۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۴۴
شنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۱۰۴۸۲۷
نگاهی به زندگی خاندان انصاری

بانک آینده، ارثیه بدیُمن پدر به پسر!

بانک آینده، ارثیه بدیُمن پدر به پسر!
پس از گذشت حدود پنج ماه از درگذشت علی‌اکبر انصاری بنیان‌گذار بانک آینده، این بانک منحل اعلام شد.

بانک آینده با زیان انباشه ۵۰۰هزار میلیارد و اضافه برداشت ۲۳۰هزار میلیاردی همچنان در حال فعالیت بود تا اینکه چند روز پیش (۲۹مهر) پس از اعلام محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، تعیین تکلیف شد و قرار است تمامی سپرده‌های مشتریان، سپرده قانونی و تسهیلات جاری بانک آینده بدون هیچ وقفه‌ای تحت مدیریت بانک ملی قرار گیرد.

موضوع تخلفات بانک آینده بار‌ها از سوی رسانه‌ها و برخی مسئولان و نمایندگان گوشزد شده بود، اما اتفاقی در پرونده آن رخ نمی‌داد.

عباس گودرزی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفته است که بانک آینده در دوره‌های مختلف از قوانین و دستورالعمل‌های بانکی تخطی کرده بود و به همین دلیل "ضرورت توقف این روند در جهت حفظ منافع عمومی" اجتناب ناپذیر بود.

او به خبرگزاری تسنیم گفته: البته اینکه این تصمیم(انحلال بانک آینده) چرا با تاخیر مواجه شده بود، خود قابل بررسی است چرا که ریشه بسیاری از ناترازی‌ها در کشور ما ناترازی در حوزه تصمیم گیری است.

اینکه چرا چند سال رسیدگی به تخلفات بانکی که خود، از بانکی متخلف متولد شده بود، طول کشیده است قابل بررسی است؛ تسویه حساب مراکز قدرت سیاسی-اقتصادی، تحمیل تغییر شرایط امنیتی کشور، درک ضرورت مبارزه جدی با فساد یا کاهش نفوذ مافیای اقتصادی، هر چه باشد اما شاید بتوان در مورد اخیر اینطور نتیجه گرفت که پرونده بانک آینده به این خاطر شاید سرانجام به نتیجه رسید که احتمالا پسر، دیگر حمایت پدرش را نداشت.

نگاهی کوتاه به حاج علی‌اکبر و پسران

علی‌اکبر انصاری، پدر علی انصاری در تاریخ ۸ خرداد ۱۴۰۴ در ۸۱ سالگی درگذشت. از حاج علی‌اکبر انصاری به عنوان صاحب اصلی هلدینگ تات و سرمایه گذار بازار مبل، ایران مال و بانک آینده و از فعالان اقتصادی و خیرین بزرگ کشور یاد می‌شود.

حاج علی‌اکبر انصاری، از سال ۱۳۴۰ در عرصه اقتصاد فعال بود. او به‌عنوان یک بازاری موفق در دانسفهان و تاکستان قزوین شناخته می‌شد. نام او بیشتر با «اهدای فرش» به اماکن مقدسه گره خورده بود.

او هفت پسر به نام‌های محمد، مهدی، مصطفی، مرتضی، ابوالفضل، حسین و علی از خود بجا گذاشته است که مشهورترین‌شان علی انصاری است.

از همه پسرانش اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما محمد انصاری اداره دارالقرآن پدرش را که سال ۱۳۴۲ در قم تاسیس کرده بود، از سال ۱۳۸۵ عهده‌دار شده است. مصطفی انصاری نیز به او کمک می‌کند ولی فعالیت این دو فرزند حاج علی‌اکبر به اداره‌ی دارالقرآن محدود نمی‌شود.

مصطفی انصاری، عضو هیئت مدیره‌ی ۱۴ شرکت دیگر خانواده نیز هست که بعضی از آنها مانند انصار موتور پارس، بازرگانی توسعه تجارت انصار، توسعه طب پارسه، توسعه ساختمانی اعتماد شرق مستقیما با فعالیت اقتصادی خانواده‌شان مرتبط است. دو موسسه ظاهرا خیریه و مذهبی دیگر هم جزو این ۱۴ شرکت هستند: بنیاد نیکوکاری یاس فاطمه النبی، خیریه پیروان انصارالحسین (ع).

محمد هم در هیئت مدیره‌ی ۱۱ شرکت غیر از گروه سرمایه‌گذاری تات انصار، عضو بود که تعدادی از آنها در استان فارس قرار دارند.

جمع میان فعالیت‌های قرآنی و خیریه‌ای با حجم پرشمار شرکت‌های اقتصادی و مالی، مرکز‌های تجاری و بانک‌هایی که البته تخلف آنها محرز شده است، هر چند در نگاه نخست دشوار به نظر می‌رسد، اما موضوع عجیبی نیست. بهره‌کشی صاحبان سرمایه از فعالیت‌های فرهنگی یا خیریه‌ای چه به عنوان پوشش فعالیت‌های اقتصادی و چه به عنوان ابزاری برای اثرگذاری بر افکار عمومی، یک امر رایج است.

علی مشهورترین برادر است. او پس از فوت پدرش مالکیت بانک آینده را بر عهده گرفت. علی انصاری بیشتر اواسط دهه هشتاد و با حضور در هیئت مدیره باشگاه استقلال به شهرت رسید.

او که ۶۳ سال دارد (متولد۱۳۴۱). گفته شده، ابتدا با حمایت پدرش توانست مجوز ساخت تولید لوله و پروفیل را از اداره کل صنایع سنگین زنجان بگیرد. سپس سال ۱۳۷۱ کارخانه‌ای در ماهدشت کرج افتتاح کرد. بعد اقدام به صادرات میوه و خشکبار به کشور‌هایی مانند جمهوری آذربایجان و قفقاز کرد. پس از آن به بازار آهن ورود کرد و سال ۱۳۷۲ بازاری برای توزیع آهن‌آلات در شادآباد تهران افتتاح کرد و آن را «مجتمع تجاری بهاران» نامید که یکی از بزرگترین و مهمترین مرکز‌های توزیع آهن در ایران است.

علی انصاری پس از آن تصمیم گرفت وارد بازار موبایل شود و در همین راستا سال ۱۳۸۵ بازار موبایل ایران را افتتاح کرد و موفقیت برگی بدست آورد. بعد از آن در بازار مبل وارد شد و «بازار مبل یافت آباد» را افتتاح کرد. بعد از این او رئیس انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون شد.

آخرین پروژه پر سر و صدای خانواده انصاری هم ایران مال بود، پروژه‌ای با زیربنایی نزدیک به دو میلیون متر مربع مساحت که بزرگترین مرکز خرید جهان معرفی شده است.

بانک آینده ۱۸ شرکت مادر و زیرمجموعه دارد. سرمایه گذاری گروه مالی و اقتصادی آینده، توسعه تجارت نگین بینالود، صرافی آینده، تجارت الکترونیک ارتباط فردا، تومکا کیش، سپهر نور خراسان، سرمایه‌گذاری اقتصاد گستر دنا و... که بعضی از آنها در استان‌های مختلف قرار دارند.

 

ارثیه پدری! بانک آینده ۱۴۰ روز پس از مرگ پدر منحل شد

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی