بیبیسی: فلیسیتی هافمن، بازیگر شناخته شده آمریکایی در جریان رسیدگی به پرونده رسوایی در امتحانات ورودی دانشگاه به ۱۴ روز زندان محکوم شد.
خانم هافمن که جزو بازیگرهای مشهور مجموعه تلویزیونی «کدبانوهای درمانده» است، قبول کرده که برای تغییر پاسخهای امتحان دخترش ۱۵ هزار دلار پرداخت کرده است.
براساس حکم دادگاه خانم هافمن باید ۲۵۰ ساعت کار خدمات اجتماعی اجباری نیز انجام داده و ۳۰ هزار دلار جریمه بپردازد.
در این پرونده جنجالی والدین ۵۰ دانشآموز و مربی ورزشی محاکمه شدهاند.
علیه هیچکدام از دانشآموزان کیفرخواست صادر نشده است.
فلیستی هافمن پس از دریافت این حکم در بیانیهای گفت: «برای رفتار صورت گرفته از طرف من هیچ بهانه یا توجیهی وجود ندارد، در اینجا من از دخترم، همسرم و خانوادهام و همه جامعه آموزشی بابت رفتارم عذرخواهی میکنم.»
وی افزوده: «به صورت خاص میخواهم از همه دانشآموزانی که با مشقت تلاش کردهاند تا به دانشگاه راه پیدا کنند و خانوادههایشان که با از خودگذشتگیشان از فرزندانشان حمایت کردهاند نیز عذرخواهی میکنم.»
قاضی دادگاه گفته است که او معتقد است خانم هافمن مسئولیت کاری که انجام داده است را به خوبی متوجه شده اما «اینکه بخواهد مادر خوبی باشد اجازه انجام چنین رفتاری را نمیدهد.»
خانم هافمن باید 6هفته دیگر خودش را به زندان معرفی کند.
دادستان تقاضا کرده بود که خانم هافمن به یک ماه زندان و ۲۰ هزار دلار جریمه محکوم شود.
والدینی که در پرونده کلاهبرداری امتحانات ورودی کالج در حال محاکمه هستند به پرداخت رشوه و تغییر نتایج امتحانات و یا اعلام دروغ داشتن استعدادهای ورزشی خاص برای فرزندانشان متهم شدهاند.
به گفته دادستانها، این والدین موفق شدهاند با کلاهبرداری فرزندانشان را در دانشگاههای معتبر آمریکا مانند ییل، جرج تاون و استنفورد ثبت کنند.
خانم هافمن در ماه مه تمامی اتهامات وارده به خودش را پذیرفت و وی اولین شخصی است که در این پرونده حکم میگیرد.
وکلای وی خواهان صدور حکم یک سال زندان مشروط و ۲۵۰ ساعت کار خدمات اجتماعی و ۲۰ هزار دلار جریمه شده بودند.
خانم هافمن قبول کرده است به همراه یک شخص دیگر برای امتحان ورود به دانشگاه(اسایتی) دختر بزرگش با پرداخت پول شرایطی را فراهم کرده که دخترش در یک محل خاص امتحان بدهد که نتیجه آن امتحان با امتحان قبلی تفاوت قابل ملاحظهای داشته است.
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟