۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۱۸
شنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۱
کد خبر: ۱۰۰۶۵۰

موافقت ترامپ با فروش هزاران موشک کروز ارزان‌قیمت به اوکراین

موافقت ترامپ با فروش هزاران موشک کروز ارزان‌قیمت به اوکراین
رئیس جمهور آمریکا با فروش هزاران موشک کروز ارزان قیمت با برد افزایش‌یافته به اوکراین موافقت کرده تا به ظن خودش، توانمندی تهاجمی جدید و قدرتمند را به این کشور عرضه کند.

 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده در اولین محموله تسلیحاتی بزرگی که برای اوکراین در نظر گرفته، بسته‌ای به ارزش ۸۲۵ میلیون دلار متشکل از ۳۳۵۰ موشک با برد افزایش‌یافته موسوم به «ارم» (Eram) و کیت‌های ناوبری از طریق جی‌پی‌اس را به کی‌یف تحویل خواهد داد.

بر اساس برخی گزارش‌ها، این محموله ممکن است در عرض ۶ هفته آینده تحویل اوکراین شود. چنین اتفاقی این پیام را می‌فرستد که واشنگتن انتظار دارد همچنان جنگ اوکراین که اکنون در چهارمین سال خود قرار دارد، ادامه پیدا کند.

در همین رابطه، وزارت امور خارجه ایالات متحده مدعی شد این فروش تسلیحات جدید «باعث ارتقای توانمندی اوکراین برای مقابله با تهدیدات فعلی و آینده از طریق دریافت تجهیزات بیشتر با هدف دفاع شخصی و ماموریت‌های امنیتی منطقه‌ای می‌شوند.»

«آندری یرماک» رئیس دفتر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین با تایید این خبر، گفت: «بالغ بر ۳۳۵۰ موشک ارم و ۳۳۵۰ کیت ناوبری آن به منظور مقابله با تاکتیک‌های دشمن تحویل داده خواهند شد.»

همچنین چند مقام آمریکایی به روزنامه «وال استریت ژورنال» گفتند، واشنگتن اعلام این محموله تسلیحاتی برای اوکراین را تا بعد از برگزاری نشست‌های دونالد ترامپ با «ولادیمیر پوتین» همتای روسیه‌ای خود و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین به تاخیر انداخته بود؛ نشست‌هایی که نتوانستند تحول چشمگیری در پیشبرد مذاکرات به بن‌بست خورده صلح اوکراین رقم بزنند.

به نوشته روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف»، موشک‌های ارم به اندازه موشک‌های آمریکایی دوربرد «اتکمز» یا موشک‌های انگلیسی-فرانسوی «سایه طوفان» که پیشتر از سوی ارتش اوکراین برای اجرای حملاتی در کریمه و خاک روسیه مورد استفاده قرار گرفته‌اند، قدرتمند نیستند.

موشک‌های ارم موشک‌هایی هوا پرتاب بوده که در آنها فن‌آوری کروز در یک موشک‌ هوایی پیشرفته ترکیب شده و برد این موشک ۲۸۰ مایل برآورد شده است. همچنین این موشک قادر به پرواز با سرعت دست‌کم ۴۳۰ مایل بر ساعت و حمل کلاهک به وزن ۲۲۶ کیلوگرم است.

ایالات متحده در زمان دولت «جو بایدن» رئیس جمهور سابق این کشور، برنامه ارائه موشک‌های ارم به کی‌یف را عملیاتی کرد با این هدف که به کی‌یف یک موشک کروز مقرون به صرفه با برد بالا و قابلیت تولید انبوه عرضه کرده تا دست به حملات علیه اهداف با ارزش بالا در پشت خطوط مقدم روسیه بزند.

این در حالی است که سرعت موشک‌های «اکتمز» ۲۳۰۰ مایل بر ساعت و سرعت موشک‌های «سایه طوفان» ۶۰۰ مایل بر ساعت است. اما اوکراین با پول این تعداد از موشک‌های ارم تنها می‌تواند کمتر از ۸۰۰ موشک از گزینه‌های قدرتمندتر غربی بخرد.

جنگنده‌های ارتش اوکراین با مجهز شدن به موشک‌های ارم می‌توانند در زمانی که خارج از برد پدافند دفاع هوایی روسیه هستند این موشک‌ها را به سمت اهداف شلیک کنند و برد این موشک‌ها از خیلی از دیگر تسلیحات موجود در زرادخانه اوکراین همچون بمب‌های هدایت‌شونده دقیق دریافتی از غرب، بیشتر است.

ایوان استوپاک، یک کارشناس نظامی اوکراینی و افسر سابق سرویس امنیتی این کشور گفت هنوز سوالات زیادی برای پاسخ دادن قبل از هرگونه هیاهو بر سر این موشک‌ها وجود دارد.

او به تلگراف گفت: «به طور نظری، همه چیز خوب به نظر می‌رسد اعم از تعداد موشک‌ها و برد عملیاتی آنها تا ۴۵۰ کیلومتر. اما هیچ پاسخ روشنی برای چگونگی استفاده اوکراین از این مهمات وجود ندارد. در ادامه، آیا ارتش اوکراین برای حمله به خاک روسیه باید از پنتاگون اجازه بگیرد؟ در مورد حمله به مناطق تحت اشغال روسیه در اوکراین چطور و چه نوع رویه تاییدی وجود خواهد داشت؟»

مقامات آمریکایی گفته‌اند که اوکراین برای چگونگی استفاده از موشک‌های ارم باید از پنتاگون تاییدیه بگیرد و بعید است اوکراین بتواند با آنها به اهدافی در داخل روسیه حمله کند چرا که قبل از آن نیز چنین کاری برای اوکراین ممنوع بوده که با موشک‌های اتکمز آمریکا دست به چنین حملاتی بزند.

از سوی دیگر اوکراین در حال توسعه موشک‌های کروز دوربرد تولید داخل خود موسوم به «فلامینگو» با برد ۱۹۰۰ مایل و موشک «لانگ نپتون» با برد ۶۲۰ مایل بوده است. کی‌یف امید دارد به زودی بتواند بدون محدودیت‌های اعمال‌شده توسط غرب، حملات بزرگی را با این موشک‌ها در داخل خاک روسیه انجام دهد.

وال استریت ژورنال هفته گذشته به نقل از منابع رسمی گزارش داد که پنتاگون بی‌سروصدا در بهار یک مکانیسم بررسی را معرفی کرد که مانع از حمله کی‌یف به اهدافی در خاک روسیه با هدف کشاندن پوتین به میز مذاکره شدند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی