۲۸ تير ۱۴۰۵ ۰۰:۰۲
پنجشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۰:۱۴
کد خبر: ۱۱۳۰۱۵
عملیات «وعده صادق ۴» روز پنجاه و یکم آتش بس | آجرلو: سفر قالیباف به قطر موفقیت‌آمیز بود | سپاه: تعرض آمریکا بی‌پاسخ نماند | رهبر: اختلافات غیر موجه و حتی موجه را به تنازع و تفرقه تبدیل نکنید

نودمین روز «جنگ رمضان» | آمریکا «نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» را تحریم کرد | آتش بس شکست؟

نودمین روز «جنگ رمضان» | آمریکا «نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» را تحریم کرد | آتش بس شکست؟
با گذشت ۸۹ روز از «جنگ رمضان» و در حالی که آتش‌بس شکننده میان ایران، آمریکا و اسرائیل وارد پنجاهمین روز خود شده، تنش‌های نظامی در خلیج فارس و جنوب لبنان همچنان ادامه دارد؛ هم‌زمان اخبار ضدونقیض درباره پیش‌نویس تفاهم تهران و واشنگتن، آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران و آینده تنگه هرمز، فضای سیاسی و امنیتی منطقه را در وضعیت انتظار و ابهام قرار داده است.

گزارش لحظه ای از «جنگ رمضان» در حال به روز رسانی...

۰۰:۱۱» ادعای رسانه اسرائیلی i24:

توافق تهران - واشنگتن مورد تائید رهبر ایران قرار نگرفت

i24 در گزارشی مدعی شد که ایران و آمریکا با هدایت عباس عراقچی و استیو ویتکاف به یک توافق رسیدند اما این توافق مورد تائید رهبر انقلاب قرار نگرفته است. بر اساس ادعای این رسانه اسرائیلی، این موضوع دلیل عدم تائید توافق از سوی ترامپ شده است.

۰۰:۰۷» علیزاده، نماینده مجلس:

آمریکا باید 10 شرط مقام رهبری را تمکین کند

۰۰:۰۵» تبادل آتش در هرمزگان

دقایقی پیش نیروهای مسلح ایران از مناطق جنوبی کشور به‌سمت اهداف مشخص موشک شلیک کردند./فارس

گزارش‌ها از شنیده شدن صدای شلیک در اطراف بندرعباس و تنگه هرمز حکایت دارد که احتمالا شلیک هشدار نیروی دریایی ایران به برخی شناورهای دشمن است./مهر

گزارش منابع محلی حاکیست که منشا صداهایی که شنیده شده به درگیری‌های نظامی در دریا برمی‌گردد./تسنیم

۰۰:۰۳» رهگیری یک پهپاد آمریکایی در اطراف بوشهر

یک منبع نظامی رهگیری یک پهپاد آمریکایی را در اطراف بوشهر تایید کرد.

به گفته این منبع، این رهگیری از طریق شلیک موشک پدافندی به سمت این پهپاد انجام شد.

۰۰:۰۰» ادعای وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی:

یادداشت تفاهم با ایران تایید می کند که جنگ بین اسرائیل و حزب الله نیز پایان خواهد یافت

۲۳:۵۹» صداوسیما: دلیل صدای انفجار در شهر جم مقابله پدافند با هواگردهای متخاصم بوده

صداوسیما نوشت: دلیل صدای انفجار در شهر جم مقابله پدافند با هواگردهای متخاصم بوده است.

ساعتی پیش صدایی در منطقه ۷ چاه شهرستان جم استان بوشهر صدای انفجاری شنیده شد که گفته می‌شود ناشی از مقابله پدافند با هواگردها بوده است.

۲۳:۵۰» مهر: نیروهای مسلح ایران در نزدیکی تنگه هرمز به چهار شناور خاطی شلیک اخطار انجام دادند

مهر نوشت: نیروهای مسلح ایران در نزدیکی تنگه هرمز به چهار شناور خاطی شلیک اخطار انجام دادند، این شناورها قصد عبور بدون هماهنگی از تنگه هرمز را داشتند.

۲۳:۴۵» ارتش: انفجاری در منطقه بندرعباس رخ نداده؛ منشأ صداها از سمت دریا و مربوط به تبادل آتش است

مرکز کنترل فرماندهی پدافند هوایی ارتش اعلام کرد: تا این لحظه انفجاری در منطقه بندرعباس رخ نداده و گزارشی در این زمینه نداشته‌ایم.

این مرکز افزود که براساس گزارش پدافند ارتش، منشأ انفجارها از سمت دریا و مربوط به تبادل آتش در اخطار به کشتی‌های متخلف در تنگه هرمز بوده است.

۲۳:۴۴» مهر: اخبار غیر رسمی مبنی بر انهدام یک پهپاد آمریکایی از نوع MQ9

مهر نوشت: اخبار غیررسمی مبنی بر انهدام یک پهپاد آمریکایی از نوع MQ9 وجود دارد.

۲۳:۴۰» تسنیم: منشا صداهایی که شنیده شده به درگیری‌های نظامی در دریا برمی‌گردد

تسنیم نوشت: گزارش منابع محلی حاکیست که منشا صداهایی که شنیده شده به درگیری‌های نظامی در دریا برمی‌گردد.

۲۳:۳۵» تسنیم: برخی گزارش‌ها از احتمال شلیک اخطار نیروی دریایی ایران به بعضی شناورها حکایت دارد

تسنیم نوشت: برخی گزارش‌ها از شنیده شدن صدای شلیک در اطراف منطقه بندرعباس و تنگه هرمز و احتمال شلیک اخطار نیروی دریایی ایران به بعضی شناورها حکایت دارد.

«این موضوع هنوز به طور قطعی تایید نشده است»

۲۳:۳۰» فارس: شلیک موشک‌های ایرانی از جنوب کشور

هنوز مقصد دقیق موشک‌ها مشخص نیست اما برخی از احتمال درگیری بر روی آب‌های خلیج فارس خبر می‌دهند

فارس نوشت: دقایقی پیش نیروهای مسلح ایران از مناطق جنوبی کشور به سمت اهداف مشخص عملیات شلیک موشک را اجرایی کردند.

هنوز مقصد دقیق این موشک‌ها مشخص نیست اما برخی منابع از احتمال درگیری بر روی آب‌های خلیج فارس خبر می‌دهند.

برخی از رسانه‌ها از وقوع انفجار در استان‌های بوشهر و هرمزگان خبر داده بودند که بررسی‌های میدانی خبرنگاران فارس وقوع انفجار در این استان‌ها تا این لحظه را رد می‌کند.

۲۳:۲۶» ادعای ترامپ: ما تمام کارت‌ها را در دست داریم

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبه با فاکس‌نیوز ضمن اشاره به این مساله که ایرانی‌ها مذاکره‌کننده‌های خیلی خوبی هستند مدعی شد: اما ما تمام کارت‌ها را در دست داریم.

۲۳:۲۲» گذری به شهر... تهران آب می‌خواهد اما به بهای تشنگی کدام شهرها؟

آب سد طالقان با وجود تمام هشدارهایی که وجود داشت به تهران منتقل شد و حالا به کمتر از نصف رسیده؛ زنجیره‌ تنش آبی از البرز و قزوین تا پایتخت امتداد پیدا کرده و امروز بیش از پیش بر نگرانی‌ها افزوده. قرار بود انتقال آب از سد طالقان، مرهمی بر خشکی پایتخت باشد اما به نظر می‌رسد برای شهری با این جمعیت کافی نیست.

تهران آب می‌خواهد اما به بهای تشنگی کدام شهرها؟ 

به گزارش فرارو، یک واقعیت کمتر دیده‌شده در کنار هشدارهای پی‌درپی هم وجود دارد: هزینه‌هایی که برای مهار بحران آب در تهران صرف شده، هر سال افزایش می‌یابد اما خروجی آن همچنان مبهم است. فقط برای انتقال آب از سدهای طالقان و لار به پایتخت، بالغ بر ۵ همت بودجه در نظر گرفته شده بود؛ رقمی که انتظار می‌رفت بخشی از فشار آبی را کاهش دهد اما سایه بحران همچنان بر شبکه آب تهران قابل مشاهده است.

این مسیر تا چه زمانی می‌تواند ادامه پیدا کند، وقتی منابع تامین‌کننده خود در وضعیت هشدار قرار دارند و هزینه تداوم آن، میان شهرهای اطراف و نسل‌های آینده تقسیم می‌شود؟

۲۳:۱۱» ونس: هنوز به توافق کامل نرسیده‌ایم

جی. دی. ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا گفت: ما هنوز به توافق کامل در مورد ایران نرسیده‌ایم، اما بسیار نزدیک هستیم.

۲۳:۰۹» گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با امیر قطر

ترامپ از تلاش‌های دوحه در جهت نزدیک‌سازی دیدگاه‌ها و پیش‌برد مسیر‌های تنش‌زدایی در منطقه تمجید کرد | تأکید امیر قطر بر ضرورت اولویت دادن به راهکار‌های دیپلماتیک

امیر قطر تماس تلفنی از رئیس‌جمهور ترامپ دریافت کرد که در جریان آن آخرین تحولات منطقه مرور شد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، امیر قطر و رئیس‌جمهور ترامپ در چارچوب تلاشهای منطقه‌ای برای کاهش تنش، آخرین تحولات منطقه را بررسی کردند.

امیر قطر بر ضرورت اولویت دادن به راهکارهای دیپلماتیک برای تحکیم امنیت و ثبات منطقهای تأکید کرد.

رئیس‌جمهور ترامپ نیز از تلاش‌های قطر در جهت نزدیک‌سازی دیدگاه‌ها و پیشبرد مسیرهای تنش‌زدایی در منطقه تمجید کرد.

۲۲:۵۳» از ایران تا عمان؛ فهرست کشورهایی که ترامپ به آن‌ها حمله یا تهدیدشان کرده

دونالد ترامپ با تهدید اخیر خود علیه عمان، تعداد کشورهایی را که در دوره ریاست‌جمهوری‌اش هدف حمله نظامی قرار داده یا تهدید به اقدام نظامی کرده، به ۱۵ کشور رسانده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز به نقل از سی‌ان‌ان، ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود به هفت کشور شامل ایران، عراق، نیجریه، سومالی، سوریه، ونزوئلا و یمن حمله کرده و هم‌زمان احتمال حمله یا اقدام نظامی علیه هفت کشور دیگر از جمله کانادا، کلمبیا، کوبا، گرینلند، مکزیک، پاناما و اکنون عمان را مطرح کرده است.

این کشورها مجموعاً محل زندگی حدود یک‌نهم جمعیت جهان هستند و دامنه تهدیدها و حملات ادعایی او چهار قاره را دربر می‌گیرد.

۲۲:۴۶» توافق میان واشنگتن و تهران در دو مرحله انجام خواهد شد؟

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، شبکه خبری العربیه به نقل از آنچه یک منبع دیپلماتیک خوانده، مدعی شده است که هرگونه توافق میان واشنگتن و تهران در دو مرحله اجرا خواهد شد.

در ادامه این ادعا مطرح شده است که مرحله نخست شامل امضای یک یادداشت تفاهم خواهد بود و پاکستان به‌عنوان شاهد در مراسم امضا حضور خواهد داشت.

۲۲:۳۷» ایران در حال بازگشایی شهرهای موشکی است؟

سی ان ان در گزارشی مدعی است: تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می‌دهد که ایران در حال ایجاد دسترسی مجدد به مقادیر انبوهی از موشک‌های ذخیره‌شده در تأسیسات زیرزمینی خود است.

اکنون، ایران تنها با استفاده از بلدوزر و کامیون‌های کمپرسی، در حال بی‌اثر ساختن راهبردی است که حجم عظیمی از مهمات اسرائیل و آمریکا در آن مصرف شد.

۲۲:۲۶» ماجرای تهدید نخست‌وزیر قطر توسط هگست

ساره بن‌عیشوبه، خبرنگار الحدث، در پستی که دقایقی بعد حذف شد، به نقل از سفیر عربستان در واشنگتن مدعی شد پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، شامگاه ۴ خرداد در تماس مستقیم با محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، او را تهدید کرده است.

به ادعای او، این تماس درباره حماس و ایران بوده و پس از تأکید قطر بر ادامه میزبانی از اعضای حماس و ضرورت «انعطاف‌پذیری حداقلی» واشنگتن در قبال ایران، هگست با عصبانیت گفته است: «اگر دفعه قبل ترامپ جلوی برنامه نتانیاهو را نگرفته بود، تو و قبیله‌ات الان زنده نبودید.»

او همچنین هشدار داده که اگر قطر «نسبت به لطف ترامپ ناسپاسی کند»، آمریکا دلیلی برای جلوگیری از اقدامات نتانیاهو نخواهد داشت.

براساس این ادعا، نخست‌وزیر قطر پس از این اظهارات تماس را قطع و اعتراض خود و امیر قطر را از طریق استیو ویتکاف به ترامپ منتقل کرده است.

۲۲:۱۶» ستون‌نویس بلومبرگ: به نظر می‌رسد که عمان واقعاً در حال بررسی پیوستن به ایران برای اجرای سیستم عوارض یا هزینه عبور در تنگه هرمز است

ستون‌نویس بلومبرگ تأکید کرد: به نظر می‌رسد عمان واقعاً در حال بررسی پیوستن به ایران برای اجرای نوعی سیستم «عوارض» یا «هزینه عبور» در تنگه هرمز است. 

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، خاویر بلاس، ستون‌نویس بلومبرگ نوشت: با قضاوت بر اساس هشدارها و تهدیدهای مستقیم کاخ سفید و وزارت خزانه‌داری آمریکا، به نظر می‌رسد عمان واقعاً در حال بررسی پیوستن به ایران برای اجرای نوعی سیستم «عوارض» یا «هزینه عبور» در تنگه هرمز است. 

وی افزود: این تنها توضیح برای ۲۴ ساعت حمله از سوی واشنگتن است.

۲۲:۱۱» شیخ تمیم و ترامپ درباره تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند

به گزارش فراز، دیوان امیری قطر اعلام کرد:

امیر قطر و رئیس جمهور ترامپ در مورد روابط استراتژیک نزدیک بین دو کشور و راه‌های تقویت همکاری در زمینه‌های مختلف گفتگو کردند.

۲۲:۰۶» تسنیم به نقل از منبع نزدیک به تیم مذاکراتی: متن تفاهم‌‌نامه با آمریکا نهایی نشده

ایران تا این لحظه به میانجی پاکستانی نهایی شدن متن را اعلام نکرده

تسنیم نوشت: یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده گفت: بر خلاف ادعای برخی منابع غربی مبنی بر اینکه متن اصطلاحاً «یادداشت تفاهم» میان ایران و آمریکا نهایی شده و فقط منتظر اعلام دو طرف است، این موضوع واقعیت ندارد و هنوز متن قطعی نشده است. 

وی افزود: ایران تا این لحظه به میانجی پاکستانی اعلام نهایی شدن متن را انجام نداده است. 

این منبع مطلع تاکید کرد: در صورتی که متن واقعا نهایی شود، ایران موضوع را به میانجی ‌پاکستانی و به مردم اعلام خواهد کرد. و تا آن زمان هرگونه روایت منابع غربی درباره نهایی شدن موضوع معتبر نیست.

۲۲:۰۴» سازمان ملل: از تبادل آتش میان ایران و آمریکا بسیار نگران و دلواپس هستیم

هر دو طرف به آتش‌‌بس احترام بگذارند

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل درباره درگیری شب گذشته در خلیج فارس گفت: سازمان ملل در تلاش است «درک بهتری از آنچه رسمی است و آنچه غیررسمی است به دست آورد».

وی افزود: سازمان ملل از تبادل آتش میان دو ایران و آمریکا در این هفته «بسیار نگران و دلواپس» است‌.

دوجاریک تصریح کرد: «ما هر دو طرف را تشویق می‌کنیم که به آتش‌بسی که اعلام کرده‌اند احترام بگذارند.»

۲۱:۴۷» ادعای سی ان‌ان: ترامپ به دنبال مشورت گرفتن پیش از تأیید توافق با ایران است

سی‌ان‌ان مدعی شد: رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال مشورت گرفتن پیش از تأیید توافق با ایران است.

۲۱:۱۸» ادعای ان‌بی‌سی: ایران و آمریکا سه روز پیش در دوحه به توافق رسیدند، اما در اعلام نهایی آن تأخیر می‌کنند

ان‌بی‌سی مدعی شد: مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی سه روز پیش در دوحه بر سر شرایط توافق آتش‌بس به توافق رسیدند، اما هر دو طرف در اعلام نهایی تأخیر می‌کنند.

۲۱:۰۲» العربیه: توافق در دو مرحله انجام می‌شود

یک منبع دیپلماتیک به العربیه گفت: توافق بین واشنگتن و تهران در دو مرحله انجام خواهد شد.

۲۰:۵۱» کاخ سفید: یک یادداشت تفاهم ۶۰ روزه وجود دارد، هر چند ترامپ هنوز آن را امضا نکرده

کاخ سفید اعلام کرد: یک یادداشت تفاهم برای آتش‌بس ۶۰ روزه و رفع محاصره‌وجود دارد، هرچند ترامپ هنوز آن را امضا نکرده است.

۲۰:۴۵» اتحادیه اروپا خواستار مذاکرات با ایران بر سر مسائل منطقه‌ای شد

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز پنجشنبه گفت:

هر گونه توافق میان ایران و آمریکا بایستی با «گفت‌وگوهای عمیق‌تر» بر سر امنیت منطقه همراه شود.

۲۰:۳۲» ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا: دسترسی دو شرکت هواپیمایی ایران به میادین فرود، سوخت‌گیری و فروش بلیط را قطع می‌کنیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره همکاری با شرکت‌های هواپیمایی ایران هشدار داد.

او در حساب کاربری خود در این شبکه نوشت: «سازمان تنگه خلیج فارس» جوک است و خزانه‌داری آن را تحریم کرده است. ما به تمامی شرکت‌ها یا دولت‌ها در خصوص پرداخت عوارض یا پنهان کردن این عوارض در قالب اعانه هشدار داده‌ایم.»

وی در بخش دیگری از این پیام نوشته است: «ما همچنین دسترسی هر دو شرکت هواپیمایی ایران به میادین فرود، سوخت‌گیری و فروش بلیط را قطع خواهیم کرد.»

۲۰:۱۶» کاخ سفید خبر تفاهم‌نامه آتش‌بس ۶۰ روزه و لغو محاصره را تأیید کرد

کاخ سفید اعلام کرد تفاهم‌نامه‌ای وجود دارد که ترامپ هنوز آن را امضا نکرده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز و به نقل از الجزیره، ادعا شده است این یک آتش‌بس ۶۰ روزه است، تنگه هرمز بازگشایی خواهد شد، ایران قول می‌دهد ظرف ۳۰ روز تمام مین‌ها را پاکسازی کند و متعهد می‌شود که سلاح هسته‌ای نسازد.

ایالات متحده در مورد کاهش تحریم‌ها و آزاد شدن دارایی‌های ایران بحث خواهد کرد.

به طور موازی، محاصره دریایی ایالات متحده لغو خواهد شد و سپس آنها در مورد اورانیوم غنی‌شده مذاکره خواهند کرد.

۲۰:۰۰» فرمانده سپاه تهران: آمادگی سپاه و بسیج برای برقراری امنیت، بیشتر از گذشته است

حسن حسن‌زاده، فرمانده سپاه تهران:

دشمنان بار‌ها تجربه کرده‌اند که اگر مرتکب خطایی شوند، در کمترین زمان ممکن با واکنش قاطع، قطعی، اثرگذار و تمام‌کننده نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی مواجه خواهند شد.

امروز آمادگی سپاه و بسیج برای برقراری امنیت در سخت‌ترین شرایط، به مراتب بیشتر و قوی‌تر از گذشته است.

ساز و کارها به گونه‌ای طراحی شده که در کوتاه‌ترین زمان ممکن، توان پاسخ به هر گونه اقدام دشمن وجود دارد. 

۱۹:۵۷» رسانه عبری به نقل از منبع نظامی: بعید نمی‌دانیم که لبنان بخشی از توافق آینده با ایران باشد

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع نظامی عالی رتبه گزارش کرد: بعید نمی‌دانیم که لبنان بخشی از توافق آینده آمریکا با ایران باشد.

۱۹:۵۰» ادعای الحدث: پاکستان به عنوان «شاهد» در مراسم امضای توافق حضور خواهد داشت

یک منبع دیپلماتیک در گفت‌و‌گو با «الحدث» مدعی شد: پاکستان به عنوان «شاهد» در مراسم امضای توافق آمریکا و ایران حضور خواهد داشت.

۱۹:۲۷» الجزیره به نقل از مقام آمریکایی: رویدادهای اخیر در تنگه هرمز تهدیدی برای مذاکرات با ایران نیست

الجزیره به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد: رویدادهای اخیر در تنگه هرمز تهدیدی برای مذاکرات با ایران نیست. مذاکرات در جهت دستیابی به توافق ادامه دارد.

وی افزود: اقدامات نیروهای آمریکایی در تنگه هرمز و حومۀ آن «جنبۀ دفاعی دارد».

۱۹:۱۵» ایروانی: اقدامات ایران در تنگه هرمز قانونی و منطبق با حقوق بین‌الملل است

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در نیویورک، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با عنوان «نشست پاسداری از اهداف و اصول منشور ملل متحد و تقویت نظام بین‌المللی مبتنی بر محوریت سازمان ملل» گفت: «اقدامات ایران در تنگه هرمز قانونی و منطبق با حقوق بین‌الملل است. ایران نمی‌توانست اجازه دهد چنین آبراه حیاتی به گذرگاهی برای اقدامات خصمانه و تجاوز نظامی علیه حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع حیاتی‌اش تبدیل شود.»

وی افزود: «سازمان ملل متحد بر پایه عزم راسخ برای نجات نسل‌های آینده از بلای جنگ، از طریق ایجاد نظمی حقوقی مبتنی بر منشور ملل متحد، تأسیس شد.»

ایروانی تاکید کرد: «همان‌طور که در بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد تصریح شده است، در مرکز این نظم، اصل اساسی ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور، همراه با قاعده آمره منع تجاوز، قرار دارد.»

۱۹:۰۰» واکنش سناتور آمریکایی به تهدید عمان از سوی ترامپ

کریس مورفی،‌ سناتور دموکرات ایالت کنتیکت، با بازنشر صحبت‌های ترامپ در شبکه ایکس نوشت:

تهدید به «منفجر کردن» عمان، متحد آمریکا و واسطه کلیدی در مذاکرات با ایران، تنها یکی دیگر از نشانه‌های خارج شدن این جنگ از مسیر اصلی است. آنها در حالت وحشت دائمی هستند و اشتباه پشت اشتباه مرتکب می‌شوند.

۱۸:۵۲» آخرین وضعیت قیمت نفت

نفت سبک تکزاس: ۸۹.۲۱ دلار

برنت (معیار قیمت جهانی): ۹۴.۵۴ دلار

نفت امارات: ۹۳.۵ دلار

۱۸:۴۸» خشم عمان از تهدید ترامپ؛ «مسقط با بمب و باج اداره نمی‌شود»

تهدید دونالد ترامپ علیه عمان درباره تنگه هرمز، موجی از خشم و واکنش‌های تند در میان نخبگان و تحلیلگران عمانی به‌دنبال داشت. ترامپ گفته بود اگر عمان در موضوع تنگه هرمز «همراهی نکند»، آمریکا «آن را منفجر خواهد کرد».

در واکنش به این سخنان، چهره‌های سیاسی، دانشگاهی و رسانه‌ای عمان، سخنان ترامپ را «قلدرمآبانه»، «خطرناک» و «نشانه شکست آمریکا در منطقه» توصیف کردند. آنان تأکید کردند عمان کشوری مستقل است که با زبان تهدید و ارعاب اداره نمی‌شود و هرگز تسلیم فشارهای واشنگتن نخواهد شد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ تحلیلگران عمانی همچنین تأکید کردند که مسقط همچنان بر سیاست بی‌طرفی، میانجی‌گری و حفظ ثبات منطقه پایبند است و وارد پروژه‌های تنش‌زا نخواهد شد. برخی نیز ترامپ را متهم کردند که برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های منطقه‌ای خود، به تهدید و جنگ روانی متوسل شده است.

۱۸:۴۵» تهدید دوباره عمان، این بار از سوی وزیر خزانه‌داری آمریکا | از حمله نظامی تا تحریم اقتصادی

پس از تهدید مستقیم دونالد ترامپ علیه عمان، حالا وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز این کشور را به تحریم تهدید کرده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در پیامی مدعی شد واشنگتن هیچ‌گونه دریافت عوارض یا ایجاد «حق عبور» در تنگه هرمز را تحمل نخواهد کرد و هر فرد، نهاد یا کشوری که در این روند همکاری کند، هدف تحریم قرار می‌گیرد.

او به‌طور مشخص نام عمان را مطرح کرد و هشدار داد هرگونه همکاری مستقیم یا غیرمستقیم مسقط در تسهیل اخذ عوارض از کشتی‌های عبوری، با مجازات و تحریم آمریکا مواجه خواهد شد.

این تهدید در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ نیز شب گذشته در نشست کابینه، عمان را در صورت همکاری با ایران به حمله نظامی تهدید کرده بود.

اظهارات مقام‌های آمریکایی علیه عمان در شرایطی مطرح می‌شود که مسقط طی سال‌های اخیر یکی از مهم‌ترین میانجی‌های منطقه‌ای میان ایران و آمریکا در پرونده هسته‌ای و مذاکرات غیرمستقیم بوده است.

۱۸:۴۰» پیام جعلی وزیر ترامپ برای جبران شکست‌ها مقابل ایران | ادعاهای عجیب وزیر ترامپ برای پنهان کردن شکست آمریکا مقابل ایران

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ وزیر خزانه‌داری آمریکا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، با طرح ادعاهایی تأییدنشده علیه ایران، مدعی شد سیاست «فشار اقتصادی» واشنگتن باعث اختلال در ساختار اقتصادی و اداری ایران شده است.

اسکات بسنت ادعا کرد نیروهای نظامی ایران حقوق دریافت نمی‌کنند، پلیس در محل کار حاضر نمی‌شود و فعالیت جزیره خارگ متوقف شده؛ ادعاهایی که هیچ منبع معتبری صحت آن‌ها را تأیید نکرده است.

در ادامه این پیام، او همچنین از تحریم «نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس» خبر داد و تهدید کرد هرگونه پرداخت عوارض یا همکاری مالی مرتبط با ایران با تحریم مواجه خواهد شد.

بسنت همچنین مدعی شد آمریکا تلاش می‌کند دسترسی دو شرکت هواپیمایی ایرانی به فرودگاه‌ها، سوخت‌گیری و فروش بلیت را محدود کند.

برخی تحلیلگران این اظهارات را تلاشی برای جبران انتقادهای داخلی آمریکا از ناکامی سیاست‌های دولت ترامپ در تقابل با ایران ارزیابی می‌کنند.

۱۸:۳۵» نتانیاهو: مأموریت ما در ایران تمام نشده است

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، مدعی شد که اسرائیل هنوز «کارهای ناتمامی» در قبال ایران دارد و باید «مأموریت ایران» تکمیل شود. او همچنین گفت به‌صورت روزانه درباره ایران با دونالد ترامپ گفت‌وگو می‌کند.

نتانیاهو این سخنان را در جریان بازدید از یک تیپ حریدی در دره اردن مطرح کرد؛ جایی که همزمان با بحران داخلی بر سر خدمت سربازی حریدی‌ها، از افزایش حضور آن‌ها در ارتش تمجید کرد.

او در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد ارتش اسرائیل اکنون ۶۰ درصد غزه را در اشغال دارد و پیشنهاد داده این میزان به ۷۰ درصد افزایش یابد تا فشار بر حماس بیشتر شود.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین نسبت به پهپادهای انتحاری حزب‌الله ابراز نگرانی کرد و آن‌ها را «تهدیدی بسیار خطرناک» خواند. به گفته او، پهپادهای مجهز به فیبر نوری به یکی از چالش‌های اصلی ارتش اسرائیل در جبهه لبنان تبدیل شده‌اند.

۱۸:۳۰» ترامپ: عمان را منفجر می‌کنیم؛ تهدیدی که خلیج فارس را لرزاند | تهدید عمان، اعتراف غیرمستقیم آمریکا به شکست در هرمز؟

تحلیلگر مسائل بین‌الملل در واکنش به تهدید دونالد ترامپ علیه عمان گفت این اظهارات می‌تواند کل کشورهای خلیج فارس را دچار نگرانی و بی‌ثباتی کند.

«سمیر پوری» از کینگز کالج لندن در گفت‌وگو با الجزیره، تهدید ترامپ به «منفجر کردن عمان» در ماجرای تنگه هرمز را اقدامی «شگفت‌انگیز و خطرناک» توصیف کرد و هشدار داد که چنین سخنانی پیام بسیار نگران‌کننده‌ای برای متحدان عرب آمریکا در منطقه دارد.

او تأکید کرد که عمان پیش از جنگ، نقش اصلی میانجی میان ایران و آمریکا را برعهده داشت و تهدید این کشور می‌تواند معادلات امنیتی خلیج فارس را به شدت متزلزل کند.

این تحلیلگر همچنین گفت تهدید ترامپ بعید است محاسبات ایران درباره تنگه هرمز را تغییر دهد، اما نشان می‌دهد در فضای جنگی جدید «دیگر هیچ خط قرمزی وجود ندارد».

این اظهارات پس از آن مطرح شد که ترامپ در پی ناکامی آمریکا برای بازگشایی کامل تنگه هرمز، عمان را به اقدام نظامی تهدید کرد.

۱۸:۲۵» ادعای آکسیوس: ایران و آمریکا روز سه‌شنبه به چارچوب تفاهم دست پیدا کردند | تمدید ۶۰ روزه آتش‌بس

سایت آکسیوس در گزارشی به نقل از یک مقام ناشناس آمریکایی مدعی شد:

مقامات آمریکایی گفتند که مفاد توافق تا روز سه‌شنبه تقریباً توافق شده بود، اما هر دو طرف نیازمند دریافت تأییدیه از مقامات عالیه خود بودند

مذاکره‌کنندگان آمریکایی جزییات توافق نهایی را به ترامپ گزارش دادند، اما او فوراً آن را تأیید نکرد.

یک مقام آمریکایی در این مورد گفت: «رئیس‌جمهور به میانجی‌گران اعلام کرد که چند روز برای فکر کردن در این مورد فرصت می‌خواهد.»

این توافق شامل موارد زیر خواهد بود:

- دسترسی بدون محدودیت از طریق تنگه هرمز بدون عوارض یا مداخله از سوی ایران.

- محاصره دریایی آمریکا نیز برداشته خواهد شد، اما متناسب با بازگشت حمل و نقل از طریق تنگه هرمز خواهد بود.

- تعهد ایران به عدم دنبال کردن سلاح‌های هسته‌ای.

- تعهد مبنی بر اینکه اولین مسائل مورد مذاکره در طول بازه ۶۰ روزه، نحوه مدیریت اورانیوم ایران، کاهش تحریم‌ها و آزادسازی دارایی‌های مسدود شده خواهد بود.

۱۸:۱۹» مهران کامروا در برنامه «زوم» فرارو:

آمریکا پوکر بازی می‌کند و ایران، شطرنج / احتمال از سر گرفتن جنگ بالاست

مهران کامروا، استاد دانشگاه جرج تاون در قطر، معتقد است ایران و آمریکا دو نگاه متفاوت به مذاکرات دارند. او می‌گوید در شرایط فعلی، امکان از سر گرفتن جنگ میان ایران، آمریکا و اسرائیل نه تنها کم نیست بلکه به دلیل برخی شرایط جاری، احتمال وقوع درگیری تصادفی میان ایران و آمریکا نیز وجود دارد.

۱۸:۱۵» وزیر آموزش و پرورش:

در صورت عادی شدن شرایط آزمون‌های نهایی از ۲۱ تیر آغاز می‌شود.

۱۸:۱۲» حمله‌های هوایی ساعتی پیش اسرائیل به نقاطی در شهر نبطیه در جنوب لبنان

۱۸:۱۱» آتش‌بس در لبه تیغ... آخرین وضعیت درگیری‌های در لبنان و خلیج فارس

هرچند درگیری‌های پراکنده و تبادل آتش میان حزب‌الله و ارتش اسرائیل در هفته‌های گذشته رخ می‌داد، اما سطح درگیری میان دو طرف از سه روز قبل بالاتر رفته است.

با توجه به این که توقف درگیری در لبنان بخشی از آتش‌بس شکننده جاری میان ایران و آمریکا را تشکیل می‌دهد، و با نگاهی به افزایش تنش‌ها در خلیج فارس و اخبار نامشخص از روند مذاکرات تهران - واشنگتن، شرایط خاصی را رقم زده است:

- امروز اسرائیل برای دومین بار پس از برقراری آتش‌بس با لبنان، به بیروت حمله کرد. اخبار حاکی از آن است که این حمله برای ترور یکی از فرمانده موشکی حزب‌الله انجام شد. هرچند یک سایت عبری مدعی شد هدف این حمله، یکی از فرماندهان ارشد ایرانی بوده است.

- اسرائیل روز گذشته هشدار تخلیه برای شهر بندری صور در جنوب لبنان صادر کرد. این شهر ۱۶۰ هزار نفر جمعیت دارد.

- با افزایش اخبار مثبت درباره احتمال به تفاهم رسیدن ایران و آمریکا در روزهای گذشته، شدت حملات اسرائیل به نقاط مختلف جنوب لبنان نیز افزایش پیدا کرد. 

- نخست‌وزیر اسرائیل خبر داد که نیروهای ارتش این رژیم از رودخانه لیتانی در جنوب لبنان عبور کردند.

- حزب‌الله به صورت گسترده از پهپادهای FPV و دیگر پرنده‌های انتحاری برای هدف قرار دادن نقاط تجمع نیروهای اسرائیلی، خودروهای زرهی و سامانه‌های پدافندی گنبد آهنین استفاده می‌کند. 

- به دنبال درگیری‌ها در تنگه هرمز، شب گذشته ایران و آمریکا به تبادل آتش پرداختند. ایران پایگاه آمریکایی در کویت را هدف قرار داد و آمریکا نیز به نقاطی در فرودگاه بندرعباس حمله کرد.

- تعداد کشتی‌هایی که روزانه از طریق تنگه هرمز با هماهنگی ایران خلیج فارس را ترک می‌کنند، در روزهای گذشته بیشتر شده است.

۱۸:۰۷» وال‌ استریت ژورنال:

دولت ترامپ در حال مذاکره برای تأمین مالی شرکت‌های پهپادی آمریکاست

دولت ترامپ به عنوان بخشی از تلاش خود برای افزایش تولید داخلی و کاهش هزینه‌های سلاح‌های حیاتی، به دنبال انعقاد قراردادهای تأمین مالی با گروهی از شرکت‌های پهپادی است.

این قراردادهای احتمالی پس از ماه‌ها مذاکره بین مجموعه‌ای متنوع از شرکت‌های پهپادی بخش خصوصی و پنتاگون منعقد شده است.

۱۸:۰۳» سایت عبری والا به نقل از یک مقام امنیتی:

هدف ترور در بیروت، یک فرمانده ارشد ایرانی بود.

۱۷:۵۷» ادعای اکسیوس: به گفته مقامات، آمریکا و ایران به توافق رسیده‌اند، اما تأیید نهایی ترامپ باقی مانده

دو مقام آمریکایی و یک منبع منطقه‌ای درگیر در میانجی‌گری به اکسیوس گفتند که مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی بر سر یک یادداشت تفاهم ۶۰ روزه برای تمدید آتش‌بس و آغاز مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران به توافق رسیده‌اند، اما رئیس‌جمهور ترامپ هنوز تأیید نهایی خود را اعلام نکرده است.

۱۷:۵۰» سخنگوی دولت اسرائیل:

۲۴ سرباز ما در حملات اخیر حزب‌الله کشته شدند.

کانال ۱۴ اسرائیل به نقل از نتانیاهو:

نیروهای ما از رودخانه لیتانی (در جنوب لبنان) عبور کردند.

۱۷:۴۳» کریس مورفی، سناتور دموکرات: تهدید ظاهری ترامپ به منفجر کردن عمان، نشانه دیگری از این است که چرا جنگ از مسیر خود خارج شده

آمریکایی‌ها در حالت وحشت دائمی هستند و پشت سر هم اشتباه می‌کنند

الجزیره نوشت: «یک سناتور دموکرات آمریکا هشدار داد: ترامپ پشت سر هم اشتباه می‌کند».

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، یک سناتور دموکرات آمریکا هشدار می‌دهد که تهدید ظاهری ترامپ به «منفجر کردن» عمان «تنها نشانه دیگری است از اینکه چرا این جنگ از مسیر خارج شده است».

کریس مورفی، سناتور ایالت کنتیکت، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آنها در حالت وحشت دائمی هستند و پشت سر هم اشتباه می‌کنند.»

ترامپ در روزهای اخیر بابت نحوه مدیریت جنگ با ایران، هم از سوی جمهوری‌خواهان و هم از سوی دموکرات‌ها با انتقادات زیادی مواجه شده است.

۱۷:۳۷» آلفیراز شیرز، تحلیل‌گر مسائل دفاعی: این طور نیست که تشدید حملات و افزایش نیروهای اسرائیلی در لبنان، لزوماً به نتیجه‌ای قاطع برای اسرائیل منجر شود؛ این یک محاسبه اشتباه از جانب تل‌آویو است

الجزیره نوشت: الکس آلفیراز شیرز، تحلیلگر مسائل دفاعی، می‌گوید مشخص نیست که آیا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در جریان حملات هوایی و زمینی تشدید‌شده به لبنان قابل «کنترل» است یا نه.

او گفت که باید دید آیا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، می‌تواند نتانیاهو را مجبور به آتش‌بس کند تا توافق صلحی با ایران حاصل شود؛ ایران نیز به‌عنوان بخشی از هر توافقی، پایان جنگ اسرائیل با لبنان را خواستار است.

آلفیراز شیرز افزود: «به نظر من، اسرائیل محاسبه کرده که باید هرچه سریع‌تر دستاوردهای خود در جنوب لبنان را تثبیت کند.»

او در عین حال خاطرنشان کرد که حزب‌الله در حال جنگیدن یک «جنگ نامتقارن» با نیروهای متعارف اسرائیل است.

آلفیراز شیرز گفت: «این طور نیست که تشدید حملات هوایی و افزایش بیشتر نیروهای زمینی لزوماً به نتیجه‌ای قاطع برای اسرائیلی‌ها منجر شود. این یک محاسبه اشتباه از جانب اسرائیلی‌هاست.»

۱۷:۲۰» وزیر خارجه پاکستان برای رایزنی درباره مذاکرات ایران - آمریکا، فردا عازم واشنگتن می‌شود.

۱۷:۱۳» مسکو: ایران و آمریکا به گفت‌وگوها ادامه دهند و از بازگشت به تقابل نظامی جلوگیری کنند

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که مسکو از ایران و آمریکا می‌خواهد به گفت‌وگوها ادامه دهند و از بازگشت به تقابل نظامی جلوگیری کنند.

۱۶:۵۰» ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس:

آمریکا بعد از جام‌جهانی به ایران حمله می‌کند | تمام خطوط قرمز رهبری در مذاکرات نقض شده است

- تمام خطوط قرمز رهبری از تنگه هرمز، مسئله هسته‌ای و گرفتن غرامت نقض شده است.

- باز شدن تنگه هرمز را مقابل محاصره دریایی قرار داده‌اند و هیچ ضمانت اجرایی ندارد.

- دارند ما را با آبنبات چوبی صندوق بازسازی ۳۰۰ میلیاردی بدون ضمانت اجرایی فریب می‌دهند.

- تنگه هرمز بدهیم تا ۱۲ میلیارد دلار پول خودمان را با خفت و خواری بگیریم؟!

- این ۱۴ بند با آن ده‌بندی که با نظر مستقیم رهبری تهیه شده بود، کاملاً و ۱۸۰ درجه متفاوت است.

- اگر ما تنگه هرمز را باز کردیم، چه تضمینی وجود دارد که آنها دوباره محاصره را شروع نکنند؟ هیچ تضمینی!

- خطوط قرمز ایران درباره لبنان در مذاکرات نقض شده است.

- برجام دو، خسارت بارتر از برجام یک است.

- آمریکا بعد از جام جهانی و انتخابات کنگره دوباره حمله می‌کند.

۱۶:۴۶» هاآرتص: آمریکا سنگین‌ترین بار دفاع از اسرائیل را در طول جنگ [علیه ایران] بر عهده داشت و اکنون با کمبود شدید موشک‌های رهگیر مواجه است؛ به گونه‌ای که چاره‌ای جز تلاش برای توافق ندارد

هاآرتص نوشت: ایالات متحده سنگین‌ترین بار دفاع از «اسرائیل» در برابر موشک‌ها را در طول جنگ بر عهده داشت و اکنون با کمبود شدید موشک‌های رهگیر مواجه است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، این کمبود موشک‌های رهگیر در ایالات متحده به گونه‌ای است که چاره‌ای جز تلاش برای رسیدن به توافق ندارد.

۱۶:۳۰» دوحه: گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه قطر و ژاپن

تأکید طرف قطری بر اینکه همه باید به میانجی‌گری برای حل بحران [آمریکا و ایران] پاسخ مثبت دهند

وزارت خارجه قطر گزارش داد: نخست‌وزیر قطر در تماس با وزیر خارجه ژاپن تأکید کرد که همۀ طرف‌ها باید به میانجی‌گری برای حل بحران [آمریکا و ایران] پاسخ مثبت دهند.

نخست‌وزیر قطر بر ضرورت حل مسالمت‌آمیز ریشه‌های بحران برای دستیابی به توافقی پایدار تأکید کرد.

۱۶:۱۵» وزیر خارجه پاکستان فردا با همتای آمریکایی خود دیدار می‌کند

پاکستان اعلام کرد: اسحاق دار، وزیرخارجه، در تاریخ ۲۹ مه (۸ خرداد) در واشنگتن با روبیو دیدار خواهد کرد.

۱۶:۰۰» رسانه عبری: عملیات ترور در حومه بیروت شکست خورد

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند: برآوردها در اسرائیل نشان می‌دهد که عملیات ترور در حومه بیروت شکست خورده است.

۱۵:۵۵» آتش‌بس شکست؟

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، چهار کشتی، که یکی از آنها یک نفتکش آمریکایی بود، رادارهای خود را خاموش کرده و سعی در عبور از تنگه هرمز داشتند.

نیروهای سپاه از آنها خواستند که خود را معرفی کنند، اما آنها پاسخی ندادند یا همکاری نکردند. در نتیجه، سپاه چند تیر هشدار شلیک کرد.

الجزیره می گوید نیروهای آمریکایی سپس سه مکان را در نزدیکی فرودگاه بندرعباس هدف قرار دادند که هیچ تلفات یا خسارتی نداشت.

در پاسخ، سپاه پاسداران یک پایگاه آمریکایی در منطقه را که مبدا حمله آمریکا به بندرعباس بود، هدف قرار داد.

بر اساس فعال شدن سیستم‌های دفاع هوایی در کویت، به نظر می‌رسد که به پایگاه کویت حمله شده است.

سپاه همچنین هشداری صادر کرده و گفته است که اگر این نوع تخلفات تکرار شود، پاسخ قاطع‌تری خواهد داد.

علی‌رغم این درگیری، نه ایالات متحده و نه ایران نمی‌گویند که آتش‌بس از بین رفته است.

۱۵:۴۰» حمله آمریکا به بندرعباس نقض فاحش حقوق بین الملل | اسماعیل بقایی سخنگوی وزرات خارجه گفت:

تجاوز نظامی آمریکا به مناطقی در بندرعباس، در ساعات اولیه بامداد امروز، اقدام تجاوزکارانه علیه تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی ایران، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد به شمار می‌آید.

نقض‌ مستمر آتش‌بس مورخ ۱۹ فروردین از سوی آمریکا، به‌ویژه تعرض به کشتیرانی تجاری در منطقه‌ خلیج فارس و آب‌های آزاد و نیز تعرض هوایی به مناطق جنوبی ایران ظرف چند روز گذشته، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای اتخاذ همه تدابیر لازم جهت دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران وفق ماده ۵۱ منشور سازمان می‌افزاید.

۱۵:۲۸» آمریکا ایران را به نقض آتش‌بس متهم کرد

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در بیانیه‌ای کوتاه راجع به درگیری‌های شب گذشته در تنگه هرمز و شلیک به سمت پایگاه آمریکایی در کویت، ایران را به نقض آتش‌بس متهم کرد.

۱۵:۱۳» احمد زیدآبادی نوشت: چه کسی باید توبه کند؟

یکی از نمایندگان مجلس که عضو شورای مرکزی شبکه‌ای به اسم "شریان" است، ضمن متهم کردن دکتر مسعود پزشکیان به "ترسو" بودن، از او خواسته است که یا توبه کند و یا استعفا دهد!

متهوران به کار ادارهٔ جوامع و حتی کنشگری سیاسی نمی‌آیند. آنها به اسم فداکاری، کشور و ملتی را فدای ناپختگی و خوی پرخاشگر و عصبیت خام خود می‌کنند.

در وضعیت کنونی سلوک سیاسی آقای پزشکیان نسبت به عده‌ای ماجراجو از جمیع‌جهات برای ایران مفیدتر است و او در واقع برای همین کار از مردم رأی گرفته است.

کسانی که این سلوک را نمی‌پسندند بهتر است خودشان توبه کنند و یا از مقامی که با کمترین رأی ممکن به آن دست یافته‌اند، استعفا دهند!»

۱۵:۰۰» تریتا پارسی: امارات در برابر لبنان؛ ترامپ چه تصمیمی خواهد گرفت؟

محتمل‌ترین سناریو شاید از همه مبهم‌تر و خطرناک‌تر باشد: واشنگتن و تهران به توافقی دست یابند، اسرائیل در آغاز به آن پایبند بماند، اما به‌مرور زمان خود را از چارچوب توافق بیرون بکشد و بار دیگر، زیر عنوان آشنای «دفاع از خود»، حملات به لبنان را از سر بگیرد.

ایران نیز ممکن است به این جمع‌بندی برسد که همان چارچوب می‌تواند هدف قرار دادن متحد اسرائیل در خلیج فارس را نیز تاب بیاورد. در چنین سناریویی، تهران می‌تواند در برابر هر حمله اسرائیل در لبنان، علیه خاک امارات یا عوامل اسرائیلی مستقر در آنجا دست به اقدام تلافی‌جویانه بزند.

راهبرد «امارات در برابر لبنان» بار مسئولیت را دوباره به دوش ایالات متحده می‌اندازد: یا اسرائیل را مهار کند و از فرسایش آتش‌بس جلوگیری کند یا شاهد سرایت درگیری از لبنان به سراسر خلیج فارس باشد.

۱۴:۵۸» حمله رژیم صهیونیستی به آپارتمان مسکونی در منطقه شویفات در حومه جنوبی بیروت

الحدث نوشت: حمله هوایی اسرائیل یک آپارتمان مسکونی در منطقه شویفات در حومه جنوبی بیروت را هدف قرار داد. 

۱۴:۵۰» رهبر انقلاب: اختلافات غیر موجه و حتی موجه را به تنازع و تفرقه تبدیل نکنید

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت سالروز افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی و آغاز سومین سال فعالیت مجلس دوازدهم رهبر معظّم انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی را، مظهر مردمسالاری دینی و رکن قانون و قانونگذاری در جمهوری اسلامی دانستند و تاکید کردند در مقطع کنونی، نقطه‌ی عطف جلوه‌ی بعثت مردم در نمایندگان و مجلس شورای اسلامی است تا نقش‌آفرینی و انجام مسئولیت خود را در تراز ملّت مبعوث شده تنظیم کنند.

متن حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب به این شرح است:

برای ایفای نقشی در تراز ملّتِ مبعوث شده، مقدمات و الزاماتِ گوناگونی نیز، مورد نیاز است که در این مجالِ مختصر، صرفاً برادران و خواهران گرامی را، به مطالعه‌ی دقیق و جدّیِ تفاصیل فرمایشات قائد عظیم‌الشأنِ شهید، اعلی‌الله‌مقامه‌الشریف، در دیدار‌های سالیانه‌ی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بخصوص سال‌های اخیر که، واجد ارزش تجربی و عملّیاتی مهمی است، توصیه مینمایم. طبیعی است که، رعایت تقوای فردی در تضمین مراعات آن رهنمود‌ها و انجام صحیح وظایف خطیر، در برهه‌ی حسّاس فعلی، نقش اساسی دارد و تشخیص صحیح اولویت‌ها، آرای مبتنی بر مطالعات، و مشورت‌های عمیقِ کارشناسی، زیست‌ِ مردمی و ارتباط گسترده با مردم، فسادستیزیِ همه‌جانبه، ترجیح منافع ملّی و مطالبات عمومی بر نیاز‌ها و منافع جناحی و گروهی و منطقه‌ای، توجه به دیپلماسی پارلمانی، شجاعت و اعلام مواضع شفاف و مقتدرانه در برابر زیاده‌خواهی‌های مستکبران، و توجه هوشمندانه و انقلابی به موقعیت تازه‌ی ایران در منطقه و جهان، در زمره‌ی این الزامات است. از جمله مصادیق تقوا، رعایت نعمت عظیم وحدت ملّی و انسجام بی‌بدیلی است که، حول پرچم ایران اسلامی، به ملّت بعثت یافته، ارزانی شده و در زمره‌ی مهمترین عوامل ظفر، در مقابل شیطان بزرگ می‌باشد. شکر این موهبت، اهتمام آحاد ملّت، خصوصاً نخبگان فکری و سیاسی، از جمله نمایندگان مجلس به صیانت از این وحدت، و پرهیز از اختلافات پوچ سیاسی، و برجسته کردن تفاوت‌های اجتماعی است. طرح و نقشه‌ی کور دشمن - پس از جنگ تحمیلی و فشار اقتصادی، و محاصره‌ی تبلیغاتی و سیاسی - ایجاد تفرقه و تجزیه‌ی اجتماعی برای جبران شکست‌های میدان نظامی و به زانو درآوردن ملّت است، و لازم است تک‌تک جان‌فدایانی که، دلشان برای اسلام و انقلاب یا استقلال و سربلندی ایران می‌تپد، از این پس، بیش از پیش، برای پاسداری از وحدت صفوف منسجم و به‌هم‌پیوسته ملّت، اهتمام ورزند و اختلافات غیرموجّه و حتی موجّه را، به تنازع و تفرقه تبدیل نکنند، و قولاً و عملاً، مظهر انسجام و یکپارچگی ملّت باشند، ان‌شاءالله.

۱۴:۴۰» سپاه: شب گذشته چندین کشتی با دستکاری سیستم‌های ناوبری، قصد ورود به خلیج فارس را داشتند که دو فروند از آن‌ها را متوقف کردیم؛ مابقی نیز مجبور به بازگشت شدند

عبور ۲۶ فروند کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی سپاه | جزئیات حمله آمریکا به فرودگاه بندرعباس

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه با اعلام اینکه طی شبانه روز گذشته ۲۶ فروند کشتی تجاری و نفتکش پس از کسب مجوز با هماهنگی این نیرو از کریدور ایمن تنگه هرمز عبور کردند تاکید کرد: شب گذشته چندین کشتی بصورت غیر مجاز با دستکاری و خاموش کردن سیستم های ناوبری، قصد ورود به خلیج فارس را داشتند که رزمندگان نیروی دریایی سپاه بعد از چندین نوبت اخطار رادیویی، دو فروند از آنها را در جای خود متوقف و مابقی نیز مجبور به بازگشت شدند.

متن اطلاعیه روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

«کنترل هوشمند تنگه هرمز با اقتدار کامل در حال انجام است و طی شبانه روز گذشته ۲۶ فروند کشتی تجاری و نفتکش پس از کسب مجوز با هماهنگی نیروی دریایی سپاه از کریدور ایمن تنگه هرمز عبور کردند.

دریافت مجوز و هماهنگی برای تردد در تنگه هرمز یک امر قطعی بوده و همانطور که قبلا اعلام شد عبور از سایر مسیرها به مثابه اخلال شناخته شده و با آنها برخورد می گردد.

شب گذشته نیز چندین کشتی بصورت غیر مجاز با دستکاری و خاموش کردن سیستم‌های ناوبری، قصد ورود به خلیج فارس را داشتند. رزمندگان نیروی دریایی سپاه بعد از چندین نوبت اخطار رادیویی دو فروند از آنها را در جای خود متوقف و مابقی نیز مجبور به بازگشت شدند.

ارتش تروریست امریکایی در منطقه با نقض آتش بس اقدام به پرتاب چند تیر موشک به نواحی خالی فرودگاه شهر بندرعباس نمود که هیچ گونه خساراتی در بر نداشته است و در پاسخ این تعرض پایگاه امریکایی مبدا تجاوز مورد حمله متقابل قرار گرفت.

در صورت تکرار این اقدام ارتش تروریستی امریکا با پاسخ سخت ما روبرو خواهد شد.

کنترل و مدیریت تنگه هرمز تنها توسط نیروی دریایی سپاه انجام می شود و هر گونه اخلال در این تنگه با پاسخ قاطع ما روبرو خواهد شد.»

۱۴:۲۵» قطر و امارات، حمله ایران به - پایگاه آمریکایی در - خاک کویت را محکوم کردند

۱۴:۰۰» درخواست ایران از فیفا: ویزای چندبار ورود برای تیم ملی فوتبال

مهدی تاج، رئیس فدراسیون، گفت: «انتظار می‌رود فیفا ویزای چندبار ورود ارائه دهد تا بازیکنان بتوانند وارد مکزیک شوند و برگردند.»

تیم ایران در ابتدا قصد داشت در طول مسابقات در توسان، آریزونا، مستقر شود، اما بعداً اردوی تمرینی خود را به تیخوانا، مکزیک، که میزبان مشترک جام جهانی در کنار ایالات متحده و کانادا خواهد بود، منتقل کرد.

۱۳:۲۶» افزایش قیمت نفت؛ هر بشکه ۹۶ دلار و ۴ سنت شد

هر بشکه نفت به ۹۶ دلار و ۴ سنت رسید.

۱۳:۱۶» الجزیره: بازگشت سهام آسیا از بالاترین حد تاریخی خود پس از حملات آمریکا به ایران

ارزهای آسیایی با فشار مواجه شدند، زیرا شاخص دلار با کاهش امیدها برای حل سریع مناقشه، به بالاترین حد یک‌ هفته‌ای خود رسید

الجزیره نوشت: سهام بازارهای نوظهور آسیا پس از تبادل آتش میان ایالات متحده و ایران، از بالاترین حد تاریخی خود عقب‌نشینی کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، شاخص ام‌اس‌سی‌آی سهام آسیای نوظهور بیش از ۲ درصد سقوط کرد که بدترین عملکرد خود در بیش از یک هفته اخیر بود.

شاخص تنگه‌های تایمز سنگاپور حدود ۰.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که سهام تایلند و فیلیپین بین ۱ تا ۱.۸ درصد ریزش داشتند.

فخرالفعلیان، اقتصاددان ارشد تری مگاه سکوریتاس اندونزی، گفت: «بازارها خیلی سریع حرکت کرده و خوش‌بینی ژئوپلیتیکی را قیمت‌گذاری کرده بودند. اکنون سرمایه‌گذاران تا حدی این معاملات را بازگشایی می‌کنند و منتظر پیشرفت واقعی دیپلماتیک به جای تیترهای حدسی هستند.»

ارزهای آسیایی با فشار مواجه شدند، زیرا شاخص دلار با کاهش امیدها برای حل سریع مناقشه، به بالاترین حد یک‌هفته‌ای خود رسید.

۱۳:۰۶» سامیر پوری، استاد کینگز کالج لندن: تهدید ترامپ به بمباران عمان، «امواج شوکی» در سراسر خلیج فارس ایجاد خواهد کرد

الجزیره نوشت: سامیر پوری از کالج کینگز لندن، تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به «منفجر کردن» عمان بر سر تنگه هرمز را «واقعاً شگفت‌آور» خواند.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، او خاطرنشان کرد که عمان میانجی اصلی پیش از حمله ایالات متحده به ایران در ۲۸ فوریه بود.

پوری گفت: عمان با مهارت در منطقه نقش‌آفرینی کرده و کوشیده از برخی درگیری‌ها دور بماند و پشتیبانی میانجیگرانه ارائه دهد.

پس از آنکه اسرائیل سال گذشته مذاکره‌کنندگان حماس را در قطر بمباران کرد، از نظر نحوه جنگ‌افروزی‌ها، هیچ هدفی خط قرمز محسوب نمی‌شود.

او افزود که تهدید ترامپ علیه عمان به نظر بیانیه‌ای از قصد و نیت می‌رسد و گویای این پیام است که نه، ایران هرگز تنگه هرمز را کنترل نخواهد کرد.

پوری گفت: «نمی‌توانم ببینم که بمباران عمان لزوماً محاسبات ایران [در مورد هرمز] را تغییر دهد» و افزود اظهارات ترامپ «پیام وحشتناکی» برای متحدان عرب آمریکا در خلیج فارس دارد. گفتن چنین حرفی درباره عمان، امواج شوکی را در سراسر منطقه ایجاد خواهد کرد.

۱۲:۴۱» حزب‌الله: با موشک سنگین، ساختمانی را که شامل مقر گردان زرهی در روستای زوطر شرقی بود را بمباران کردیم

حزب‌الله لبنان اعلام کرد: با پهپاد «ابابیل انقضاضیه» خودروی زرهی نوع «نِمِرا» را در روستای القنطره هدف قرار دادیم و اصابت آن را تأیید میکنیم.

حزب‌الله تأکید کرد: با موشک سنگین، ساختمانی را که شامل مقر گردان زرهی در نزدیکی مخزن آب در روستای زوطر شرقی بود، بمباران کردیم.

این جنبش افزود: با موشک‌ها، تجمع خودروهای نظامی رژیم صهیونیستی را در نزدیکی سالن ورزشی روستای قصیر در جنوب لبنان هدف قرار دادیم.

۱۲:۳۸» الجزیره: بمباران‌های متعدد رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان

الجزیره نوشت: حملات متعدد اسرائیل شهرهای بزرگ نبطیه و صور در جنوب لبنان را هدف قرار داده است.

شهرداری‌های حاروف و جبشیت در منطقه نبطیه در یک حمله هوایی از سوی نیروهای اسرائیلی هدف قرار گرفته‌اند. یک حمله هوایی جداگانه نیز شهرداری المنصوری در منطقه صور را هدف قرار داده است.

۱۲:۳۷» چین: مذاکره تنها راه برای حل بحران منطقه است

وزارت دفاع چین درباره وضعیت خاورمیانه تأکید کرد: گفت‌و‌گو و مذاکره تنها راه برای حل بحران است.

۱۲:۳۱» رویترز: قیمت طلا به پایین‌ترین حد خود در دو ماه گذشته رسید، زیرا حملات جدید به ایران باعث افزایش قیمت نفت شد و نگرانی‌ها در مورد صعود تورم را بالا برد

رویترز نوشت: قیمت طلا روز پنجشنبه به پایین‌ترین حد خود در دو ماه گذشته رسید، زیرا حملات جدید آمریکا به ایران باعث افزایش قیمت نفت شد و نگرانی‌ها در مورد افزایش تورم را افزایش داد و بر انتظارات نرخ بهره سایه افکند .

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، قیمت طلا در معاملات نقدی پس از سقوط به پایین‌ترین سطح خود از ۲۶ مارس، ۱.۶ درصد کاهش یافت و به ۴۳۸۳.۶ دلار رسید.

قیمت طلای آمریکا برای تحویل در ماه ژوئن با ۱.۶ درصد کاهش به ۴۳۷۷.۱۰ دلار رسید.

ارزش دلار به بالاترین سطح خود در یک هفته اخیر رسید و هزینه طلا برای دارندگان سایر ارزها را افزایش داد.

مت سیمپسون، تحلیلگر استون‌ایکس، گفت: «آشفتگی ژئوپلیتیکی همچنان در حال افزایش است و ما هشدارهای کاذب زیادی در مورد مذاکرات توافق صلح داشته‌ایم. بنابراین فکر می‌کنم تقاضا برای دلار ادامه خواهد یافت و این بدان معناست که احتمالاً طلا تحت فشار باقی خواهد ماند.»

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که ارتش ایالات متحده حملات هوایی جدیدی را در ایران انجام داده و یک سایت نظامی را هدف قرار داده است که مقامات به این نتیجه رسیده‌اند که تهدیدی برای نیروهای آمریکایی و کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز است.

قیمت نفت روز پنجشنبه پس از اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مبنی بر هدف قرار دادن یک پایگاه هوایی آمریکا در تلافی حمله آمریکا، بیش از ۳ درصد افزایش یافت.

قیمت بالای نفت می‌تواند تورم را تسریع کند و نرخ بهره را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه دارد. طلا اغلب به عنوان یک پوشش ریسک در برابر تورم دیده می‌شود، اما افزایش نرخ بهره معمولاً تأثیر منفی بر این دارایی بدون بازده می‌گذارد.

سرمایه‌گذاران منتظر انتشار داده‌های هزینه‌های مصرف شخصی ایالات متحده هستند که قرار است اواخر امروز منتشر شود تا سرنخ‌هایی در مورد جهت سیاست پولی ایالات متحده به دست آورند .

برای سایر فلزات گران‌بها:

قیمت نقره در معاملات نقدی 3 درصد کاهش یافت و به 72.37 دلار در هر اونس رسید، اما اندکی از ضررهای خود را جبران کرد.

پلاتین با ۱.۴ درصد کاهش به ۱۸۹۰.۸۱ دلار رسید.

هر دو پایین‌ترین سطح خود را در تقریباً یک ماه گذشته ثبت کردند.

پالادیوم با ۱.۹ درصد کاهش به ۱۳۶۴.۲۶ دلار رسید.

جهش‌های نفتی

قیمت نفت روز پنجشنبه پس از اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مبنی بر هدف قرار دادن یک پایگاه هوایی آمریکا در تلافی حمله آمریکا در نزدیکی فرودگاه بندرعباس، بیش از ۳ درصد افزایش یافت.

قیمت نفت خام برنت برای تحویل در ماه جولای با ۳.۷۲ درصد افزایش به ۹۷.۸۰ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قرارداد ماه آگوست که معاملات بیشتری در آن انجام می‌شود، با ۳.۶۳ درصد افزایش به ۹۵.۶۰ دلار رسید و سپس سود خود را از دست داد. قرارداد ماه جولای قرار است فردا، جمعه، منقضی شود.

قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳.۳۱ درصد افزایش به حدود ۹۲ دلار رسید، اما اندکی از افزایش خود کاست.

هر دو شاخص نفتی در جلسه گذشته به دلیل احتمال توافق ایالات متحده و ایران برای پایان دادن به جنگ و بازگشایی تنگه هرمز، بیش از ۵ درصد کاهش یافتند و به پایین‌ترین سطح خود در یک ماه گذشته رسیدند.

دانیل هاینز، تحلیلگر کالای ANZ، در یادداشتی نوشت: «عرضه نفت همچنان محدود است و نکات کلیدی اختلاف هنوز حل نشده است.»

در ایالات متحده، داده‌های موسسه نفت آمریکا نشان داد که موجودی نفت خام در هفته گذشته ۲.۸ میلیون بشکه کاهش یافته و برای ششمین هفته متوالی کاهش یافته است.

قرار است داده‌های رسمی موجودی نفت از سوی اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، روز پنجشنبه منتشر شود که به دلیل تعطیلی دوشنبه، یک روز دیرتر از حد معمول است.

۱۱:۵۳» سقوط نقره بعد از رکوردشکنی

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران گفت:

نقره پس از جهش‌های قیمتی ابتدای ۲۰۲۶ اکنون با فشار فروش و برداشت سود معامله‌گران در مسیر نزولی قرار گرفته است.

قیمت نقره در حال حاضر در محدوده حدود ۷۰ دلار در نوسان است؛ در حالی که رشد آن در دوره گذشته نسبت به طلا بسیار سریع‌تر و شدیدتر بوده است.

۱۱:۴۵» اتحادیه اروپا: بازگشت به جنگ به نفع هیچکس نیست

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در قبرس گفت:

آمریکا و ایران در حال حاضر در این منطقه بسیار خطرناک بین جنگ و صلح قرار دارند و بازگشت به جنگ به نفع کسی نیست.

۱۱:۳۷» قدردانی قالیباف از پزشکیان

قالیباف در پیام قدردانی از پیام تبریک پزشکیان گفت:

مسئولان کشور یک‌دل و یک‌صدا به پشتیبانی از مردم ایران کمر بسته و به دور از هرگونه ملاحظه‌ای در کنار یکدیگر ایستاده‌اند.

۱۱:۲۰» پوتین در جریان وضعیت نیروگاه هسته‌ای بوشهر قرار گرفت

«آلکسی لیخاچیف» رئیس شرکت دولتی روس‌اتم گفت: 

وضعیت نیروگاه به پوتین گزارش شده و ایشان صحت اقدامات ما را تأیید کردند که در وهله نخست بر تضمین امنیت و حفاظت از شهروندان ما استوار است.

۱۱:۰۰» درخواست ایران برای آزادسازی دارایی‌های مسدود شده

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، بر آزادسازی تمام دارایی‌های مسدود شده ایران از آمریکا تأکید کرد و آنها را «حق قانونی» مردم ایران توصیف کرد.

علی باقری گفت: دارایی‌های مسدود شده ایران «باید بدون قید و شرط آزاد شود».

۱۰:۲۹» مدیر آژانس بین‌المللی انرژی: ما در میانه‌ی بزرگترین بحران امنیت انرژی هستیم که جهان تاکنون با آن مواجه بوده

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، فاتح بیرول، مدیر اجرایی این آژانس، اعلام کرد که جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران، کشورها را به گشودن مسیرهای جدید تأمین سوخت و روی آوردن به منابع داخلی واداشته است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، بیرول در گزارش جدید «سرمایه‌گذاری انرژی در جهان» گفت: «ما در میانه بزرگترین بحران امنیت انرژی هستیم که جهان تاکنون با آن مواجه بوده است – و من معتقدم این مسئله، استراتژی‌های سرمایه‌گذاری را در سطح جهانی بازتعریف خواهد کرد و شباهت‌هایی با تغییرات عمده‌ای دارد که جهان انرژی پس از شوکهای نفتی دهه ۱۹۷۰ شاهد آن بود.»

آژانس بین‌المللی انرژی تخمین میزند که سرمایه‌گذاری در بخش نفت در سال ۲۰۲۶ برای سومین سال متوالی کاهش یابد و علیرغم افزایش قیمت نفت خام، به کمتر از ۵۰۰ میلیارد دلار برسد.

با این حال، بر اساس گزارش IEA، سرمایه‌گذاری جهانی انرژی در سال ۲۰۲۶ به ۳.۴ تریلیون دلار خواهد رسید که اندکی نسبت به سال قبل افزایش دارد.

۱۰:۰۹» امکان تغییر سریع در «وضعیت دیپلماتیک پرتنش»

سالی لاکوود

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، سالی لاکوود، خبرنگار تلویزیونی بریتانیا گفت: حملات دیشب، وضعیت بی‌ثبات بین آمریکا و ایران را برجسته می‌کند.

او توضیح داد: «وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوم و می‌بینم که چه چیزی یک شبه اتفاق افتاده است، واقعاً شگفت‌زده می‌شوم.»

لاکوود گفت که منطقه در «وضعیت دیپلماتیک بسیار پرتنشی» قرار دارد و با وجود آتش‌بس شکننده‌ای که هنوز پابرجاست، به نظر می‌رسد که درگیری‌های نظامی منظمی در جریان است.

او گفت: «دوره تنش کنترل‌شده می‌تواند ماه‌ها ادامه یابد و واقعاً به اقتصادهای خلیج فارس آسیب زیادی وارد کند.»

۹:۵۵» کانال عبری: دولت و ارتش اسرائیل برای پهپاد‌های انفجاری حزب‌الله راه‌حلی پیدا نمی‌کنند

کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی اعلام کرد: وزرای دولت هیچ راه‌حلی برای آنچه در شمال اسرائیل می‌گذرد ندارند، و تمام آنچه گفته می‌شود صرفاً اظهارات متکبرانه است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، دولت و ارتش برای پهپادهای انفجاری راه‌حلی پیدا نمی‌کنند.  

برخی از ساکنان می‌خواهند تورهایی (شبکه‌هایی) بخرند تا به فرزندانشان کمک کنند تا در برابر پهپادها پناه بگیرند.

۹:۳۴» آسوشیتدپرس: ترامپ دستور داد که بررسی‌ها درباره پول‌شویی و قاچاق مواد مخدر توسط رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا، متوقف شود

آسوشیتدپرس نوشت: ترامپ به دادستان‌های فدرال در میامی دستور داد تا بررسی‌های خود در مورد رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا، دلسی رودریگز، را متوقف کنند.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، رودریگز مدت‌هاست به دلیل اتهاماتی از جمله پول‌شویی و قاچاق مواد مخدر در رادار سازمان مبارزه با مواد مخدر آمریکا (DEA) قرار داشته است، اگرچه هرگز متهم نشده بود.

۹:۳۲» کانال ۱۳: فردا دور جدیدی از مذاکرات بین سفرای اسرائیل و لبنان در آمریکا آغاز می‌شود

کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد: فردا دور جدیدی از مذاکرات بین سفرای اسرائیل و لبنان در آمریکا آغاز می‌شود و این بار در ساختمان پنتاگون خواهد بود.

۸:۵۸» رسانه‌های رژیم صهیونیستی: ۱۵ پهپاد انتحاری به شمال اسرائیل نفوذ کردند

کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد که ۱۵ فروند پهپاد انتحاری از لبنان در ۲۴ ساعت گذشته به شمال اسرائیل نفوذ کرده و تأکید کرد که ۵ فروند از آنها در نزدیکی مواضع نظامی اسرائیل منفجر شده‌اند. 

۸:۵۶» الجزیره: سقوط بازارهای آسیایی در پی درگیری‌های بامداد امروز بین آمریکا و ایران

نفت هم به بیش از ۹۵ دلار در هر بشکه بازگشت

الجزیره نوشت: بازارهای آسیایی عمدتاً در پی از سرگیری درگیری‌ها بین آمریکا و ایران سقوط کردهاند و شاخص‌های معیار در کره جنوبی، هنگ‌کنگ و استرالیا با کاهش افتتاح شدند.

به گزارش روزنامه  اینترنتی فراز، قیمت نفت نیز به دنبال ابهامات جدید پیرامون آتش‌بس آمریکا و ایران در حال افزایش است و قیمت معاملات آتی نفت برنت به بیش از ۹۵ دلار در هر بشکه بازگشته است.

معاملات آتی نفت آمریکا نیز به بیش از ۹۱ دلار در هر بشکه جهش کرده است.

معامله گران گزارش‌های مربوط به درگیری‌ها را در جریان مذاکرات آمریکا و ایران برای پایان دادن به جنگ زیر نظر دارند، در حالی که تنگه هرمز همچنان مسدود مانده است.

۸:۱۷» سپاه: به دنبال تعرض سحرگاه امروز آمریکا به نقطه‌ای در حاشیه فرودگاه بندر عباس با پرتابه‌های هوایی، پایگاه هوایی کشور مبدا تجاوز، هدف قرار گرفت

دشمن بداند که تجاوز بدون پاسخ نخواهد ماند | در صورت تکرار، پاسخ ما قاطع تر خواهد بود

متن بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شرح ذیل است:

بسم الله القاسم الجبارین

فمن اعتدی علیکم فاعتدوا علیه بمثل ما اعتدی علیکم

به دنبال تعرض سحرگاه امروز پنجشنبه ارتش متجاوز آمریکا به نقطه‌ای در حاشیه فرودگاه بندر عباس با پرتابه‌های هوایی، پایگاه هوایی آمریکایی مبدا تجاوز در ساعت ۴/۵۰ دقیقه هدف قرار گرفت.

این پاسخ یک اخطار جدی است تا دشمن بداند، تجاوز بدون پاسخ نخواهد ماند و در صورت تکرار، پاسخ ما قاطع تر خواهد بود.

مسئولیت عواقب آن با متجاوز است.

و ما النصر الا من عندالله العزیز الحکیم.

۸:۱۴» کویت: فعال شدن صدای آژیر؛ پدافند هوایی در حال مقابله با حملات موشکی و پهپادی است

خبرگزاری کویت مدعی شد که سامانه پدافند هوایی این کشور در حال حاضر در حال رهگیری حملات موشکی و پهپادهای متخاصم است. 

ستاد کل ارتش کویت هم با تائید این خبر اعلام کرد: پدافند هوایی در حال مقابله با حملات موشکی و پهپادی متخاصم است.

۷:۳۰» حمله نیروهای آمریکایی به بندرعباس و پاسخ ایران

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز حوالی ساعت ۱:۳۰ بامداد و همزمان با فعال‌شدن پدافند هوایی بندرعباس، صدای چند انفجار از شرق این شهر شنیده شد؛ اتفاقی که ساعاتی بعد واکنش‌های مختلف همراه شد. 

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد ارتش ایالات متحده حملات هوایی جدیدی را علیه یک سایت نظامی ایران انجام داده و چند پهپاد ایرانی را سرنگون کرده است.

در مقابل، منابع ایرانی از متوقف‌شدن چند شناور و یک نفتکش آمریکایی در تنگه هرمز خبر می‌دهند.

سپاه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی تعرض ارتش آمریکا به بندرعباس، پایگاه هوایی آمریکا در کویت را هدف حمله قرار داده است.

۷:۰۰» آمریکا «نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» را تحریم کرد

خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد سازمان تازه تأسیس ایرانی «نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.

۶:۴۲» اتحادیه اروپا ۲۸ میلیارد یورو کمک نظامی به اوکراین می‌دهد

رئیس کمیسیون اروپا از کمک نظامی چندین میلیارد یورویی به اوکراین برای طولانی‌تر کردن جنگ با روسیه خبر داد.

«اورسولا فون‌درلاین» رئیس کمیسیون اروپا از کمک نظامی چندین میلیارد یورویی به اوکراین برای طولانی‌تر کردن جنگ با روسیه خبر داد.

فون‌درلاین شامگاه چهارشنبه در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت:‌ «در تماس تلفنی با ولودیمر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، من حمایت کامل اروپا از اوکراین را در حالی که روسیه جنگ تجاوزکارانه وحشیانه خود را دو چندان می‌کند، تکرار کردم».

۶:۲۰» یدیعوت آحارونوت: نمی‌توان حزب‌الله را نابود کرد

یک رسانه صهیونیستی بامداد پنجشنبه اذعان کرد که پس از حدود سه سال جنگ، اکنون مشخص شده که نابودی حزب‌الله غیرممکن است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ نشریه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» بامداد پنجشنبه به ناتوانی رژیم جعلی اسرائیل در نابود کردن جنبش مقاومت اسلامی لبنان «حزب‌الله» اعتراف کرد.

یدیعوت آحارونوت در این‌باره گزارش داد: «حزب الله را نمی‌توان نابود کرد مگر اینکه اسرائیل برای جنگی که سال‌ها طول بکشد آماده شود، جنگی که در طی آن کل نیروی ذخیره فراخوانده شود و ارتش اسرائیل تمام لبنان را اشغال کند».

در این گزارش اذعان شده است: «پس از نزدیک به سه سال جنگ، مشخص شده است که این ماموریت (نابودی حزب‌الله) غیرممکن است».

این نشریه همچنین افزود: «حقیقت این است که اسرائیل در حال تجربه یک بحران رهبری است که فراتر از مسئله نتانیاهو است. ما به رهبری نیاز داریم که اذعان کند در این مرحله چه چیزی قابل دستیابی نیست».

۶:۰۰» سومالی: هرگونه حضور اسرائیل را رد می‌کنیم

رئیس‌جمهور سومالی بامداد پنجشنبه ضمن رد هرگونه تعامل با رژیم صهیونیستی، گفت که این کشور در حمایت از آرمان فلسطین، ثابت قدم است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ «حسن شیخ محمود» رئیس جمهور سومالی بامداد پنجشنبه گفت: «ما قاطعانه هرگونه حضور اسرائیل در خاک سومالی را رد می‌کنیم».

محمود طی سخنرانی در موگادیشو توضیح داد: «آنچه در‌مورد افتتاح نمایندگی‌های دیپلماتیک با اسرائیل منتشر می‌شود، نماینده دولت سومالی نیست».

شبکه «المسیره» به نقل از وی گزارش داد: «ما هرگونه نزدیکی یا معامله با اسرائیل را رد می‌کنیم و هرگونه تماسی در این زمینه، بیانگر موضع رسمی سومالی نیست».

محمود همچنین افزود: «سومالی در حمایت از آرمان فلسطین ثابت قدم است و مردم سومالی در کنار آرمان‌های امت اسلامی، و در درجه اول فلسطین، ایستاده‌اند».

پیشتر، وزرای خارجه ۱۵ کشور در بیانیه مشترک، افتتاح سفارت منطقه جدایی‌طلب «سومالی‌لند» در قدس اشغالی را نقض آشکار قوانین بین‌الملل و قطعنامه‌های مرتبط بین‌المللی و همچنین تجاوز مستقیم به وضعیت حقوقی و تاریخی قدس اشغالی توصیف کرده بودند.

۵:۳۰» آمریکا تجاوز نظامی به بندرعباس را برعهده گرفت

مقام‌های آمریکایی بامداد پنجشنبه ادعا کردند که ارتش این کشور «عملیاتی دفاعی» را علیه اهدافی در جنوب ایران انجام داده است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس؛ بعد از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر شنیده‌شدن صدای چند انفجار در شهر «بندرعباس» در جنوب ایران، آمریکا مسئولیت تجاوز نظامی را برعهده گرفت.

مقام‌های آمریکایی بامداد پنجشنبه ادعا کردند که ارتش این کشور «عملیاتی دفاعی» را علیه اهدافی در جنوب ایران انجام داده است.

خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد: «ارتش آمریکا حملات هوایی جدیدی را علیه یک سایت نظامی ایران انجام داد که تهدیدی برای نیروها و ناوبری ما در تنگه هرمز محسوب می‌شد».

این مقام آمریکایی که نامش فاش نشد، به رویترز گفت: «ارتش آمریکا پهپادهای ایرانی را که تهدیدی برای نیروهای ما و ترافیک دریایی تجاری بودند، سرنگون کرد».

رسانه‌های آمریکایی همچنین به نقل از این منابع گزارش دادند:‌ «ایالات متحده برای محافظت از منافع منطقه‌ای خود اقدام خواهد کرد و این بر آتش‌بس تأثیری ندارد».

همزمان وبگاه «فلایت‌رادار۲۴» گزارش داد که، هواپیماهای آواکس، سوخت‌رسان و جنگنده‌های نیروی هوایی آمریکا هم‌اکنون بر فراز خلیج فارس فعال هستند و فرستنده‌های آنها خاموش است.

ساعتی پیش بود که منابع محلی از شنیده‌شدن صدای انفجارهایی در بندرعباس و فعالیت سامانه‌های پدافند هوایی خبر داده بودند.

۵:۰۰» انصارالله: ترور فرماندهان حماس، عزم مقاومت را کاهش نمی‌دهد

دفتر سیاسی جنبش مقاومت انصارالله یمن شامگاه چهارشنبه گفت که ترور فرماندهان ارشد حماس توسط رژیم صهیونیستی، قدرت و انسجام مقاومت را افزایش می‌دهد.

جنبش مقاومت اسلامی «انصارالله» یمن شامگاه چهارشنبه به ترور «محمد عوده» فرمانده شاخه نظامی جنبش «حماس» واکنش نشان داد.

۳:۰۵» رویترز مدعی حمله آمریکا به یک سایت نظامی و یک پهپاد ایرانی در بندرعباس شد

تسنیم نوشت: رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی خبر داد که ارتش آمریکا حملات هوایی جدیدی را علیه یک سایت نظامی ایران انجام داد که تهدیدی برای نیروها و ناوبری ما در تنگه هرمز محسوب می‌شد.

رویترز به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شد: آمریکا پهپاد ایرانی را که در حال نزدیک شدن به نیروهای آمریکایی در منطقه بندرعباس بود، هدف قرار داد.

این ادعا هنوز به صورت رسمی تایید نشده است. 

۳:۰۰» حزب الله: روز چهارشنبه ۳۷ عملیات علیه اسرائیل انجام دادیم

مقاومت اسلامی لبنان در روز چهارشنبه ۳۷ عملیات مختلف علیه اهداف رژیم صهیونیستی در لبنان و شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین انجام داده است. 

۲:۰۸» فارس: شنیده شدن صدای ۳ انفجار از شرق بندرعباس؛ پدافند شهر نیز برای دقایقی فعال شد

فارس نوشت: حوالی ساعت ۱:۳۰ بامداد صدای ۳ انفجار از شرق شهر بندرعباس شنیده شد.

هنوز محل دقیق و منشا این صداها مشخص نیست و پیگیری‌ها برای مشخص شدن آن ادامه دارد.

همزمان برای دقایقی پدافند شهر بندرعباس نیز فعال شد.

۱:۵۰» هاآرتص: آمریکا به اسرائیل پیغام داده که ما به خاطر ماجراجویی‌های یک‌جانبه شما وارد جنگ منطقه‌ای نمی‌شویم

هر کس آتش را روشن کند، باید پیامدهای آن را هم بپذیرد

روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: اسناد لو رفته از پنتاگون نشان‌دهنده تغییر راهبردی در موضع واشنگتن نسبت به اسرائیل در صورت ازسرگیری جنگ با ایران است.

 تلاش‌های پیشگیرانه آمریکا برای بار کردن مسئولیت کامل هرگونه تنش‌زایی آینده در منطقه بر دوش اسرائیل.

نارضایتی نظامی آمریکا از کاهش ذخایر پدافند هوایی ایالات متحده برای دفع حملات ایران و آن را باری غیرقابل تحمل دانسته‌اند.

ارزیابی‌های اطلاعاتی تأکید می‌کند که عملیات‌های نظامی اخیر تأثیری بر پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران نداشته است.

دولت ترامپ پیام غیرمستقیمی برای اسرائیل می‌فرستد: «ما به خاطر ماجراجویی‌های یک‌جانبه شما وارد جنگ منطقه‌ای نمی‌شویم و هر کس آتش را روشن کند، باید پیامدهای آن را هم بپذیرد.»

۱:۲۷» سندرز: شهردار نیویورک ۲۲ میلیارد دلار برای ساخت ۴۰۰ هزار خانه درخواست کرده؛ اما ترامپ به جای رسیدگی به امور کشور، می‌خواهد ۵۰۰ میلیارد دلار بیشتر برای جنگ هزینه کند

برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در پیامی با انتقاد از سیاست‌های جنگ‌طلبانه دونالد ترامپ اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا به جای رسیدگی به امور این کشور، میلیاردها دلار را برای جنگ‌های بی‌پایان هزینه می‌کند.

سندرز در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: ترامپ می‌خواهد ۵۰۰ میلیارد دلار بیشتر برای ارتش، سلاح‌های جدید ویرانگر و جنگ‌های بی‌پایان هزینه شود.

وی افزود: این در حالی است که زهران ممدانی شهردار نیویورک می‌خواهد ۲۲ میلیارد دلار برای رسیدگی به بحران مسکن در نیویورک اختصاص یابد و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی مقرون‌به‌صرفه برای اقشار کم‌درآمد ساخته شود.

۱:۰۹» ۷ شهید و ۲۰ زخمی در بمباران آپارتمانی در غزه

در پی حمله هوایی ارتش اسرائیل در اواخر شامگاه چهارشنبه به آپارتمانی در مرکز شهر غزه، دست‌کم هفت فلسطینی به شهادت رسیده و ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند. 

۱:۰۷» آخرین قیمت نفت ۹۵ دلار

ترامپ: هنوز با ایران به توافق نرسیده‌ایم / می‌توانیم همین حالا یک توافق خوب داشته باشیم اما شاید نه عالی

۰۰:۵۶» جهاد اسلامی : ترور فرمانده القسام نقض آشکار آتش‌بس است

جنبش جهاد اسلامی فلسطین با صدور بیانیه‌ای، ترور رئیس ستاد کل گردان‌های القسام توسط رژیم صهیونیستی را محکوم و آن را نقض آشکار آتش‌بس دانست. 

۰۰:۵۰» تریتا پارسی: لیندسی گراهام به همه میانجیگران حمله کرده زیرا نمی‌خواهد بحران ایران و آمریکا حل شود

«تریتا پارسی» تحلیلگر مسایل بین المللی و معاون اجرایی اندیشکده کوئینسی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: گراهام به همه میانجیگرانی که تلاش کرده‌اند مناقشه آمریکا و ایران را حل کنند، حمله کرده است چرا که او نمی‌خواهد این بحران حل شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این سناتور جمهوری‌خواه پیشتر ادعا کرده بود که پاکستان یک میانجی مشکل‌دار است، خاطرنشان کرد: دشمنی پاکستان با (رژیم) اسرائیل اولین دلیل گراهام برای مطرح کردن چنین ادعایی است.

۰۰:۱۱» ادعای آجرلو: سفر قالیباف به قطر درباره آزادسازی اموال بلوکه‌شده، موفقیت‌آمیز بود

سعید آجرلو عضو تیم رسانه‌ای هیئت مذاکراتی ایران گفت: سفر قالیباف به قطر درباره آزادسازی ۱۲ میلیارد دلار از اموال بلوکه‌شده، موفقیت‌آمیز بود.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، سعید آجرلو کارشناس مسائل سیاسی و عضو تیم رسانه‌ای هیئت مذاکراتی ایران طی اظهاراتی گفت: براساس پیشرفت‌های فنی که در قطر رخ داد، قرار است بلافاصله پس از تایید تفاهم میان ایران و آمریکا بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایران به صورت غیرقابل برگشت در دسترس بانک مرکزی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در بطن تفاهم ۱۴ ماده‌ای چند اقدام ملموس و عینی گنجانده شده که یکی از آن‌ها در دسترس قرار گرفتن اموال بلوکه شده ایران است و مورد دوم معافیت تحریم‌های نفتی، پتروشیمی و مشتقات آن در طول دوره تفاهم و اقدام دیگر رفع محاصره دریایی است و اگر این اقدامات توسط آمریکا انجام شود ما وارد مرحله دوم خواهیم شد. در غیر این صورت اساسا اعتمادی برای ورود به گام‌های بعدی نیست.

آجرلو افزود: مذاکره روز چهل‌ویکم جنگ است و فقط شکل این جنگ تغییر کرده است. در مقابل تهدیدهای نظامی هم ما کوتاه نیامدیم و از جنگ نترسیدیم و اتفاقا الان آمریکایی‌ها از جنگ می‌ترسند.

۰۰:۰۰» ادعای ترامپ: هنوز به توافقی درباره ایران نرسیده‌ایم

ترامپ می‌گوید که «برای انتخابات میان‌دوره‌ای اهمیتی قائل نیست.»

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: ما هنوز به توافقی درباره ایران نرسیده‌ایم. ممکن است مجبور شویم به وضعیت پیشین برای پایان دادن به پرونده ایران بازگردیم، و شاید هم نه.

او ادعا کرد: ایران در حال مذاکره است‌. ایران فکر می‌کرد می‌تواند بیشتر از من صبر کند اما من می‌توانم بیشتر صبر کنم. ایرانی‌ها فکر می‌کنند که من به خاطر انتخابات میاندوره‌ای به جنگ پایان می‌دهم، اما من به آن اعتنا نمی‌کنم.

بازخوانی گذشته: 

مذاکرات ادامه دارد: به گزارش الجزیره، مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن هنوز ادامه دارد، اما توافق نهایی دور از دسترس است.

حمله آمریکایی به بندرعباس: به گزارش رویترز، آمریکا به مواضع مرتبط با پهپادهای ایران در بندرعباس حمله کرده است؛ واشنگتن مدعی شده حملات دفاعی بوده و همزمان مذاکرات ادامه دارد.

افزایش قیمت نفت: به گزارش فایننشال تایمز، تنش تازه بعد از حملات جدید آمریکا باعث افزایش دوباره قیمت نفت شده؛ بازارها نگران امنیت تنگه هرمز هستند.

حمله ایران به پایگاه‌های آمریکایی در کویت: در پی حمله آمریکا به حاشیه فرودگاه بندرعباس، نیروهای سپاه پاسداران پایگاه‌های این کشور در کویت را هدف قرار دادند. به گزارش رویترز، ایران برای خود حق پاسخ قائل شد.

نارضایتی ترامپ از روند مذاکره: به گزارش آسوشیتدپرس ترامپ گفته است آمریکا هنوز از نتیجه مذاکرات راضی نیست؛ موضوع تنگه هرمز همچنان گره اصلی است.

تهدید از سرگیری عملیات نظامی: به گزارش گاردین، مارکو روبیو از «پیشرفت نسبی» در مذاکرات خبر داده، اما ترامپ هشدار داده اگر توافق حاصل نشود ممکن است عملیات نظامی از سر گرفته شود.

طولانی شدن مذاکرات تا انتخابات آمریکا: به گزارش گاردین، ترامپ گفته ایران می‌خواهد مذاکرات را تا بعد از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا طول بدهد تا امتیاز بیشتری بگیرد.

حملات شدید اسرائیل به لبنان: به گزارش الجزیره، درگیری‌های جنوب لبنان و حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله شدت گرفته و نگرانی از گسترش جنگ منطقه‌ای بالاست.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی