۲۷ تير ۱۴۰۵ ۲۱:۴۵
شنبه ۰۶ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۳
کد خبر: ۱۱۳۶۹۶
روز هشتاد و یکم «آتش بس» | شیخ نعیم قاسم: توافق دولت لبنان با اسرائیل، ذلت‌بار و فاقد اعتبار است | غریب‌آبادی: هرمز بدون ایران امن نمی‌شود | توافق اسرائیل و لبنان، آتش‌بس را به خلع سلاح حزب‌الله گره زد

«صلح مسلح» روز دهم | وزارت خارجه: حمله آمریکا به سواحل جنوبی، نقض تفاهم‌نامه است

ایران
آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز هشتاد و یکم شده که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا ادعا کرده که ایران با حمله پهپادی به کشتی‌های عبوری از تنگه، آتش‌بس را نقض کرده است. همچنین صداوسیما از شنیده شدن صدای انفجار در اسکله طاهرویی سیریک خبر داده و گفته علت این موضوع، اصابت پرتابه بود. به گفته صداوسیما، پیش از آن، چند شلیک اخطار از سیریک به شناورهای متخلف‌ در تنگه هرمز انجام شده بود.

گزارش لحظه ای از «صلح مسلح» در حال به روز رسانی...

۲۳:۱۱» وزیر راست افراطی اسرائیلی توافق اسرائیل و لبنان را «اشتباه» خواند

بن‌گویر: توافق با لبنان یک اشتباه بزرگ است

«ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت ملی اسرائیل با انتقاد از توافق چارچوب میان اسرائیل و لبنان، این توافق را «اشتباهی بزرگ» توصیف کرد و از نخست‌وزیر این رژیم خواست آن را به رأی کابینه بگذارد.

بن‌گویر مدعی شد دولت لبنان توان خلع سلاح حزب‌الله را ندارد و تأکید کرد که نباید برای اجرای این موضوع به بیروت تکیه کرد. او همچنین مدعی شد تنها ارتش اسرائیل قادر به «نابودی» حزب‌الله است و اعلام کرد برای بررسی این توافق در کابینه تلاش خواهد کرد.

۲۲:۵۳» افزایش تلفات حملات اسرائیل به لبنان

وزارت بهداشت لبنان گزارش می‌دهد که از دوم مارس، زمانی که خصومت‌ها بین اسرائیل و حزب‌الله به جنگی تمام‌عیار تبدیل شد، حداقل ۴۲۴۶ نفر در حملات اسرائیل به لبنان کشته و ۱۲۱۹۰ نفر زخمی شده‌اند

۲۲:۴۶» نتانیاهو: ما طرفی از توافق ایران و آمریکا نبوده‌ایم

‌هر زمان که لازم باشد وارد لبنان شویم، وارد خواهیم شد و در آنجا با قدرت عمل خواهیم کرد

ما طرفی از توافق ایران و آمریکا نبوده‌ایم و منافعی داریم که درباره آن‌ها با واشنگتن گفت‌وگو خواهیم کرد.

هیئتی را به واشنگتن خواهم فرستاد تا منافع امنیتی اسرائیل را در رابطه با پرونده هسته‌ای ایران تبیین کند

۲۲:۳۴» سخنگوی هیئت مذاکره کننده خطاب به دولت ایتالیا: ارائه «حمایت‌های فنی و پشتیبانی» به طرف‌های متجاوز به منزله مشارکت و همدستی در ارتکاب جنایت تجاوز است

 اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در واکنش به اظهارات مقامات ایتالیا که مشارکت این کشور در جنگ تحمیلی آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران را در حد «حمایت‌های فنی و پشتیبانی» دانسته و بر این اساس هرگونه همکاری در جنگ علیه ایران را انکار کرده است، در شبکه ایکس نوشت:

«این یک تناقض و سفسطه آشکار با هدف فرار از پذیرش مسئولیت همدستی در یک اقدام متخلفانه بزرگ بین‌المللی است: از یک سو به طور علنی، هرگونه کمک یا مساعدت به متجاوزان را انکار می‌کنید، اما همزمان تصریح می‌کنید که خدمات «فنی و پشتیبانی» به طرف‌های متجاوز ارائه کرده‌اید؛ خدماتی که جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی آمریکا-اسرائیل علیه ایران را ممکن ساخت و آن را تسهیل کرد.

ارائه خدمات «فنی و پشتیبانی» به طرف‌های متجاوز در واقع چیزی جز ایفای نقش مستقیم و آشکار در انجام یک جنگ غیرقانونی انتخابی، یک اقدام تجاوزکارانه آشکار و یک نقض فاحش حقوق بین‌الملل نیست.»

۲۲:۲۶» ادعای نتانیاهو: به چارچوب توافقی دست یافتیم که به ما امکان می‌دهد درگیری با لبنان را پایان دهیم

به شدت با هرگونه تلاش برای تحمیل خروج بر ما مخالفت کردم، و اکنون ایالات متحده و لبنان به ایران می‌گویند که این موضوع به آنها مربوط نمی‌شود

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: اسرائیل و لبنان بر سر دو منطقه امنیتی به‌عنوان آزمایش برای خلع سلاح حزب‌الله توافق کردند .

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ بخشهایی از ادعاهای وی به شرح زیر است: 

به چارچوب توافقی دست یافتیم که به ما امکان می‌دهد درگیری با لبنان را پایان دهیم.

اسرائیل و لبنان بر سر دو منطقه امنیتی به‌عنوان آزمایش برای خلع سلاح حزب‌الله توافق کردند.

خروج از مناطق آزمایشی را از دو روستای «زوطر الغربیه» و «فرون» در جنوب لبنان آغاز خواهیم کرد.

این توافق با لبنان را مدیون ضرباتی هستیم که به حزب‌الله وارد کردیم.

در حال تخریب زیرساخت‌های حزب‌الله در جنوب لبنان هستیم و کارهای زیادی داریم که هنوز به پایان نرسیده‌اند.

حدود ۹۰ درصد از ذخیره موشکی حزب‌الله را نابود کردیم.

ایالات متحده و لبنان با حضور ما در منطقه امنیتی جنوب لبنان موافقت کرده‌اند.

بر منطقه «الشقیف» در جنوب لبنان تسلط یافتیم و در آن باقی خواهیم ماند.

به نیروهایمان بر آزادی عمل برای دفع هرگونه تهدید در لبنان تأکید کردم.

به شدت با هرگونه تلاش برای تحمیل خروج بر ما مخالفت کردم، و اکنون ایالات متحده و لبنان به ایران می‌گویند که این موضوع به آن‌ها مربوط نمی‌شود.

مأموریت ما هنوز به پایان نرسیده و مشکلاتی همچنان وجود دارند که در رأس آن‌ها پهپادهای انتحاری قرار دارند.

این توافق قدرت اسرائیل و لبنان را تقویت می‌کند 

توافقات دیگری نیز در پیش است که در قالب آنچه درباره تغییر چهره منطقه وعده داده‌ام، به زودی محقق خواهند شد.

۲۲:۱۸» ادعای ونس: قیمت نفت الان به ۷۳ دلار در هر بشکه بازگشته، در حالی که تا ۱۲۶ دلار رسیده بود؛

این نشانه‌ای است که یک اتفاق واقعی دارد می‌افتد | آتش‌بس وقتی با ایرانی‌ها طرفی، همیشه کمی آشفته خواهد بود

ونس روز جمعه از استراتژی دولت ترامپ در قبال ایران دفاع کرد و مدعی شد ایالات متحده صرف‌نظر از اینکه مذاکرات صلح با تهران به توافق منجر شود یا نه، پیروز خواهد شد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ ونس در گفتگو با بیل ماهر ادعا کرد: «اگر به توافق نهایی برسیم، عالی است. اگر نرسیم، برنامه هسته‌ای‌شان باز هم نابود شده و آن‌ها به‌عنوان یک کشور بسیار ضعیف‌تر شده‌اند.»

او افزود: «موضع من این است که آمریکا در هر صورت پیروز می‌شود.»

ماهر از ونس پرسید که آیا آخرین دور مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران برای پایان دادن به جنگ نزدیک به چهارماهه، با تلاش‌های دیپلماتیک شکست‌خورده پیشین تفاوتی دارد یا نه.

معاون رئیس‌جمهور آمریکا به کاهش قیمت نفت و از سرگیری جریان کشتیرانی در تنگه‌ای که حدود یک‌پنجم عرضه جهانی نفت از آن می‌گذرد، به‌عنوان شواهدی از کارآمدی رویکرد کنونی دولت اشاره کرد.

ونس گفت: «اگر به قیمت نفت نگاه کنید، الان به ۷۳ دلار در هر بشکه بازگشته، در حالی که تا ۱۲۶ دلار رسیده بود. این نشانه‌ای است که یک اتفاق واقعی دارد می‌افتد.»

ونس گفت تفاهم‌نامه‌ای که ترامپ و تهران امضا کرده‌اند، محور آن باز نگه داشتن تنگه هرمز برای کشتیرانی، تضمین جریان نفت و حفظ آتش‌بس است.

اما وی پذیرفت که آتش‌بس «وقتی با ایرانی‌ها طرفی، همیشه کمی آشفته خواهد بود.»

۲۲:۱۲» شهرک‌نشینان اسرائیلی به جامعه بادیه‌نشینان در نزدیکی قدس شرقی اشغالی

به گزارش خبرگزاری وفا، فرمانداری اورشلیم اعلام کرد که شهرک‌نشینان اسرائیلی امروز به جامعه بادیه‌نشینان التبانه در نزدیکی خان الاحمر، در شرق اورشلیم شرقی اشغالی، حمله کردند.

این فرمانداری اعلام کرد که شهرک‌نشینان در بحبوحه آنچه تشدید حملات با هدف آزار و اذیت جوامع و بیرون راندن آنها از سرزمینشان توصیف کرد، به ساکنان فلسطینی حمله کردند

۲۲:۱۰» بیانیه ۶۳ عضو مجلس خبرگان؛ تأکید بر خطوط قرمز مذاکرات و پرهیز از فرسایشی شدن گفت‌وگوها

جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری با انتشار بیانیه‌ای، ضمن حمایت از تیم مذاکره‌کننده، بر لزوم پایبندی به خطوط قرمز نظام در مذاکرات و هوشیاری در برابر آنچه «ترفندهای دشمن» خواندند، تأکید کردند.

در این بیانیه، اعضای خبرگان خواستار خروج موضوع هسته‌ای از مذاکرات، پاسخ سریع به هرگونه نقض تفاهم‌نامه، جلوگیری از فرسایشی شدن گفت‌وگوها، پیگیری رفع تحریم‌ها، بازگشت دارایی‌های بلوکه‌شده و دریافت غرامت خسارت‌ها شدند. همچنین بر حفظ وحدت ملی، تبعیت از رهنمودهای رهبر انقلاب و ادامه حضور آگاهانه مردم در صحنه تأکید شده است.

اسامی امضاکنندگان:

1. علیرضا اعرافی

2. محسن ابراهیمی

3. عبدالجواد ابراهیمی‌فر

4. علی اسلامی

5. محسن اراکی

6. سید احمد علم‌الهدی

7. امان‌الله علیمرادی

8. شیخ حسن عالمی

9. علی عباسی

10. مولوی عبدالرحمن عارفی

11. محسن حیدری آل‌کثیر

12. جواد حاجیزاده کلجاهی

13. سید مجتبی حسینی

14. سید سعید حسینی

15. سید شرف‌الدین ملک‌حسینی

16. مصطفی حسناتی

17. سید ابوالحسن حسن‌زاده

18. سید حسن عاملی

19. غلامرضا فیاضی

20. محمدرضا فلاح تفتی

21. سید علی‌اکبر قرشی

22. علی‌اکبر کلانتری

23. عبدالله کیوانی هفشجانی

24. لطف‌الله دژکام

25. سید علیرضا دانا

26. احمد دانش‌زاده مؤمن

27. قربانعلی دری نجف‌آبادی

28. عسکر دیرباز

29. رضا رمضانی

30. محمود رجبی

31. حسین ردائی

32. حسین رفیعی

33. ماموستا فائق رستمی

34. احمد شیخ‌بهایی

35. حبیب‌الله شعبانی

36. یدالله صفری

37. غلامعلی صفایی بوشهری

38. سید صادق پیشنمازی

39. محمدحسین بیاتی

40. ماموستا اقبال بهمنی

41. احمد بهشتی

42. سید باقر سیدی بنابی

43. سید محمدمهدی میرباقری

44. غلامرضا مصباحی‌مقدم

45. مصطفی مؤمن‌پور

46. علی ملکوتی

47. سید ابوالحسن مهدوی

48. غلامرضا مغیثه

49. سید مصطفی موسوی فراز

50. سید محمدعلی موسوی جزایری

51. محمدباقر محمدی لائینی

52. محمدتقی پورمحمدی

53. محمدرضا ناصری کوچه‌بیوک

54. امان نریمانی

55. سید محسن طاهری

56. علی کاظمی گیلانی

57. مولوی علی احمد سلامی

58. امیررضا هدایی

59. سید رحیم توکل

60. وعد مرادبیگی

61. سید محسن طاهری

62. علی مؤمن‌پور

63. غلامرضا مغیثه

۲۲:۰۰» ونس: مذاکرات با ایران موفقیت‌آمیز بوده است

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد:

اگر با ایران به توافق نهایی برسیم، عالی می‌شود.

افزایش جریان نفت از طریق تنگه هرمز نشانه‌ای از وقوع یک اتفاق واقعی است، اما توافق آتش‌بس با ایران همیشه کمی آشفته خواهد بود.

۲۱:۴۸» شبکه کان: ارتش اسرائیل برای خروج از دو منطقه در جنوب لبنان آماده می‌شود

شبکه کان به نقل از منابعی گزارش داد که ارتش اسرائیل در حال آماده‌سازی برای خروج از دو منطقه آزمایشی در جنوب لبنان در روز یکشنبه (فردا) است.

این شبکه اعلام کرد که ارتش اسرائیل ابتدا از دو روستای زوطر الغربیه و فرون به‌عنوان مناطق آزمایشی در جنوب لبنان عقب‌نشینی خواهد کرد

۲۱:۳۶» حمله اسرائیل به «منطقه امن» غزه؛ یک دختر فلسطینی جان باخت

نوشته طارق ابو عزوم

گزارش از شهر غزه

رسانه‌ها از کشته شدن دو فلسطینی، از جمله یک دختر جوان، در حمله پهپادی ارتش اسرائیل به چادرهای آوارگان در منطقه «المواصی» در جنوب غزه خبر دادند؛ منطقه‌ای که پیش‌تر در چارچوب آتش‌بس به‌عنوان «منطقه امن» معرفی شده بود.

براساس گزارش منابع پزشکی، در این حمله چهار نفر دیگر نیز زخمی شدند و به بیمارستان ناصر منتقل شدند. همزمان، حملات پهپادی اسرائیل در جنوب غزه ادامه دارد و ساکنان از تداوم ناامنی و گستردگی ویرانی در مناطق مسکونی خبر می‌دهند.

۲۱:۳۴» اردن به لبنان برای توافق چارچوب با اسرائیل تبریک گفت

وزیر امور خارجه لبنان اعلام کرد که همتای اردنی‌اش در تماس تلفنی، امضای توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل با میانجیگری آمریکا را تبریک گفته است.

به گفته یوسف راجی، ایمن الصفدی ابراز امیدواری کرده که این توافق به تقویت حاکمیت ملی، بازگشت ثبات و تأمین منافع لبنان منجر شود. راجی نیز ضمن قدردانی از حمایت‌های اردن، این توافق را «پیروزی دیپلماسی و تقویت اقتدار دولت و نهادهای لبنان» توصیف کرد.

۲۱:۲۹» خلاصه سخنان رهبر حزب‌الله در مورد چارچوب توافق اسرائیل و لبنان

همانطور که گزارش داده‌ایم، نعیم قاسم بیانیه‌ای صادر کرده و توافق امنیتی میان اسرائیل و لبنان با میانجیگری ایالات متحده را رد کرده است:

  • قاسم توافقنامه چارچوب امضا شده در واشنگتن دی سی را «تحقیرآمیز، شرم‌آور و تسلیم حاکمیت» خواند.
  • دبیرکل حزب‌الله گفت که حزب‌الله «به عنوان یک مقاومت در میدان ادامه خواهد داد» و «از مبارزه مسلحانه دست نخواهد کشید».
  • او ربط دادن خروج اسرائیل از لبنان به خلع سلاح حزب‌الله را رد کرد و گفت این کار «عبور از تمام خطوط قرمز» است.
  • قاسم همچنین دولت لبنان را متهم کرد که اشغال اسرائیل را «برای سال‌های متمادی» مشروعیت می‌بخشد.

۲۱:۲۲» نیروهای اسرائیلی به چندین منطقه در کرانه باختری اشغالی یورش بردند

خبرگزاری وفا گزارش داد، نیروهای اسرائیلی به چندین منطقه در مناطق رام الله و البیره در کرانه باختری اشغالی یورش برده‌اند.

این حملات شامل شهرهای سلواد و المزرعه الشرقیه، در شرق رام الله و روستاهای دیر جریر، طیبه و المزرعه الغربیه بود.

هیچ دستگیری گزارش نشده است.

پیش از این، نیروهای امنیتی به مرکز رام‌الله یورش برده و گاز اشک‌آور شلیک کردند

۲۱:۱۵» حمله هوایی اسرائیل به نبطیه الفوقا در جنوب لبنان

به گفته همکاران ما در محل، هواپیماهای جنگی اسرائیل حدود ساعت ۱۵:۳۰ به وقت گرینویچ (۶:۳۰ بعد از ظهر به وقت محلی) به شهر نبطیه الفوقا در جنوب لبنان حمله هوایی کردند.

خبرگزاری ملی لبنان (NNA) نیز این حمله را گزارش داد. این حمله پس از حمله قبلی اسرائیل در نزدیکی این شهر رخ داد.

این حمله گزارش شده یک روز پس از آن رخ داد که اسرائیل و لبنان با میانجیگری ایالات متحده یک توافق امنیتی امضا کردند.

۲۱:۱۳» ادعای وزیر دفاع اسرائیل: ارتش برای استقرار طولانی‌مدت در جنوب لبنان آماده می‌شود

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که به ارتش این رژیم دستور داده شده برای «اقامت طولانی‌مدت» در منطقه موسوم به «منطقه امنیتی» در جنوب لبنان آماده شود.

اسرائیل کاتز پس از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل با میانجیگری آمریکا مدعی شد تا زمانی که حزب‌الله به‌طور کامل خلع سلاح نشود، هیچ عقب‌نشینی یا بازاستقراری از سوی نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان انجام نخواهد شد. وی این شرط را یکی از اصول اصلی توافق توصیف کرد.

۲۱:۰۹» توافق آتش‌بس لبنان فقط برای تل‌آویو سودآور است

نبیل خوری، دیپلمات سابق آمریکایی، به الجزیره گفته است که توافق اسرائیل و لبنان برای اسرائیلی‌ها «سودآور» است، اما برای لبنان «بسیار خطرناک» است.

«در نهایت، فکر نمی‌کنم که این توافق به صلح منجر شود. این فقط فرمولی برای یک مبارزه بی‌پایان است. در درازمدت، حتی برای اسرائیل هم واقعاً خوب نیست، اگرچه در حال حاضر احساس می‌کنند که دست بالا را دارند.»

اما این توافق «بار را از دوش سربازان اسرائیلی برمی‌دارد» و به آنها اجازه می‌دهد به خانه بروند.

خوری گفت: «اساساً، این خواسته‌ها مبنی بر انجام کارهایی توسط نیروهای مسلح لبنان است که اسرائیلی‌ها نمی‌توانستند انجام دهند، یا انجام آن برای اسرائیلی‌ها بسیار پرهزینه بود. آنها می‌خواهند ارتش لبنان دستورات آنها را اجرا کند.»

او افزود: «اگر ارتش لبنان بتواند حزب‌الله را در سراسر لبنان تعقیب کند، این همان چیزی است که اسرائیل به دنبال آن است.»

۲۱:۰۶» حزب‌الله: دولت لبنان با توافق واشنگتن اشغالگری اسرائیل را مشروعیت بخشید

حزب‌الله لبنان با انتقاد شدید از توافق سه‌جانبه امضاشده در واشنگتن، اعلام کرد این توافق در عمل به‌دنبال سرپوش گذاشتن بر ادامه اشغالگری اسرائیل در لبنان و مشروعیت‌بخشی به آن است.

محمد رعد، رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، این توافق را نشانه تسلیم دولت لبنان در برابر آمریکا و اسرائیل دانست و گفت مفاد آن، خروج کامل نیروهای اسرائیلی را تضمین نمی‌کند و خلع سلاح مقاومت را پیش‌شرط اجرای آن قرار داده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، وی همچنین مدعی شد این چارچوب به آمریکا امکان می‌دهد از تعهد خود برای اعمال فشار بر اسرائیل به‌منظور خروج کامل از خاک لبنان شانه خالی کند. رعد در پایان این توافق را «کاملاً مردود» توصیف کرد و آن را به زیان حاکمیت و منافع لبنان دانست. همزمان، دبیرکل حزب‌الله نیز این توافق را «شرم‌آور» خواند و مدعی شد که به اشغالگری اسرائیل مشروعیت می‌بخشد.

۲۱:۰۰» نیویورک تایمز: زبان مبهم توافق آمریکا و ایران تلاش‌های صلح را به دردسر انداخته است

به گزارش نیویورک تایمز ابهام در مفاد توافق آتش‌بس موقت میان آمریکا و ایران اکنون به یکی از عوامل اصلی افزایش تنش‌ها در خلیج فارس تبدیل شده است.

در متن توافق آمده ایران باید «با بهترین تلاش‌ها ترتیبات لازم برای عبور امن کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز» را برای ۶۰ روز فراهم کند، اما معنای دقیق این عبارات مشخص نشده و همین مسئله به تفسیرهای متفاوت انجامیده است.

به نوشته این روزنامه تهران این بند را به این معنا تفسیر کرده که می‌تواند مسیر عبور کشتی‌ها را تعیین کند و حتی پیش از حمله به یک کشتی کانتینری هشدار داده بود که عبور تنها باید از مسیرهای تحت کنترل ایران انجام شود و نه از مسیر جنوبی مورد حمایت آمریکا در نزدیکی سواحل عمان.

تحلیلگران می‌گویند همین ابهام باعث شده هر طرف تلاش کند پیش از روشن شدن جزئیات در توافق نهایی، واقعیت‌های میدانی را به نفع خود شکل دهد. 

۲۰:۵۵» اردوغان: مبارزه با صهیونیسم برای بقای ترکیه ضروری است

رئیس‌جمهور ترکیه با توصیف صهیونیسم به‌عنوان «ایدئولوژی نسل‌کش، اشغالگر و توسعه‌طلب» تأکید کرد که مقابله با آن برای بقای ترکیه و ملت این کشور ضروری است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، رجب طیب اردوغان با اشاره به حملات اسرائیل به غزه و لبنان، جامعه جهانی را به بی‌عملی در برابر کشتار غیرنظامیان متهم کرد و گفت ترکیه برای دفاع از صلح و عدالت، مبارزه با صهیونیسم را یک اولویت راهبردی می‌داند.

او همچنین با اشاره به تعلیق روابط تجاری مستقیم با اسرائیل، این اقدام را تصمیمی اخلاقی و سیاسی توصیف کرد و از کشورهای جهان خواست برای مقابله با آنچه «ظلم و اشغالگری» خواند، همکاری کنند. برخی تحلیلگران نیز این مواضع را در راستای تقویت جایگاه داخلی اردوغان و افزایش نفوذ منطقه‌ای ترکیه ارزیابی می‌کنند.

۲۰:۴۸» اعلام وضعیت اضطراری در یوتا؛ بزرگ‌ترین آتش‌سوزی آمریکا همچنان مهار نشده است

به گزارش روزنامه اینترنت فراز، همزمان با گسترش آتش‌سوزی‌های گسترده در غرب آمریکا، مقام‌های ایالت یوتا وضعیت اضطراری اعلام کرده و دستور تخلیه برخی مناطق را صادر کردند.

آتش‌سوزی «کاتن‌وود» که اکنون بزرگ‌ترین حریق فعال آمریکا به شمار می‌رود، بیش از ۲۹ هزار هکتار را دربر گرفته و تاکنون هیچ بخشی از آن مهار نشده است. وزش باد شدید و خشکی هوا عملیات اطفای حریق را با دشواری روبه‌رو کرده و به تخریب تأسیسات و تخلیه اجباری مناطق مسکونی انجامیده است.

مقام‌های آمریکایی با صدور هشدارهای گسترده، محدودیت‌هایی برای استفاده از مواد محترقه و آتش‌بازی اعمال کرده‌اند و نسبت به تشدید آتش‌سوزی‌ها در روزهای آینده هشدار داده‌اند. از ابتدای سال جاری نیز حدود ۱.۲ میلیون هکتار از اراضی آمریکا در آتش سوخته است.

۲۰:۴۵» هزینه جنگ با ایران برای آمریکا؛ ۷ میلیارد دلار فقط برای دو نوع موشک

پایگاه خبری UNN:

طبق گزارش مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)، بیش از هزار موشک تاماهاک استفاده شده، بیش از ۲ میلیارد دلار هزینه داشته و هزینه‌های موشک‌های پاتریوت به حدود ۵ میلیارد دلار رسیده است.

با نرخ تولید فعلی، ذخایر پاتریوت ممکن است تنها تا اواسط سال ۲۰۲۹ به سطح قبل از جنگ بازگردد و ذخایر تاماهاک زودتر از پایان سال ۲۰۳۰ به دست نخواهد آمد.

۲۰:۳۳» پس از تصمیم هیأت‌رئیسه؛ ۶۲ نماینده تجمع مقابل مجلس را لغو کردند

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، ۶۲ نماینده مجلس شورای اسلامی که پیش‌تر از برگزاری تجمع مقابل ساختمان مجلس در روز یکشنبه ۷ تیر خبر داده بودند، با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند این برنامه پس از تصمیم جدید هیأت‌رئیسه مجلس لغو شده است.

این نمایندگان اعلام کردند با توجه به برگزاری جلسه هیأت‌رئیسه، تعیین زمان تشکیل صحن علنی پس از مراسم تشییع پیکر «امام شهید» و ازسرگیری فعالیت دفاتر نمایندگان، نیازی به برگزاری تجمع مقابل مجلس وجود ندارد.

در این بیانیه تأکید شده است که نمایندگان اجرای مصوبات هیأت‌رئیسه را تا زمان تشکیل صحن علنی پیگیری خواهند کرد و همچنین اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس و پیگیری مطالبات مردم، به‌ویژه مسائل اقتصادی، معیشتی و نظارت بر اجرای تفاهم‌نامه پایان جنگ، را در دستور کار خود قرار خواهند داد.

۲۰:۲۷» کاتس: اسرائیل به توافقی تاریخی دست یافت

وزیر جنگ اسرائیل:

توافق دیروز با ایالات متحده و لبنان، رویدادی تاریخی و دستاوردی سیاسی و امنیتی مهم برای اسرائیل محسوب می‌شود.

توافق با ایالات متحده و لبنان می‌تواند واقعیت امنیتی در مرزهای شمالی را تغییر دهد.

اسرائیل از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهد کرد و به استقرار در منطقه امنیتی، از جمله در شقیف، ادامه خواهد داد.

منطقه امنیتی خالی از سکنه و زیرساخت‌های حزب‌الله خواهد بود.

هیچ بازاستقرار یا عقب‌نشینی اسرائیلی پیش از خلع سلاح حزب الله در سراسر لبنان وجود نخواهد داشت.

آزادی عمل نظامی را برای خنثی‌سازی هرگونه تهدید علیه سربازان و ساکنان شهرک‌های شمالی حفظ خواهیم کرد.

۲۰:۲۱» صادق خرازی: کمال خرازی در بیمارستان هدف ترور قرار گرفته است

یک سرویس اطلاعاتی خارجی مدعی شده کمال خرازی در بیمارستان هدف ترور قرار گرفته!

کمال خرازی را به صورت استنشاقی در بخش عمومی ترور کردند.

۲۰:۱۷» ادعاهای ترامپ درباره خرید غلات از آمریکا، توهم واهی است

«بروجردی» عضو کمیسیون امنیت ملی:

اظهارات اخیر دونالد ترامپ مبنی بر تخصیص دارایی‌های بلوکه شده ایران به خرید محصولات کشاورزی از کشاورزان آمریکایی را باید در فهرست مطالب غیرواقعی و توهمات رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مورد مسائل بین‌المللی و به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران قرار داد.

منابع خرید غلات ایران کاملاً مشخص است و ما هیچ نیازی به واردات از آمریکا نداریم.

به دلیل عدم اعتماد متقابل، هرگونه تکیه بر محصولات غذایی وارداتی از آمریکا غیرممکن است؛ چرا که امنیت غذایی و حفظ جان مردم، اولویت اول ماست و در این زمینه هیچ اعتمادی به محصولات این کشور وجود ندارد.

دولت هرگز نباید زیر بار این ادعاهای بی‌ربط برود. هرگونه پذیرش واردات محصولات غذایی از آمریکا، حتی با شرط استاندارد بودن، پذیرفتنی نیست.

۲۰:۱۳» هدف اسرائیل سوق دادن لبنان به سمت جنگ داخلی است

الجزیره:

محافل سیاسی و نظامی اسرائیل از تفاهمات جدید در مورد لبنان استقبال کردند، زیرا آنها را زمینه‌ساز خلع سلاح حزب‌الله و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از خاک لبنان دانستند، در حالی که تحلیلگران و مقامات خواستار حفظ حضور نظامی اسرائیل شدند، زیرا معتقد بودند که رویارویی بین دولت لبنان و حزب‌الله «ممکن است برای اسرائیل بد نباشد ».

کانال ۱۳ اسرائیل به نقل از تحلیلگر امور نظامی خود گزارش داد که اسرائیل «لبنان را به سمت جنگ داخلی سوق می‌دهد» و استدلال کرد که رویارویی بین دولت لبنان و حزب‌الله «ممکن است برای اسرائیل بد نباشد» و این «از ابتدا هدف بوده است».

مقامات اسرائیلی در مورد سرعت عقب‌نشینی از جنوب لبنان ابراز تردید کردند. کانال ۱۲ به نقل از موشه داویدوویچ، رئیس شورای منطقه‌ای ماته آشر و رئیس انجمن خط مقدم، گفت که ادامه حضور ارتش اسرائیل در خط مقدم «حیاتی» است و استدلال کرد که تهدید حمله به شهرک‌ها تا زمانی که حزب‌الله حضور خود را حفظ کند، در غیاب یک نیروی بین‌المللی که قادر به خلع سلاح آن باشد، ادامه خواهد داشت.

داویدوویچ افزود که احتمال دستیابی به توافق صلح با لبنان را رد نمی‌کند، اما تأکید کرد که موفقیت این توافق با آنچه در اسناد ذکر شده یا آنچه در واشنگتن اتفاق می‌افتد سنجیده نخواهد شد ، بلکه با میزان دستیابی به امنیت واقعی برای ساکنان مناطق مرزی سنجیده می‌شود.

در مقابل، رادیو رسمی اسرائیل اعلام کرد که این توافق چارچوب، راه را برای خروج نیروهای اسرائیلی از لبنان پس از خلع سلاح حزب‌الله هموار می‌کند و همچنین زمینه را برای انعقاد یک توافق صلح جامع با دولت لبنان پس از پایان نفوذ ایران در این کشور فراهم می‌کند.

ژنرال بازنشسته آموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل (آمان)، توافق با لبنان را «یک دستاورد بسیار مهم و مثبت» دانست و آن را از توافق آمریکا و ایران متمایز کرد. او گفت که تفاهم‌نامه مربوط به لبنان، عقب‌نشینی اسرائیل را در ازای خلع سلاح حزب‌الله تصریح می‌کند و هدفی را برای دستیابی به توافق صلح بین دو طرف تعیین می‌کند

۲۰:۱۰» آزادی دریانوردی، ضرورتی مطلق برای کل جهان است

شهباز شریف:

تفاهمنامه اسلام‌آباد افتخار بزرگی برای پاکستان است و اراده ما را برای برقراری صلح، محکم‌تر می‌کند.

آزادی دریانوردی یک کالای لوکس نیست بلکه ضرورتی مطلق برای کل جهان است.

۲۰:۰۵» عصبانیت در اسرائیل بر سر رویکرد ونس در مذاکرات با ایران

المانیتور به نقل از منبع نزدیک به نتانیاهو:

ونس به آرامی دارد ما را به کیسه بوکس خود تبدیل می‌کند؛ آنچه اینجا اتفاق می‌افتد، پیروزی ونس بر چهره‌های طرفدار اسرائیل مانند مارکو روبیو است.

۲۰:۰۰» برقراری مجدد پروازهای تهران - دبی از ۱۰ تیرماه

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری:

از ۱۰ تیرماه سازمان هواپیمایی کشوری و همچنین سازمان هواپیمایی امارات مجوزهای لازم را برای برقرار پرواز در این مسیر صادر کرده‌اند.

این پروازها نیز قرار است توسط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی انجام شود، ولی در آینده ایرلاین‌ها دیگر نیز پس از بررسی‌های لازم اضافه خواهند شد.

برقراری پرواز در سایر مسیرها نیز در دست بررسی و نیاز به مجوزهای لازم دارد.

۱۹:۵۴» توافق‌های لبنان و ایران متناقض هستند

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، گفت توافقات با لبنان و ایران متناقض هستند و در جهت‌های استراتژیک متضادی حرکت می‌کنند.

او افزود که غیرممکن است توافقی ایجاد شود که لبنان را ملزم به خشکاندن منابع قدرت حزب‌الله کند و همزمان با آن توافقی با ایران امضا شود که توانایی آن را برای تأمین مالی همان حزب افزایش دهد.

او خاطرنشان کرد که دولت اسرائیل باید از این تناقض آگاه می‌بود.

۱۹:۴۹» آیا تبادل آتش ایران و آمریکا، تفاهم‌نامه را از هم می‌پاشاند؟

آمریکا و ایران در اولین رویارویی از این نوع، از زمان توافق اولیه در ۱۵ ژوئن برای پایان دادن به جنگ چند ماهه، حملات متقابلی را تجربه کرده‌اند.

هر دو طرف یکدیگر را به نقض مفاد تفاهم‌نامه‌ای که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مسعود پزشکیان، همتای ایرانی‌اش امضا شده بود، متهم کردند.

در قلب آخرین تشدید تنش، مبارزه برای کنترل تنگه هرمز قرار دارد که در پاسخ به جنگ آمریکا و اسرائیل توسط ایران مسدود شد. تهران از این آبراه به عنوان یک نقطه اهرم ژئواستراتژیک استفاده کرده است.

آیا تفاهم‌نامه در حال از هم پاشیدن است؟

تریتا پارسی، معاون اجرایی موسسه کوئینسی به الجزیره گفت که حملات اخیر «قطعاً تفاهم‌نامه را تحت فشار شدیدی قرار می‌دهد».

او گفت: «از یک سو، ایالات متحده و ایران ممکن است به تیراندازی به یکدیگر در تنگه هرمز ادامه دهند. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد توافق اسرائیل و لبنان با اجازه دادن به اسرائیل برای ادامه اشغال بخش‌هایی از لبنان، با تفاهم‌نامه در تضاد است.»

او گفت: «روی هم رفته، مخالفت با تفاهم‌نامه به شدت افزایش می‌یابد.»

دوشنبه گذشته، پس از پایان دور اول مذاکرات در سوئیس، میانجیگران گفتند که واشنگتن و تهران توافق کرده‌اند خطوط ارتباطی جدیدی برای اطمینان از باز بودن تنگه هرمز و پایان دادن به جنگ در لبنان ایجاد کنند.

اما این مانع از درگیری‌های نظامی اخیر نشد. جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، در برنامه X گفت: «اگر آنها در مورد نحوه اجرای تفاهم‌نامه اختلاف نظر دارند، می‌توانند تلفن را بردارند. اما خشونت با خشونت پاسخ داده خواهد شد.»

آندریا دسی از دانشگاه آمریکایی رم معتقد است که تشدید اخیر تنش نشان می‌دهد که «تفاهم‌نامه بسیار حساس است و هر لحظه احتمال فروپاشی دارد».

۱۹:۴۵» شرط نتانیاهو برای عقب‌نشینی از لبنان

نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر مدعی شد که نیروهای ارتش تنها پس از خلع سلاح حزب‌الله، از خاک لبنان عقب‌نشینی خواهند کرد.

۱۹:۳۸» ادعای یک مقام آمریکایی: ایران باید به یک توافق نهایی برسد

ادعای واشنگتن پست به نقل از یک مقام آمریکایی:

ایران اگر می‌خواهد در بلندمدت بهره‌مند شود، باید به یک توافق نهایی دست یابد.

اگر ایران در اجرای تعهدات خود ناکام بماند، می‌توانیم معافیت‌ها را لغو کرده و فشارها را دوباره اعمال کنیم.

۱۹:۳۳» مجلس اعلای شیعیان لبنان: توافق با اسرائیل اجرا نخواهد شد

نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان:

توافق مقدماتی میان دولت لبنان و اسرائیل «تسلیم در برابر خواسته‌های این رژیم» است و راه به جایی نخواهد برد.

۱۹:۲۷» ادعای سنتکام:

حملات ایران به کشتی‌های تجاری را نادیده نخواهیم گرفت.

۱۹:۲۵» مذاکرات هسته‌ای در پاکستان و مذاکرات دارایی‌های مسدود شده در قطر

ادعای العربیه به نقل از منابع آگاه:

منابع می‌گویند مذاکرات ایران و آمریکا در مورد دارایی‌های مسدود شده در ماه ژوئیه در دوحه برگزار خواهد شد.

در طرف دیگر پاکستان میزبان دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خواهد بود.

۱۹:۱۶» حاجی صادقی: برای ما هرگز مذاکره گزینه اصلی نیست | مقاومت و ایستادگی را گزینه اصلی می‌دانیم

نماینده ولی فقیه در سپاه:

حتی اگر به مذاکره می‌رویم از موضع امت پیروز می‌رویم و این دشمن ماست که دچار استیصال شده است.

۱۹:۱۴» سی‌ان‌ان:

مرکز اطلاعات مشترک نیروی دریایی آمریکا امروز سطح تهدید در تنگه هرمز را به میزان قابل توجهی افزایش داد

۱۹:۱۰» ایران و عمان درباره چارچوب اداره تنگه هرمز و خدمات دریایی رایزنی می‌کنند

سخنگوی دولت:

وزارت امور خارجه اعلام کرده است که ایران و عمان گفت‌وگوهایی را برای تعیین چارچوب اداره آینده و خدمات دریایی در تنگه هرمز انجام خواهند داد و جمهوری اسلامی ایران مصمم است این موضوع را با هماهنگی و تبادل نظر با همسایگان خود پیش ببرد

۱۹:۰۶» نبیه بری: توافق چارچوبی فتنه است

رئیس پارلمان لبنان توافق اخیر امضا شده میان بیروت و تل‌آویو را یک فتنه خواند و از مردم این کشور خواست از این فتنه دوری کنند.

۱۸:۵۲» تماس تلفنی وزیرخارجه پاکستان با عراقچی

ایندیاتودی:

وزیر خارجه پاکستان، پس از حملات جدید آمریکا و ایران که تنش‌ها را در منطقه خلیج‌فارس افزایش داد، تلفنی با عباس عراقچی صحبت کرد.

این تماس پس از آن صورت گرفت که تلاش اخیر برای برقراری صلح در غرب آسیا با شکست مواجه شد.

اسلام‌آباد اعلام کرد که در جریان این تماس تلفنی، اسحاق‌دار بر تعهد اسلام‌آباد برای ایفای «نقش سازنده» خود در دستیابی به صلح و ثبات پایدار در منطقه تأکید کرد.

۱۸:۴۰» واکنش جنبش امل به توافق آتش‌بس لبنان

جنبش امل:

این توافق نامتوازن است، واقعیت‌هایی را به سود دشمن تثبیت می‌کند، با خطرات سیاسی و حاکمیتی همراه است و قابل پذیرش نیست.

از لبنانی‌ها می‌خواهیم بالاترین سطح آگاهی و وحدت ملی را حفظ کنند و به سوی طرح‌های فتنه‌انگیزی که دشمن در پی آن‌هاست، کشیده نشوند.

۱۸:۳۰» رویترز: هند نفت و گاز بیشتری از ایران می‌خرد

 رویترز امروز شنبه گزارش داد؛‌ پالایشگاه‌های هندی پیشنهادهایی برای خرید نفت ایران دریافت کرده‌اند و تهران قصد دارد از فرصت پیش رو برای فروش حداکثری نفت خود استفاده کند.

با بسته شدن تنگه هرمز، زنجیره تأمین انرژی هند مختل شد. از فروردین ۱۴۰۵ با معافیت ۳۰ روزه آمریکا، هند خرید نفت از ایران را پس از ۷ سال ازسرگرفت.

سهم ایران از گاز مایع هند از ۱.۶ به ۶.۵ درصد رسید و روزانه ۷۳ هزار بشکه نفت وارد این کشور می‌شود.

در سفر هفته گذشته وزیر نفت ایران به دهلی‌نو، موضوع تأمین نفت و گاز ایران به هند مورد بحث قرار گرفت و اشاره شد که واردات گاز مایع ایران از طریق تجار ممکن است افزایش یابد.

رویترز ادامه داد، شرکت ملی نفت ایران از طریق کارگزاران و واسطه‌های مستقر در سنگاپور و دبی، با پالایشگاه‌های هندی وارد مذاکره شده است.  

یک منبع آگاه در صنعت پالایش هند به رویترز گفت: «علاوه بر شرکت ملی نفت ایران، بسیاری از معامله‌گران نیز برای فروش نفت ایران با ما تماس گرفته‌اند، اما اولویت ما این است که به شرکت ملی نفت ایران فرصت بدهیم.» 

۱۸:۱۲» سخنگوی دولت: ایران و عمان برای تعیین چارچوب اداره تنگه هرمز گفت‌و‌گو خواهند کرد

تهران مصمم است این موضوع را با هماهنگی و تبادل نظر با همسایگان خود پیش ببرد

مهاجرانی گفت: وزارت امور خارجه اعلام کرده است که ایران و عمان گفت‌وگوهایی را برای تعیین چارچوب اداره آینده و خدمات دریایی در تنگه هرمز انجام خواهند داد و جمهوری اسلامی ایران مصمم است این موضوع را با هماهنگی و تبادل نظر با همسایگان خود پیش ببرد.

۱۷:۰۱» دبیرکل حزب‌الله: «توافق چارچوب» لبنان و اسرائیل باطل و بی‌اعتبار است

مفاد یادداشت تفاهم ایران و آمریکا باید اجرا شود؛ این تفاهم‌نامه برگ برنده‌ای برای لبنان است، برگ برنده‌ای که هرگز خوابش را هم نمی‌دید

 شیخ نعیم قاسم امروز -شنبه- در واکنش به توافق چارچوبی امضا شده بین دولت لبنان و رژیم صهیونیستی گفت: دولت در حال مشروعیت بخشیدن به اشغالگری برای سال‌های آینده است و حتی ممکن است منجر به الحاق سرزمین‌هایمان توسط رژیم صهیونیستی شود.

به نقل از شبکه المنار، وی خاطرنشان کرد: ارتباط دادن عقب‌نشینی اسرائیل به خلع سلاح مقاومت، پیشنهادی بسیار خطرناک است که از همه خطوط قرمز عبور می‌کند. این توافق باطل و بی‌اعتبار است و مفاد یادداشت تفاهم ایران و آمریکا باید اجرا شود.

دبیرکل حزب الله تاکید کرد: به مقامات لبنان می‌گوییم، وقت آن رسیده که از گناهانی که لبنان را ویران می‌کند، دست بردارید. ما در سخت‌ترین شرایط میدان را رها نکردیم و آن را رها نخواهیم کرد. توافق چارچوبی در واشنگتن تحقیرآمیز، شرم‌آور و تسلیم حاکمیت است. کجاست آن صداقت مقامات لبنانی و مسئولیت پذیری آنها در قبال مردمشان و حفاظت از حاکمیت لبنان، که قیم آمریکایی آن را در قالب آتش‌بس به آنها اعطا نکرده است؟

وی عنوان کرد: مذاکرات مستقیم صرفاً امتیازدهی‌های بی‌فایده به اسرائیل است، زیرا این مذاکرات برای وادار کردن دولت به تسلیم شدن در برابر خواسته‌های تجاوزگران طراحی شده‌اند و شما با خصومت و اختلاف با بیش از نیمی از مردم لبنان، و با نقض قانون اساسی و قوانینی که رژیم اسرائیل را دشمن می‌دانند و هر کسی را که با آن چه در گفتار و چه در عمل برخورد کند، در دادگاه پاسخگو می‌دانند، به این سمت می‌روید. شما هیچ برگ برنده‌ای برای مبارزه ندارید زیرا داوطلبانه قدرت مقاومت و مردم را رها کردید و با غیرقانونی دانستن مقاومت در قلب جنگ و از همان لحظه اول آن با تصمیم شوم دولت در دوم مارس، از پشت به آن خنجر زدید و این در خدمت پروژه تجاوزکارانه اسرائیل است. بازی با کلمات و تفسیر نادرست آنها بیهوده است؛ نتایج معیار هستند. این خیانت به حاکمیت لبنان در نحوه قضاوت ما بین دوست و دشمن است.

شیخ نعیم قاسم افزود: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا (MOU) آتش‌بس در لبنان را به عنوان اولین بند خود تصریح کرده بود. هنگامی که دشمن اسرائیلی از رعایت آن خودداری کرد، ایران این توافق را به حالت تعلیق درآورد و به مسدود کردن تنگه هرمز ادامه داد تا اینکه ایالات متحده فشار آورد و دشمن اسرائیلی را مجبور به آتش‌بس کرد. در بند اول این تفاهم‌نامه آمده است: «ایالات متحده، ایران و متحدان مربوطه آنها در درگیری جاری، با امضای این تفاهم‌نامه، توقف فوری و دائمی خصومت‌ها را در تمام جبهه‌ها، از جمله لبنان، اعلام می‌کنند و از این پس متعهد می‌شوند که هیچ جنگ یا اقدام نظامی علیه یکدیگر را آغاز نکنند، از تهدید یا استفاده از زور علیه یکدیگر خودداری کنند و تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان را تضمین کنند.» بند سوم این تفاهم‌نامه تصریح می‌کند که مذاکرات و توافق نهایی ظرف شصت روز به نتیجه خواهد رسید.

وی گفت: «مقامات بار دیگر امتناع کردند تا اینکه افراد عاقل رگیر در تفاهم‌نامه به آنها فهماندند که آتش‌بس متوقف خواهد شد - چیزی که آنها در دستیابی به آن شکست خورده بودند - و این به نفع لبنان است. آنها همچنین فهمیدند که مذاکرات برای عقب‌نشینی اسرائیل منحصراً در دست لبنان است و هیچ کس دیگری از طرف آن مذاکره نخواهد کرد. این هدیه‌ای از افتخار، عزت و قدرت از ایران - سرزمین پایداری و غرور - به لبنان، مردم و مقاومت آن است.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان تاکید کرد که «این تفاهم‌نامه، امنیت خاک لبنان و حاکمیت آن را تضمین می‌کند. حاکمیت از طریق عقب‌نشینی کامل اسرائیل، که ظرف شصت روز بر سر آن توافق شده باشد، حاصل می‌شود. این برگ برنده‌ای برای لبنان است، برگ برنده‌ای که هرگز خوابش را هم نمی‌دید. با این حال، در «توافق‌نامه چارچوب»، مقامات، برگ‌های برنده موجود در تفاهم‌نامه را به همراه قدرت و پایداری مقاومت و فداکاری‌های این ملت بزرگ لبنان، واگذار کردند و آنچه را که اسرائیل می‌خواست، به رایگان به او دادند.»

او ادامه داد: «چه اشتباه وحشتناکی! چه گناه بزرگی است که حاکمیت را به دشمن اسرائیلی واگذار کنیم! (بنیامین نخست وزیر اسرائیل) نتانیاهو به ارتش لبنان اجازه می‌دهد در دو منطقه آزمایشی فعالیت کند! دشمن مراحل استقرار و خلع سلاح خود را زیر نظر دارد و کمیته سه جانبه از خواسته‌های دشمن پیروی می‌کند. دوره آزمایشی در این دو منطقه می‌تواند ماه‌ها طول بکشد و هیچ طرح آزمایشی دیگری بدون گواهی حسن رفتار از دشمن اسرائیلی و اجرای آنچه اسرائیل در عمل به آن دست نیافته است، اجرا نخواهد شد! همانطور که نتانیاهو گفت: اسرائیل تا زمانی که حزب‌الله در لبنان خلع سلاح نشود و ساکنان به سرزمین اشغالی باز نگردند، در منطقه امنیتی باقی خواهد ماند.»

او تاکید کرد که «مقامات در حال مشروعیت بخشیدن به اشغال برای سال‌های آینده هستند و حتی ممکن است منجر به الحاق این سرزمین‌ها به رژیم صهیونیستی شود! این توافقی است که مانع بازگشت لبنانی‌ها به سرزمین خود می‌شود. دشمن اسرائیلی چه اهمیتی دارد که در امور داخلی ما در لبنان دخالت کند؟ هرگونه توافقی باید به منطقه جنوب رودخانه لیطانی محدود شود و هیچ ارتباطی با مسائل داخلی لبنان در مورد سلاح، امنیت یا آینده کشور ندارد.»

دبیرکل حزب‌الله لبنان تصریح کرد که «ارتباط دادن عقب‌نشینی اسرائیل با خلع سلاح مقاومت در سراسر لبنان، پیشنهادی بسیار خطرناک است که از همه خطوط قرمز عبور می‌کند و لبنان را به مهره‌ای در دست دشمن اسرائیلی تبدیل می‌کند.»

او افزود: «به بهانه تعهد لبنان به خلع سلاح برای خروج اسرائیل از لبنان، هر سلاحی در هر کجای لبنان به عنوان نشانه‌ای از عدم پایبندی لبنان تفسیر خواهد شد! چگونه ممکن است چنین چیزی اتفاق بیفتد وقتی که سلاح‌ها به طور کامل برداشته نمی‌شوند؟ هیچ کس حق ندارد لبنانی‌ها را از حق دفاع از خود و سرزمینشان در برابر اشغالگر سرزمین ما و قاتل مردم ما محروم کند. دشمن باید از طریق توافقی که به علل فوری می‌پردازد، عقب‌نشینی کند، همانطور که در ۲۷ نوامبر ۲۰۱۴ اتفاق افتاد. هرگونه انحراف از این نقطه، پاداشی برای اسرائیل پس از شکست پروژه‌اش و نقض حاکمیت لبنان است.»

وی تاکید کرد: تمام ابزارهای لازم را دنبال و فشارهای بین‌المللی و عربی را اعمال خواهیم کرد تا اطمینان حاصل شود که دشمن اسرائیلی به بند اول تفاهم‌نامه پایبند است و از لبنان خارج می‌شود. به مقامات لبنان می‌گوییم: وقت آن رسیده است که گناهان خود را که لبنان را ویران می‌کند، پس بگیرید. این پس از گناهان شما، فضیلتی خواهد بود که برای شما ثبت می‌شود. ما آماده‌ایم تا برای حاکمیت لبنان، آزادسازی سرزمین آن، اخراج اشغالگر اسرائیلی، بازگشت اسرا، بازگشت آوارگان، بازسازی، آبادسازی کشور و دستیابی به توافق بر سر یک استراتژی امنیت ملی، همکاری و در کنار هم بایستیم.

وی گفت: «آتش‌بس بدون فداکاری‌های بزرگ رزمندگان مقاومت، خانواده‌های آنها و مردم لبنان امکان‌پذیر نبود. ما از میراث شهدا، مجروحان، اسرا و فداکاری‌های مردم این سرزمین، ارتش لبنان و همه سازمان‌ها و نهادهایی که شهید و زخمی داده‌اند، حمایت خواهیم کرد. ما به عنوان یک مقاومت در میدان برای شکست اشغالگری ادامه خواهیم داد. ما در سخت‌ترین شرایط میدان را رها نکردیم و آن را رها نخواهیم کرد، زیرا این راه خیر و رستگاری است.»

۱۵:۵۲» العربیه به نقل از منابع آگاه: دور جدید مذاکرات در ماه ژوئیه در قطر برگزار می‌شود

العربیه به نقل از منابع آگاه گزارش داد: دور جدید مذاکرات آمریکا و ایران در ماه ژوئیه در دوحه برگزار خواهد شد. 

۱۵:۴۰» صداوسیما: با هشدار سپاه به شناورهای متخلف، تقاضای کشتی‌ها برای تردد در تنگه هرمز افزایش یافت

خبرنگار صداوسیما اظهار کرد: با هشدار سپاه، تقاضای کشتی‌ها برای تردد در تنگهٔ هرمز افزایش یافت.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، خبرنگار صداوسیما گزارش داد: یکی از فرماندهان نیروی دریایی سپاه می‌گوید اخطار جدیدی از شب گذشته صادر نشده است. پس از هشدار سپاه به شناورهای متخلفی که از مسیری به غیر از مسیر تعیین شده توسط ایران قصد گذشتن داشتند، شمار متقاضیان برای تردد در تنگه هرمز افزایش یافت‌.

وی افزود: آمریکا دیشب یک دکل مخابراتی در سیریک را هدف قرار داد و امروز در تنگه هرمز همچنان نظم ایرانی برقرار است.

۱۴:۵۴» ادعای الحدث: عراقچی فردا به بغداد سفر می‌کند

الحدث مدعی شد: وزیر امور خارجهٔ ایران فردا به بغداد سفر می‌کند.

۱۴:۵۰» غریب آبادی، معاون وزیر خارجه: عبور ایمن در تنگه هرمز با ترتیبات مبهم، مسیر‌های موازی یا تصمیم‌سازی خارج از ملاحظات ایران، تضمین نمی‌شود

هر چارچوب معتبری باید بر «هماهنگی با تهران» و «مفاد تفاهم اسلام آباد» استوار باشد؛ وگرنه مسیر موازی تعلیق می‌شود

کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در پیامی در شبکه ایکس نوشت: عبور ایمن در تنگه هرمز با ترتیبات مبهم، مسیرهای موازی یا تصمیم‌سازی خارج از ملاحظات ایران، به عنوان دولت‌ ساحلی، تضمین نمی‌شود. »

وی افزود: «هر چارچوب معتبر باید بر هماهنگی با ایران و مفاد بند پنج یادداشت تفاهم اسلام آباد استوار باشد. در غیر این‌صورت، نتیجه، تعلیق مسیر تعیین شده موازی می شود.»

۱۳:۳۰» حادثه دریایی در تنگه هرمز

عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) گزارشی از حادثه‌ای در تنگه هرمز دریافت کرده است که در آن یک نفتکش هدف اصابت گلوله قرار گرفته است.

کاپیتان نفتکش مورد هدف قرار گرفته از آسیب دیدن کشتی و سلامت همه خدمه خبر داد.

۱۳:۱۷» سازمان دریایی بریتانیا: یک نفتکش در تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفت

سازمان دریایی بریتانیا خبر داد: یک نفتکش گزارش داده است که در تنگه هرمز با یک پرتابه ناشناس مورد حمله قرار گرفته است.

۱۳:۰۴» بحرین: ایران سحرگاه امروز به ما حمله پهپادی کرد

وزارت امور خارجه بحرین، در بیانیه‌ای که خبرگزاری بحرین منتشر کرد، «هدف‌گیری پادشاهی بحرین را در سحرگاه امروز با تعدادی پهپاد ایرانی» محکوم کرد 

او ادعا کرد که «ادامه این حملات از سوی ایران، مسئولیت تضعیف صلح را بر عهده او می‌گذارد.

۱۲:۴۵» افزایش قیمت دلار و طلا

قیمت دلار امروز حدود پنج هزار تومان افزایش پیدا کرد و پا به کانال ۱۶۷ هزار تومان گذاشت.

همزمان در بازار طلا نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۲۷۰ هزار تومان افرایش به ۱۶ میلیون و ۳۵۶ هزار تومان رسید.

۱۲:۳۳» المانیتور به نقل از منبع دیپلماتیک اسرائیلی: جنگی که با اتاق عملیات مشترک اسرائیل و سنتکام آغاز شد، با اتاق عملیات مشترک آمریکا و سپاه پایان می‌یابد

المانیتور نوشت: تصمیم واشنگتن برای ایجاد کانال ارتباطی نظامی مشترک آمریکا-ایران در قطر، موجب خشم در اسرائیل شده است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، در ادامه این مطلب آمده: معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس در مصاحبه‌ای که روز پنجشنبه در سایت خبری بریتانیایی آن‌هرد منتشر شد، گفت که ایالات متحده و ایران یک مکانیزم مشترک جلوگیری از تعارض میان سنتکام و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ایجاد کرده‌اند.

ونس گفت: «یکی از چیزهایی که می‌خواستیم به دست آوریم» یک «کانال در طرف ایرانی بود که به آن دست یافتیم.» وی افزود: «آن‌ها گفتند: 'باشه، قبوله، یک نفر از سپاه پاسداران می‌فرستیم که در دوحه کنار یک نفر از سنتکام بنشیند' و این‌گونه است که بسیاری از این اختلافات را حل خواهیم کرد.»

فراتر از اظهارات ونس، هیچ تأییدیه‌ای از سوی دولت درباره چنین مرکز جلوگیری از تعارضی وجود ندارد. سخنگوی پنتاگون که با الـ‌مانیتور تماس گرفته شد، فوری در دسترس نبود.

یک منبع ارشد دیپلماتیک اسرائیلی به شرط ناشناس ماندن به الـ‌مانیتور گفت: «واقعاً دیوانه‌وار است. جنگی که با یک اتاق عملیات مشترک و رزم دوشادوش ارتش اسرائیل و سنتکام آغاز شد، با یک اتاق عملیات مشترک میان ارتش آمریکا و سپاه پاسداران پایان می‌یابد.»

اعلام ونس، پس از مذاکرات آخر هفته گذشته با مذاکره‌کنندگان ایرانی در سوئیس، مراکز دفاعی و سیاسی اسرائیل را غافلگیر کرد. برای نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو، این آخرین ضربه در یک سلسله ضربات است که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در شتاب برای پایان دادن به جنگ با ایران به اتحاد استراتژیک اسرائیل با ایالات متحده وارد کرده است. نتانیاهو تاکنون درباره «مرکز هماهنگی در دوحه» سکوت اختیار کرده و آشکارا در حال سنجش کم‌زیان‌ترین گزینه‌هایش است، چرا که برای یک کمپین انتخاباتی سرنوشت‌ساز آماده می‌شود.

یک منبع نزدیک به نتانیاهو به شرط ناشناس ماندن به الـ‌مانیتور گفت: «نتانیاهو همچنان در حال بررسی این موضوع است.» وی با اشاره به سرعتی که ترامپ از بزرگ‌ترین دارایی انتخاباتی نتانیاهو به یک بار سیاسی تبدیل شده، افزود: «او شاید در نهایت به این نتیجه برسد که برای بقا در انتخابات باید شخصاً به ترامپ حمله کند» که «بسیار خطرناک» خواهد بود.

مقامات نظامی اسرائیل اصرار دارند که همکاری با سنتکام همچنان به همان اندازه آغاز جنگ مشترک اسرائیل-آمریکا علیه ایران در ۲۸ فوریه بالا است. کوپر روز پنجشنبه به اسرائیل سفر کرد تا درباره همکاری آمریکا-ایران در مورد ایران و لبنان بیشتر گفتگو کند.

یک مقام نظامی اسرائیلی به شرط ناشناس ماندن به الـ‌مانیتور گفت: «ما کاملاً هماهنگ هستیم. رئیس ستاد ارتش اسرائیل ایال زامیر در تماس نزدیک با فرمانده سنتکام دریاسالار برد کوپر است. سامانه‌ها همگام‌سازی شده‌اند، اتاق‌های عملیات مشترک همچنان فعال‌اند. آمریکایی‌ها نه نیروهایشان را از اینجا خارج کرده‌اند و نه هواپیماهای عظیم سوخت‌رسانی که فرودگاه‌های اسرائیل را پر کرده‌اند. ما هیچ تغییری نمی‌بینیم.»

با این حال، برخی مقامات اسرائیلی زیر سؤال می‌برند که چگونه اسرائیل می‌تواند اشتراک‌گذاری اطلاعاتی با آمریکایی‌ها را حفظ کند. نتانیاهو چندین جلسه فوری با مقامات ارشد نظامی، دیپلماتیک و سیاسی تشکیل داده، اما هنوز هیچ تصمیمی درباره چگونگی متوقف کردن آنچه به نظر می‌رسد نزدیکی چشمگیر تهران و واشنگتن باشد، اتخاذ نشده است.

منبع ارشد دیپلماتیک اسرائیلی گفت: «می‌توان به وضوح ردپای قطر را اینجا تشخیص داد» و توضیح داد که سیاست جدید آمریکا همچنین از «رئالیسم انعطاف‌پذیر» ترویج‌یافته توسط الدریج کولبی، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی، پیروی می‌کند که استدلال کرده ایالات متحده نمی‌تواند تعهدات نظامی در همه‌جا را حفظ کند و باید مسئولیت‌های دفاعی خود را میان متحدان و شرکا اولویت‌بندی کند.

سخنگوی سنتکام هنگامی که برای توضیح درباره برنامه‌های مرکز جلوگیری از تعارض احتمالی با الـ‌مانیتور تماس گرفته شد، این رسانه را به کاخ سفید ارجاع داد. ناخدا تیموتی هاوکینز از نیروی دریایی آمریکا گفت: «در حال حاضر هیچ اعلامیه‌ای نداریم.»

منبع دیپلماتیک گفت این تغییر سیاست «صرفاً بر اساس منافع استراتژیک آمریکا و گرایش‌های انزواطلبانه دولت ترامپ» و میل واشنگتن به اجتناب از صرف منابع نظامی ارزشمند است و افزود: «ما اکنون داریم بهای آن را می‌پردازیم.»

یک منبع دیپلماتیک دیگر اسرائیلی به شرط ناشناس ماندن پیشنهاد کرد که این رویکرد سال گذشته آشکار شد، زمانی که اسرائیل متوجه شد آدام بولر، فرستاده ارشد دولت ترامپ، با حماس در حال مذاکره بوده است. بولر که دوست قدیمی جرد کوشنر داماد ترامپ است، از این تماس‌ها به عنوان تلاشی برای آزادسازی گروگان‌های اسرائیلی دفاع کرد.

وی گفت: «هیچ دولت آمریکایی قبلی با حماس صحبت نمی‌کرد، قطعاً نه پشت سر اسرائیل. سپس معلوم شد که دارند با حماس حرف می‌زنند و حالا معلوم می‌شود که دارند با سپاه پاسداران حرف می‌زنند. می‌تواند بدتر از این هم بشود؟» و افزود: «گریزی از این نتیجه‌گیری نیست که ترامپ جهان‌بینی قطری را پذیرفته است. او چیزی معادل پول حفاظت به ایران می‌پردازد و از همه دیگران پول جمع می‌کند، و ما هیچ کاری نمی‌توانیم در این باره انجام دهیم.»

در حالی که نتانیاهو از سرزنش مستقیم ترامپ پرهیز کرده، همراهان و مفسران جناح راست آشکارا رئیس‌جمهور آمریکا را به خاطر پایان فاجعه‌بار جنگ نقد می‌کنند. آن‌ها استدلال می‌کنند که نتانیاهو هر کاری که توانست انجام داد تا ترامپ را متقاعد به پیوستن به جنگ کند و این تقصیر او نیست که ترامپ بعداً اسرائیل را رها کرد.

زوی یحزکلی، خبرنگار امور عرب شبکه i24NEWS که مواضعش سنتاً همسو با خط دولت است، در ۱۵ ژوئن در ایکس نوشت: «ترامپ عجولانه به توافق رسید، ما را رها کرد، اسرائیل شریکش در جنگ را زیر اتوبوس انداخت و آسیب عظیمی وارد کرد.»

برخی اسرائیلی‌ها به ونس اشاره می‌کنند تا تغییر رویکرد دولت ترامپ را توضیح دهند.

منبع نزدیک به نتانیاهو گفت: «ونس به آرامی دارد ما را به کیسه بوکسش تبدیل می‌کند. آنچه اینجا اتفاق می‌افتد پیروزی ونس بر چهره‌های طرفدار اسرائیل مانند وزیر خارجه مارکو روبیو است.»

در همین حال، مقامات آمریکایی و اسرائیلی در حال مذاکره برای تمدید ۲۰۲۸ توافق همکاری دفاعی ده‌ساله هستند که سالانه بیش از ۳ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه می‌دهد. نتانیاهو که تغییر نگرش واشنگتن را تا شش ماه پیش احساس کرده بود، در مصاحبه‌ای با اکونومیست در ۹ ژانویه گفت که می‌خواهد اسرائیل طی یک دهه وابستگی خود به کمک‌های نظامی آمریکا را از بین ببرد. نتانیاهو گفت: «می‌خواهم کمک‌های نظامی را طی ۱۰ سال آینده کاهش دهم. می‌خواهیم تا حد امکان مستقل باشیم.»

جنگ‌ها با ایران و وابستگی سنگین اسرائیل به تسلیحات آمریکایی موجب تشدید فراخوان‌های روزافزون در داخل اسرائیل برای کاهش تدریجی این وابستگی شده است. سماف در ۱۶ مارس گزارش داد که اسرائیل به شدت از کمبود رهگیرهای موشکی بالستیک رنج می‌برد.

اینکه آیا صنایع دفاعی خود اسرائیل می‌توانند بدون کمک‌های خارجی گسترده نیازهای نظامی کشور را تأمین کنند هنوز نامشخص است، اما با انتخاباتی که تنها چهار ماه دیگر برگزار می‌شود و نتانیاهو که در نظرسنجی‌ها رو به افت است، صحبت از استقلال بیشتر اسرائیل با بسیاری از رأی‌دهندگانی که معتقدند ترامپ اسرائیل را رها کرده طنین‌انداز می‌شود.

۱۱:۳۰» چارچوب توافق بین لبنان و اسرائیل: عقب نشینی از مناطق اشغالی لبنان

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که چارچوب توافق امضا شده بین لبنان و اسرائیل تصریح می‌کند که اسرائیل از مناطقی که در لبنان اشغال کرده است، مطابق با توسعه توانایی‌های ارتش لبنان برای مقابله با حزب‌الله، عقب‌نشینی خواهد کرد.

او افزود که برای دستیابی به این توافق، مناطق آزمایشی ایجاد خواهد شد که در آنها یک آزمایش عملی برای انتقال مسئولیت‌های امنیتی از ارتش اسرائیل به ارتش لبنان انجام خواهد شد.

به موازات آن، زیرساخت‌های غیرنظامی در حال بازسازی هستند و یک سازوکار هماهنگی امنیتی مشترک بین اسرائیل، لبنان و ایالات متحده در حال ایجاد است

۱۱:۱۷» پاکستان: به ایفای نقشی سازنده در تحقق صلح و ثبات پایدار ادامه می‌دهیم

وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که وزیر امور خارجه این کشور، محمد اسحاق دار، در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، بر تعهد پاکستان به ایفای نقشی سازنده در تحقق صلح و ثبات پایدار در منطقه و فراتر از آن تأکید کرد.

این وزارتخانه افزود که عباس عراقچی از حمایت مستمر پاکستان در پیشبرد روند صلح قدردانی کرده و از این کشور به‌دلیل تسهیل بازگشت امن و روان اعضای خدمه و ماهیگیران ایرانی به وطنشان تشکر کرده است. 

۱۱:۱۶» پاکستان: اوضاع منطقه اهمیت امنیت دریایی را برای اقتصاد جهانی ثابت کرده

نخست وزیر پاکستان: اوضاع منطقه اهمیت امنیت دریایی را برای اقتصاد جهانی ثابت کرده است.

شهباز شریف گفت: وضعیت منطقه‌ای اهمیت امنیت دریایی را برای اقتصاد جهانی و زنجیره‌های تأمین نشان داده است.

۱۱:۱۶» پاکستان: اوضاع منطقه اهمیت امنیت دریایی را برای اقتصاد جهانی ثابت کرده

نخست وزیر پاکستان: اوضاع منطقه اهمیت امنیت دریایی را برای اقتصاد جهانی ثابت کرده است.

شهباز شریف گفت: وضعیت منطقه‌ای اهمیت امنیت دریایی را برای اقتصاد جهانی و زنجیره‌های تأمین نشان داده است.

۸:۴۸» بیانیه آمریکا درباره توافق بیروت و تل‌آویو

وزارت خارجه آمریکا:

توافق شامل تشکیل یک گروه هماهنگی نظامی سه‌جانبه برای لبنان با تسهیل‌گری آمریکا خواهد بود.

پنتاگون آمادگی دارد بیش از ۳۰ میلیون دلار برای حمایت از ارتش لبنان اختصاص دهد.

نتانیاهو اعلام کرد مهم‌ترین بخش توافق با لبنان آن است که اسرائیل در منطقه امنیتی باقی خواهد ماند.

۸:۳۰» مجوز اوفک برای صادرات نفت

کوروش احمدی؛ دیپلمات پیشین ایران:

 اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) با صدور مجوز عام GLX (general license X)، تولید، تحویل و فروش نفت خام، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی ایران و خدمات مرتبط را برای دوره‌ای دوماهه تا ۳۰ مرداد مجاز اعلام کرد.

 این مجوز که با هدف پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و ارائه مشوق به ایران صادر شده، خدماتی مانند کشتیرانی، امور بانکی، بیمه، خدمات بندری، بانکرینگ، تعمیرات کشتی و دریافت عواید نفتی از طریق سیستم بانکی را نیز شامل می‌شود و حتی صادرات این محصولات به آمریکا را مجاز می‌داند.

 در بند b نیز پرداخت عواید معاملات نفت و پتروشیمی به ایران، دولت ایران و اشخاص تحریم‌شده به دلار آمریکا ممکن اعلام شده است؛ هرچند این مجوز تنها یک کریدور مالی محدود و موقت است و به معنای دسترسی کامل ایران به سیستم مالی آمریکا نیست.

 این مجوز به یادداشت تفاهم ایران و آمریکا و دوره ۶۰روزه آن مرتبط است و در صورت تمدید تفاهم، احتمال تمدید آن نیز وجود دارد.

 این مجوز که تنها پنج روز پس از امضای یادداشت تفاهم صادر شد، یک اقدام حقوقی با اثر عملی فوری برای شرکت‌ها، بانک‌ها، بیمه‌گران و فعالان بازار محسوب می‌شود.

 برخلاف مجوز پیشین اوفک در مارس ۲۰۲۶ که تنها فروش نفت موجود روی کشتی‌ها را مجاز می‌کرد، GLX صادرات از مبدأ ایران را اجازه می‌دهد.

 با وجود این، مجوز موقت است و با پایان آن، چارچوب اصلی تحریم‌ها همچنان پابرجا خواهد ماند.

۸:۰۰» حزب‌الله: دولت لبنان مشروعیت ندارد؛نتانیاهو از توافق ذوق‌زده نشود

«حسن فضل الله»نماینده ارشد فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان:

کنار گذاشتن مسیر مذاکره و توافق با دشمن صهیونیستی یک امر ضروری بوده و مقامات لبنانی باید مسیر مذاکرات مستقیم و همه تصمیماتی که علیه ملت خود گرفته‌اند را تغییر دهند.

به نتانیاهو می‌گوییم که در خوشحالی و مژده دادن به اسرائیلی‌ها عجله نکند، زیرا او در واقع با خودش مذاکره می‌کند.

دولت لبنان فاقد مشروعیت قانونی بوده و ابزار لازم برای تحمیل دستورات و تصمیمات خود را ندارد و هرگز قادر به اجرای توافق امضا شده در واشنگتن نخواهد بود.

۷:۲۵» حملات به ایران به معنای آغاز جنگ نیست

یک مقام آمریکایی در گفتگو با نیویورک تایمز:

حملات علیه ایران به معنای از سرگیری عملیات نظامی گسترده و جنگ نیست.

هم‌زمان، منابع عربی از آماده‌باش در پایگاه‌های آمریکا در بحرین، کویت، قطر و عربستان خبر داده‌اند.

شبکه فاکس نیوز نیز به نقل از یک مقام نظامی آمریکا اعلام کرد که حملات نظامی آمریکا به ایران پایان یافته است.

۷:۱۳» اگر ایران درباره اجرای تفاهم‌نامه اختلافی دارد، تماس بگیرد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، با اشاره به توافق آتش‌بس میان ایران و آمریکا مدعی شد که تهران این توافق را امضا کرده و واشنگتن نیز به آن پایبند بوده است.

او گفت: «اگر ایران درباره نحوه اجرای تفاهم‌نامه (MOU) اختلاف‌نظر یا اعتراضی دارد، می‌تواند تلفن را بردارد و تماس بگیرد.»

ونس افزود: «اما هرگونه خشونت، با خشونت پاسخ داده خواهد شد.»

۷:۰۰» انشقاق در نیروهای متعهد و انقلابی بر سر مذاکرات

حسین شریعتمداری در یادداشتی از دو جریان درون نیروهای متعهد و انقلابی که بر سر مذاکره دچار انشقاق شده اند خواست که با بکدیگر متحد و هم راستا شوند. مدیر مسئول کیهان این دو جریان را به دو خط موازی تشبیه کرد که باید نه در بی نهایت که هم اینجا و اکنون به هم برسند.

با عرض پوزش از این دوستان باید گفت، مواضع هر دو خط یادشده به‌گونه‌ای نا‌خود‌آگاه و بی‌آن‌که بخواهند، خدشه به جایگاه رفیع و مقدس رهبر معظم انقلاب است! 

۶:۰۰» وزارت خارجه: حمله آمریکا به چند نقطه در سواحل جنوبی ایران، تاسیسات نظارت ساحلی ما را مورد هدف قرار داد که نقض یادداشت تفاهم تلقی می‌شود

وزارت خارجه در بیانیه‌ای اعلام کرد:

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، حملات هوایی ارتش تروریستی آمریکا در شامگاه جمعه مورخ ۶ تیر ماه ۱۴۰۵ به چند نقطه در سواحل جنوبی ایران را به شدت محکوم می‌کند. این حملات وحشیانه که تاسیسات نظارت ساحلی ایران را مورد هدف قرار داد، نقض آشکار بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد و نیز نقض صریح بند اول یادداشت تفاهم خاتمه جنگ تحمیلی مورخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ است.

همزمان، رژیم اشغالگر و آپارتاید صهیونیستی نیز با هماهنگی آمریکا اقدام به حمله به لبنان کرد که نقض آشکار بند یک یادداشت تفاهم خاتمه جنگ می‌باشد.

وزارت امور خارجه ضمن تأکید بر حق ذاتی ایران برای دفاع از خود طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، تصریح می‌کند جمهوری اسلامی ایران با تمام توان از حاکمیت، امنیت و منافع ملی کشور دفاع خواهد کرد. ضربات دفاعی نیرو‌های مسلح مقتدر جمهوری اسلامی ایران علیه اهداف مرتبط با نیرو‌های متجاوز آمریکایی بر همین مبنا صورت گرفت. بدیهی است مسئولیت پیامد‌های این وضعیت بر عهده رژیم متجاوز و عهدشکن آمریکا و طرف‌هایی است که به هر نحوی در ارتکاب اقدامات تجاوزکارانه آمریکا علیه ایران همدستی کنند.

در همین ارتباط، بر ضرورت پایبندی کلیه کشور‌های واقع در کرانه جنوبی خلیج فارس به اصل حسن هم‌جواری و رعایت اصل بنیادین حقوق بین‌الملل مبنی بر ممانعت از استفاده طرف‌های متجاوز از قلمرو و امکانات آنها جهت ارتکاب اقدامات تجاوزکارانه علیه جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌گردد.

وزارت امور خارجه همچنین از دبیرکل سازمان ملل متحد، شورای امنیت و سایر نهاد‌های مسئول بین‌المللی می‌خواهد نسبت به نقض فاحش اصول و قواعد بنیادین منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل توسط آمریکا بی‌تفاوت نبوده و به مسئولیت‌های قانونی و اخلاقی خود در قبال صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی عمل کنند.

۵:۰۰» هرگونه تعهدی که حاکمیت لبنان را نقض کند، قابل قبول نیست

«شیخ نعیم قاسم»دبیرکل حزب‌الله لبنان، اعلام کرد:

هرگونه تعهدی که حاکمیت لبنان را نقض کند، پذیرفته نخواهد شد.

۳:۰۰» سپاه: در پاسخ به حمله هوایی آمریکا به سواحل ایران، نقاط استقرار ارتش آمریکا در منطقه را مورد اصابت قرار دادیم

بر اساس تفاهم نامه، ترتیبات کنترل عبور و مرور در تنگه هرمز با ایران است؛ آمریکا در صدد تخلف از این تعهد بود که پاسخ لازم داده شد | در صورت تکرار تجاوز، پاسخ ما گسترده‌تر خواهد بود

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد:

بسم الله قاصم الجبارین

فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُوا عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَیْکُمْ

به دنبال نقض آتش‌بس رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، ساعاتی پیش رژیم پیمان‌شکن آمریکا نیز مانند همیشه دست به نقض تعهدات خود زد و به بهانه‌های مختلف از تردد یک کشتی متخلف از مسیر غیرمجاز در تنگه هرمز به حمله هوایی به سواحل جمهوری اسلامی ایران اقدام کرد.

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به این تجاوز نقاط استقرار ارتش ترورستی آمریکا در منطقه را مورد اصابت قرار داد.

بر اساس بند ۵ تفاهم نامه اسلام آباد ترتیبات کنترل عبور و مرور در تنگه هرمز با جمهوری اسلامی ایران است؛ لکن آمریکا با تحریک جهات مختلف در صدد تخلف از این تعهد بود که پاسخ لازم داده شد و من بعد چنین خواهد بود. در صورت تکرار تجاوز، پاسخ ما گسترده‌تر از این خواهد بود.

۲:۴۵» ادعای ونس: اگر ایرانی‌ها دربارهٔ نحوهٔ اجرای تفاهمنامه اختلاف‌نظری دارند، می‌توانند گوشی را بردارند و تماس بگیرند | خشونت با خشونت پاسخ داده خواهد شد

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا در واکنش به اتفاقات ساعاتی پیش در تنگه هرمز اعلا کرد:

ایران یک توافقنامهٔ آتش‌بس امضا کرده است. ما به آن پایبند بوده‌ایم. اگر آنها دربارهٔ نحوهٔ اجرای این تفاهمنامه (MOU) اختلاف‌نظری دارند، می‌توانند گوشی را بردارند و تماس بگیرند.

اما خشونت با خشونت پاسخ داده خواهد شد.

۲:۰۰» فارس: بیانیه‌های منتسب به سپاه در ساعات اخیر جعلی است

فارس نوشت:

پیگیری خبرنگار فارس از مسئولین روابط عمومی سپاه پاسداران حاکی از آن است که بیانیه‌های منتسب به سپاه دربارۀ درگیری با آمریکا در ساعات اخیر جعلی است.

از ساعاتی پیش چند متن و بیانیه منتسب به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شبکه‌های اجتماعی در حال انتشار است که مسئولان روابط عمومی سپاه پاسداران می‌گویند هیچ‌یک از آنها از سوی سپاه صادر نشده است.

مسئولان روابط عمومی سپاه پاسداران تأکید کردند که اخبار، اطلاعیه‌ها و بیانیه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صرفاً از طریق سپاه نیوز و رسانه‌های رسمی منتشر می‌گردد.

مقام آمریکایی به CNN: حملات جمعه حداقل فعلاً، بازگشت به عملیات رزمی گسترده را نشان نمی‌دهد۱۴۰۵/۰۴/۰۶ - ۰۱:۴۱

یک مقام آمریکایی به CNN گفت: حملات آمریکا در روز جمعه، حداقل فعلاً، بازگشت به عملیات رزمی گسترده را نشان نمی‌دهد.

۱:۴۰» ادعای فاکس نیوز: حملات آمریکا به ایران پایان یافت

ادعای فاکس نیوز به نقل از مقام نظامی آمریکا: حملات نظامی آمریکا به ایران پایان یافت.

۱:۳۱» رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل: بعید است حمله امشب آمریکا به ایران تغییر چندانی ایجاد کند

تهران تصمیم گرفته تا حاکمیت خود را با اجبار کشتی‌ها به استفاده از کانال ایرانی تنگه هرمز تثبیت کند | ایران شاید نیازی به اقدامات نظامی بیشتری نداشته باشد؛ خودِ تهدید می‌تواند برای تغییر رفتار کشتی‌ها کافی باشد | آمریکا با یک انتخاب دشوار رو‌به‌رو شده: یا این وضعیت جدید تنگه را بپذیرد، یا خطر یک رویارویی نظامی دیگر را بپذیرد

دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل در تحلیلی عنوان کرد: بعید است حمله امشب آمریکا به ایران تغییر چندانی ایجاد کند. تهران به نظر می‌رسد تصمیم استراتژیکی گرفته تا حاکمیت خود را با اجبار کشتیرانی تجاری به استفاده از کانال ایرانی تنگه هرمز تثبیت کند.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، در ادامه تحلیل او آمده است: پس از هدف قرار دادن یک کشتی در نزدیکی آب‌های عمان، ایران شاید نیازی به اقدامات نظامی بیشتری نداشته باشد. خودِ تهدید می‌تواند برای تغییر رفتار کشتیرانی کافی باشد.

مشکل اینجاست که بازگرداندن این واقعیت جدید احتمالاً نیازمند بازگشت به جنگ خواهد بود. دلیل چندانی برای انتظار بازگشت به وضعیت سابق در تنگه هرمز وجود ندارد و ایران آماده به نظر می‌رسد برای حفظ موضع جدید خود بجنگد.

این موضوع دولت آمریکا را با یک انتخاب دشوار رو‌به‌رو می‌کند: یا این واقعیت نوظهور را بپذیرد، یا خطر یک رویارویی نظامی دیگر را بپذیرد که می‌تواند توافق چارچوبی را که تلاش می‌کند حفظ کند به خطر بیندازد.

۱:۲۵» متن کامل توافق لبنان و اسرائیل: اعلام خاتمه رسمی وضعیت جنگی

اعمال حاکمیت ارتش لبنان بر تمام خاک این کشور، خلع سلاح گروه‌های مسلح غیردولتی و خروج تدریجی نیرو‌های اسرائیل از خاک لبنان

اکسیوس متن کامل توافق لبنان و اسرائیل با میانجیگری آمریکا را منتشر کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، متن کامل این توافق به شرح زیر است:

دولت اسرائیل و دولت لبنان، با حمایت کامل ایالات متحده تحت ریاست‌جمهوری دونالد جی. ترامپ، هدف مشترک خود را دستیابی به صلح و امنیت پایدار اعلام می‌دارند. همان‌گونه که در این چارچوب سه‌جانبه («چارچوب») و از طریق توافق‌های آتی منعکس شده است، دو کشور جاه‌طلبی خود را برای پایان دادن به تعارض میان خود، تضمین حاکمیت و امنیت هر دو کشور، و برقراری روابط همسایگی مسالمت‌آمیز اعلام می‌کنند.

۱. اسرائیل و لبنان حق هر دولت برای وجود در صلح را تأیید می‌کنند و خواسته متقابل خود را برای زندگی در امنیت به‌عنوان دولت‌های مستقل همسایه ابراز می‌دارند. اسرائیل و لبنان بدین‌وسیله قصد خود را برای پایان دادن قطعی به تعارض، رسیدگی به علل ریشه‌ای آن، و در نتیجه خاتمه رسمی هر گونه وضعیت جنگی میان آنها اعلام می‌کنند. این چارچوب که پس از چندین دور مذاکره مستقیم میان طرفین حاصل شده، بر توافق‌ها و تفاهم‌های موفق پیشین استوار بوده و عزمی راسخ برای پیشرفت غیرقابل بازگشت به سوی حل جامع همه مسائل میان دو کشور را بیان می‌دارد. هر دو کشور قصد خود را برای حل این مسائل به‌عنوان دولت‌های مستقل از طریق مذاکرات دوجانبه مستقیم با میانجیگری و حمایت ایالات متحده تأیید می‌کنند.

۲. دولت اسرائیل و دولت لبنان به یک فرآیند متقابل و مرحله‌ای با شرایط روشن متعهد می‌شوند که طی آن ارتش لبنان (LAF) اقتدار حاکمیتی مؤثر را بر تمام خاک لبنان بازخواهد گرداند، مشروط به خلع سلاح تأییدشده گروه‌های مسلح غیردولتی و برچیدن زیرساخت‌های وابسته به آنها، که موجب خواهد شد نیرو‌های ارتش اسرائیل (IDF) به‌تدریج از خاک لبنان عقب‌نشینی کنند. جزئیات این فرآیند در یک پیوست امنیتی، که با حمایت کامل ایالات متحده تهیه می‌شود و مکمل این چارچوب خواهد بود، تشریح خواهد شد. این چارچوب اقدامات لازم، ترتیبات امنیتی، و مکانیزم‌های تأیید را برای پیشبرد این فرآیند مشخص می‌سازد. اجرای موفق این چارچوب راه را برای یک رابطه باثبات و صلح‌آمیز میان دو کشور هموار خواهد کرد و IDF را قادر خواهد ساخت از خاک لبنان عقب‌نشینی نماید.

۳. در چارچوب پیوست امنیتی و به‌عنوان بخشی از تلاش گسترده‌تر برای انحصار سلاح در دست دولت لبنان و کنترل سرزمینی حاکمانه، ارتش لبنان به‌تدریج مسئولیت کامل و مؤثر امنیتی را در مناطق آزمایشی به عهده خواهد گرفت که به‌عنوان مکانیزمی برای عقب‌نشینی مرحله‌ای و تأییدشده IDF و استقرار LAF عمل خواهند کرد. دو منطقه آزمایشی اولیه میان IDF و LAF توافق شده‌اند و مناطق آزمایشی آینده نیز با رضایت متقابل توافق خواهند شد. پس از تأیید خلع سلاح موفق گروه‌های مسلح غیردولتی و برچیدن زیرساخت‌های آنها در این مناطق، LAF مسئولیت کامل و مؤثر امنیتی را در این مناطق به عهده خواهد گرفت، تلاش‌های بازسازی با حمایت بین‌المللی آغاز خواهد شد، و غیرنظامیان لبنانی قادر خواهند بود به‌صورت ایمن به این مناطق تحت کنترل انحصاری مقامات دولتی لبنان بازگردند. ایالات متحده قصد دارد برای تأیید و حمایت از این فرآیند با هر دو کشور همکاری نزدیکی داشته باشد.

۴. دولت لبنان تعهد قاطع و غیرقابل بازگشت خود را برای بازگرداندن و اعمال حاکمیت کامل بر تمام سرزمین خود تأیید می‌کند. دولت لبنان انحصار دولت در استفاده از زور را بازسازی خواهد کرد، خلع سلاح کامل و تأییدشده تمام گروه‌های مسلح غیردولتی را به انجام خواهد رساند، و اطمینان حاصل خواهد کرد که چنین گروه‌هایی هیچ نقش نظامی یا امنیتی و هیچ توانایی مسلحانه‌ای در هیچ‌جای لبنان نخواهند داشت. دولت لبنان بدین‌وسیله از شرکای بین‌المللی و به‌ویژه عربی، تحت رهبری ایالات متحده، درخواست حمایت برای دستیابی به این هدف می‌کند.

۵. دولت اسرائیل تأکید می‌کند که اقدامات نظامی آن در لبنان صرفاً پیامد حملات، تهدید ناشی از، و قصد خصمانه گروه‌های مسلح غیردولتی، به‌ویژه حزب‌الله، بوده است. دولت اسرائیل تصریح می‌کند که پایان دادن به این تهدید از طریق خلع سلاح و برچیدن چنین گروه‌هایی در تمام لبنان و ترتیبات امنیتی اضافی که میان دو کشور توافق خواهد شد، هر گونه نیاز آتی به اقدام نظامی یا حضور IDF در لبنان را از بین خواهد برد. در راستای موارد فوق، دولت اسرائیل اعلام می‌کند که هیچ‌گونه بلندپروازی سرزمینی در لبنان ندارد.

۶. دولت لبنان، در چارچوب منشور سازمان ملل متحد و در اعمال اقتدار حاکمانه خود، تأیید می‌کند که نیرو‌های امنیتی آن مسئولیت انحصاری امنیت و دفاع لبنان را بر عهده دارند و دولت لبنان دارای اقتدار حاکمانه انحصاری برای تصمیم‌گیری در مورد جنگ و صلح است.

دولت لبنان ادعای هر دولت یا بازیگر غیردولتی را مبنی بر استفاده از زور از طرف آن بدون مجوز صریح رد می‌کند، و تکرار می‌کند که هرگونه ادعای هر دولت یا بازیگر غیردولتی مبنی بر اعمال نقش نظامی یا امنیتی، بر اساس تصمیمات دولت لبنان غیرقانونی و مغایر با منافع ملی لبنان است.

۷. دولت لبنان و دولت اسرائیل تأیید می‌کنند که هیچ چیز در این چارچوب مانع از اعمال حق ذاتی آنها برای دفاع از خود، آن‌گونه که در منشور سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و مطابق با حقوق بین‌الملل قابل اجراست، نمی‌شود، و تأکید می‌کنند که هیچ طرف ثالثی نمی‌تواند آن حق را از طرف آنها اعمال کند. هر دو دولت متعهد می‌شوند که یک گروه هماهنگی نظامی با حمایت و مشارکت آمریکا برای تضمین اجرای کلی این چارچوب تشکیل دهند.

۸. دو کشور تأیید می‌کنند که هدف مشترکی دارند: لبنانی امن و بازسازی‌شده، تحت حاکمیت کامل دولت لبنان، که در آن هیچ گروه مسلح غیردولتی تهدیدی برای اسرائیل، لبنان، یا شهروندان هر یک از دو کشور نباشد. علاوه بر این، دو کشور به رسمیت می‌شناسند که بازگشت امنیت به جنوب لبنان از طریق استقرار ارتش لبنان، بازگشت ایمن جمعیت غیرنظامی آن، و امنیت جوامع شمالی اسرائیل، برای ثبات و صلح بلندمدت ضروری است.

۹. دولت لبنان به یک برنامه دقیق و مبتنی بر عملکرد متعهد می‌شود که ظرفیت ارتش لبنان را برای اعمال کنترل کامل نظامی و امنیتی در داخل لبنان مطابق با ترتیبات امنیتی توافق‌شده در چارچوب مذاکرات تقویت کند، و خلع سلاح تمام گروه‌های مسلح غیردولتی را اجرا نماید و اقتدار مؤثر را در سراسر لبنان اعمال کند. دولت لبنان از آمادگی ایالات متحده برای حمایت از این تلاش‌ها استقبال می‌کند و به رسمیت می‌شناسد که هر گونه کمک جدید آمریکا به‌طور دقیق مشروط به نقاط عطف قابل تأیید، شفافیت کامل، نتایج ملموس، و نظارت مستمر خواهد بود. این تلاش بازگردانی ایمن و منظم حاکمیت لبنان را ممکن خواهد ساخت و به ثبات و امنیت گسترده‌تر کل خاورمیانه کمک خواهد کرد.

۱۰. به‌طور جداگانه و همزمان، ایالات متحده شرکای بین‌المللی را برای حمایت فعال از دولت لبنان در بازسازی کشور، تعمیر زیرساخت‌ها، احیای اقتصاد، و ایجاد فرصت‌های رونق بسیج خواهد کرد. انتظار می‌رود این امر شامل بسیج کمک‌های قابل توجه بازسازی و بشردوستانه برای لبنان، برنامه‌های بازیابی اقتصادی، و ابتکارات سرمایه‌گذاری باشد تا لبنان بتواند از سال‌ها تعارض بهبود یابد و آینده‌ای بهتر برای همه شهروندانش فراهم سازد.

۱۱. لبنان و ایالات متحده متعهد می‌شوند از انتقال وجوه به هر نهاد، سازمان، یا فردی که با گروه‌های مسلح غیردولتی وابستگی دارد جلوگیری کنند و اقدامات قانونی موجود را برای ممنوع‌سازی فعالیت هر چنین نهاد، سازمان، یا فردی به کار گیرند. دولت لبنان به‌صراحت متعهد می‌شود که از انتقال وجوه بازسازی به گروه‌های مسلح غیردولتی و نهاد‌های وابسته به آنها جلوگیری کند.

۱۲. پس از امضای این چارچوب، دو کشور برای تشکیل گروه‌های کاری جهت تدوین توافق جامع کامل صلح و امنیت اقدام خواهند کرد. علاوه بر این، برای تحقق اهداف چارچوب، دو دولت فوراً مسیر‌های مکمل تعامل مستقیم مستمر را با تسهیل ایالات متحده ایجاد خواهند کرد. دو دولت متعهد می‌شوند تا زمان دستیابی به صلحی کامل و پایدار که امنیت، ثبات، و رونق را برای مردم اسرائیل و لبنان به ارمغان آورد با حسن‌نیت پیش روند.

۱۳. در راستای اهداف مشترک برای برقراری روابط باثبات و مسالمت‌آمیز، اسرائیل و لبنان متعهد می‌شوند اقدامات حسن‌نیت‌آمیزی اتخاذ کنند که قصد مثبت را نشان دهد، از جمله توقف تمام اقدامات خصمانه یا مضر در مجامع بین‌المللی سیاسی یا حقوقی، و تعهد به تلاش برای جست‌و‌جو و بازگرداندن اجساد و آزادی بازداشت‌شدگان.

۱۴. دو دولت نقش ایالات متحده را در حمایت از تلاش‌های آنها برای پایان دادن به دهه‌ها تعارض و برقراری ثبات پایدار و صلح جامع میان دو کشور به رسمیت می‌شناسند و قدردانی عمیق خود را از چشم‌انداز و رهبری رئیس‌جمهور دونالد جی. ترامپ ابراز می‌دارند.

۱:۰۷» صداوسیما: ۲ پرتابه به یک دکل مخابراتی در سیریک اصابت کرده

خبرنگار صداوسیما گفت: به‌گفته یک منبع آگاه ۲ پرتابه به یک دکل مخابراتی در محدوده سیریک اصابت کرده است.

۱:۰۱» الشرق نیوز سعودی درباره جزییات توافق لبنان و اسرائیل: اعلام خروج پلکانی اسرائیل از خاک لبنان

تصریح بر اینکه اسرائیل هیچگونه جاه‌طلبی ارضی ندارد | حضور کشور‌های منطقه‌ای به عنوان حامی

الشرق نیوز سعودی از قول منابع خود مفاد توافق لبنان و اسرائیل را منتشر کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، منابع الشرق نیوز سعودی گفتند: هیئت لبنانی متشکل از سفیر سیمون کرم، سفیر ندا حماده معوض، کنسول وسام بطرس، سرتیپ جورج رزق‌الله، سرتیپ اولیور حکمه، سرتیپ زیاد رزق‌الله، سرهنگ وائل عباس، سرهنگ رشاد بو کروم، سرهنگ مازن الحاج و سرهنگ ودیع رافول، با مأموریت از سوی دولت لبنان، به توافق زیر دست یافتند:

· اعلام خروج پلکانی اسرائیل از خاک لبنان

· تصریح بر اینکه اسرائیل هیچگونه جاه‌طلبی ارضی ندارد

· حق دفاع مشروع برای هر دو کشور

· ارائه کمک‌های بشردوستانه و نظامی

· حضور کشور‌های منطقه‌ای به عنوان حامی

· آغاز خروج به محض شروع به کار «گروه عملیاتی» که روبیو از آن خبر داده بود.

۰۰:۳۳» ادعای سنتکام: هواپیما‌های آمریکایی تأسیسات ذخیرهٔ موشک و پهپاد و همچنین پایگاه‌های رادار ساحلی ایران را مورد حمله قرار دادند

سنتکام مدعی شد: نیرو‌های ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، در تاریخ ۲۶ ژوئن، حملاتی را علیه ایران انجام دادند که پاسخی قوی به حملهٔ دیروز به یک کشتی تجاری در حال عبور از تنگهٔ هرمز بود.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، سنتکام ادعا کرد: پس از آنکه ایران در تاریخ ۲۵ ژوئن به کشتی «ام/وی اور لاوِلی» با یک پهپاد انتحاری حمله کرد، هواپیما‌های آمریکایی تأسیسات ذخیرهٔ موشک و پهپاد و همچنین پایگاه‌های رادار ساحلی ایران را مورد حمله قرار دادند. این کشتی باری با پرچم سنگاپور، در زمان حملهٔ ایران، در امتداد ساحل عمان در حال خروج از تنگهٔ هرمز بود. این حمله نیرو‌های ایرانی به کشتیرانی تجاری، به‌وضوح نقض آتش‌بس محسوب می‌شود.

در این بیانیه ادعا شده است که نیرو‌های سنتکام همچنان به هماهنگی برای عبور ایمن و پشتیبانی از کشتی‌های تجاری که از این تنگه عبور میکنند، ادامه می‌دهند.

۰۰۲۵» صداوسیما: علت صدای انفجار در اسکله طاهرویی سیریک، اصابت پرتابه بود

۵ ساعت پیش چند شلیک اخطار از سیریک به شناور‌های متخلف در تنگه هرمز انجام شد

خبرنگار صداوسیما در سیریک گزارش داد که ساعت ۲۳ و پانزده دقیقه امشب صدای انفجار در اسکله طاهرویی سیریک شنیده شد.

او افزود: یک منبع آگاه نظامی علت این انفجار‌ها را اصابت پرتابه به محدوده اسکله طاهرویی سیریک بیان کرد.

به گفته او، این منبع آگاه نظامی گفت: حدود ۵ ساعت پیش چند شلیک اخطار از شهرستان سیریک به شناور‌های متخلف در تنگه هرمز پرتاب شد.

خبرنگار صداوسیما اضافه کرد که همچنین شنیده‌ها از شلیک دو موشک اخطار ساعاتی پیش از حوالی کرپان به سمت تنگه هرمز حکایت دارد.

۰۰:۱۴» ادعای اکسیوس از قول مقام آمریکایی: ارتش آمریکا در تنگهٔ هرمز حملاتی انجام داده

اکسیوس مدعی شد: یک مقام آمریکایی می‌گوید که ارتش ایالات متحده در منطقهٔ تنگهٔ هرمز حملاتی انجام داده است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی