يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ 16 November 2025
چهارشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۹۸۶۰۰

دولت لایحه‌ی «صیانت ۲» را پس گرفت

دولت لایحه‌ی «صیانت ۲» را پس گرفت
دولت چهاردم در پی مطالبه‌ی عمومی در شبکه‌های اجتماعی، سرانجام استرداد لایحه فضای مجازی را در جلسه روز چهارشنبه تصویب کرد. با استرداد این لایحه، فرایند تصویب آن در کمیسیون‌ها و صحن مجلس نیز متوقف خواهد شد.
نویسنده :
سینا جهانی

طبق قانون، دولت تنها ۷۲ ساعت پس از ارسال لایحه به مجلس فرصت دارد تا آن را پس بگیرد. درخواست استرداد لایحه فضای مجازی نیز در واپسین فرصت‌ها در جلسه هیأت دولت تصویب شد. بررسی دو فوریت این لایحه روز ۵ مرداد با ۲۰۵ رأی موافق در مجلس به تصویب رسیده بود.

ادامه‌ی طرح صیانت

لایحه «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» روز ۸ تیرماه، یعنی حدود ۵ روز پس از آتش‌بس، با قید دو فوریت در جلسه هیأت وزیران تصویب و ۳۰ تیرماه با امضای مسعود پزشکیان، به مجلس ارسال شد. این لایحه که با پیشنهاد قوه قضاییه و وزارت دادگستری تنظیم شده بود، با تفسیر وسیعی از «محتوای خلاف واقع»، مجازات‌های سفت و سختی را برای مدیران پایگاه‌های خبری، خبرنگاران و کاربران شبکه‌های اجتماعی در نظر گرفته بود.

انتشار مفاد این لایحه‌ی ۲۲ ماده‌ای، اعتراض بسیاری از اصحاب رسانه را برانگیخت. «مهدی رحمانیان»، مدیر مسوول روزنامه شرق در این باره به فراز گفته: «این لایحه همان طرح صیانت مجلس است، منتها این بار در قالب لایحه‌ای که دولت ارائه داده... عملا همان طرح را دارد احیا می‌کند».

شهیندخت مولاوردی، معاون حقوقی دولت دوازدهم نیز در این باره گفته بود که تصویب این لایجه در مجلس «فضا را برای روزنامه‌نگاران تحقیقی، افشاگران فساد و حتی کاربران فعال در زمینه شفاف‌سازی و نقد عملکرد نهاد‌های عمومی، بیش از پیش محدود می‌کند».

واکنش‌ها به پس گرفتن لایحه

کاربران شبکه‌های اجتماعی با عنوان «لایحه خفقان» به لایحه‌ی فضای مجازی دولت اعتراض کردند. با این حال، پس گرفتن این لایجه نیز مورد استقبال آنها قرار گرفت.

عمادالدین باقی، فعال مدنی هم در شبکه ایکس چنین اظهار نظر کرد: «توجه به نظرات کارشناسی و افکار عمومی توسط دکتر پزشکیان و استرداد لایحه‌ای پراشکال از لحاظ حقوقی، ستودنی است هرچند این که چرا لایحه بدون مطالعه کافی ارجاع شده قابل بررسی است».

عده‌ای از کاربران در شبکه ایکس معتقدند که استرداد لایجه فضای مجازی، نشان‌دهنده «شنیده‌شدن صدای جامعه مدنی، متخصصات و مردم» است. عده‌ای نیز این رفتار دولت را وجه تمایز دولت پزشکیان با دولت پیشین قلمداد کرده‌اند.

بر اساس ماده ۱۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، استرداد لوایح قانونی پیش از تصویب کلیات آنها در مجلس، با تصویب هیئت وزیران و نامه رسمی رییس‌ جمهوری ممکن است. در این حالت صرفاً گزارش استرداد در صحن علنی اعلام می‌شود و نیازی به رأی‌گیری در مجلس وجود ندارد.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

مسیح مهاجری درباره تاسیس اندیشکده برای مرحوم رئیسی: مردم از قدیس‌پروری‌ها با هزینه بیت‌المال استقبال نمی‌کنند | عطر آنست که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید

احساسات در بازار رمزارزها وخیم شد

پازل گمشده در دومینوی رکوردهای طلای جهانی

آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری آذرماه از امروز

خروج ۴۷۰ هزار اتباع غیرمجاز در ۵۰ روز؛ ۳هزار کلاس درس خالی شد

این خودروهای داخلی میلیاردی قیمت خوردند +جدول

وزیر خارجه ترکیه: آنکارا در صورت لزوم، نیروی نظامی به غزه اعزام می‌کند

سد‌های تهران فقط تا آخر آبان آب دارند | از قطرات پایانی سدها استفاده می‌کنیم

انتصاب معتمد جریان جلیلی - پایداری در دولت چهاردهم؛ روزنامه اصلاح‌طلب: نخبگان طرفدار پزشکیان در کنج عزلت به سر می‌برند

مشتریان با این خودروها خداحافظی کردند +جدول

سفارت روسیه در واشنگتن: پنجره‌ای برای عادی‌سازی روابط با آمریکا باز شده

تصمیم‌گیری برای اصلاح قیمت بنزین ناگزیر است، فرقی ندارد دولت پزشکیان باشد یا دولتی دیگر

پس از نیم ساعت زیر باران تهران قدم بزنید | باران پایتخت اسیدی و سربی است؟

برقراری پرواز مستقیم میان تهران و کوالالامپور

پیشنهاد سردبیر
زندگی