يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ 20 July 2025
يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶
کد خبر: ۹۷۶۲۱

ساختار سدان جدید پارس‌خودرو پلت فرم پارس نوآ چه ویژگی‌هایی دارد؟

ساختار سدان جدید پارس‌خودرو
پلت فرم پارس نوآ چه ویژگی‌هایی دارد؟
پارس‌نوآ محصول جدید پارس‌خودرو است که از پلت فرم مشابه با تندر ۹۰ بهره می‌برد که البته این ساختار تغییرات اندکی را تجربه کرده است. در همین راستا نگاهی به تغییرات و ویژگی‌های پلت فرم پارس‌نوآ انداخته‌ایم.

سدان جدید پارس خودرو، پارس نوآ نام دارد. محصولی که بر اساس پلت فرم B۰ رنو تندر ۹۰ ساخته شده است.

یکی از ویژگی‌های این پلت فرم که در نسل‌های گذشته خودرو‌های رنو و نیسان مورد استفاده قرار می‌گرفت، استفاده کمتر از سیستم‌های الکتریکی در ساختار کلی خودرو است. این ویژگی سبب تولید ارزان‌تر و هزینه‌‎های نگهداری کمتر می‌شود. همین رویه در سدان پارس نوآ هم تکرار شده و به طور مثال: کلید‌های شیشه‌بالابر در جلو و عقب بر روی قسمت مرکزی کنسول نصب شده‌اند که سبب کاهش هزینه‌ها و استفاده کمتر از دسته سیم درون رودری‌ها می‌شود.

یکی از نکاتی که در بین خریداران ال نود در ایران بسیار مورد استقبال قرار گرفت، ایمنی بالا و مقاومت در برابر تصادفات بود.

تضمین‌کننده این ادعا کسب ۳ ستاره ایمنی یوروانکپ در معتبرترین مرکز تست تصادف خودرویی است. از آنجایی که پارس نوآ هم روی همین ساختار ساخته شده، می‌توان انتطار عملکردی مشابه با همزاد فرانسوی از این خودرو جدید داشت، اما دلیل ایمنی بالای ایمنی این ساختار چیست؟ بی شک یکی از ویژگی‌های مثبت این پلت فرم استفاده از فولاد با مقاومت بالا است که سبب آسیب کمتر بر پیکره اصلی خودرو و دفع ضربات هنگام تصادفات می‌شود.

 نکته بعدی سر شاسی‌های مقاوم است که بین سپر و شاسی قرار گرفته تا در هنگام ضربات بتواند عملکرد مناسبی را از خود نشان دهد. برای اشاره بد نیست بدانید که سر شاسی (Crash Box) وظیفه جذب انرژی ناشی از ضربه در هنگام برخورد (اساسا ضربات با سرعت کم) را دارد.

به همین منظور معمولا این قطعه به گونه‌ای طراحی می‌شود که صورت خاصی تغییر شکل داده و هنگام جذب ضربه، آن را به کابین و شاسی اصلی خودرو انتقال ندهد. همچنین طبق گفته مدیران شرکت پلت فرم پارس‌نوآ در بخش کف خودرو و رکاب‌ها دستخوش تغییراتی شده که سبب افزایش ایمنی هنگام ضربات جانبی به سازه اصلی خودرو شده است.

معمولا خودروسازان در خودرو‌های اقتصادی که طراحی و توسعه می‌دهند، از المان‌های ارزان سازی شده استفاده می‌کنند.

به طور مثال سعی می‌کنند در طراحی چراغ‌ها از ساده‌ترین سیستم‌های موجود استفاده کنند که در محصول تندر ۹۰ این اتفاق افتاده بود و چراغ‌های این خودرو از نوع هالوژنی بود، اما پارس خودرو به دو دلیل طراحی این قطعه را مورد بازنگری قرار داد.

یک عملکرد سیستم روشنایی و دو بحث زیبایی شناختی در طراحی که اتفاقا هر دو این مورد‌ها سبب شده تا با خودرویی به روزتر چه از نظر زیبایی و چه از نظر عملکرد چراغ‌ها طرف باشیم. چراغ‌های جلو از سیستم پروژکتور لنز (PES) استفاده می‌کنند که سبب خط کات بهتر، افزایش برد نور چراغ‌ها و الگوی بهتر نوردهی به نسبت سیستم‌های ساده‌تر می‌شود.

همین تغییر در چراغ‌های عقب هم تکرار شده که سبب شده تا در نگاه اول حس خودرویی به روزتر را از این خودرو بگیریم.یکی دیگر از بخش‌هایی که معمولا در ساختار کلی پلت‌فرم‌ها دچار تغییرات می‌شوند، سیستم‌های مدیریت برق و شبکه و تجهیزات الکتریکی است.

به طور مثال سیستم تهویه این خودرو که بر خلاف تندر ۹۰ از نوع الکتریکی است یا سیستم تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو که از نوع تنظیم الکتریکی است در حالی که در تندر ۹۰ این مکانیزم از طریق کابل قابل تنظیم بود.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

گام خطرناک مجلس در مورد اتباغ افغانی

باشگاه پرسپولیس: بررسی گزینه‌های مختلف برای جذب بازیکن در جریان است

نتانیاهو غذای فاسد خورد و مسموم شد!

ترامپ از مرداک و روزنامه‌اش به دلیل جنجال جنسی، شکایت کرد

پزشکیان: راهکارهای رفع چالش کم‌آبی باید ریشه‌ای و جامع باشد

«همایون» در کنار مزار چهره‌های شاخص به خاک سپرده شد

دعوت پاشینیان از پزشکیان برای سفر به ارمنستان

درخواست اعاده دادرسی محکومین پرونده قتل امیرمحمدخالقی رد شد

«اهداف کریدور داوود» چیست؟

قوانین برای شرایط عادی است؛ در زمان جنگ منافع، امنیت ملی و توده‌های مردم در نظر گرفته می‌شود | هشدار عارف به محتکرین

سامانه‌های آسیب‌دیدۀ پدافند هوایی در جنگ تحمیلیِ ۱۲ روزه جایگزین شدند

توضیحات زاکانی درباره عملیات آواربرداری از اماکن آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه

درخواست نماینده قم از قوه قضائیه درباره اجرای حکم جاسوسان جنگ ۱۲ روزه

انتفاد لیبرمن از نتانیاهو: او به دنبال این است که جنگ را تا زمان انتخابات ادامه دهد

پیشنهاد سردبیر
زندگی