به گزارش ایسنا، علی ربیعی نشست هفتگی خود را با گرامیداشت و تسلیت ماه محرم آغاز کرد و سپس ضمن اشاره به تحرکلت دستگاه دیپلماسی در هفته گذشته گفت: یکی از مباحث جدی ما با مکرون و اتحادیه اروپا بوده است. در صورت پایبندی آنان جمهوری اسلامی به برجام باز خواهد گشت. ما تعهد در مقابل تعهد را در دست گرفتیم، خوشبختانه در بسیاری موارد دیدگاه ها به هم نزدیک شده است.
وی با اشاره به سفر عراقچی به همراه نمایندگان وزارت نفت و بانک مرکزی به فرانسه گفت: باید نفت ایران خریداری شده و تعهد بازگشت پول انجام گیرد. این موضوع مذاکره ما است.
ماهاتیر محمد به ایران میآید
سخنگوی دولت ضمن اعلام خبر ظریف به مسکو با هدف گفتگوهای تجاری و سیاسی، از سفر قریبالوقوع ماهاتیر محمد به ایران خبر داد و گفت: خوشبختانه ژاپنی ها هم تمایلات را برای کار در سطح بهتری را دنبال کردند. در واقع ما نه تنها منزوی نشدیم، خوشبختانه وضعیت رو به جلو هم داشته و حرکت می کنیم. کماکان استراتژی ما تعهد مقابل تعهد است. در این صورت گام سوم را متوقف میکنیم. هرچه به تعهدات کامل برجامی نزدیک شویم، ما هم به آنچه تعهد داشتیم نزدیک می شویم.
روز جمعه فرصت ما برای گام سوم در کاهش تعهدات برجامی است
ربیعی گفت: با استنباد به مفاد برجام کاهش تعهدات خود به برجام را اعلام کردیم، تعهدات را کم نکردیم که برجام را از بین ببریم. برای بازگشت طرف برجامی به تعهدات خود، این سیاست را اتخاذ کردیم. اروپا قادر به اجرای تعهداتش نباشد منطقی نیست ما باشیم. تا روز جمعه فرصت ما برای گام سوم است. اینکه به سمت گام سوم حرکت نکنیم به واکنش طرف اروپایی ربط دارد. مشروط به میزان رضایت ایران از رفتار اروپا حتی میزان بازنگری در سایر موارد هم وجود دارد.
پنج هزار میلیارد تومان به منابع بخش مسکن اضافه شد
سخنگوی دولت، ادامه صحبتهای خود را بر روی مسائل داخلی و به ویژه مشکلات اقتصادی و تولیدی مترکز کرد و گفت: دیروز تصمیم مهمی در راستای برنامه های مسکن دولت اتخاذ کردیم. پنج هزار میلیارد تومان به منابع بخش مسکن اضافه کردیم. این مورد به صورت وام، تکمیل مسکن مهر و سیاست های حمایتی مسکن دولت خواهد بود.
وی گفت: علاوه بر این هزارو پانصد میلیارد تومان از محل دارایی دولت تصویب شد در کنار این وام قرار بگیرد. این موضوع برای زیر ساختها است و نه وام. الان ۳۵ درصد از مقدار بودجه ای که اعلام کردم در اختیار زیر ساخت آب و برق قرار گرفته است. بحث هماهنگی بین بخشی در ساخت مسکن هم انجام شده است. در گذشته فقدان هماهنگی ها باعث طولانی شدن بهرهبرداری و نارضایتی مردم بود.
نرخ تورم نقطه به نقطه مرداد نسبت به تیرماه کمتر شده است
سخنگوی دولت نیز در اعلام نرخ تورم، به مانند رییسجمهوری به آمار تورم نقطه به نقطه مرداد نسبت به تیرماه اشاره کرد که با کاهش هشت واحدی همراه بوده است. این در حالی است که مرکز آمار، در کنار اعلام این کاهش در تورم نقطه به نقطه، همچنان خبر از افزایش تورم به ۴۲درصد داده است.
ربیعی، در اعلام اخبار موفقیتهای اقتصادی دیگر، به تولیدات واحدهای بزرگ صنعتی در بورس اشاره کرد و گفت: در تیرماه نسبت به خردادماه تولیدات این واحدها رشد ۶.۵درصدی داشته و در مقابل واردات لوازم خانگی هشتاد درصد کاهش داشته است. همچنین افزایش ۲۲درصدی را در صدورجواز صنعتی داشتهایم و روی هم رفته پس از ۱۸ماه پر استرس به سمت تعادل مثبت حرکت میکنیم که علامت خوبی است، علامت مثبت دیگر مقرون به صرفه بودن تولید است.
حجم قاچاق دارو بالا نیست
سخنگوی دولت در ارتباط با موضوع قاچاق دارو گفت: حجم قاچاق دارو چه از خارج به داخل و چه بالعکس بالا نیست. زیر پنج درصد است. پس نمی شود گفت پدیده قاچاق داریم. اما دیدیم از کد محصولات دارو استفاده کرده و هرمون بدنسازی وارد کردهاند. با آقای نمکی صحبت کردم و آن ها شناسایی شده و در دست قوه قضایی هستند. تجویز هایی که پزشکان برای داروهای خارجی که شبیه داخلی اش وجود دارد. کمبود ما در این قسمت است. تولید ما در داخل درصد قابل توجهی است. این تصمیم مصرف کننده است برای جایگزینی داخلی کالا. در حوزه دارو از دکتر نمکی سپاسگذاری می کنم.
وی گفت: بحثهای ناصرخسرویی ما در این مورد است که تولید داخلی هم داریم. یک میلیارد و چهارصد میلیون اختصاص ارز در بازار دارو و تجهیزات پزشکی بوده، ۲۶۰میلیون از این مبلغ اختصاصش نامعلوم بود که ۱۶۰میلیون آن شناسایی شد و صد میلیون دیگر آن هم طی گزارشی مشخص خواهد شد که اگر تخلفی باشد با آن برخورد میشود.
برای کاهش تعهدات برجامی تا روز آخر منتظر خواهیم ماند
ربیعی، بار دیگر به مساله برجام پرداخت و در ارتباط با گام سوم در برجام گفت: درست تا روز آخر منتظر خواهیم ماند و متناسب با آن تصمیم خود را خواهیم گرفت. موضوع بخشی از تمام ملاقاتهای خارجی ما را برجام تشکیل می دهد. مسکو برای ما قابل اهمیت است. نقش مسکو در منطقه حائز اهمیت است. هم آقای ظریف و هم آقای اردکانیان حضور دارند تا در عرصه دیپلماتیک و تجاری گفت و گوها صورت بگیرد.
هر دو وزیر پیشنهادی به مجلس رای میآورند
سخنگوی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه ورود مجلس به رای اعتماد به دو وزیر پیشنهادی دولت گفت: پیش بینی من این است هر دو وزیر رای خواهند آورد. مونسان راه آسان تری دارد، چون شناخته شده است. اما دکتر حاج میرزایی مشکل شناخته شده بودن دارند که من گفتم ایشان شناخت و تجربه بسیار خوبی در نهضت سواد آموزی داشته و برای حتی بعد از ۱۴۰۰ برنامه دارند.
سخنگوی دولت گفت: تبادل و همکاری ما در منطقه به نفع منطقه است. این همکاری به بهبود زندگی در منطقه کمک میکند. ما در سیاستهایمان است که با عراق ، افغانستان، ترکیه و ترکمنستان که اخیرا در سطح معاون اول ما در آنجا حضور داشتند و همچنین همسایگان آبی خود همکار ی خواهیم کرد. کماکان تاکید داریم پیمان های امنیتی را با همسایگان آبی خود داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور در حوزه مذاکرات و ارتباطات بین المللی گفت: رئیس جمهور همچنان بر موضع خود ایستاده که به خاطر منافع ملی در صورتی که اطمینان داشته باشند ملاقات و دیدار با فردی به مردم ما کمک می کند امتناع نمیکند. هیچ تناقضی در صحبت ایشان وجود نداشته است. مکلف به پیگیری منافع ملی هستند در مقابل اگر ملاقات با شخصی به نفع منافع ملی نیست، راحت امتناع میکنند. پیشداوری بدون در نظر گرفتن ابعاد صحبت رئیس جمهور در راستای استراتژی کسانی است که می خواهند ما منزوی شویم. باید هم افزایی داخلی ایجاد کرده و جامعه را نگران نکنیم. عدهای نگران شدند، عده ای بدجنسی کردند عده ای برداشت غلط کردند که ایشان عقب نشینی کردند.
ربیعی با اشاره به اختلاف در اهداف ایران و آمریکا در جریان مناقشات اخیر گفت: هدف ما این است به هرآنچه که حقمان است و اجحاف شده برگردیم. ما کشور مستقلی هستیم، باید با ما منصفانه و بدون فشار صحبت شود. این صحبت های رئیس جمهور در راستای تعامل حداکثری با کشورهای دنیا بوده است. آنچه که باعث شد امریکا به ایران فشار بیاورد احساس عدم هماهنگی در بالا و پایین ایران است. فکر می کردند با تحریم به تحلیل خود می رسند. فتوای از موضع رهبری برای ما حالت قانونی دارد. بعد از این احساس کردند درست است فشار هست، اما مردم اعتماد دارند و در جامعه انسجام وجود دارد.
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟