۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۳۸
پنجشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۲
کد خبر: ۱۱۰۵۲۵

نشست معاون اول رییس جمهوری با اهالی رسانه

نشست معاون اول رییس جمهوری با اهالی رسانه
محمدرضا عارف با تأکید بر اینکه امروز نخبگان رسانه‌ای سخنگوی واقعی مردم هستند، گفت: «بدون گفت‌وگوی نخبگانی و رسانه‌ای، فاصله میان دولت و مردم عمیق‌تر می‌شود و هیچ راهی جز گفت‌وگو برای عبور از چالش‌های کشور وجود ندارد».

در نشست صمیمی معاون اول رئیس‌جمهور با نخبگان و فعالان رسانه‌ای، حاضران با طرح دیدگاه‌ها، پیشنهادها و مطالبات خود، بر ضرورت تسهیل اطلاع‌رسانی به مردم، شفاف‌سازی حوادث و تحولات اخیر کشور و تقویت گفت‌وگوی رسانه‌ای میان دولت و جامعه تأکید کردند.

در این نشست، فعالان رسانه‌ای خواستار بازگشایی IP اینترنتی روزنامه‌ها و رسانه‌ها، ایجاد الزامات شکل‌گیری فضای گفت‌وگو در جامعه به‌ویژه برای اهالی رسانه، جمع‌آوری و اجرای عملی راهکارهای نخبگان رسانه‌ای برای تبیین حوادث اخیر، دسترسی مجدد به اینترنت در کنار پیگیری مطالبه رفع فیلترینگ، توجه به نیازهای معیشتی مردم و اقشار آسیب‌پذیر، جلوگیری از توقیف رسانه‌ها، تدوین پیوست رسانه‌ای برای برنامه‌ها و طرح‌های مهم دولت به‌ویژه اقدامات اقتصادی و تقویت پیوند رسانه‌ای دولت با مردم از طریق برگزاری منظم نشست‌های خبری و آگاه‌سازی عمومی از شرایط کشور شدند.

دکتر محمدرضا عارف نیز در این نشست صمیمی، با اشاره به تحول فضای رسانه‌ای کشور، گفت: رسانه‌های کلاسیک مأموریت‌های مشخصی داشته‌اند، اما امروز با فضای مجازی‌ای روبه‌رو هستیم که نقشی فراتر از رسانه‌های کلاسیک ایفا می‌کند.

تأکید بر نقش محوری نخبگان در مدیریت بحران

معاون اول رئیس‌جمهور نقش نخبگان رسانه‌ای در فضای عمومی و در مدیریت بحران‌ها را «کلیدی و محوری» دانست و گفت: متأسفانه نتوانسته‌ایم روند پایدار و مؤثری برای گفت‌وگو آغاز کنیم. با توجه به شعارهای انتخاباتی دکتر پزشکیان با محوریت «دولت وفاق ملی»، لازم بود از همان روزهای ابتدایی آغاز به کار دولت، چنین جلساتی با نخبگان برگزار شود.

وی با اشاره به اولویت یافتن مسائل روزمره در دولت و حاکمیت، افزود: مسئولان درگیر مسائل جاری و لحظه‌ای می‌شوند و کمتر فرصت می‌یابند به موضوعات میان‌مدت و بلندمدت بپردازند. از سوی دیگر، انتظار جامعه نیز عمدتاً معطوف به حل مسائل فوری است؛ در نتیجه، با توجه به عمر کوتاه مدیریتی، غالباً تنها ظواهر امور تغییر می‌کند.

عارف با بیان اینکه «اگر در گذشته به اصلاح برخی روندها و چالش‌ها پرداخته می‌شد، امروز هزینه‌های کمتری متحمل می‌شدیم»، ابراز امیدواری کرد که طرح مباحث در چنین جلساتی میان نخبگان و مسئولان، به سامان یافتن مسائل کشور کمک کند.

آسیب به سرمایه اجتماعی؛ مردم صاحبان اصلی انقلاب

دکتر عارف با تأکید بر اینکه مردم «صاحبان اصلی انقلاب اسلامی و کشور» هستند، گفت: هر زمان مردم حضور داشته‌اند، مسائل حل شده است و هرگاه فاصله‌ای میان مردم و حاکمیت ایجاد شود، هیچ دولتی توان حل مشکلات را نخواهد داشت. این نگاه باید به یک باور پایدار تبدیل شود، زیرا کشور همواره نیازمند حضور مردم است.

وی با اشاره به دو رکن اساسی «مردم» و «حاکمیت» و وابستگی رکن دوم به رکن اول، افزایش سرمایه اجتماعی را از مسائل مهم امروز کشور دانست و افزود: خودمان آسیب‌هایی به سرمایه اجتماعی وارد کرده‌ایم. گاهی غفلت‌های خود را به حساب دشمن می‌گذاریم؛ درحالی‌که هرجا دقت و تدبیر داشته‌ایم، آسیب‌پذیری ما کاهش یافته و دشمن نتوانسته نفوذ کند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: برای رسیدن به اجماع در گفت‌وگو، با دو رکن مردم و حاکمیت روبه‌رو هستیم. هر فرد یا مسئولی می‌تواند مدعی باشد که به نمایندگی از مردم سخن می‌گوید، اما امروز نمایندگی مردم در عمل بر عهده نخبگان رسانه‌ای است.

وی تأکید کرد: دولت به‌عنوان نماینده حاکمیت شناخته می‌شود و مردم نیز جز این را نمی‌پذیرند. دولتمردان در چارچوب اداره کشور مسئولیت دارند و قانون اساسی نیز مسئولیت مشترکی را بر عهده تمامی وزرا گذاشته است.

گفت‌وگوی صمیمانه، راه عبور از منیت‌ها

عارف خاطرنشان کرد: در گفتگوی میان حاکمیت و مردم نمی‌توان از گروه‌های هنری، دانشگاهی و سایر گروه‌های مرجع چشم‌پوشی کرد، هرچند نظم و ساختار این گروه‌ها دچار آشفتگی شده است. اگر بخواهیم گفت‌وگویی واقعی میان حاکمیت و مردم شکل بگیرد، این گفتگو باید در سطح نخبگان از جمله نخبگان رسانه‌ای انجام شود.

وی با تأکید مجدد بر اینکه «امروز گفتگو برای کشور حیاتی است»، گفت: تجربه شخصی من نشان داده است هر زمان با فرد یا جریانی که اختلاف جدی داشتیم، فرصت گفت‌وگوی رو در رو که فراهم شد، در نهایت به نتیجه‌ای مطلوب رسیدیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از کنار گذاشته شدن گفت‌وگو در سال‌های اخیر گفت: در شرایط امروز، بیش از هر زمان دیگر به گفتگوی نخبگانی نیاز داریم. باید بر سر طرح موضوعات به اجماع برسیم و راه‌حل‌های اجماعی را به اطلاع مردم برسانیم. اجرای این رویکرد از سوی جریان‌ها و گروه‌هایی که در سازوکار اداره کشور نقش دارند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی در پایان با تأکید بر اینکه «امروز نیازمند گفت‌وگویی در فضایی کاملاً صمیمانه و دوستانه هستیم»، تصریح کرد: تمامی جریان‌ها هدفی مشترک در اعتلای کشور و حل مشکلات مردم دارند. بنای دولت بر «شنیدن» است و هدف از برگزاری این جلسات، شنیدن دیدگاه‌های نخبگان حوزه‌های مختلف است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی