دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ساماندهی بیش از پنجاه درصد معتادان متجاهر صورت گرفته است، گفت: بنا داریم با همکاری ظرفیت ها و نهادهای نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و سازمان های فعال در این حوزه تمام معتادان متجاهر را تا پایان امسال ساماندهی کنیم. سردار اسکندر مومنی روز شنبه در همایش فصلی دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان های سراسر کشور که با محوریت طرح یاریگران برگزار شد، افزود: گریزی نیست که با شرایط منطقه ای و موقعیت استراتژیک و جغرافیایی ایران با افغانستان نیاز به برنامه های روز و نوین در امر مبارزه داریم. چنانچه بر اساس آمار سازمان جهانی، میزان تولید مواد مخدر در افغانستان پنجاه برابر شده و ۹ هزار تن کشفیات مواد مخدر در سال ۲۰۱۷ مبین این امر است که در کنار درمان و کاهش آسیب، پیشگیری را باید مدنظر قرار داد که موضوع ساماندهی معتادان متجاهر از جمله برنامه ها است.
اعتیاد، مادر آسیب است دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه اعتیاد به عنوان مادر آسیب ها، به دنبال خود آسیب هایی همچون طلاق، بیماری واگیردار و بسیاری آسیب های دیگر را به همراه دارد، گفت: ساماندهی معتادان متجاهر را در اولویت قرار دادیم که در سال اول ساماندهی بیش از پنجاه درصد صورت گرفت و بنا داریم با همکاری ظرفیت ها و نهادهای نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و سازمان های فعال در این حوزه تمام معتادان متجاهر را ساماندهی کنیم. وی ادامه داد: در مناطق مرکزی شهر همچون شوش، مولوی و محله هرندی ساماندهی صورت گرفته و امید جاری شده است که موقت نخواهد بود.
نیازمند اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر هستیم سردار مومنی با یادآوری این موضوع که پیشگیری و صیانت در اولویت ستاد قرار دارد، تصریح کرد: تنها با پیشگیری است که می توان از ورود معتادان جدید به چرخه جلوگیری کرد. بر همین اساس طرح یاریگران پیش بینی شد تا با همکاری همه دستگاه ها قدرت نه گفتن را به فرزندان بیاموزیم. وی افزود: یاریگران ورزشی، یاریگران آموزش و پرورش و بسیاری یاریگر دیگر را به همکاری واداشته ایم و گام بعدی وزارت علوم و بقیه بخش ها است تا در کنار هم با تشکیل اتاق های فکر، آسیب شناسی کنیم و راهبردهای جدید بکار ببندیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اصلاح قانون برای رسیدن به هدف اصلی مبارزه گفت: اصلاح قانون مورد اجماع هر سه قوه است و بر همین اساس تسریع آن را می خواهیم. سردار مومنی توضیح داد: یکی از نقض های قانون نگهداری معتادان متجاهر یک تا سه ماه است در حالی که نگهداری معتادان متجاهر نیاز به طول مدت بیشتری دارد تا علاوه بر سم زدایی اشتغال و حرفه آموزی شوند و وقتی وارد جامعه شدند، به دامان اعتیاد بازنگردند. اما متاسفانه با نقض قانون بسیاری از کارهای ما نیمه کاره می ماند و اتلاف منابع است. دبیرکل ستاد، نبود قانون نگهداری خرده فروشان را هم یکی دیگر از موارد مورد نیاز اصلاح قانون دانست و تاکید کرد: وقتی قانونی برای نگهداری خرده فروشان در کمپ ها نداریم آنان در جامعه به دنبال مشتری جدید می گردند. وی در پایان سخنان خود، به اقدامات پنج ماه اخیر ستاد اشاره کرد و گفت: حدود چهارصد تن مواد در پنج ماه اخیر کشف شده است که در مقایسه با افغانستان که در کل سال کمتر از سیصد تن کشف می کند رقم قابل توجهی است.
همایش فصلی دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان های سراسر کشور، با حضور تمام دست اندرکاران مبارزه با مواد مخدر برگزار و در آن بر شاخص هایی از جمله روند توقف افزایش مصرف مواد مخدر، طرح یاریگران و توجه به امر پیشگیری در مبارزه با موادمخدر تاکید شد.
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟