۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۲۰
چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۶۸۵
محمد اسلامی:

تأسیسات هسته‌ای هدف قرار گرفته شده علیرغم فشار‌های بین‌المللی بازسازی می‌شوند

تأسیسات هسته‌ای هدف قرار گرفته شده علیرغم فشار‌های بین‌المللی بازسازی می‌شوند
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه «مذاکره مستقیم با آمریکا انجام نخواهد گرفت» تصریح کرد با وجود فشارهای بین‌المللی، تاسیسات هسته‌ای تخریب شده در حمله متجاوزانه آمریکا، بازسازی خواهند شد.

به گزارش فراز، «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در اظهاراتی قول داد تأسیسات هسته‌ای کشور که در جریان تجاوز وحشیانه ایالات متحده در اول تیرماه نابود شده‌اند، به‌رغم فشارهای بین‌المللی و تهدید حملات بیشتر اسرائیل، بازسازی خواهند شد.

فناوری و صنعت، ریشه‌های دیرینه و عمیقی در تاریخ ایران دارند

او که با شبکه اسکای نیوز گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت: کاملاً طبیعی است که در جریان حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای، آنها آسیب ببینند و زیرساخت‌ها نابود شوند. آنچه مهم است، این است که علم، دانش، فناوری و صنعت، ریشه‌های دیرینه و عمیقی در تاریخ ایران دارند.

ایالات متحده در ۲۲ ژوئن (یکم تیرماه) با استفاده از بمب‌افکن‌های بی-۲ سه سایت هسته‌ای در ایران، شامل تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان را هدف قرار داد. تصاویر ماهواره‌ای از محل این تاسیسات خسارات عمده‌ای را نشان می‌دهد، اما از آنجا که برخی از آنها در اعماق کوه‌ها قرار دارند، تعیین میزان دقیق خسارات بمب‌های آمریکایی دشوار است.

کمی پس از حملات، وزیر امور خارجه ایران اذعان کرد که خسارت جدی و زیادی وارد شده است.

اما محمد اسلامی که معاون رئیس جمهور ایران نیز هست، از حق کشور برای توسعه توانایی هسته‌ای خود دفاع کرد و همان‌طور که جمهوری اسلامی ایران بارها گفته است، تاکید کرد که این کار برای مقاصد صلح‌آمیز است.

درصد غنی‌سازی وقتی بالاست، لزوماً برای سلاح نیست

اسلامی در پاسخ به این سوال که «چرا ایران نیاز به غنی‌سازی اورانیوم تا سطوح نزدیک به درجه تسلیحاتی دارد؟» گفت: درصد غنی‌سازی که در افکار عمومی و رسانه‌ها مطرح می‌شود، توسط سیاستمداران، شیادان و دشمنان ما ارائه و به آن دامن زده می‌شود.

وی ادامه داد: درصد غنی‌سازی وقتی بالاست، لزوماً برای سلاح نیست. ما برای ابزارهای اندازه‌گیری دقیق و حساس به غنی‌سازی بالاتری نیاز داریم. هیچ‌کس این اقلام را به ما نمی‌فروشد. ما سال‌هاست که تحت تحریم هستیم.

اسلامی تاکید کرد: ما به این محصولات برای سیستم ایمنی راکتورهایمان و برای فرآیندهای حساس مورد استفاده برای مدیریت راکتورهایمان نیاز داریم.

بنابر گزارش اسکای نیوز، مقامات ایرانی و اروپایی طرف برجام روز سه‌شنبه در دیداری مشترک با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه گردهمایی رهبران و دیپلمات‌های سراسر جهان در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر درباره موضوع هسته‌ای ایران و سازوکار اسنپ‌بک گفت‌وگو کردند.

تروئیکای اروپایی شامل انگلیس، فرانسه و آلمان در ۲۸ اوت آغاز یک مهلت ۳۰ روزه برای بازگرداندن تحریم‌های ایران، طبق سازوکار موسوم به «اسنپ بک» را اعلام کردند و گفتند که این روند در صورتی متوقف خواهد شد که تا پیش از انقضای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، اقدامات فوری از سوی ایران  انجام شود.

این شرایط همچنین شامل بازگرداندن دسترسی بازرسان سازمان ملل به تاسیسات هسته‌ای ایران و از سرگیری مذاکرات با ایالات متحده است.

نیازی به مذاکره با آمریکا نیست

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به اسکای نیوز گفت که تهران پس از جنگ اخیر با آمریکایی‌ها مذاکره نخواهد کرد.

او با تاکید بر اینکه «نیازی به مذاکره با آنها نیست» خاطر نشان کرد: دولت آمریکا ظلم بزرگی به مردم ایران کرده، از ابتدای انقلاب اسلامی ضربات سنگینی به ایران وارد کرده و اخیراً حملات نظامی علیه کشورمان انجام داده است.

مذاکره با دشمنی مثل آمریکا بیهوده است

اسلامی در ادامه بیان کرد: دشمن، دشمن است حتی اگر خصومتی نشان نداده باشد. این در حالی است که دشمنی آنها همواره زیاد بوده است، مذاکره با چنین دشمنی بیهوده است.

وی افزود: آنها در حالی که مذاکرات غیرمستقیم انجام می‌شد و مذاکرات ما در جریان بود، عملیات نظامی انجام دادند.

دیگر کسی نمی‌تواند به آمریکا اعتماد کند

معاون رئیس‌جمهور ایران یادآورد شد: آنها به میز مذاکره آمدند و سپس آن را رها و فراموش کردند که قولی داده بودند و توافقی کرده بودند. دولت آمریکا پر از وعده‌های عمل نشده است. وعده‌های عمل نشده زیادی دارد و دیگر کسی نمی‌تواند به آنها اعتماد کند.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی