۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۱۴
دوشنبه ۰۸ تير ۱۴۰۵ - ۲۰:۲۱
کد خبر: ۱۱۴۲۸۲

پیشنهادهای عضو هیئت مدیره بانک اقتصادنوین برای تغییر نرخ سود سپرده و کاهش تورم

عضو هیئت مدیره بانک اقتصادنوین گفت: اگرچه تغییر نرخ سود سپرده می‌تواند از روانه شدن پول به حوزه سفته‌بازی جلوگیری کند، اما این اقدام اثر بلند مدت بر کاهش نرخ تورم ندارد و لازمه کاهش نرخ تورم، حل ناترازی‌ها و سپس جلوگیری از اختلاط پول و شبه پول است.

پیشنهادهای عضو هیئت مدیره بانک اقتصادنوین برای تغییر نرخ سود سپرده و کاهش تورم

به گزارش روابط عمومی بانک اقتصادنوین، محمدعلی رستگار که در برنامه اقتصادی پایش صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با موضوع تغییر نرخ سود سپرده بانکی حضور داشت، با بیان این که کشور هم اکنون با ناترازی بانکی، ناترازی تجاری، ناترازی بنگاه‌ها، ناترازی صندوق‌های بازنشگستی و ناترازی بودجه مواجه است، افزود: یکی از عوامل اساسی افزایش نرخ تورم، همین ناترازی‌هاست که باید با اقدام جدی سیاست‌گذاران، حل و فصل شود.

وی با اشاره به این که اکنون نرخ سود سپرده بانکی و نرخ سود تسهیلات به صورت ابلاغی از سوی شورای پول و اعتبار در جریان است، افزود: این‌ها تنها نرخ‌های موجود در کشور نیستند، بلکه نرخ بازار بین بانکی و نرخ عملیات بازار باز نیز اکنون وجود دارند و این در حالی است که نرخ سود در واقعیت اقتصاد کشور، چیز دیگری است.

رستگار با اشاره به این که «هر آن چه که در بخش واقعی اقتصاد رخ می‌دهد، نرخ سود مشخصی را به بازار دیکته می‌کند»، خاطرنشان کرد: در شرایط تورمی موجود، کمتر کسی حاضر است پول خود را با نرخ مصوب بانکی سپرده‌گذاری کند و به همین دلیل است که منابع مردم به سمت بازارهای سکه و طلا و خودرو روانه می‌شود.

عضو هیئت مدیره بانک اقتصادنوین با تاکید بر این که «سازوکار اقتصادی کشور، نرخ سود را می‌سازد»، ادامه داد: عامل اصلی ایجاد تورم در کشور، افزایش نقدینگی است و آن هم ناشی از ناترازی‌هاست، بنابراین گام نخست برای کاهش نرخ تورم، کاهش ناترازی‌هاست.

رستگار با بیان این که اگر نرخ سود سپرده را پایین نگه داریم، رغبت افراد برای حبس پول در حساب‌های بلندمدت کم و سیالیت پول بیشتر می‌شود، ادامه داد: یکی از ابزارهای کنترل تورم، حبس پول در حساب‌های بلندمدت است که یکی از راه‌های آن می‌تواند افزایش نرخ سود سپرده باشد.

وی با تاکید بر این که سیاست‌گذار باید برای جلوگیری از اختلاط پول و شبه پول چاره‌ای بیاندشید، اظهار کرد: اکنون حدود 1600 همت منابع در صندوق‌های درآمد وجود دارد که نیمی از آن، سپرده بانکی است و به آنها سودهای با نرخ بالا تعلق می‌گیرد، ولی این سپرده‌ها بیشتر شبیه پول است تا شبه پول.

عضو هیئت مدیره بانک اقتصادنوین با تاکید بر این که «هیچ سیاست‌گذاری از افزایش نرخ سود، خوشحال نمی‌شود»، گفت: با این حال به عنوان یکی از ابزارهای کنترل نرخ تورم، موضوع افزایش نرخ سود سپرده در حال مطالعه است تا پول در بانک حبس شود.

به گفته او، سیاست‌گذار باید برای کمتر کردن نوسان تورم در دوره‌های با انتظارات تورمی بالا، از ابزار تعدیل افزایشی نرخ سود به طور موقت استفاده کند و به طور خاص، انتشار گواهی سپرده قابل معامله و بدون نرخ شکست با سررسیدهای مختلف و با ساختار زمانی نرخ نزولی، کمک کننده است. البته ضروری است این نرخ‌ها هر سه ماه یک‌بار توسط سیاست‌گذار بازبینی و متناسب با شرایط جدید، تصمیم‌های اصلاحی اتخاذ شود.

رستگار با تاکید بر این که افزایش نرخ سود باعث افزایش بهای تمام شده پول در بانک‌ها می‌شود، اظهار کرد: در چنین شرایطی، بانک مجبور است نرخ سود تسهیلات را هم افزایش دهد و این مسیر به فشار بر تولید منتهی خواهد شد، بنابراین افزایش نرخ سود سپرده تنها اثر مقطعی خواهد داشت و اقدام اساسی برای کنترل تورم، در حل مشکل ناترازی‌ها و سپس جلوگیری از تداخل پول و شبه پول دیده خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی