۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۲۷
شنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷
کد خبر: ۱۰۲۳۱۲

ادعای توقیف ۱.۵ میلیارد دلار تترِ ایران چقدر واقعی است؟

ادعای توقیف ۱.۵ میلیارد دلار تترِ ایران چقدر واقعی است؟
به تازگی تعدادی از رسانه‌های غربی ادعایی مبنی بر توقیف یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تتر در ۱۸۷ کیف پول‌های ادعاییِ مرتبط به سپاه پاسداران منتشر کرده اند.

روزنامه اینترنتی فراز: موضوع به پایان روز سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ باز می‌گردد. برای اولین بار رسانه Elliptic که انگلیسی و فعال در بازار کریپتو و رمزارز‌ها است، خبری با اشاره به توقیف تتر‌های کیف پول ایرانیان منتشر کرد. پس از آن رویترز و رسانه‌ اسرائیلی اورشلیم‌ پست این خبر را کار کردند و آن را به سپاه پاسداران ربط دادند.

بر اساس ادعای این گزارش‌ها، نهاد امنیتی رژیم صهیونی آدرس ۱۸۷ کیف پول را با این ادعای ارتباط کیف پول‌ها با سپاه پاسداران، به شرکت تتر که مالک و توزیع‌کننده استیبل کوین «تتر» است داده و خواستار توقیف کیف پول‌ها شده‌است. شرکت «تتر» که فعال در آمریکا است، پس از بررسی‌هایی نمی‌تواند صحت ادعای مطرح شده را ارزیابی کند. درواقع ماهیت بازار کریپتو بلاکچین اینطور است. زنجیره‌های بلاکچین در نقل‌وانتقال دارایی‌های رمزنگاری شده، اجازه ردیابی و متوجه شدن منبع اصلی کیف پول‌ها را نمی‌دهد. به همین دلیل در ابتدای پیدایش بازار کریپتو و رمزارزها، اولین مشتریان این بازار دزدان دریایی و کارتل‌های بزرگ مواد مخدر بودند.

علی‌رغم دشواری در ردیابی صاحبین کیف‌پول‌ها و رمزارزها، تحت فشار‌های نهاد امنیتی اسرائیل، از ۱۸۷ کیف پول معرفی شده به شرکت تتر، ۳۹ کیف پول مسدود می‌شود. طبق ادعای رسانه‌های غربی، دارایی موجود در ۳۹ کیف پول مسدود شده، رقمی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است. مسدودی تتر در کیف پول به معنای نابودی یا مصادره آن نیست؛ بلکه به این معنا است که امکان جابه‌جایی و انتقال تتر‌های موجود در کیف پول میسر نیست، تا زمانی که احراز هویت صاحبین کیف پول و دارایی رمزارز تتر، برای این شرکت محرز شود. پس از آن کیف پول از حالت فریز یا توقیف آزاد می‌شود و امکان استفاده از دارایی‌های موجود است.

طبق بررسی‌های میدانی «روزنامه اینترنتی فراز»؛ در ماه‌های اخیر به خصوص پس از جنگ ۱۲ روزه، برخی مردم نیز رمزارز تتر موجود در کیف پول‌های دیجیتال آنان مسدود شده است و امکان استفاده از آن را ندارند. این موضوع خود نشان می‌دهد غرب از تمام ظرفیت‌های خود استفاده کرده تا به ایران و مردم آن نیز آسیب بزند. مردمی که دارایی‌های خرد آنها از چند تتر تا چند هزار تتر، توقیف شده است.

اما چطور ردیابی صاحب دارایی رمزارز ممکن است؟ همانطور که اشاره کردیم، چنین امکانی به سختی میسر است چرا که ماهیت و ذات بلاکچین ناشناس بودن است. در زمان انتقال دارایی‌های رمزنگاری شده از جمله تتر، یک آدرس بلاکچین ایجاد می‌شود که نشان می‌دهد چه مبلغی از چه کیف پولی به چه کیف پول دیگری انتقال پیدا کرده است. اگرچه این انتقال در بستری شفاف رخ داده، اما کسی نمی‌داند صاحب کیف‌پول چه کسی است. کیف پول‌های متمرکز ممکن است اطلاعات آی‌پی صاحب کیف پول را به شرکت تتر و نهادامنیتی اسرائیل داده باشند. اما صرف آی‌پی ایران نمی‌تواند دلیل موجهی برای مسدود کردن دارایی افراد باشد. همچنین که بسیاری از افراد از VPN‌های قوی و آی‌پی ثابت استفاده می‌کنند تا مبادا مشکلی ایجاد شود.

تنها دو احتمال می‌توان درمورد نحوه ردیابی کیف پول‌ها داد. اول آنکه اگر واقعا کیف پولی از سپاه پاسداران مسدود شده باشد، احتمال دارد دشمنانی که به سیستم اطلاعاتی و امنیتی نفوذ کرده‌اند، آدرس کیف پول را به رژیم صهیونی داده باشند تا به این وسیله دشمن بتواند دارایی کشور را مسدود کند. دوم این احتمال را می‌توان داد که در پی هک و حملات سایبری دشمن در جنگ اخیر به شبکه بانکی و صرافی رمزارز داخلی، اطلاعات کیف پول مردم و نهاد‌ها به دست دشمن رسیده باشد. درواقع روی کاغذ این دو احتمال را می‌توان قوی دانست. اما اینکه در عمل کدام یک و چه سناریویی به وقوع پیوسته، محل بحث است.

این اقدام شرکت خارجی «تتر» قبل از فعال شدن اسنپ بک و مکانیزم ماشه، اعتبار رمزارز «تتر» را در سطح بین‌الملل از بین می‌برد و باعث می‌شود مردم در سراسر دنیا به خصوص کشور‌های شرقی، استفاده از «تتر» را به حداقل برسانند و اجازه دخالت‌های این‌چنینی را به غرب ندهند.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی