدها به یأس تبدیل می‌شود
سه هفته از برقرار آتش‌بس میان ایران و اسرائیل می‌گذرد و صداوسیما هنوز در کانون توجه منتقدان است. منتقدان می‌گویند که فضای نسبتا متنوع این رسانه در طول جنگ دوازده روزه، بار دیگر جای خود را به رویه پیشین صداوسیما داده است. محمود صادقی، استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس، در این باره به فراز می‌گوید تغییر رویه صداوسیما در بزنگاه‌ها و بازگشت به رویکرد پیشین در گذشته نیز سابقه داشته و موجب از بین رفتن امید‌ها و اعتماد عمومی می‌شود.

صداوسیما، آینه تمام‌نمای نگرش‌های حاکمیت

صادقی در پاسخ به پرسش فراز درباره اهمیت تغییر رویکرد صداوسیما و نقش آن در افکار عمومی گفت: «با توجه به اینکه صداوسیمای جمهوری اسلامی رسانه انحصاری رادیو و تلویزیون ایران است و شبکه‌های دیگر امکان چنین فعالیتی ندارند. از طرفی، صداوسیما رسانه رسمی نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شود؛ بنابراین عملکرد این رسانه تاثیر بسیار زیادی در قضاوت عمومی نسبت به رویکرد‌های حاکمیت دارد. یعنی، افکار عمومی و مردم، صداوسیما را به مثابه آینه تمام‌نمای رویکرد‌ها و نگرش‌های حاکمیت می‌بیند. براین اساس هر اظهارنظر، بازتاب زیادی دارد.»

او ادامه داد: «البته ممکن است دیدگاه‌های مختلفی نیز در صداوسیما مطرح شود، اما آنچه مورد توجه مردم قرار می‌گیرد رویکرد حاکم بر صداوسیما و جریان اصلی این رسانه است. مثلا در ایامی که تنوعی در برنامه‌های صداوسیما پیش آمده بود، مجری برنامه سوگیری داشت. به طور مثال در مناظره آقای محمد قوچانی و آقای بهادری جهرمی، آقای قوچانی خطاب به مجری گفت که من ظاهرا با دو نفر در حال مناظره هستم.»

چرخیدن در بر همان پاشنه!

نماینده سابق مجلس درباره سابقه‌دار بودن رویه صداوسیما توضیح داد: «یعنی هر وقت، قدری هم فضا را باز می‌کنند، این رسانه خود از منظر جناح خاصی ورود می‌کند. متاسفانه این رویه متداولی شده است. در دوران نمایندگی در مجلس دهم نیز چنین رویه‌ای وجود داشت. مثلا در دوره اول ترامپ، وقتی تهدید‌هایی را متوجه ایران کرد، فضای صداوسیما باز می‌شد. اگرچه در همان مقطع نیز حاضر نبودند همه دیدگاه‌ها را بازتاب دهند و بسیار سانسورشده عمل می‌کردند. اما به محض اینکه تهدید مرتفع می‌شد حتی فضای باز محدود هم از میان می‌رفت و در بر همان پاشنه اول می‌چرخید.»

صادقی درباره اهمیت تحول در رویکرد حاکم بر صداوسیما افزود: «به نظر می‌آید در دوره جدید، اگر پیام‌ها و رویکرد رهبری در مقام اعلامی را دال بر این بدانیم که قرار است نگرش ملی‌تری در پیش گرفته شود، صداوسیما نقطه‌ای است که باید این تغییر زودتر از دیگر نقاط در آن دیده شود. این اتفاق می‌تواند با تغییر مدیریت صداوسیما باشد، اما مهم‌تر از تغییر اشخاص، تغییر رویکرد حاکم بر این رسانه است. انتظار بخش بزرگی از افکار عمومی و احزاب و تشکل‌ها از طیف‌های مختلف در همین راستاست و حتی دیدیدم که این موضوع در بیانیه مهندس موسوی نیز مطرح شد. انتظار می‌رود نگاهی بر مدار منافع ملی بر صداوسیما حاکم شود و این تلقی که رویه صداوسیما شکل فرصت‌طلبانه دارد، اصلاح شود.»

اگر رویه‌ها تغییر نکند...

او اضافه کرد: «همین امروز هم بخش بزرگی از افکار عمومی، با توجه به رویه گذشته به صداوسیما اعتماد ندارد. اما مهم‌تر از اعتماد به دستگاه صداوسیما، اعتماد به نظام اهمیت دارد. بعضی سیگنال‌ها، گفتمان‌ها و تعابیر در این مدت نوید تغییراتی را از جمله در صداوسیما می‌دهد. اما اگر این تحول رخ ندهد، امید‌های برانگیخته‌شده که طی این مدت بین مردم دیده‌شد، متاسفانه دچار یأس می‌شود. آن هم در شرایطی که هنوز تهدید جنگ را بالای سر خود داریم و این تبدیل امید‌ها به یأس بسیار خطرناک است.»

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ما هرگز به سمت غنی‌سازی ۹۰ درصد نمی‌رویم | ما سیاستی برای ترور هیچ فردی در خارج از کشور نداریم، چه رسد به رئیس‌جمهور یک کشور دیگر ؛ شاید برخی افراد حرف‌هایی در این خصوص زده باشند، اما این هرگز موضع رسمی ایران نبوده

قیمت طلای جهانی؛ سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴

استقبال روزنامه اصلاح‌طلب از توئیت ولایتی و سخنان ضرغامی

روزنامه اصولگرا: وحید جلیلی دنبال آغل است

فاجعه انسانی؛ توقف کامل فعالیت تأسیسات آب‌رسانی شهر غزه

قطع طولانی مدت آب در استان البرز؛ علت چیست؟

کاخ سفید: ترامپ از بمباران سوریه و حمله به کلیسای غزه توسط اسرائیل غافلگیر شد

قالیباف: ۱۹۲۰ سوال از وزرا مطرح شده؛ بعضا تعدادی از سوالات نمایندگان ضرورتی ندارد؛ با این حال نمایندگان اصرار بر ملی بودن سوال خود دارند

نظریه تشبیه مکانیسم ماشه به تفنگ بی‌فشنگ، مانند همان حرف احمدی‌نژاد است که قطعنامه‌های ضد ایرانی را کاغذپاره می خواند

یادداشت کیهان درباره تلفات اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه با ایران

بحران کم‌آبی در تهران؛ مردم مقصرند یا گرفتار سوء‌مدیریت منابع آبی هستیم؟

واکنش روزنامه اصولگرا به اظهارات ولایتی: چرا می‌گویید برخی رویکردهای حاکمیت باید عوض شود

این سکوت خطرناک، به کشورهایی نظیر ایران این پیام را نمی‌دهد که اگر عضو معاهده عدم اشاعه نباشید، از امتیاز و مصونیت نیز برخوردار خواهید شد؟!

ولایتی: مردم خود را اثبات کردند؛ اکنون نوبت مسئولین است | شیوه‌های منقضی شده دیگر پاسخگوی جامعه پس از جنگ نخواهد بود

پیشنهاد سردبیر
زندگی