یک کارشناس حوزه بهداشت گفت: «سرانه مصرف شیر در میان ایران بسیار کمتر از استاندارد جهانی است. این مساله میتواند در بلند مدت منجر به کاهش قد ایرانیان میشود».
به گزارش فراز، بر اساس استانداردهای سالانه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، در حال حاضر سرانه استاندارد مصرف شیر سالانه ۱۶۹کیلوگرم است. این در حالی است که چندی پیش خبرگزاری میزان به نقل از مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد سرانه مصرف شیر در ایران ۱۹۰گرم در روز است. با در نظر گرفتن این عدد سرانه مصرف شیر در ایران سالانه به ۶۹ کیلوگرم میرسد که با استاندارهای FAO فاصله بسیار دارد.
مریم خواجه، کارشناس بهداشت خانواده، در گفتگو با فراز گفت: «یکی از رایجترین کمبودهای مواد غذایی در ایران کمبود ویتامین دی و کلسیم است. به همین دلیل نیز در ۲۵ سال گذشته میانگین قدر ایرانیان کاهش یافته است. کاهش مصرف شیر یکی از اشکال سوء تغذیه است. به دلیل پایین بودن مصرف شیر پوکی استخوان در ایران رایج است».
همچنین به گزارش مرکز آمار سرانه مصرف گوشت قرمز در میان مردم ایران در سال ۱۳۹۶ حدود ۶ کیلوگرم در سال است و نسبت سال ۹۰، به میزان ۲/۷ کیلوگرم کاهش یافته است.
بر اساس گزارش مرکز آمار از کشتارگاههای رسمی کشور در بهار سال ۹۸ مجموعا ۶۸/۳ هزار تن گوشت تولید شده است. تولید گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور نسبت به بهار سال گذشته ۲۹ درصد کاهش یافته است. بیشترین میزان گوشت قرمز تولید شده، گوشت گاو و گوساله است. گوشت گاو و گوساله مجموعا ۵۴/۲ درصد از کل وزن گوشت قرمز تولید شده در ایران است.
اگرچه مصرف گوشت قرمز در ۶ سال اخیر روند کاهشی داشته اما بنا بر گزارش مرکز آمار سرانه مصرف گوشت مرغ افزایش یافته است. بر اساس گزارش مرکز آمار سرانه مصرف گوشت مرغ در میان ایرانیان در سال ۱۳۹۰، ۱۷/۶ کیلوگرم بوده و در سال ۱۳۹۶ به ۲۱ کیلوگرم افزایش یافته است. در گزارش مرکز آمار ایران کاهش قدرت خرید ایرانیها و تبلیغ مضرات مصرف گوشت قرمز از دلایل کاهش مصرف آن و رشد تقاضای گوشت مرغ عنوان شده است.
بر اساس این آمارها ایرانیان سالانه ۲۷ کیلوگرم گوشت اعم از گوشت قرمز و مرغ مصرف میکنند. بر اساس گزارش فائو سرانه مصرف گوشت در جهان سالانه ۴۳/۷ کیلوگرم است. این میزان در کشورهای توسعهیافته حدودا ۸۰ کیلوگرم است.
خواجه درباره پایین بودن مصرف گوشت در ایران میگوید: «اگرچه سرانه مصرف گوشت ایرانیان نسبت به استاندارد جهانی پایین است اما الزاما نشانه سوءتغذیه نیست زیرا پروتئین مورد نیاز بدن از راههای دیگری از جمله مصرف حبوبات نیز تامین می شود. البته باید در نظر داشته باشیم سرانه مصرف حبوبات ایرانیان نیز بسیار کمتر از استاندارد جهانی است».
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟