۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۱۷
يکشنبه ۰۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۱۰۰۲۸۴

جرمی کوربین: انگلیس شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه است

جرمی کوربین: انگلیس شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه است
جرمی کوربین دولت بریتانیا را به همدستی در نسل‌کشی رژیم صهیونیستی متهم کرد، تهدید کامرون علیه دادگاه کیفری بین‌المللی را رسوا ساخت و قرار است «دادگاه غزه» را برای شنیدن صدای قربانیان برپا ‌کند.

 «جرمی کوربین»، سیاستمدار سرشناس انگلیسی در گفت‌وگویی تازه، از تشکیل حزب جدید با اصولی چون صلح و عدالت اجتماعی سخن گفت و تاکید کرد حزبش موضعی قاطعانه ضدنژادپرستانه خواهد داشت.

او دولت بریتانیا را در نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه همدست دانست و خواستار تحقیق درباره گزارش تهدید دادستان دیوان کیفری بین‌المللی توسط دیوید کامرون شد. کوربین هشدار داد چنین اقدامی توهین به عدالت بین‌المللی است و کامرون باید پاسخگو باشد. او همچنین با برگزاری «دادگاه غزه» در لندن قصد دارد شهادت قربانیان و کارشناسان را مطرح کرده و افکار عمومی را نسبت به نقش بریتانیا در حمایت از رژیم صهیونیستی آگاه کند.

کوربین که درباره تشکیل حزب جدید، اهداف انتخاباتی آن، به چالش کشیدن دولت کارگر و نقش بریتانیا در نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه صحبت می‌کرد، گفت: «درباره غزه هیچ اختلاف‌نظری وجود ندارد. به طور کلی، درباره مسائل اقتصادی و عدالت اجتماعی نیز هم‌جهت هستیم... همه با هم همکاری می‌کنیم. راهبردهای خود را برای طرح پرسش‌ها [در پارلمان] و اقدام عملی به اشتراک می‌گذاریم.»

جرمی کوربین در ادامه پنج اصل را تشریح کرد که به گفته او پشتوانه حزب جدید هستند و تاکید کرد: «اولین اصل صلح است؛ «بنابراین، برای مثال، نباید بمبی به اسرائیل داده شود تا بر سر غزه بیندازد.»

او افزود: «یهودستیزی اشتباه است و کاملاً امکان‌پذیر است که درباره سیاست‌ها و رفتارهای اسرائیل صحبت کنیم بدون آنکه یهودستیز باشیم. مردم همیشه این کار را انجام می‌دهند. در واقع، بسیاری از مردم در داخل اسرائیل همواره چنین می‌کنند و به همین دلیل، حزب ما موضعی قاطعانه ضدنژادپرستانه خواهد داشت.»

کوربین همچنین دیدگاه‌های خود درباره نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه را بیان کرد که به باور او بریتانیا در آن همدست است.

افشای تهدید کامرون علیه دادستان دیوان کیفری بین‌المللی

او از دولت کارگر خواست تحقیقاتی درباره گزارش‌هایی انجام دهد که نشان می‌دهد دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا، هنگام تصدی وزارت خارجه، دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی (کریم خان) را تهدید کرده است.

کوربین به «میدل‌ایست آی» گفت این گزارش به‌ویژه جدی است زیرا بریتانیا یکی از کشورهای بنیان‌گذار دیوان کیفری بین‌المللی بوده است. او گفت هنگام رأی‌گیری پارلمان درباره اساسنامه رم، یعنی منشور تأسیس این دیوان، در مجلس حضور داشت.

جرمی کوربین به یاد آورد: «برخی محافظه‌کاران مخالف بودند و می‌خواستند نیروهای مسلح از آن معاف شوند. اما این اتفاق نیفتاد، اساسنامه به درستی تصویب شد و ما بخشی از دیوان شدیم. بنابراین، اینکه وزیر خارجه وقت، دادستان کل را به چالش بکشد ـ کسی که باید با احترام و صداقت با او برخورد شود چون شغلی بسیار دشوار دارد ـ و او توسط یکی از امضاکنندگان اصلی [اساسنامه رم] تهدید شود، کاملاً هولناک و شوک‌آور است.»

کوربین در رابطه با لزوم پاسخگویی دیوید کامرون هم با لحنی کنایه‌آمیز گفت: «او مردی بسیار پرمشغله است!»

کوربین هشدار داد که تهدید دادستان دیوان یک جرم کیفری است و خاطرنشان کرد اگر او به عنوان نماینده پارلمان سعی می‌کرد بر یک قاضی بریتانیایی تأثیر بگذارد، «آن قاضی احتمالاً فوراً مرا به جرم توهین به دادگاه احضار می‌کرد و حق هم با او بود. بنابراین همین اصل باید در حقوق بین‌الملل نیز اعمال شود. پس کامرون، به نوعی، در روند دیوان کیفری بین‌المللی مرتکب توهین شده است.»

سیاستمدار سرشناس بریتانیایی افزود: «نخست‌وزیر سابق در نهایت باید درباره این موضوع پاسخگو باشد.»

دادگاه غزه

اوایل امسال کوربین لایحه‌ای در پارلمان برای تحقیق عمومی درباره نقش بریتانیا در عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه ارائه کرد که دولت آن را مسدود کرد. اکنون او در حال تشکیل «دادگاه غزه» به ابتکار خود است.

کوربین گفت: «در ۴ و ۵ سپتامبر، به مدت دو روز در چرچ هاوس وست‌مینستر، یک جلسه تحقیق عمومی و علنی برگزار خواهیم کرد.»

او افزود: «این دادگاه به صورت زنده در یوتیوب و بسیاری از پلتفرم‌ها و شبکه‌های دیگر پخش خواهد شد و شهادت‌هایی از مردم غزه، کرانه باختری، امدادگران، روزنامه‌نگاران، وکلا و کارشناسان حقوق بین‌الملل خواهد شنید. یک گروه کوچک ارزیاب نیز تمام شواهد را بررسی کرده و همه آن‌ها منتشر خواهد شد.»

جرمی کوربین در رابطه با اینکه چنین دادگاهی چه تاثیری می‌تواند داشته باشد، گفت: «این دادگاه به خودی خود نمی‌تواند سیاست دولت را تغییر دهد. اما می‌تواند و قطعاً بحثی عمومی و روایتی تازه درباره فریبکاری دولت‌ها ایجاد کند؛ دولت‌هایی که همچنان به اسرائیل سلاح می‌دهند، در حالی که خوب می‌دانند این بمب‌ها بر مدارس فرو می‌افتد و کودکان را می‌کشد.»

مأموریت‌های هوایی لندن؛ اطلاعات برای بمباران مدارس و بیمارستان‌ها

یکی از مسائل کلیدی که دادگاه مذکور بررسی خواهد کرد، محرمانگی مربوط به هواپیماهای جاسوسی بریتانیا است که بر فراز غزه پرواز کرده‌اند.

هواپیماهای نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا (RAF) صدها پرواز شناسایی بر فراز غزه در طول جنگ رژیم صهیونیستی علیه این منطقه محاصره‌شده انجام داده‌اند.

کوربین پرسید: «این پروازها برای چه هدفی هستند؟ تعدادشان واقعاً بسیار زیاد است.»

وزارت دفاع بریتانیا بارها مدعی شده است که این پروازهای شناسایی بر فراز غزه در حمایت از «نجات گروگان‌ها» (زندانیان صهیونیست) انجام می‌شود.

کوربین این ادعا را باور ندارد.

او گفت: «این روش بسیار عجیبی برای کمک به آزادی گروگان‌هاست که از هوا عکس بگیرند. اگر گروگانی در تونل‌های زیر غزه نگهداری شود، عکس گرفتن از سطح زمین هیچ کمکی نمی‌کند. این حرف مزخرف است. من همیشه احساس کرده‌ام که هدف واقعی این پروازها رساندن اطلاعات به اسرائیل برای دانستن محل بمباران بوده است. اگر این استدلال درست باشد، بریتانیا حتی بیشتر در نسل‌کشی ناشی از بمباران مدارس، بیمارستان‌ها و خانه‌های مردم شریک جرم است.»

 کوربین: سیاست خارجی و داخلی جدایی‌ناپذیرند

این نماینده باسابقه بارها از سوی مخالفان سیاسی متهم شده است که بیش از حد بر مسائل سیاست خارجی تمرکز می‌کند که به رأی‌دهندگان حوزه انتخابیه‌اش بی‌ارتباط است.

کوربین گفت: «این ادعا مزخرف است. سیاست خارجی و داخلی به‌طور جدی به هم مرتبط هستند. پول بیشتر برای سلاح و جنگ در خارج یعنی پول کمتر برای مراقبت از مردم در داخل کشور.»

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی