گزارش جدید بانک جهانی، افزایش قابل توجه مشعلسوزی یا عمل سوزاندن گاز طبیعی اضافی در طول استخراج نفت، را نشان میدهد. این فرآیند که متان و سایر آلایندهها را آزاد میکند، برای دومین سال متوالی افزایش یافت و به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۷ رسید.
طبق گزارش بانک جهانی، در سال میلادی گذشته، ۱۵۱ میلیارد متر مکعب گاز در سطح جهان سوزانده شد. این اتفاق عمدتا به این دلیل روی میدهد که مشعلسوزی اغلب برای شرکتها ارزانتر از جمعآوری، حمل و فروش آن است. این گزارش به قوانین ضعیف و اجرای ضعیف اشاره میکند که شرکتها را با مجازاتهای مالی ناچیزی برای این آلودگی مواجه میکنند.
کشورهای روسیه، ایران، عراق، آمریکا، ونزوئلا، الجزایر، لیبی، مکزیک و نیجریه، مسئول ۷۵ درصد از مشعلسوزی در جهان هستند. نقش شرکتهای نفتی دولتی در این میان پررنگ است.
با وجود درخواستها برای کاهش مشعلسوزی، میزان گاز سوزانده شده به ازای هر بشکه نفت تولید شده در ۱۵ سال گذشته، بهبود قابل توجهی نداشته است. برای مثال، مشعلسوزی نروژ ۱۸ برابر کمتر از آمریکا و ۲۲۸ برابر کمتر از ونزوئلا است.
کارشناسان عمیقا نگران این زبالهها و تاثیرات زیستمحیطی آن هستند. آژانس بینالمللی انرژی ریشهکنی مشعلسوزیها تا سال ۲۰۳۰ را هدف گذاری کرده است. گازی که تنها در سال ۲۰۲۴ سوزانده شد، ارزشی معادل ۶۳ میلیارد دلار داشت که بیش از نیمی از هزینه تخمینی برای توقف این رویه در سراسر جهان است.
بر اساس گزارش گاردین، در حالی که این مشکل گسترده است، برخی از کشورها در کاهش مشعلسوزی، پیشرفتهایی داشتهاند. آنگولا، مصر، اندونزی و قزاقستان با موفقیت مشعلسوزی خود را کاهش دادهاند و قزاقستان به لطف جریمههای سختگیرانه، از سال ۲۰۱۲ تاکنون، کاهش ۷۱ درصدی در مشعلسوزی داشته است.
منبع:ایسنا
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
گفتار تحلیلی سردبیر فراز
جشنی برای کودکان کار
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش