۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۱۱
سه‌شنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۸
کد خبر: ۱۰۱۹۶۵
مراسم اختتامیه جشنواره کاریکاتور «باج‌نیوز» برگزار شد

تیغ هنر زیر گلوی باج‌نیوزها

تیغ هنر زیر گلوی باج‌نیوزها
شامگاه دوشنبه ۲۴ شهریورماه، جشنواره کاریکاتور «باج‌نیوز»، با هدف روشنگری و آگاه‌سازی افکار عمومی نسبت به این پدیده نوظهور، با معرفی آثار برگزیده و رونمایی از کتاب جشنواره و افتتاح گالری آثار، به‌ پایان رسید.
نویسنده :
عسل رستگارمقدم

این جشنواره، به دبیری هادی حیدری، روزنامه‌نگار، نقاش و کارتونیست مطبوعاتی و به داوری فیروزه مظفری، جمال رحمتی و سلمان طاهری برگزار شد. 

به گفته دبیر جشنواره باج‌نیوزها، ۶۷ هنرمند کاریکاتوریست از سراسر ایران، آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند و در مجموع، ۱۳۵ اثر را به ثبت رساندند. در ادامه، ۸۸ اثر به بخش نمایشگاه و انتشار در کتاب راه یافتند و از این میان، ۲۴ اثر به مرحله نیمه‌نهایی رسیدند و در نهایت، ۳ اثر به عنوان برگزیده نهایی معرفی، و ۳ اثر به عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند.

از آمار شرکت کنندگان این جشنواره، ۲۰ شرکت‌کننده، زن و ۴۷ شرکت‌کننده، مرد بودند که کم‌سن‌ترین آنان ۱۷ سال و بزرگ‌ترین‌شان ۷۴ سال سن داشتند.

در آغاز این مراسم، هادی حیدری به ارائه توضیحاتی درباره چیستیِ کاریکاتور و روند برگزاری جشنواره پرداخت و در ادامه، احمد مسجدجامعی، سیاستمدار، حامد شمس، مدیر روابط‌عمومی هلدینگ خلیج فارس، و عباس عبدی، فعال سیاسی و روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب به سخنرانی پرداختند. همچنین غلامحسین کرباسچی، عضو شورای مرکزی حذب کارگزاران سازندگی و شهردار پیشین تهران نیز در این مراسم حضور داشت.

عباس عبدی، در رابطه با جشنواره کاریکاتور باج‌نیوز گفت:« شاید خیلی‌ها خوشحال باشند که چنین برنامه‌ای برگزار شده، اما واقعیت این است که این برنامه نشان‌دهنده ضعف جامعه‌ی ما است.» او همچنین افزود: «اطمینان ندارم این‌کارها خیلی در ماجرا تاثیری داشته باشد‌؛ به آن‌جهت که وضعیت این پدیده به حدی رسیده است که تاثیرپذیری‌اش از این اتفاقات کمتر از آن است که فکر می‌کنیم.»

پس از سخنرانی‌ها، داوران جشنواره به معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر پرداختند و با اهدای تندیس و جوایز، میهمانان را به ادامه‌ی این جلسه دعوت کردند.

احسان گنجی، برنده جایزه نفر اول

تیغ هنر زیر گلوی باج‌نیوزها

طراوت نیکی، برنده جایزه نفر دوم

تیغ هنر زیر گلوی باج‌نیوزها

علی پاک‌نهاد، برنده جایزه نفر سوم

تیغ هنر زیر گلوی باج‌نیوزها

 

همچنین شایستگان تقدیر این مسابقه، آقای مهدی صادقی، خانم لاله ضیایی و آقای سالار عشرت‌خواه معرفی شدند.

در ادامه این جلسه، محمد فاضلی، جامعه‌شناس و استادیار پیشین دانشگاه شهید بهشتی نیز به نقد و بررسی چراییِ وجود باج‌نیوز‌ها در ایران پرداخت و گفت:« من این چرایی را در چند دلیل تقسیم‌بندی کرده‌ام. اول آن‌که باج‌نیوز محصول جامعه‌ی فاقد شفافیت است. دو آن‌که باج‌نیوز، محصول جامعه‌ای است که در آن امر غیراخلاقی و فاسد زیاد است و دیگر آن‌که محصول مجموعه‌ای از انتصاب‌های بدون ضابطه دولت نیز هست. همچنین بستری که فقدان مرجعیت رسانه پیدا کرده است، مستعد باج‌نیوزها است.» او در ادامه به نقل از کتاب «کیفیت حکومت» افزود:« دولت و حکومتِ باکیفیت، حکومت بی‌طرف است. در ایران به‌طور مشخص در موارد متعدد می‌توانیم ببینیم که حکمرانی و حکومت بی‌طرف نیست و یکی از جلوه‌های فقدان بی‌طرفی، در عرصه رسانه‌اش است.»

در این جشنواره، جمعی از هنرمندان کاریکاتوریست از جمله احمد عربانی، جواد علی‌زاده، حسین رحیم‌خانی، و بهمن عبدی نیز حضور داشتند. 

احسان گنجی، نفر اول این جشنواره، در گفت و گو با خبرنگار فراز، با اشاره به اهمیت موضوع جشنواره گفت:« من بیش از دودهه است که با مطبوعات کار کرده‌ام. در این دودهه، با چالش‌های کار خبرنگاری و رسانه آشنا شده‌ام، می‌دانم که چه تنگ‌نظری‌هایی وجود دارد و دوستان همکار در رسانه چه فشاری را تحمل می‌کنند؛ منتهی همیشه نقطه‌ی تاریکی در کار وجود داشت و کسی شهامت ورود به آن موضوع را نداشت. فکر می‌کنم این جشنواره به آن نقطه‌ی تاریک نوری تابانده و باعث شده تا چیزی که همیشه پنهان بوده، ذره‌ای بازتر شود و آن سواستفاده‌ای است که برخی از همکاران رسانه از ابزار رسانه می‌کنند.»

طراوت نیکی، نفر دوم این جشنواره نیز در توصیف اثر خود گفت:«خواستم بر این مسئله تاکید کنم که محتوایی که باج‌نیوزها دوست دارند بیشتر دست به دست شود و بچرخد، عموماً حاشیه است تا اصل موضوع.»

این مراسم با رونمایی از کتاب آثار منتخب و افتتاح گالری این جشنواره به‌پایان رسید‌ و در انتها، به تمامی میهمانان یک‌نسخه کتاب اهدا شد‌.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی