نامخانوادگی «سیدامیر» در دادگاه بهطور کامل اعلام نشد. او پسری 25ساله است. نام او درحالی از 2روز پیش دهان به دهان میچرخد که نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمتزاده، احمدرضا لشگریپور و شرکت توسعه دارویی رسا در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی برگزار شد.
این آقا از کجا سند را آورده است؟
«سیدامیر» زمانی بر سر زبانها افتاد که دادگاه برای شبنم نعمتزاده قرار وثیقه 20میلیارد تومانی صادر کرد اما این قرار به قرار بازداشت موقت تبدیل شد چراکه قاضی مسعودیمقام این وثیقه را نپذیرفت. رئیس دادگاه در جلسه روز دوشنبه خطاب به شبنم نعمتزاده گفت: «بیم فرار و مخفی شدن شما بود و سندی که گذاشته بودید از طرف فردی بهنام امیر بارانی متولد ۱۳۷۳ بود که در دادگاه حاضر نشد. او ۲۰میلیارد تومان سند ارایه کرده درحالی که این آقا از کجا توانسته این سند را بیاورد.»
اینجا بود که در اقدامی کمسابقه قاضی دستور داد با توجه به نامعلوم بودن منشای اسناد باید در این زمینه «ردیابیها» انجام شود.
اما بهنظر میرسد «سید امیر» ضربالمثل «پسر کو ندارد نشان از پدر» را به خوبی به اثبات رسانده چراکه چهار سال پیش نام پدرش - سیدمعین بارانیبهبهانی- هم در یک پرونده جنجالی بر سر زبانها افتاد.
واردات پورشه به جای صادرات
ماجرا هم از این قرار بود که در ماههای پایانی سال94، برخی سایتها مدعی شدند که «سیدمعین بارانیبهبهانی، متولد شهر نجف در عراق ۱۰۰میلیون دلار از بانک توسعه صادرات ایران تسهیلات دریافت کرده و آن را به جای هزینه برای صادرات، صرف واردات پورشه و خودروهای لوکس و گرانقیمت کرده است.»
بارانیبهبهانی همان زمان در پاسخ به این سوال که بانک توسعه صادرات به بانک مرکزی اعلام کرده که ۱۰۰میلیون دلار بدهکارید و باید ممنوعالخروج شوید؛ آیا چنین است؟ گفته بود: «این وام برای فعالیت تولیدی و صادراتی ما بوده و هیچ ربطی به واردات خودروی پورشه نداشته است. ما بزرگترین کارخانههای نساجی کشور را در ۴۰سال گذشته تاسیس کردیم و در حال کار داریم و حدود بیش از ۲هزار نفر کارگر و کارمند مشغول به کار هستند و این وام بهمنظور فعالیت تولیدی و صادراتی بوده است.»
6سال سرباز زدن از انجام تعهدات بانکی
البته آنطور که گفته میشود پدر «سیدامیر» درسال88 چنین وامی را از بانک توسعه صادرات درخواست و دریافت کرده و 6سال بعد این بانک به بانک مرکزی گزارش میدهد که بارانیبهبهانی به تعهدات خود درباره وام و بازگرداندن پول اقدام نکرده است. بانک توسعه صادرات ايران همان موقع اعلام کرد «در اين خصوص تا وصول كامل مطالبات ادامه خواهد داشت.» اکنون نیز نام «سیدامیر بارانیبهبهانی» بهعنوان وثیقهگذار پرونده شبنم نعمتزاده اعلام شده درحالی که این وثیقه از نظر دادگاه پذیرفته نشده است. قاضی مسعودی مقام درباره آن گفته است: «ردیابی درباره اموال وثیقهگذار از سوی دستگاه قضایی انجام خواهد شد چراکه احتمال پولشویی وجود داشت.»
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟