۲۱ شهريور ۱۴۰۵ ۰۵:۵۹
سه‌شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۲۷
کد خبر: ۱۱۲۶۲۰
مروری بر پایداری خدمات‌رسانی شبکه بانکی در دفاع مقدس ۴۰ روزه

«خدمت» تعطیل‌‌پذیر نیست!

 نظام بانکی امروز به یکی از ارکان اصلی جوامع پیشرفته تبدیل شده است. هر نوع مبادله اقتصادی عملا مبتنی بر کارکردهای نظام بانکی صورت می‌گیرد و درصورتی که این شبکه دچار هرگونه اختلال یا وقفه‌ای شود عملا نظام اقتصادی کشور درگیر آسیب و اختلال می‌گردد.

«خدمت» تعطیل‌‌پذیر نیست!

به ویژه در سال‌های اخیر که نرخ استفاده از پول الکترونیکی و همچنین خدمات الکترونیکی افزایش یافته است تاب‌‌آوری شبکه بانکی کشور به محور تاب‌آوری و پایداری ملی بدل شده است. جالب اینجاست که در جریان دفاع مقدس ۱۲ روزه قبلی نیز دشمن ابتدا به شبکه بانکی کشور حمله کرد و تلاش داشت تا با ایجاد اختلال در برخی از کارکردهای بانکی موجب نارضایتی و اختلال در کارکردهای اقتصادی و اجتماعی را پدید آورد. به یک تعبیر می‌توان گفت جنگ‌های نوین جنگ‌های مردم‌پایه و مردم‌نهاد هستند. به این معنا که دشمنان تلاش می‌کنند با افزایش فشار بر مردم سطح نارضایتی را افزایش داده و موجبات فروپاشی پایداری کشورها را از درون فراهم کنند.

اما در دفاع مقدس ۴۰ روزه با توجه به تجربیات دفاع مقدس ۱۲ روزه، خوشبختانه نظام بانکی کشور به عنوان عنصری از نظام تاب‌آوری و پایداری ملی توانست عملکرد به نسبت مطلوب‌تری نسبت به شرایط قبلی از خود نشان دهد. این در حالی است که سطح و حجم تهدیدها به شدت افزایش یافته بود. در واقع اعضای شبکه بانکی کشور همگام با سایر نهادها و دستگاه‌های خدمات‌رسان به مردم تلاش داشتند تا خط مقدم خدمت به مردم دچار هیچ‌گونه وقفه‌ای نگردد و این درحالی است که دشمن نشان داده بود در اقدام به جنایت هیچ‌گونه خطوط قرمزی را رعایت نمی‌کند و حتی چند مرکز متعلق به نظام بانکی نیز مورد هدف قرار گرفت!

در این ایام شبکه بانکی کشور توانست به خوبی نقدینگی مورد نیاز در جامعه را تامین کند و همچنین استمرار خدمات اساسی به مردم در فضای مجازی را مبتنی بر کارکردهای شبکه ملی اطلاعات تضمین نماید. این درحالی است که عملا دشمن فضای مجازی و سایبری را به عنوان بعد پنجم جنگ قلمداد کرده و حداکثر تلاش خود را برای نفوذ و هک سایبری انجام می‌داد.

بانک مسکن را نیز می‌توان به عنوان یکی از بانک‌های پیشرو در خدمات‌رسانی به مردم در دوران دفاع مقدس ۴۰ روزه نام نهاد. در کنار پایداری خدمات حضوری به مشتریان در ایام دفاع مقدس از طریق برقراری شعب کشیک، بانک مسکن تلاش داشت تا خدمات غیرحضوری با کیفیت مناسبت در اختیار مشتریان قرار گیرد. نرم‌افزار همراه بانک بانک مسکن نیز با امنیت بالا در این ایام توانست خدمات کاملی از جمله انتقال وجه، پرداخت اقساط قبوض، خدمات چک و پرداخت و... را بدون اختلال در اختیار مشتریان قرار دهد.

از جمله دیگر اقدام‌های بانک مسکن در این ایام را می‌توان به اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اسکان موقت آسیب‌دیدگان جنگ رمضان و فراهم آوردن امکان انجام معاملات اوراق تسهیلات مسکن و همچنین در نظر گرفتن تسهیلات تا سقف یکصد میلیارد تومان برای بنگاه‌های تولیدکننده کالاهای اساسی عنوان کرد.

در مجموع باید گفت پیروزی ایران عزیز در جریان دفاع مقدس ۴۰ روزه مرهون و معطوف یک دفاع همه‌جانبه و همه‌گیر بود. در این ایام هر ایرانی در هر نقش و جایگاهی به وظایف دفاعی خود عملکرد و کارکنان شبکه بانکی کشور و به تبع آن بانک مسکن نیز جانانه و با یک همت و حمیت میهنی و اسلامی تلاش داشتند تا با تضمین خدمت‌رسانی به مردم دشمن را در دستیابی به اهداف خود مایوس و ناکام بذارند.

 

نویسنده :  دکتر روح‌الله قاسمیان، استاد دانشگاه

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و چهارم | گزارش درحال به روز رسانی
«نبرد هرمز» روز شصت و سوم | تمام سواحل دریای سرخ یمن اکنون تحت کنترل حوثی‌هاست
بهار ۱۴۰۵ بانک سینا با علی ابدالی؛ جهش ۴ برابری مطالبات مشکوک‌الوصول و سقوط ۷۰ درصدی درآمد شعب
«نبرد هرمز» روز شصت و دوم | محسن رضایی: اقدامات آژانس، کشورها را به سمت خروج از ان‌پی‌تی سوق خواهد داد
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | نگرانی آمریکا از توانایی‌های جدید ایران؛ پای چین و روسیه به میان آمد
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی